Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak dneska mi prisel mylar, chci s nim vylepit moji mili-mikro-nano-piko pestirnu, ale jelikoz je ten mylar vystavenej teplu z vybojky, napada me jak je to s jeho zaruvzdornosti (jestli je na tom treba tak jako alobal) - ale pripada mi trochu plastove tak mam strach z necekanyho taveni hehe
Četl jsem že nejlepší je na odrážení světlá je mylar ale vůbec nevím kde se dá sehnat, ptal jsem v dosti obchodech ale nikdo nevěděl co to je, můžete mi to trichu přiblížit.
Hmm... nejlepší jsou dielektrická zrcadla... jejich cena je smrtící.
Myslím, že ikdyž alobal láme světlo (what does it mean láme světlo?), nebude to zas tak horký... Na stránkách se chystám publikovat graf odrazivosti hliníku (čistého), což alobal celkem splňuje, jeho odrazivost ve viditelném spektru je kolem 90 %... směrem k infračervenému spektru pomalu klesá na těch 80%...
Někde sem čet, že není dobrý dávat alobal lesklou stranou ke kytkám... dělaj se tam místa, který sou pod palbou větší než ostatní a kytka se jich prej bojí... schne. Nebo ho zkus zmačkat a narovnat... zkusil sem to, ale ještě je brzo abych hodnotil rozdíl...
Pokud se má hlasovat o tom, jestli je lepší alobal nebo bílá barva, tak jednoznačně hlasuji pro barvu. Myslím si, že bílá barva z fyzikálního hlediska musí logicky odrážet nejvíce záření. Barevné zabarvení jakéhokoliv předmětu totiž znamená, že od něj odražené světlo je ochuzené o určitou vlnovou složku. Takže například červený předmět pohlcuje z bílého světla všechny vlnové délky kromě červené, kterou odráží, a proto se sám jeví jako červený. Proto pokud se i odrazivá plocha jeví do určité míry jako zabarvená (u alobalu bych to označil asi jako kovově šedomodrou barvu) je zřejmé, že při odrazu světla dojde k malému odfiltrování části spektra (zde červené barvy). Navíc alobal musíš nějak přilepit na stěny, přičemž se ti pod něj může dostat vlhkost a vytvořit tak podhoubí pro budoucí problémy s plísněmi. To se ovšem týká i bílé odrazové fólie z growshopu, tu bych taky nebral. Nejlepší je syntetická barva v plechovce, odstín 1000 nebo 1001 (polární bílá, signální bílá...), případně i ve spreji, pokud nemáš moc velkou pěstírnu. 0,5kg balení barvy k natírání stojí asi 70 Kč, přičemž vystačí odhadem tak na 1-1,5 m2. Ohledně toho, zda to má být matná nebo lesklá asi neporadím, protože můj názor se liší od názoru, který jsem tu ve většině zaznamenal, t.j. zvolit matnou. Já to mám zatím natřené lesklou, ale pokud mi někdo rozumně vysvětlíte, proč ne lesk, tak myslím, že by nebyl problém to přetřít jednou vrtsvou matu...
No každopádně barvou se taky dostaneš do všech rohů a máš ji na dlouho (dá se v pohodě omývat), kdežto alobal (nejen při mytí) snadno roztrhneš a pokud je pod ním zdivo, máš opět na plíseň zaděláno.