Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
dobry den.
stalo se to co nikdo neprekpokladal..kamos nevidel kytky 2 dny.a jak bylo silene vlhko a prselo tak jelikoz vrchni palice byly silene huste a tvrde tak proste zhnily..takze sme vsechny vrsky krome jedne museli seknout.
takze zbyla jen jedna spica.
Mne se to taky stalo tak mne to moc zajima taky jestli neexsistuje neco jako prirodni postrek co bi se mohl pouzit i po sklizni a neuskodilo by to paldam a dali bi se hulit
Tak presne tohle tema jsem chtel ted zalozit. Sklidili jsme kytku a nejvrchnejsi palice je misty prolezla plisni. Bude se plisen dale sirit pri suseni a kdyztak jak tomu zabranit ?
Ptal jsem se na to samý ve svým treadu. Jsem ve stejné situaci. Valdez radí jeho postup (viz. Čoklova pastva...) + větrák, zmačkaný noviny na vtahování vlhkosti atp...
Já otrhám,co je napadený,tomu už nic nepomůže.Zbytek postříkat Rovralem. A bejt u toho fakt každej den a kontrolovat a otrhávat. Mně to naštěstí plísní napadne,když už se dá sklízet,tak radši velký paldy sundám,než o ně přijdu. Plíseň je svinstvo,to je jasný!
Pan Ker, shooter18 : hmm ja to hledal.a nenasel.a kdyz tak tryd byl moc stary.proc neudela nove tema kde by mohli byt napady nove?. nevidim v tom problem...
tak se nezlob.
nevim oco vam de..grr je milion zybtecnych trydu ktere vam sou u prdele a ktere sou uplne u nicem a kdzy se zalozi jeden ktgerej uz tu nekdy byl a knecemu je! tak nadavate?.hmm.. nelogicke
já sem objevil taky plíseň na paličkách, bylo moc vlhko.. ale zase se mě nechce všechny napadený paličky vyhazovat to je moooc škoda.. myslím že když se nechá kytka v suchu a plesnivý místa se orvou tak to bude ok.. každopádně doufám že to nebude dál plesnivět a to ani při sušení..
imho. jako prevenci biopreparátem lze použít buď postřik trichodermou nebo polyversem..třeba v rustu a na začátku květu....každopadně před "sejmutím" kytky je dobrý tu kytku oplachnout...ale mám třeba ozkoušeno, že trichoderma je v kytce cítit tak asi 30dnů...teda indoor, ale proč to nepoužít venku, že? ...třeba dneska jsem přišel na to, že nejspíš není dobrý na ty šišky furt šahat (možná kontaminace z rukou)
2waterpiper and WTD: Pleseň sa počas sušenia ďalej šíriť nebude (aspoň podľa mojich skúseností), ale na tých napadnutých miestach, ktoré aj zbavíte plesne, tak tam sa tá pleseň obnaví znova.
Treba si dávať pozor aj na pleseň vo vnútri šišiek, ktorá nie je vidieť. Mne takto zničila pleseň tie najväčšie a najtvrdšie palice Durbanu.
Původní příspěvek od Co? imho. jako prevenci biopreparátem lze použít buď postřik trichodermou nebo polyversem..třeba v rustu a na začátku květu....každopadně před "sejmutím" kytky je dobrý tu kytku oplachnout...ale mám třeba ozkoušeno, že trichoderma je v kytce cítit tak asi 30dnů...teda indoor, ale proč to nepoužít venku, že? ...třeba dneska jsem přišel na to, že nejspíš není dobrý na ty šišky furt šahat (možná kontaminace z rukou)
Co?: Ty stříkáš trichodermu i na listový a palice?
We don't talk to police, we don't make a peace bond
We ain't trustin in the judicial system, we shoot guns
We rely on the streets, we do battle in the hood.
I was born in the G Code, embedded in my blood
all: prave sem si rikal ze pojud to postrikam tak tam bude citit chemka.a kdyu to chci treba za tyden ci dva sklidit.tak se to zatu dobu nestaci oplachnout..nejhorsi fakt je ze kdyz ti to ty palky napadne tak uz se toho nezbavis..pokud nezmenis misto..
lucky bob, ještě mě napadl takovej trochu pionýrskej způsob. Kdyby sis sehnal třeba tlakovou nádobu litrovku (potapěčská, hasičská, záchranářská) s kyslíkem, tak bys tím mohl napadené části postříkat resp. profouknout a poslat plíseň k pánu.
Akorát je to drobek nebezpečný zhlediska styku stlačeného kyslíku a mastnějšího povrchu..
Jestli ten model za to stojí, šel bych do toho, ale rozhodně tě nenavádím
to Ono : takže aji když ty místa ořežu a kytku hned seříznu tak se tam zas plíseň vytvoří znovu ale nerozšíří se dál.. když sem to orval tak už se snad znova neukáže.. teĎ (před pár dny) sem kití přendal do "sucha" a orval plesniví části... snad se už nevrátí bestie.. noo a jak moc velký svinstvo je pokuřovat paličku s menší dávkou plísně? :-)) asi dost humus.. no jestli se ukáže tak až to bude suchý tak to nějak vodrobím, uvidíme..
každopádně bych to fakt ničím nestříkal teda pokud nechcete pokuřovat chemku.. jediný je fakt zmešit vlhkost a orvat všechny napadený listy a paldy, sice dost drastický ale furt lepší zachránit něco než nic..
to valdez : jak chceš prosimtě plíseň profouknout když ti plesniví část palice? :-))
wtd: "profoukneš" napadené části, třeba palice, listy, stonek atd.
Jinak sem dneska si byl dát blunta v sušírně a potvrdil se mi můj předpoklad. OZÓN ZABRAŇUJE ŠÍŘENÍ PLÍSNÍ!!! Používám ozón z horskýho slunka, stačí množství vyzářené odpovídající jednomu UV šoku (30min) zhruba na 12 metrů krychlových (uzavřený prostor s vlastní ventilací).
Už plíseň řešim pár let, Takže i když přendáš kytku do sucha a byla dost napadená, bude ti plesnivět pořád, sice jenom sem tam ale bude.
Já votrham všechno plesnivý, i víc kolem pro jistotu a když vim že to budu mít venku dýl jak čtrnáct dnů, má to cenu jak ne tak to de ven i s kořenama.
Jak psal apfel ROVRAL FLO je dobrej v kytce zustává 14 dnů.