Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Opravdu. Uz svitim 5. tyden na rust a kytizz vypadaj smutne a zakrsle !!! Nevim cim to je zapricineno ale nejspis pri prevozu trochu premrzli. Pry je to klas. syndrom premrzlych kvetin. Nizky vzrust, celkova zbrzdenost rustu a nizko rostla patra. Viz smrciny na horach. Cim vis se dostanete tim nizsi stromy tam rostou a jsou hustsi.
Tento (5.) tyden zacnu hnojit klasiku od AH na rust. Snad jim to pomuze. Jinak kytiz sem musel zbavit spatnych (zlutych ci uschlych) listu.
Teploty - zustavaji stejne jak jsem psal. noc 14-16° den 22-26°, lampu jsem dal krapanek vis. Ted je cca 40cm od vrcholku.
Jeste jsem se chtel zeptat na jednu vec. Pouzivam Philips Son-T Pro, nemuze taky byt to problemem ??Predtim jsem jel Osramku Plantastar a v rustu byly OK. Je mozne ze na rust Philipska neni uplne ono a proto jsou kytiz tak svetle a male ???
Kazdopadne na priste uz chystam malej boxik kde si budu rizky pripravovat na kvet. Nejlepe nejaky zarivky. Jde mi oto abych zbytecne nesvitil sodikem uz 5.tydnu (jako ted) na rust! Zda se mi to uplne zbytecne. Ale kdo mohl vedet ze se to tak zakousne?! Minule sem prepinal za 10dni a kytiz uz meli necelejch 20cm.
Zdravim,
koukam ze se nikdo nevyjadril.
Diky pepemu se muj problem zacina ujasnovat. Dosli jsem ke trem moznostem, ktere mohli zapricinit nynejsi stav.
1 prehnojeni 2 nedostatek zivin 3 ph
1. a 2. moznost jsem vyloucil pac nehnojim a zacnu az zjistim ph
cili me cekaji udelat testy ph substratu a zalivky. Budu si muset vystacit s nejakym akvaristickym ph testem
2puljec :
zdarek ... mno uz se mi nezda ze by to bylo premrzly pac uz by se musely davno vzchopit. Novy klony davat nebudu. Kdyz uz sem ten boj jednou zacal tak ho dokoncim A verim ze to jeste bude narez
Rozhodne z toho nejsem vyrizenej. Hold konecne nakej poradnej problem a hold si trosku dyl pockam
a ked som upravil pH zalievky hned sa rozbehli
tekk a skus sa spytat v tom Connrade ze ked zoberes dva tie pH metre ci daju nejaku zlavu jeden by som zobral aj ja pre seba
Tak jsem tu opet ....
Nic novyho ... kytiz se mi sice trochu rozjeli ale na nejaky extra boom to nevypada.
Uz je to neco pres 2 mesice a kytiz vypadaj jak po tydnu rustu. PH metr funguje a PH zalivky mam jiz kontrolovane ... musim uznat ze v tomhle chyba urcite byla ale nejen v tom. Svoji roli hrala i zemina kterou jsem pouzil na substrat a rekl bych ze i to premrznuti jim moc nepomohlo.
Jinak od 1.2.2006 je prepnuto na kvet, takze jsem zvedav co z toho bude . Uz sem rezignoval .
Zacal jsem pridavat do zalivky Repro-Forte(1xweek), a nasledne budu pouzivat hnojky AH spolecne s postrikem P-A (mimochodem ten mi hodne pomohl)
a neni tam v noci zima ja som to mal na svojich tiez a bolo to zimou pocas noci ked sa nesvietilo
musel som poriesit dostatok tepla
teplo.ventilatorom
hned sa mi baby rozutekali
v noci mi teplota nespadne pod 10°C .... bejva kolem 12-13 stupnu ... ale obcas to klesne na 9°C ... poresil jsem periodu tak aby vic svitilo pres noc nez pres den.
presne aj ja som mal taketo teploty v tme a to ma zastavilo
moj nazor je ze tych 12-13 je stale malo
teraz z tym primotopom tam mam peknych 18 a pohodicka prave teraz ich musim krotit aby nesli tak rychlo
Tak sem premyslel nad tou teplotou ... Koukal ruzne po kramech a e-shopech ... teplovzdusnych ventilatoru je opravdu pekna radka a nejsou ani moc drahy .. od 500kc ...
Zacal jsem vic pritapet v mistnosti ze ktere si pestirna bere vzduch. Minimalni teplota v noci je 13° ... tekze se muze pohybovat kolem 13-15 stupnu ... to si myslim ze by mohlo stacit tak nebudu nic kupovat. A jeste vlastne mi zbejvaj 2 mesice do konce kvetu (tehlech chudacku - snad z toho bude aspon 20 susiny) a to uz bude brezen/kveten takze outdoor a hlavne vyssi teploty v pestirne.
sqott
je toho tady spoustu jak si ji udelat na kolene, ale jestli na to nemas naladu tak si ji kup v jakymkoli growshopu .. ale pocitej s cenou tak 4x vyssi ... cca 1600 ..
ta samostatna trubka (nakej ten borosilikat nebo tak nejak) te vyjde na par stovek
tekk_hudy - Tim PH to nebude.Ja mam taky vodu o PH 7,5.Plantastar byla jasne lepsi volba.Je jasny,ze obycejna son-t na rust taky neni idealni.Jak velky jsou ty kvetinace a jak vysoky jsou ty kytky v nich?Ve stejnejch kvetinacich jsi jel i urodu predtim?
Já myslim,že je to kombinace obou špatných faktorů.Takže vysoké Ph společně s nízkou teplotou.Ta teplota je opravdu nízká.Mě to při takto nízké teplotě také vůbec nerostlo.
- Catha Edulis neboli Kát. Informace - PM -
↕ - UFO LED 180W kus 800,- - PM -
tekk_hudy - Tem kytkam nerostou urcite poradne koreny.Vem jednu kytku,vyklepni ji z kvetniku a koukni se jestli ma hodne korenu.V tak malym kvetniku by to melo bejt prorostly uplne totalne.Nic tim sice nevyresis,ale me by to zajimalo.Mam zkusenost,ze kytka absolutne neroste pokavad se ji z nejakyho duvodu spatne vyvijej koreny.Tech duvodu muze bejt samozrejme hodne moc.
Tak jsem tu opet. Kytiz se moc nezlepsili ale aspon sme bronzovy na OH06 a to je dulezity
Kytizz jsou 27.den pod periodou 12/12. Uz maji skoro vsechny kvety. Mel sem stochuti vyselektit ty nbejlepsi kusance a zbytek zahodit ale nemel sem to srdco to udelat Nyni uz i na tech nejmensich prckach jsou videt palicky.
Problem s teplotou stale pretrvava ale uz ne tak markantne. Okno jsem zateplil molitanem a telpota mi neklesne pod 14° ... Vim ze je to malo ale vic s tim asi neudelam kdyz je venku -8°/-14° ... zk**veny opici hory!! Je tu zima jak v ruskym filmu. Uz aby bylo jaro
Jahodka: tvuj napad s vytahovanim kytizz a koukani na korinky jsem zavrhl pac je to jasny. Takovy malinky rostlinky co tam nektery mam, opravdu nemuzou kvetnik prorust. Ale nektere silnejsi kusance si myslim ze prorostle sou.
Abych to schrnul- mam tak 4-8 kytek ze kterych urcite neco bude. Na zbytek jsem zvedavy. Budou to pidi-palicky ale neco tam bude.
Tak mi drzte palce at ty teploty trosku stoupnou... aspon na 15°
Jo a narazil jsem na jeden tech.problem. Potreboval bych vymyslet neco jako zpetnou klapku pro odtahovou rouru. Kdyz mi totiz odtah nefacha tak se rourou do pestirny tahne cerstvy ale zatracene studeny vzduch. Resil jste to nekdo ??
nautik moze byt ze to zvlahali ale v pripade tekkiho maju tie nizke teploty za pricinu ten malinky vzrast
s tymto som na zaciatku bojovaval aj kym som nezacal dokurovat a teploty vstupli pocas tmy na 18-20 a zmena sa dostavila hned zacali sa kosatiet a boli o mnoho spokojnejsie ako v klade