Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Black Death Skunk , Indoor, Cob-Led 242W - Klikni zde pro originální téma
Madical-Strains
Tak vas tu zase vitam k dalsimu kolu.

Ve stredu me konecne me prislo z USA 15 slibenych seminek od toho slechtitele co si s nim uz skoro dva roky dopisuji. Uz jsem ani nedoufal ze vubec neco posle, stale jen sliboval a neustale to odkladal ze pry to jeste v te dobe (loni) nebylo zcela odzkouseno.

Mel by to byt krizenec uplne prapuvodniho Skunku (60% indica,40%sativa) udajne jeste z doby hipisaku kdy skunk byl daleko silnejsi nez dnes. S cim to je presne krizene mi nenapsal i kdyz jsem se ho na to nekolikrat ptal (pravdepodobne nechce prozradit) ale je to pry urceno vyhradne na lecbu tech nejtezsich a nejbrutalnejsich forem chorob a na ty nejtezsi formy bolesti kdy v nemocnicich musi nasazovat morfiny. Udajne to zamava i s otrlym hulicem, proto me to nedoporucil v zadnem pripade kourit. Ptal jsem se ze zvedavosti na to kolik to ma priblizne % THC i CBD , to jsem se sice vubec nedozvedel ale bylo mi receno ze to ma priblizne silu hasise.
Pojmenovali to pry zatim jen neoficielne jako "Cerna smrt " protoze to pry postavilo na nohy dokonce i par prave umirajicich pacientu . Udajne je to nejpovedenejsi vytvor co se jim kdy za 15 let povedl.

Doufam jen ze si to vsechno nevycucal z prstu to bych byl fakt dost zklamanej, protoze jsem mohl mit v pristim kole vetsi jistotu v nejake kvalitni seed-bance.
Ale citim ze by to mohla byt pravda uz podle toho jak presvedcive a dlouho se mnou komunikoval a chtel po me naskenovat ID i lekarskou zpravu.
Dokonce jsem mu musel prisahat ze ten strain tu po Evrope nebudu rozsirovat a ze si ho necham vyhradne pouze pro sve lecebne ucely.

Chtel jsem puvodne rozjet pest az pred Vanoci protoze soused ma jeste stale venku na okne i na balkone cervena rajcata tak se trochu stale bojim tech jeho smutnic.
Ale ten borec me napsal at nic neskladuju a ihned to dam do vody a pak klicit.
Nechal jsem si presto pro jistotu 5 seminek na pristi rok na Out a dobre uskladnil v lednici a 10 jich uz pripravuji ke kliceni.

Jeste vaham mezi hlinou a kokosem a druhem oraganickych hnojiv.
Ale mam priblizne jeste par dni cas na rozmyslenou.
Rozhodl jsem se ze chcankama budu hnojit jen jednu kytku , nechci nikdy vic uz dopadnout jako v tom poslednim kole.
Tak doufejme ze toto kolo dopadne alespon co do vahy prumerne a co do kvality prvotridne .
Bitir
Jestli to bude stat za to , tak me udelas rez :D .
Zkus zistit vic info o rodicich. Treba ho zlomis.
Maxeaux
citace:

Dokonce jsem mu musel prisahat ze ten strain tu po Evrope nebudu rozsirovat

citace:
Jestli to bude stat za to , tak me udelas rez :D

hehe za dva roky tu budeme mat BDS Auto :)
Madical-Strains
Minuly rok jsem prave planoval na zaklade jeho prislibu seminek toho dle jeho slov "zazracneho super strainu" poridit alespon malou matkarnu a ziskat zkusenosti s klonovanim atd. a nasledne nabizet pak klony prave pokud mozno tech nejlepsich lecivych strainu ktere tu v Evrope jsou jen tezko k dostani.
Odradilo me od toho prave nekolik duvodu, ten prvni je ze se mi klonovani moc nedari , krome toho je nutna dalsi a ne mala investice do matkarny a ta druha pro me zcela klicova vec abych ty semena vubec z nej dostal tak jsem mu napsal desitky mailu a na zaver i pul roku Skypoval a do Skypu jen mu priznal ze jsem docela.... no nevim jak to nazvat , nechci rict zrovna slovo "povercivy" a prisahal jsem mu na svou smrt do roka kdyz bych porusil sve slovo co jsem mu dal. A on rikal ze mi teda veri ze ho nezklamu. Myslim si o sobe ze jsem docela spolehlivy a cestny clovek co se tyce slibu takze i kdybych mel prachy na matkarnu a dalsi Led svitidlo tak by me od toho urcite odradil prave ten slib.

Kazdopadne tem co pri me stali v mych pestech bych opravdu rad vyhovel obzvlaste tobe a Odovi. , zvlast kdyz ste mi sami oba dva nabizely klony kdyz jsem nemel.
Pokud se mi podari pest tak vam dam pokud budete mit zajem urcite alespon ochutnat brko uz jen z duvodu ze jste pri me stali a taky abych si overil tu kvalitu a silu a vubec slova toho slechtitele.
Uverim tomu 100% az me to nejaky seriozni uzivatel konopi potvrdi protoze ja na to nebudu mit koule si ubalit z toho brko a vyhulit ho.

Jinak mam take rozjety uz delsi dobu jeste dva dalsi borce ,jedoho z Holanska a druheho z Canady, tak doufam ze se zadari a taky neco lekarskeho casem poslou co tu neni k mani.
Zbytek seminek si teda radeji skovam pro vsechny pripady na neurcito, nebudu je pristi rok davat Out.
Bitir
Tak hned ze startu bych neveril super pheno, super strainu a jinym super vecem. Je to jen rizlej nejakej puvodni skunk "skunkovych variet je mraky" .
Je to slozity , kazdej si bude xhvalit svoji praci , protoze vybrat samici, samce, udelat semena , otestoval, prekrizit a eliminovat problemy ci.rozdily da zabrat a kdyz se.ri to povede, tak si budes svou praci vynaset do oblak i kdyz budes mit prumernej gen.
Dal ti prdim na speka , nepojedu si zahulit 250km daleko zejo :D .
A naposledy , nebud vul a udelej si matkarnu, prestan resit malickosti.
Ja proboha u klonu neresim ani ph , mozna mam zazracnou vodu ,ale klony jedou vzdy dobre.
Jedna rada k nezaplaceni medi.
Mene je v tomto konicku vice.
Tezko rict co bude pravdy na tom co sis snim psal , slib se ma.drzet takze ti to za zle mit nikdo nebude , jen ti radim snes se nohama spatky na zem ,realita bude dost mozna jina.
Madical-Strains
To mas pravdu s tim ze kazdy se bude snazit vychvalovat to svoje ale ja mam docela cit na lidi a on jak jsem zjistil je docela soucitny clovek (neplatil jsem ani za postu) a co se tyce charakteru tak jsem presvedcen ze je to opravdu cestny clovek, ja ho i videl pres kameru na Skypu, ze jo. Z jednani poznas jesli je nekdo vychcanek nebo cestnak.
Samozrejme ze mam trochu pochyby o te vychvalene kvalite ale to se ukaze az kdyz si to nekdo zahuli nebo az to pozre nekdo nemocny tak ucinky poznas okamzite ,to vim na sobe. Nejsem nohama v oblacich.
Musim pockat a pak otestovat. Prirozene bych preferoval kdyby to testoval nekdo nestranny a pak by podal o tom sem report.

Jeste je prilis brzy o tom polemizovat , zatim to neni ani v kvetinecich a finale jeste moc daleko.:)
LinChi
tak to jsem vážně zvědavej jaký to budeš mít.. už sem myslel žes umřel :D sakra vítej zpět :) sleduju a budu pevně doufat že ze zbylých pěti uděláš matku a podělíš se.. přeci jen pro naši mladou generaci je těžký dostat se k něčemu takovýmu co ty popisuješ.. :) pěstu zdar :)

P.s. Určitě nechceš pouvažovat nad matkárnou.. ?
Bitir
Ok. Pokud by to melo byt neco kvalitniho, abych byl uprimnej , osobne bych to sveril zodpovednymu matkarovi at mi najde top pheno .
Ono i zalezi jak to vypestujes . Ale nejakyho jedince co vycniva bys poznat mel tak ci tak.
Slib je slib , ale ver ze kdybys to videl u jinych dobrych groweru, jeste by sis rikal jestli to vubec znas.
Ja ukazoval lady berry kush lidem co ji jeli taly primo od azachyela , nikdo ji nepoznal .
Madical-Strains
Bitir- (a taky pro Linchiho)
Mozna jsem to spatne formuloval..(dle jeho slov "super strain")
Super strain jsem to nazval az ja ...na zaklade toho jak popisoval ucinky ze to postavilo na nohy i umirajici kteri sly do hospicu do par tydnu zemrit ,kdo by to teda nenazval "Super-Strainem" ? Ja teda osobne ano. Dlouho vahal nez me to vubec poslal a hlavne kolik me to dalo prace a casu ho privezt k napadu aby me poslal par seminek aniz bych ho do toho nutil a premlouval ho. Pomohlo taky hodne ze jeho starsi bracha v te dobe trpel bolestmi stejne jako ja takze se mnou soucitil coz docela ocenuji a vazne nejsem clovek co by nekoho obelhaval nebo ho zklamal. Citil bych se vazne spatne a asi bych se ze sebe poblil.
Slovo dela chlapa.

Verim ze kdybych byl american ze spojenych statu tak by se na me na stopro vykaslal a nic by me neposlal. Taky dost pomohlo to ze jsem ho vubec neuhanel ze to byl vlastne jakoby jeho napad . Ale bylo na nem evidentne videt ze se vazne boji ze toho prave zneuziju , on neni jediny sef jsou ve firme tri spolecnici a tem to ale nerekl protoze by s tim absolutne nesouhlasili. Jeste to nemaji ani schvalene statem protoze ten proces pry trva skoro rok a stoji to pry balik penez to dostat na trh do lekaren.
Ted jsou teprve pred fazi oficielniho testovani na nemocnych dobrovolnicich takze pokud vse dopadne dobre tak minimalne rok se to bude testovat na nemocnych na ruznych oddelenich na ruzne nemoce a pak jeste dalsi pulrok bude trvat nez to budou moci ofiko distribuovat . Krome toho dva z nich jsou proti tomu aby se semena tohohle strainu vubec do prodeje dostala, souhlasi jen s cistym samotnym lecivym materialem do lekaren.
Maji pry na trhu uz cca tri strainy, je to sice malo ale pry je hrozne tezky vubec neco v USA na trh dostat protoze stat ma hrozne moc nabidek a nemuze ani vsechny uspokojit , maji zkratka z ceho vybirat ,ted je to pry v americe velky BUM byt pestitelem konopi a vybiraji jen vazne to nejkvalitnejsi co opravdu pacientum pomaha.

Ted uz prosim obratme list a venujme se uz jen pestu.

Jen pro Linchi- No me fakt ta matkarna furt laka a stale o tom uvazuji ale mam fakticky nizky duchod a je tezky neco z hovna nasetrit.
To by me ji musel nekdo fakt "LEVNE" postavit protoze ja jsem nesika a pak bych jeste musel setrit na nejakou tu lampu.
Mozna by to ani nemusela byt draha Led a zvolit jiny zdroj, treba zarivku T5 ale asi by ta matka moc nevyrostla.
Prostor pro tri matky by me bohate stacil.

Ale matkarna znamena byt uvazan neustale doma , myslim tim zadne cestovani atd. ja jezdim za fakt dobrym kamosem kdyz me pozve do statu, vsechno plati v cetne letenky. Tak vazne nevim..... ale na matkarnu by me urcite penize nedaroval.
crazyn
Když se nás najde víc , pošlu ti nějaký “dar” at ji můžeš postavit , peněžní či nějakou výbavu
Jáá
Za něco co me nadchne v huleni se i já klidně budu podílet na financování za ochutnávku původního skunku ať se dari
Madical-Strains

To Crazyn- Ale houby , to bych nikdy nemohl prijmout , uz jen proste z principu !!!

Ale urcite si moc vazim tve generosity , jsem moc rad ze tady na Groweru existuji takovy groweri co chteji pomoci, jsem tu mezi vami rad !
Pokud se rozhodnu definitivne pro tu matkarnu tak zapru a v lete na ni nejak nasetrim.

Jaaa- To co mi poslal neni ten uplne cistej prapuvodni Skunk , oni ho sice maji ale on me poslal uz nejakyho jeho krizence s necim co mi nechtel prozradit ale pry ucinky i chut i kdyz jsou dost podobne tak nejsou totozne zdravotni ucinky ani vzdalene.
Jak jsem pochopil tak cennejsi je pro ne ten BDS nez ten prapuvodni Skunk.

Ale napadlo me ze me taky mohl poslat alespon treba 5 seminek i toho prapuvodni Skunku ale to bych toho chtel od nej uz asi prilis.
Jsem moc rad i za to co mam.
Bitir
Jestli maj puvodni skunk jako rez , tak by ti semena neposlal.
Mozna S1 semena ale ro porad neni stejny jak ten rez.
Proto se vse drzi formou rezu ,pac preposlat geny rodicu do semen tak aby ti to vyhovovalo je nekdy vic o stesti nez zkusenostech, v jinym pripade je to zdlouhava zalezitost a potreba vicero lidi na testy.

Pokud to nemini prodavat, o to vic bych si to chtel zamatkovat. Popremyslej nad tim . Protoze pokud najdes keepra a nezamatkujes, muze se stat ze v jime varce semen uz nic podobnyho nebude.
Ty se divej do sekce daruju vymenim.
A ja se podivam co se mi doma vali za zbytecnosti.
Urcite mam 2 hobby stinitka E40 a nejaky ptakoviny. :D
Jáá
Tu matkarnu bys měl poresit co nejdřív i kdyby si neměl dávat nic a nikomu nejlepší matku nechat vybral bys podle klonů co je a co není použitelný pyl bys schoval na oprc to je potom pest když si stim hraješ odost lepší než testy z moci:-D

Ps doopravdy velká Škoda rozjet semínka bez možnosti za Matkovani nej favoritky
Madical-Strains
Bitire ,nikdy jsem jeste o slechteni nic nestudoval jelikoz je to na me moc vysoka skola takze moc nerozumim co tim myslis.
Takze jesli jsem te dobre pochopil tak ta sama semena BDS co by me poslal treba za rok z pristi urody uz by nebyly te same kvality a sily a lecivosti jako jsou z te uplne prvni varky ? Jedine klony by je mely ?

Ne ten Skunk 1 urcite nemel na mysli protoze o S1 psal ze je to uz davno passe a ze by se s nim nezdrzoval.
Nevim jesli maji ten prapuvodni skunk zamatkovany o tom jsme spolu nemluvili ale tipoval bych ze urcite ano .

Zduraznoval mi ze ziskat jednu matku opravdu s kvalitními geny stoji balik ktery si pry nedovedu ani predstavit , pry jsou tam privatni drazby kterych se normalni clovek z ulice nebo bezny pestitel ani nemuze ucastnit ani kdyby byl prachatej, maji tam pristup jen urciti vyvoleni. Jediny klon se tam pry hrave vysplha i na 1000 baku.

Je mi jasny ze tyhle kytky pokud bych ty nejsilnejsi nejpotentnejsi dobre zamatkoval by mely rozhodne obrovskou cenu , nevim jesli i tady v Cesku tak velkou ale kdekoliv na zapad od CR stoprocentne. (z 10 by se mozna jedna nebo i dve zadarily)
Ale co se vzacnou matkou kdyz jsem se zavazal slibem, je mi to k nicemu.
Jedine snad zamatkovat abych mel kdykoliv k dispozici rezy kdyz budu pestovat .
Ale kseftovat s jeho genetikou ,mam na mysli klony bez jeho souhlasu ,to urcite z me strany nehrozi to bych se mu uz ani nikdy nemohl podivat do oci ani pres ten Skype.
Rozhodne ne ted v soucasne dobe , mozna za cas az tenhle strain budou sami distribuovat , to bude uplne jina situace. Ale nemuzu zhatit nekolkalete usili jineho growera ktery me obdaroval a ja by mu mel pichnout kudlu do zad?

Premyslim ted o tom jesli jsem neudelal nahodou chybu ze jsem vubec zalozil toto vlakno.
Pak dalsi vec , jste vazne moc laskavy ze me chcete pomoci s matkarnou ale ja nemohu nic od nikoho z vas tady na Groweru prijmout snad chapete proc.
Doufam ze uz me nikdo nebude nikam tlacit, ne tam kam nechci ale tam kam ani nemuzu.
Jáá
Ano bitvě ma pravdu ze zrovna jedno pheno ti bude vyhovovat aby ho už nenajdes proto pro svou potřebu zamatkivat každé semeno aspoň 2 mi rizky a vybrat co tu vyhovuje
Jáá
citace:
Původní příspěvek od Jáá
Ano bitir ma pravdu ze zrovna jedno pheno ti bude vyhovovat aby ho už nenajdes proto pro svou potřebu zamatkovat každé semeno aspoň 2 mi rizky a vybrat co tu vyhovuje
LinChi
Jestlu rozjedes matkarnu tak ti muzu hodit moje marshydro II 480 na rust je to ideal i a v rustove fazi to moc nepapka nekde kolem 100w navic kdyz ti matka vic vyroste tak z ni udelas jen vic rezu ne ?? Kdyz od ni odejdes na dyl nemyslim ze by to nezvladla zalezi jak moc dlouho by to bylo no .... kazdopadne nevahej nabidky tu jsou :) kdybys tu matkarnu fakt stavel tak mas u me panel s tim ze bych za odmenu pak chtel akorat obcas nejaky rezik z matky ktera ti tam bude sedet :) ja budu mit matkarnu az za rok mozna dva tak do te doby muzu poskytnout panelik :) kdyztak Pm :)
crazyn
Neblni vole, děláme to pro dobrou věc ! Já ti mužů dat nejakou hlínu nebo kokos,mám kupu květniku 11L, někde najdu starší odtah prima klimu s filtrem, nějaké stínítko, lampu , vše se najde :)
LinChi
Souhlasim :)
Bitir
Furt ty sliby taky.
Neni to skunk 1 ale semena S1 .
Matku musi mit. Pochop ten rozdil semena vs rezy.
Semena rozdilny, muze se ti projevovat mix obou rodicu , prevaha jednoho , unikatni mix terpenu kde se ty geny pohadaji a muze toit 1 rozstlina ze 100.

A klon je proste kopie te matky.
Jestli maji peapuvodni skunk ,tak jedine rez . Chpes ?

Stoji to tam dost penez ,ale nevom.coaj za puvodni skunk presne ?ezi lidma koluji uz dlouhy leta modely dost mozna lepsi nez ten skunk.

Ty si strasnej plasan , neni to zadny kseftovani s genetikou, jen darujes na zkousku zodpovednym lidem rez ,kterej si odkvetou oni sami doma a reknou to k tomu svuj nazor , zas si nemysli ze se to hned zamatkuje ,posle se to dal a dal a bude se to celosvetove prodavat nejakym komercnim makarem jako elitni klon a vsichni po tom pujdou.
Jde o pomoc tobe ,ne zneuziti genetiky.
Madical-Strains
Tak to je fakt masakr , vecer jsem seminka dal do uterek klicit a dnes dopoledne uz jich hromada vyklicila.

To me trochu popohnalo a primelo dnes dukladne vymyt ale hlavne vydesinfikovat box a vubec vsechno vcetne kvetinacu.
To byste fakt nerekli kolik to da prace a zabere casu.
To sem necekal takovou rychlost kliceni .
Ten Super Skunk od Sensi s predminuleho a posledniho kola vyklicil az po 3 dnech a sazel jsem az 5. den. Vypada to ze pokud do zitra vyklici i zbyla semena tak budu uz zitra mozna sazet.

Premyslel jsem do ceho strcit klicky po vykliceni ,RW, Jiffy nebo kokos v kelimku.
Nakonec jsem se rozhodl pro tu nejjednodussi variantu ,cisty kokos zatim bez perlitu.
Akorat nevim jesli mohu k prave vyklicenym seminkam do toho kokosu v kelimku pak hned pridat alespon 1 ml Root-Juice na litr ???

Jako medium jsem zvolil Canna coco natural, 20% perlitu (25% nemam) a15% Mega-whorm od Plagronu.

Jsem zvedavy kolik jich z 10 vyklici.
L1st3r
Čau, já jsem teď semínka od Hlavy dával po vyklíčení ( do 48h všechny venku) do mixu kokos, wermikompost a perlit. Doporučuju namíchat tam ten wermík, je to zázrak co se kořenění týče. Ten rootjuice bych použil, až budou kytičky nad zemí a budou mít lístky, teprve tehdy začnou tvořit kořeny, úplně ze startu pouze vodu.
Jinak ještě k tomu jak tady řešíte jestli máš poslat klony dál. Je to samozřejmě tvoje věc a je jen na tobě jak se rozhodneš, než aby tě tížilo svědomí bude rozumnější to dál neposílat a všichni by to měli respektovat. Každopádně, pokud to bude pecka, jak tvrdí stvořitel strainu, byla by škoda to nezamatkovat. Tak jak zde již padlo, to že ti teď z této várky vyleze nějaká pecka, neznamená, že ti vyleze ze zbylých pěti. Proto bych ti doporučoval zprovoznit nějakou mini matkárnu. Vyprázdni nějakou skříňku (ideálně bílou, ať nemusíš řešit nějakej nátěr nebo fólii), kup zářivku 6500k a neměj strach, že by ti to světlo na jednu dvě maminy nestačilo. Než přepneš na květ tak z toho nasekej šnicle a až to dojedeš tak vybereš topku. Drž se a ať se daří ;)
Madical-Strains
Ok ,dam tam ten wermik .

Jo, taky si rikam ze by byla velka skoda to nezamatkovat.
Mate pravdu, je taky mozny ze uz me nikdy nic dalsiho neposle a ja uz se k nicemu dobremu uz nikdy nedostanu.

Akorat ze na to mam cas jen cca mesic a to opravdu nemuzu stihnout.
Ted jsem vse proinvestoval do hnojiv a kokosu a zas nemam uz nic.

Jeste me napadlo s nim jeste jednou promluvit a zeptat se ho , jesli muzu darovat klon kamaradovi, kterej to samozrejme nebude dal klonovat za ucelem sireni.
A pak pokud by tedy souhasil , cemuz moc neverim, tak bych nabidl klony nekomu kdo by byl ochoten tu mini-matkarnicku vyrobit ji z te bile skrinky nebo postavit z bilych desek a za ty klony proste vymenit .
Jak rikas stacila by jen na dva kvetinace cca 70 vyska, 60 sirka ,a 40 cm hloubka a zdroj svetla by bylly treba 3 zarivky na rust vedle sebe . Melo by to mit alespon dohromady 60 w aby z tech matek taky neco bylo. Aby byla bytelna a neco vydrzela.
Ale jak by mel byt vyresen odtah ?

Zkusim s nim tedy jeste promluvit.

A jeste je tu jeden problem, docela pro me podstatnej .
Ja mam sice nejakej strain ale fakt vubec netusim co z toho vyleze, co kdyz me skutecne obalamutil a poslal mi naopak nejakou silenou No Name sracku , ktera ani nebude ztreba ani zhulovat. Tak pak ten od koho budu mit tu mini- matkarnicku tak me bude proklinat a nenavidet a podobne. To bych teda fakt nechtel.
L1st3r
Tak nějak pochybuju, ze by ti někdo z ameru poslal fake semínka, pokud to není uplnej blázen. Ještě by nebylo špatný najít někoho spolehlivyho v tvém okolí kdo by to u sebe zamatkoval. Jinak co se týče vykonu, moc to prozivas, pokud bys to mel jen pro sebe, stačí tam plesknout dvě usporky a mas poreseno. Na odtah stačí PC ventilátor s adaptérem. Za 200,- mas ventas s adaptérem a za další 200,- +- mas usporky i s objimkama. Vyklid nějakou skříňku a pleskni to tam nebo kartonovou krabici, popřípadě dva kalfasy na sebe. Hold zkus trochu improvizovat
Madical-Strains
Ja neznam bohuzel osobne zadneho growera v mem okoli a uz vubec ne osobne nekoho spolehliveho.
Ja jsem ten nejvetsi nesika co se tyce sikovnosti. Zkus si predstavit ze tu matkarnicku vyrabi treba Mr. Bean tak to jsem presne ja. :-)
Mam doma jen malou stenu ,do ktere tu matkarnu dat nemuzu, skrinku samostatne zadnou nemam, bych ji musel jedine koupit.
Neporadil bych si s tou dirou na vetracek ani se zapojenim elektriky a nevedel bych si rady ani s prisroubovanim tech lamp ke stropu skrinky.
S krabice to teda nechci, to radeji nic. Ja jsem navic detailista takze kanafas nebo kartonova krabice by se mi moc nelibila.

Jinak me se zda velice seriozni ten clovek , ja mu verim ale co kdyby nahodou , ze jo? Treba me nakonec nic jineho nezbyde nez pockat na leto, to si muzu trochu privydelat takze bych na to mohl nasetrit.
crazyn
jsem ochoten ti poslat tisíc na základ, kokos a třeba 11l Květnik, mužů i klipsnak jeden, myslím ze když se někdo přidá, můžeš si koupit mini stan na matku
Madical-Strains
Penize nemohu od nikoho prijimout , to bych se citil neprijeme , kvetinacu mam 16 ks dostatek a cocosu jsem koupil dnes rano 100 litru. Jeden maly klipsnak mam jeste z prvniho pestu.
Nemuzu mit klasicky stan i kdyz maly na matkarnu, chci se zbavit casem i toho vetsiho na pest a vymeniit ho za maskujici se drevenou skrin. Kvuli navstevam jesli mi rozumis.
Vito
Přidám tt 100 i s aluflex a 2x neblery třeba na cloner / zvlhčovač, spinaci hod. a prodlužky. Naultra léčivku co mi rozchodi manželku se přidám :)
Madical-Strains
Reknu to na rovinu , preferoval bych radeji nekoho kdo me v minulosti prispival do vlakna , kdo pro me neni tak uplne neznamy a zaroven tady na Groweru prezentuje aktualne svuj grow zkratka aby to nebyla pro me uplne cizi osoba, koho vubec neznam a s kym bych se bal sejit kvuli tomu ze si nelegalne pestuju par kyticek jako svuj lek.

Opravdu nic ve zlem .
A radeji PM protoze uz mam dost zasrane vlakno.

EDIT: Zatim jsem s nim o tom nemluvil ma stale vyply Skype.
Polslal jsem mu zpravu na mail aby me zavolal az bude mit cas.
Madical-Strains
Tak tohle jsem jeste skutecne nevidel ani na youtube!

Vyklicilo vse , 10 z deseti za pouhych 34 hodin.
Musel jsem zas dnes rano na rychlo namichat ten kokos s wermikompostem 10:1
doufam ze to bude pro miminka stacit.
Zalil jsem RO s odstatou kohoutkovou snizenou kys.cit. na PH 6.
Uz si nepamatuju kolik ma byt u kokosu PH ale asi nejak nizsi nez u hliny.

Nam jeste vubec nepousteji topeni , takze to klicilo bez tepla asi kolem 20C , tak jsem ocekaval ze v nejlepsim pripade budu sazet asi tak az za 3 dny.
Wuau!

Tak musim rict ze tempu temhle kytickam nestiham, uz 2x me popohnaly k cinu,vzdy jsem to ocekaval u nich neco pozdeji.
Zasazino v parnicku, za chvili sesteluju hodiny a pustim jim osvetleni 18/6.

Jak se mi to proboha vejde pod lampu do boxu ....10 kytek? :jerk:
odo
Ahoj! pripisujem sa na zoznam čakateľov...
Myslím, že v prvom príspevku máš dosť vážnu nepresnosť:
"Mel by to byt krizenec uplne prapuvodniho Skunku (60% indica,40%sativa) udajne jeste z doby hipisaku kdy skunk byl daleko silnejsi nez dnes"

- nie je to pravda, že tráva za hipies bola silnejšia. Je to nezmysel.
Práve naopak. Dnešné genetiky pestované a prehnojéné pod lampou sú nepomerne "silnejšie" Bolo to aj jedným z prvotných účelov samotného kríženia, vyprodukovať malé rastliny s veľkou silou, aby sa to ľahšie pestilo v ilegalite...atď Práve preto je dnes toľko psychóz a problémov pri neopatrnom úžítí terajších skunkov začiatočníkmi...
V čom spočíva liečivá sila tohoto strainu? V množstve THC? CBD? Super EXTRA terpénovým profilom? Nemáš žiadne informácie. Formulácia liečivej "sily" je značne nepresná....čo to lieči? ...čím to lieči? - akou výnimočnou silou? extrémnym množstvom THC??? - to má postavíť na nohy? ....???
...je tu veľa neznámych a mnoho vysnívaných predstáv o liečivej "sile"...
..ja som ešte nenarazil na žiadnu univerzálnu metodiku úžívania pri rôznych chorobách. Na každého CB receptory pôsobí niečo iné a hlavne na každého inak....

Ku cocosu s wormhumusom by som pridal aj perlit z důvodu, že půjdeš pod LEDkami, kde sa to horšie presúša, takže, ak do substrátu pridáš aj ten perlit - zvýšiš tým vzdušnosť a schopnosť presúšania. Mne sa perlit v takomto mixe osvedčil.
Budem sledovať a prajem bezproblémový pest!
Pítr90
Ahoj Madi, rád vidím tvé nové vlákno a určitě budu sledovat.
Jinak nabizim pomoc i se samotnou stavbou matkárny. Desky by se měly dát sehnat v nějakém multihobby marketu a zbytek uděláme. Jsem truhlář 😉
Bitir
citace:
Původní příspěvek od odo
Ahoj! pripisujem sa na zoznam čakateľov...
Myslím, že v prvom príspevku máš dosť vážnu nepresnosť:
"Mel by to byt krizenec uplne prapuvodniho Skunku (60% indica,40%sativa) udajne jeste z doby hipisaku kdy skunk byl daleko silnejsi nez dnes"


Nejde o silu jako takovou, silnych strainu je spousta a nemusis hledat vylozene v usa.
Skoro kazda banka ma nejakej gen ,kterej te rozstreli.
Tady bych se zameril spis na ucinky , ruzny pomery latek a hlavne rodice.
Muzes mit silnej gen jako prase ,ale pritom to bude nuda hulit ,nebo to bude jako lecivo srovnatelny s vetsinou.
Nemyslim si ze by to bylo necim extra vyjmecny oproti jinym genum , staci jen hledat a zamerit se na urcity veci.
Madical-Strains
Ahoj Odo-

Jo je to fakt, posktytl me jen obecne informace , nechce mi ani rict cim je to krizene, kolik THC, kolik CBD, terpeny zkratka nic . Vsechny informace co mi rekl jsem uvedl do vlakna, zadne informace jsem si nenechal pro sebe.
Ja to dostal od nej gratis ani postu jsem nemusel platit, takze muzu byt rad a skakat 3 m vysoko ze vubec neco takoveho se dostalo do mych rukou.
To ze me k tomu nedal uplne vsechny podrobne informace jako seed banka musim samozrejme respektovat , evidentne ma k tomu sve duvody ktere dokaze kazdy pochopit pokud se nad tim zamysli. Myslim ze me poskytl maximum info co mohl a co potrebuju vedet k vypestovani.
Nemam potrebu zkoumat jak ,co a proc to funguje ale hlavne aby to fungovalo na bolest, pokud by se zase nedej boze vratila a na prevenci.

Co se tyce sily prapuvodniho skunku z doby hipisaku tak jsem jen do vlakna tlumocil to co jsem se od neho dozvedel. Urcite jsem nic nezkreslil.

Tady ti posilam odkaz na jedno vlakno kde rodice co hulily v 70.letech a huli dodnes popisuji silu a trvani ucinku marihuany dnes a kdysi. (nejedna se primo o ten skunk ale o marihuanu vseobecne)

http://www.bluelight.org/vb/threads...uana-from-TODAY!!!

Pripoustim , mohl jsem ho treba v necem spatne pochopit protoze ma anglictina je slabsi ale to cemu jsem nerozumel tak me vzdycky napsal do zpravy a ja si to prelozil, takze vice mene by melo byt vse jak jsem uvedl.
Bitir
Nedal ti k tomu udaje za by sis sehnal za ty nekrestansky love ten super prapuvodni skunk , nasel si stejnyho samce jako on, nekolik pestu testoval a pak ty semena prodaval po 200 kc za kus ? Nebo jakej k tomu mel duvod ?
Tyhle okolnosti a tajnustkareni mi proste porad nejak nesedi. Nechci byt podeziravej ,ale proste tomu neverim :D
Madical-Strains
Nechapu co stale resis.
Uprimne, to vazne nemam tuseni, ale z rohovoru jsem to pochopil tak ze mozna aby si jeste navic pojistil ze to nebudu sirit.
Kdo by kupoval klony o kterych ani nevi s cim jsou krizene a nic podstatneho se o nich nevi ?
Abych te pravdu rek tak jak o tom premyslim tak spis nedokazu pochopit ze me tak pro nej dulezity gen do budoucna vubec poslal a dokonce nechtel za to nic , jen ten slib. Urcite mel vic moznosti sehnat nejaka jina semena byt leciva ale ne pro nej tak dulezita a proste mi je poslat a o BDS mi nic nerikat.
Kdyby poslal jine Pheno a rekl me o nich ze jsou hodne leciva, ze me taky pomohou pri lecbe, taky bych byl za ne moc vdecny a rozhodne bych je take pouzil .
Kazdopadne uz ted vim jednu vec , vyklicilo 10 z 10.ti za 34 hodin ,takze uz to take neco o sobe vypovida.

Vubec se s tebou nepru , vsechny moznosti i ty nejhorsi jsou ve hre , ja nevim co to ma za potencial a jesli vubec nejaky, a jesli je to vubec sutecne krizenec skunku, mohl me teoreticky nakukat cokoliv .

Abych nebyl zklamanej tak pocitam s tim nejhorsim a pak budu treba mile prekvapen nez spolehat na pecku a pak byt zklaman.

Uz tohle tady nechci s nikym resit , zasira se tim vlakno a pak je neprehledne.
Nema cenu ted o tom spekulovat.
Pockam a uvidim, chci se ted soustredit hlavne na samotny pest abych zas nevyvedl nejakou volovinu a nepodelal to nejak.

Lampu jsem uz rosvitil ,vyska 100 cm nad kelimky a budu postupem casu snizovat.
Snad je to tak spravne.
Pokud se ujmou v kokosu vsechny vyklicena semena nevejde se mi do boxu uz ani zvlhcovacka, na tesno je tam uz ofuk.
Bitir
Tak klony co ma paranormal , treba cn haze , sam nevi co to je , bo mi to aspon tvrdil ze jeto nejaka mistni genetika a jde to na dracku.
Ne kazdyho zajimaj rodice , ale lidi se divaji na vysledek.
Ok. Jen sem rekl svuj nazor , me je to vlastne sumak zejo :D . Jen nechapu spoustu veci ,ktery i kdyby to rekl, tak sou ti k hovnu.
Navic do lekaren se nedodavaji geny ze semen, ale provereny z rezu kzery projdou rozborem .
Takze u nic bude tak ci tak probihat selekce.
Madical-Strains
Samo ze tvuj nazor respektuju , akorat ze uz si mi ho psal pres pm , dokonce 2x , koukni se u sebe do zprav . Nebo mi to chces opakovat neustale dokola az tomu nakonec sam uverim ? Ze na tom neco nesedi a ze tomu neveris , nakonec me to vazne vsugerujes do hlavy a ja s tim tady fakt prastim a nebudu chtit zbytecne plytvat casem a elektrikou na nejaky shit a radsi pockam a casem koupim uz mnou provereny Super-Skunk od Sensi u ktereho mam aespon jistotu ze opravdu funguje na to co ja potrebuju.

Nebo jsi na me nastvany ze ti nemuzu dat ten zajebanej rez a kazis me kvuli tomu radost tim co pises ze tomu neveris ? Doufam ze ne,beru te jako dobryho chlapaka.

Jde mi o to aby tohle me vlakno bylo uz konecne prehledne , uz ted je tu bohuzel mnoho zbytecnych prispevku ktere sly resit pres PM.
Proto vas prosim vyjadrujte se jen k pestu, dekuji !
Bitir
Ok. Sorry, nech si to promazat pak. Opakovat to budu dokola ,pac tomu neverim :D .
Tak k pestu.
Neni nic uzasnyho ze semena hodi klicek za 36 hodin , jde to i do 24 hodin ;).
Jak uz se psalo ze kvuli vysichani zvolit perlit , urcite bych to tam dal ,ale ze zkusenosti ,je jedno jestli zalivas 1x denne ,nebo 1x tydne , jde jen o to aby bylo dost zivin v pude, nic vic, pri organice bych urcite volil vermikompost jako svrchni hnojeni a vickrat nez jen jednou + vetsi koncentraci hnojiv kdybys spatne vysychal.
Postup se mi jako idealni osvedcil zasadit jen do predhnojene pudy , zalivka voda , do 2 tydnu presadit do velkyho a nechat tam. Kdyz nahoru das vk. Koreny ti prorostou a budou to vse dlabat.
Good luck ;)
Jáá
🇱🇺
Jáá
citace:
Původní příspěvek od Jáá
Newim jak u led ale hps nechávám metr a nechávám dorůst pak jen po případě zvisuju semínko moc vlhkost nepotřebuje jako potřebuje ale neumre jako rizek a Dočekal se jim dari neříkám jak kdyby měli vlhkost

Hele hlavně to zamatkuj a nikomu nedávejte ani Rizek nikomu kluci
Zavídej ze si nic nezvládli sehnat :-D

Ať se dari a z matkarnou tipomuzem poradit viz Pm cau
L1st3r
Hoši jste jak malý fakani, prestante do něj rejt a respektujte jeho rozhodnuti. Já věřím tomu, ze pokud je někdo ochotnej poslat semínka na takovou dálku, tak asi nebude posílat uplnej shit. To jakej je původ, je dle mého názoru druhorade, důležitější je výsledek. Přeji ti, aby to byla pecka, poněvadž si to za svoji snahu zaslouzis. Pokud mas problém s lovama a nemůžeš si tu matkarnu ted dovolit, můžeš udělat reveg, což by bylo možná rozumné, vzhledem k tomu, ze nevis co z toho vůbec bude. Díky tomu ziskas i tři měsíce času na zřízení matkarny a nebo můžeš napsat jeziskovi.
Madical-Strains
Ten cas 34 h. neni tak uzasnej , jde to i driv pokud se ovsem splni vhodne podminky pro kliceni, to znamena teplo 23-26C (nekdo klici i pri 28C) a vlhko . Ja mam v tomhle obdobi v byte teplotu pres den max. 20C a v noci 17-18C protoze jeste u nas netopi.
Klicil jsem celkem 7x a to 4x Indooor a 3x na Out a mel jsem z 10 semen nejvic vyklicenejch 8 ks. a byl to prave SS od Sensi, jnak se mi spise stavalo ze jich vyklicilo jen 6-7 ale taky i jen polovina.
Tyhle semena nahodily klicky pres noc to znamena po zhruba po 12 h. za teploty 17-18C, za 34 h jsem uz sazel.
Takze tak rychle vykliceni a v takovem poctu bez optimalnch teplot uz celkove povazuji za docela uzasnou vec.

Je jasna vec ze perlit provzdusnuje, nikdy jsem netvrdil ze ho tam nedam.
Naopak jsem uvadel v prispevku ze ho dam jen cca 20% a ne 25%,z e ho proste vic nemam.
Do kelimku s kokosem jsem ho nedal proto protoze me primo na to upozornoval abych ho tam nedaval ze se muze stat ze perlit muze ten malinkaty krehoucky cerstvy klicek proste poskodit.
Krome toho je kokos uz sam o sobe dost vzdusny a zas tak nutne v kelimku byt nemusi. Do kvetinacu ho samosebou namicham.
Jáá
Cau revaiving nedoporučuji některé kytky se nepřepnou jiné ztratí na kvalitě zkoušel jsem cca 5x revaiving vím o čem mluvim
L1st3r
No vzhledem k tomu, ze řízky dal posílat nechce (chápu, slib je slib), na matkarnu ted nemá prachy a provizorní řešení nechce. Je to jediná rozumná věc co může udělat, aby zachoval vybrany gen. Jinak s tou kvalitou se me to nezdá, ovšem co se úspěšnosti týče, ano není jisté ze se reveg povede.
Madical-Strains
Ja vazne chci posilat rizky dal , uz dlouho jsem planoval matkarnu , sehnat 2-3 kvalitni lecebne strainy nejlepe ty ktere se u nas nesezenou ,zamatkovat a aby se mi trochu vratila investice za elektriku tak nabizet klony za beznou cenu tem potrebnym pacientum.
Zminoval jsem se uz o tom ve svem druhem vlakne a taky jsem tam uvadel ze me slibil ty seminka, ze je posle.
Mam uz delsi dobu taky rozjete jeste dva dalsi borce jednoho z Holanska a druheho z Canady , taky drzi kvalitni vzacne lecebne strainy ktere od beznych matkaru a hlavne u Seedbank nesezenes. Jeden znich je uplne vyleceny pacient z Alzheimera.
I kdyz mam uz od nich slibeno tak zatim jeste bohuzel nic ale pracuji na tom.
;)

Kdyz jsem shanel rizky u zdejsich matkaru tak sem nikdy nesehnal to co jsem chtel, matkari se zameruji vic na hulice nez na pacienty.

Bohuzel s timhle Strainem mam zatim svazane ruce ale situace se muze kdykoliv casem zmenit.
Hlavne se to musim poradne naucit to klonovani, to je zaklad a to jedine praxi.
crazyn
Tak uděláme kompromis, dostaneš od “nás” kacky na matkarnu a až budeš moct, vratis :) to by slo ne ? Dohromady poskládáme i vybavení, Nic v tom nehledej, děláme to pro dobrou věc do budoucna a hlavně pro nemocné, já stim problém nemám, tak popřemýšlej, nějaký boxik co vypadá jak skříň zbouchas za jedno odpoledne
Jáá
Klonování je jednoduché hlavně vlhkost upravenéj rocwool a usporka nebo zářivka stačí box 40x40 UFO v matkarne nemám kvůli vlhkosti pravidelně vetram(když sem pric UFO povinnost výměna vzduchu) parnicek stojí 200sta na rezi vyhryvanej 1000
Madical-Strains
Moc si toho moc vazim ale penize opravdu nemohu ani nechci od nikoho prijmout ani si je od vas pujcovat.

Jinak kvetinacu mam dost i klipsnak maly ofuk a ty drobnosti na pest taky mam.

Za 14 dni jedu na chatu, tak tam znam par sikovnych lidi ,nejak to vyresim.
Ja to nejak urcite vykoumam, nevzdal jsem to s tou matkarnou.
Chci ji totiz cim dal tim vic , uplne ste me do ni me zblbly. :frog:
Pítr90
No vidíš 😉 hele tzv. matkárna je strašně jednoduchá věc. Výměnu vzduchu PC větrákem, světlo třeba úsporky či slabší sodík, vlhkost a teplota je skoro šumák (pokud nejde o extrémy )
Ale tak kdyz budu trošku konkrétní, tak zauvažuj nad výškou? Já začínal na 60cm, teď stavím 80 ( víc místa nemám ) a i to asi nebude ideální na matku třeba rok starou. Dále rozměry. Pokud budeš chtít třeba zářivky, tak musíš mít min šířku přes metr, tuším že zářivky jsou kolem 120cm. Když mě napadne něco dalšího, tak se ozvu 😉

Ps: nechceš založit něco jako vlákno Madiho úvahy nad matkárnou a nechat tam přesunout předešlé příspěvky? 😉
Madical-Strains
Jaaa- no me klonovani napoprve moc teda nevyslo,klony vypadaly zoufale.

Pitr-No vidis to me vubec nenaadlo, myslel jsem ze zarivky jsou i kratsi.
Ne sodik ani CFL nechci.
Bud nejaky usporky nebo ty zarivky, pokud existuji kratsi nez 120.

Ted jsem to pomeroval a k tem 11l kvetinacum se musi vejit zvlhcovacka takze bych to videl na vyska 70 cm, sirka 80 cm a hloubka 55 cm.
Kolik by v takovem prostoru melo byt usporek aby to vazne kvalitne osvitilo ten prostor ? Prosim, maximalne pocitejte ze budou mit vsechny usporky dohromady maximalne vykon 80w, potrebuji aby to moc nepapkalo.
Nejake navrhy? Diky.
Pítr90
Já mám na prostoru 60*30*60 D*Š*V 4*27w cfl. Není to nic extra. Jako roste to pod tím, ale je to pomalejší, ten výkon světla tam chybí. Ale pro mé účely dostačující, viz. mé vlákno s prckárnou. Na řízky taky jakš takš ideální.
Jako plus bych uvedl tu spotřebu, výdrž - zatím jede víc jak 9 měsíců, určitě polovinu z toho 24/7. Dále cfl nehřejou. Tyhle slabé ne, takže je můžeš mít dost blízko ke kytkám, takže šetříš výšku.
Jinak zářivky jsou i kratší, ale slabé, třeba 15W/60cm, ale to mi připadá dost slabé ( jednu takovou mám na světle v prckárně, mimochodem odešla po měsíci ve vlhku)
Jo a musím jim v zimě přitápět přes noc, aby tam bylo aspoň přes 20°C
Madical-Strains
No , a co ty usporne zrovky jako je tohle? Akorat o malinko silnejsi treba 20-25W do kazdeho rohu jednu. Hodi se to na rust? Trochu taky hrejou a jsou jeste k tomu usporne, doufam.?

https://www.svetzarovek.eu/p-114925...ie-e27-14w-865/
Pítr90
Nevím, já mám 4 ks 27w, tohle je 14w, asi dost málo, silnější by asi šli

A co to vlákno Madiho matkárna?? 😁😁😁😉😉😉
L1st3r
Takove dvě rostly pod dvěma usporkama, přesně těma na které jsi hodil odkaz.
http://grower.cz/forum/showthread.p...792#post1189792
A tady mas odkaz na zarivkovy svítidla za bezkonkurenční cenu, jinak ta 18w zarivka ma 1300lm. Když jsem ted dělal matkarnu sam jsem nad nima přemýšlel, není to vero, ale pro tvé osobní potřeby to bude vice než dostačující.
Co jsem koukal na netu, je vykonove 18w zářivka srovnatelná s tou 27w cflkou, plus bude mít lepší pokryti plochy.
Madical-Strains
ok, diky za tipy.
Madical-Strains
Dotaz pro toho kdo hnoji Biobzzem.
Nevite nahodou nekdo ktery radek kazdeho tydne mam preferovat?
U kazdeho tydne jsou dva radky a na kazdem jsou rozdilne hodnoty.
Dekuji.

Planuji tak po 3 dnech co vylezou z kokosu zacit pridavat Root-juice prvnich 14 dnu bez hnojiv.
1.tyden 1 ml/l
2 tyden 2ml/l Root-Juice
3.tyden ,teprve po 14 dnech zacit opatrne hnojit 1ml/l Fish-mix+ Root-Juice 2ml/l

I kdyz Biobizz uvadi zacit hnojit uz od druheho tydne, bojim se abycyh to hned ze startu neprehnojil.
Souhlas?

Phytamin a Crompax. take casem zapojim.

Jeste si rikam jesli neni skoda na tomhle Straine zrovna experimentovat se chcankama na par kytkach........:jerk:

crazyben
jeden radek je pro light mix, druhej all-mix. Takze podle toho jak moc mas substrat predhnojenej. Ale ctu ze mas kokos, ten moc predhnojenej neni takze vic...
Bitir
Jak ti vyleze koren, hned to v kokosu zacni hnojit pokid tam nemas vermikompost.
S vk. Ze zacatku cca 1 tyden voda + korenak a pak hnojky.
Dez se te vetsi koncentrace.
Madical-Strains
Diky budu se tim ridit.

Mam kokos s wermikem 10:1

Tak jesli sem dobre pochopil nic nezkazim timhle...

1.tyden -1 ml/l pridam Root-Juice jakmile vsechny vylezou ze zeme
2 tyden 2ml/l Root-Juice + zacit s Crompaxem postrik 0,5ml/1l
3.tyden-2ml/l Root-Juice + 1 ml/l fix-mix, zacit postrik s Phytaminem 2ml/l

Jeste jednou moc dekuju za odpovedi. Jak jsem hnojil chcankama tak to bylo mnohem easy a vsechno sem uz o Biobizzu zapomel.

Nasel jsem toto...Takze by to melo sedet.
Obecne plati pravidlo ze semenacek ktery ma jen 3 sady listu jeste nehnojime. Kdyz semenacku zacne rust 4.sada listu (To je cca zacatek tretiho tydne) zaciname opatrne hnojit EC-0,8-1,2
Bitir
Nic bych na ne nestrikal. Ec. Nemer ,je to zbytecny.
Kytka si bere ziviny ze semene sama ze zacatku, nijak bych ji nestresoval.
Zacinam splichat phytamin az maj tak 4 az 5 patro.
To poznas kdyz budou chtit pohnojit , ptas se tady jak kdybys to jel poprve.
Toto je v pude s vermikompostem , docela slabej mic , neco jako lightmix , stary myslim 2 tydny .
Teprv ted vidim ze chteji trochu pohnojit , respektive presadit do vetsiho.
Vubec se toho neboj ,poz as to na barve ,v rustu prakticky neni co pokazit.
odo
Na klony a matku daj 2x120 cm trubicu TLD865, prípadne kombináciu s TLD 830
npr. Philips,alebo Osram. Maju super svietivosť. 120 cm sa viac oplatí aj cenovo, než npr 90 cm, ktoré sa zle zháňajú. Môžeš ešte použiť 60 cm, ale to už sa mi zdá málo aj svietivosťou aj dľžkou. Ak tam majú byť cca 2 matky a klony, tak 120 cm je ideal.
Doporučil by som ešte, aby si dal na rast aj riadne, výskúšané semená, prípadne klony. Treba rátAť s môžnosťou, že tam budeš mať samca, prípadne hermáč. Neprajem Ti to, ale môže sa stať. V tom prípade by si mal náhradu a istotu, že niečo dopestuješ.
Ak ideš zo semien, tak nie je nutná zvlhčovačka. Tá je nutná pri čerstvých klonoch, ktoré nemajú rozvinutú koreňovú sústavu. Pri semenáčoch stačí občas pokropiť. Kým nespustíš odťah, tak sa v stane udrží vyššia vlhkosť.

K tej sile: to, čo si postol, je staré 14 rokov, takže dnes je tá sila naozaj inde. :-) Okrem toho tam viac ľudí vyslovilo hypotézu, že rodičia toho chlapca začali s konopím pred cca 50 rokmi a ako začiatočníkov ich vtedy mohlo skoliť aj slabé konope, lebo mali celkom inú toleranciu, než dnes, keď už aktuálne hulia niekoľko desaťročí.
Ak nájdem článok, kde sa píše o porovnaní modelov zo 70 rokov s dnešnými, tak to sem postnem. V 70 rokoch, čo som čítal, tak bola v USA dosť oblúbená konzumácia high sativových modelov.
Madical-Strains
Jo ale budu tam davat take preci nejdriv klony nez z nich budou matky a pozdeji tam chci mit 2 matky a cca 10 klonu. Rozmeru uz mam naplanovene na vyska 70, sirka 70 a hloubka cca 55 cm.
To je spatne? 120 cm sirka se mi zda hrozne moc. To bych musel priplacet vic penez za svetla. Zarivky ja nechci. Spis neco takoveho....

https://www.nakupledky.cz/27w-led-z...XBoCBTcQAvD_BwE
Jáá
Tak poslední věc co píšu udělej z každého semínka 3 rizky popis je nech za kořením poté je dej do 3dcl kelímku a tam je nech než se rozhodne s jaké klony zachovat šanci je veliká ze se tam ten léčebného model scivava
Madical-Strains
To muzou byt klony klidne pres 2mesice v malym v kelimku? To tomu neubizi?
Jako mysilis treba pres celou dobu kvetu,nez zjistim ktere klony od ktere kytky.
To jako aby moc nevyrostly kdyz budou v kelimku?
Pítr90
Přesně tak, v menším květníku je udržíš menší. Neřeš zvlhčovačku, najdi něco, co připomíná pařníček, nějakou vyšší plastovou krabičku a přes to potravinářskou fólii. Toť vše. Vlhkost vyřešena.😉
Ale na tolik řezů bude opravdu potřeba vic místa....
Madical-Strains
Kluci potrebuju ted aktualne poradit s osvetlenim.
Mam kamose co mi s tou matkarnou pomuze a ted s nim prave resim to osvetleni.
Co rikate na tohle? On navrhuje dve tyhle usporky do matkarny kde budou dve matky a cca 10-20 klonu. Matkarna 70x70x55 cm.
Cim vice nazoru tim lepe,moc diky!!!

https://www.nakupledky.cz/27w-led-zarovka-e27-21.html

Nebo jeste tyhle 2x 36W ?

https://www.nakupledky.cz/36w-led-zarovka-e27-22.html

Jsou tyhle dve led usporky pro ten boxik dostacujici a je to tez vhodne pro matku i zaroven klony?
Pítr90
Ty jo, asi jsem slepej, ale nikde tam asi není teplota světla.
Jinak bych asi volil ty silnější.
A přidám ještě další variantu https://www.svetzarovek.eu/k-4/uspo...ast=&lastp=#par
Mají na téhle stránce i další širokou nabídku jak různých úsporek, tak LED nebo třeba LED trubice 😉
Jo a nevím jak moc záleží na teplotě světla, mě řízky rostou pod 4000k bez problémů
L1st3r
Ideální teplota světla je 6500k, menší rozestupy pater. Ty ledky za ty prachy bych nekupoval, úsporka nevypadá zle, ale chtělo by to určité nějaké stinidlo, dvě už budou zbytečně topit. Led trubice maji vykon nižší než klasické zářivky, 60cm klasika 1300lm, led varianta pouze 900lm a čtyřnásobná cena k tomu. Z mého pohledu vychází nejlíp armatura s dvěma 60cm zarivkama, cena 5kil. Pojede ti to pod tím na pohodu, investice minimální, možnost zavěšení, nemusis vymyslet žádné stínítko a hovadiny. Pokud ti to nebude časem stačit, ideálně upgrade na led panel s verem okolo 80-100w.
Madical-Strains
Ok, tak teda dve zarivky (T5 HO) nebo nejlepe 2x napr. 40w Cob-cip.

Zeptam se kamose jesli je ochoten to tedy postavit z tehle dvou moznosti.
Kdyz je to teda cca stejne drahe jak pisete jako ty dve usporky co navrhoval kamos co je ochoten to postavit.

Moc diky a omlouvam se ze jsem otravoval.;)
Bitir
Ty zarovky ledkovy si nekupuj ,je to drahy a na hovno.
Nevic co skym mas za investice , ale slozit cip od fruddyho neni nic slozityho . Jeden cip na plochu 90x90 o 120w staci , ale musis jit vysoko.
U tebe bych volil 4 kusy trubicove zarivky a sel stim co nejniz.
Kup to z obchodu kterej postnul lister. Tu zarivku musis dat do armarury a jako celek nikde nic levnejsiho nesezenes.
Uvidis co ti rekne ten tvuj investor.
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od L1st3r
Ideální teplota světla je 6500k, menší rozestupy pater. Ty ledky za ty prachy bych nekupoval, úsporka nevypadá zle, ale chtělo by to určité nějaké stinidlo, dvě už budou zbytečně topit. Led trubice maji vykon nižší než klasické zářivky, 60cm klasika 1300lm, led varianta pouze 900lm a čtyřnásobná cena k tomu. Z mého pohledu vychází nejlíp armatura s dvěma 60cm zarivkama, cena 5kil.....


Pod téma 4000K jsou patra taky blízko sobě, nic se netahá 😉😉😉
A ještě dotaz, máš ty 60 cm vyzkoušené????. Jednu mám v prckárně i s úsporkama, původně na řezy ( chtěl jsem úsporky vypínat ), ale zdaleka ta jedna nesvítí jak ta jedna úsporka. Takže za mě cenově dostupné řešení třeba 4*45W cfl 😉
Madical-Strains
Mate pravdu, ted jsem cetl srovnani.. Zarivky T5-HO jsou nejsilnejsim a zaroven nejlevnejsim resenim do matkarny.
Udajne jedna z nejsilnejsich a nejidealnejsich zarivek je tato.
Mozna ze by stacily klidne i jenom 2 nebo 3, akorat nepoznam u toho druheho odkazu jsli je urcena na grow nebo kvet. Nejlepsi jsou pry ale Philips nebo tahle prvni odkaz grow-zarivka.


https://www.specialnizahradnictvi.c...n-grow-tcl-55w/

https://www.lightpark.cz/osram-zari...o-fq39w-865-g5/
Madical-Strains
OK, definitivne jsme se dohodli se stavby-vedoucim mnini-matkarnicky na obycejnych 3.ks zarivkach .a nejake te armature. Limit je 1000 kc +- 200kc.
Dal me za ukol najit idealni variantu a chce poslat odkazy takze ted me ceka perne hledani na netu.
Pochopitelne, pokud by jeste nekdo chtel pomoci a narazil by na nejake armatury a zarivky , T5-HO, fluorescenční nebo neonove zkratka ty co jsou urceny pro rostlinky tak budu moc vdecny.

VSEM MOC DEKUJI ZA NEOCENITELNOU POMOC.
L1st3r
Pitr90: nemám zářivky v matkarne, ale mám je v kuchyni a svítí víc než dost. Jinak 180w do tak male matkarny me případně dost neekonomické. Pokud bych nedával do matkarny ledky, šel bych do 4 zářivek.
Madical-Strains
Po par hodinach usilovneho hledani abych se vesel do cca 1200 kc jsem nasel tri mozne alternativy.

1.-Hodne zlevneny propagator o delce cca 60 cm s tim ze bych si musel dokoupit 2.ks
T-neon trubic na srust uz nejak sam.

http://www.lighthaus.cz/germicidni-...ez-zarivek.html

Vyhody-nemusela by byt matkarna tak siroka.
Nevyhody- Provoz vjednom e-shopu vypocitaly na cca 4000 kc rocne coz je pro me docela dost penez ale mel bych 110W.

2.-Moznost jsou dve armatury jen pr jednu 36W zarivku o délce 12o cm.
Takze bych tam mel dve armatury a kazda by mela jen jednu zarivku , dohromady o sile 2x36W a umistit to dal od sebe aby to dobre pokrylo prostor a musel bych prispusobit sirku boxu na 130 cm, vyska by byla 70 cm a hloubka 55 cm.
(Ctyri zarivky s armaturami by se vysplhaly nejmene ke dvojce,)

http://www.growway-garden.cz/armatu...w-10884?v=10885

Otazka je jesli by ty dve zarivky 2x 36w skutecne stacily na na 2 matky a cca 20ks klonu a jak by to pod tim rostlo.

3.moznost jedna armatura 2x 36W pro dve zarivky 36w za 699 kc a to je jeste bez kabelu ale odhaduji ze by spotreba byla o mnoho nizsi nez u prvni moznosti toho propagatoru.

https://www.specialnizahradnictvi.c...-zarivky-2x36w/

Tohle vsechno je to nejlevnejsi co na internetu je, nic levnejsiho jsem nenasel.
Tak a ted co z tehle tri veci vybrat ? A ted bych potreboval radu nad zlato.
L1st3r
https://www.elektro-paloucek.cz/svi...arivkova-telesa
odo
Volil by som 2 ks samostatné telesa na 36w/120 cm to, čo postoval L1st3r
growshop je drahý
Ak to samostatne zavesíš, možeš tým hýbať podľa potreby a prípadne svietiť iba 1, ak je potrebné. 120 cm je akurát. Ak tam dáš matku a cca 10 zakorenených klonov v pohároch, prípadne parník s rezmi. Ako som písal 2x ks - farbu svetla 865, prípadne v kombinácii s 830. /Osram, alebo Philips/ Svetlo bude relatívne rovnomerne rozložené.
60 cm je málo, úsporky sú málo efektívne.

120 cm trubice majú príkon okolo 38 w + strata na klasickej tlmivke zabudovanej v tom telese, takže príkon 1 trubice s klasickou tlmivkou bude okolo 50 w
Madical-Strains
Bez vas bych byl v prdeli, fakt jsem moc vdecnej.

A ty dve samoastatna telesa 36w budou 100% stacit na 2 ks matek + klony?
odo
ano, ak tie matky moc neprerastú. Můžeš to hocikedy doplniť o ďalšie trubice s telesami, ak bude potrebné. Ak matka podrastie, tak budeš musieť klony podložiť, aby neboli moc ďaleko od svetla. Niekde na trubicu si potom fixkou napíš dátum 1. zapnutia. Trubice je vhodné po cca 2 rokoch vymeniť, lebo strácajú na intenzite.
Madical-Strains
Dnes jsem se dozvedel par dalsich informaci k BDS grow.

1.- Neni to pro uplne nezkusene zacatecniky, stredni obtiznost pestovani.
2.-V indooru by se mela prepinat max.ve vysce 30-40cm, protoze po prepnuti vyjede do vysky jeste nejmene o 100% i vic.
3.-Doba kvetu je 55-65 dni.

Ptal jsem se ho taky jesli muzu pak uriznout klon kamosovi.
Takze to je taky passe.

Strain neni pro uplne grow zacatecniky, tak to teda nevim jak ten pest zvladnu.
Mam docela obavy.
Madical-Strains
4. DEN GROW

Pred 5 dny vyska led-panelu 100cm, ve ctvrtek ,sazeno do kokosu s whorm-humusem 1:10 , naklicena semena. Do druheho dne rano vykouklo na svet 6 minimek do vecera zbyle 3.

Jedno nevylezlo vubec tak jsem opatrne kavovou lzickou podebral seminko a zjistil jsem ze jsem pravdepodobne zlomil pri sazeni klicek.

Aktualni stav 8ks je ok , 1ks je maly mrzak kteremu jsem musel sundavat slupku.
Je otazka zdali vubec prezije.

O vcerejska uz nezakryvam parnicek.

Led-panel ,vyska snizena na 70 cm.
PH-6
Vlhkost v boxu 80 %
Teplota 23C pri svetle 18-19C pri zhasnutem svetla..

Nebyl bych to ani ja aby nebyly hned od zacatku nejake problemy.:eek:
L1st3r
Jak budeš zalivat, nalej jim i nižší dávku hnojiv. Celkem dlouho to prosycha a než bys dělal zálivku mohlo by ti to začít svetlat tak jak me. Mas téměř stejný teploty jak já a vlhkost o něco vyšší, zalivam tak jednou za 5 dni.
Madical-Strains
Ja to lehce zaleju a protece to ven spodkem, zalivam takhle kazdy vecer a zatim ok.
Mozna je to vic nez bych mel ale takhle sem to presne videl u semenacku v kokosu na youtube a i ten pestitel me rikal at to zaleju ten kokos kazdy den dokavat jim pry nezacnou rust 3.sada listu pak cetnost zalivky snizovat. Udajne nesmi vyschnout ten kokos obzvlast u semenacku.
Utopeni semenacku v kokosu se pry vubec nemusim bat.

Hnojit planuji nejdrive az po tech 14 dnech rustu , protoze jsem pridaval uz ten whorm-humus takze jeste 11 dni to urcite mohou bez papani vydrzet.

Vzdycky jsem semenacky spalil kdyz jsem jim dal driv nez po 14 dnech.
Pokud by prilis zesvetlaly tak je striknu Crompaxem.
Chci byt opatrny s tim hnojivem.

Madical-Strains
Ja jsem vazne Smotar jako prase..
V klidu si spim a v tom rana jako krava az sem nadskocil na posteli a pak dalsi uz mensi rany... bum,bum bum , rychle za sebou , trvalo me asi minutu nez jsem se poradne probral.
Rozhlidnu se po pokoji a koukam a stan je skoro na zemi.
Ve stanu se totiz zlomila rohova hlinikova tyc ktera drzi stan po obvode.
Jak to spadlo tak se ucpal pritah a Prima klima uplne nasala skoro pulku stanu dovnitr.

Samozrejme spadl ofuk a led-panel byl az skoro na zemi.
Jak mam neustaly mirny podtlak v boxu tak jak to ma presne byt zrejme ta trvala zatez na tyc od toho podtlaku a k tomu ta tiha led-panelu a prima-klimy, to byla neustala trvala zatez na ty ubohe tenke hlinikove tycky az proste ta jedna nejvice namana tyc nebo mozna ta nejmene kvalitni tyc proste rupla.

Protoze miminka jeste sppinkaji tak ve tme jsem to provizorne "spravvil" tim ze jsem tyc vystuzil zatim priborovym nozem a izolepou a pootevrel jsem okenko aby tam nezustaval podtlak.

Nastesti se miminkam nic nestalo jellikoz vetrak nespadl primo na ne. Jaka klika!
Ale nevim co budu delat.
Zitra zkusim napsat panovi u ktereho jsem to objednaval jesli nemaji rezercni tyce, protoze tohle dlouho nevydrzi.

Jeste stesti ze se to nestalo pri rozsvicenem svetle kdyz jsem nebyl doma, to by byla pohroma,protoze to prevratilo i zvlhovacku,doufam ze neni praskla.
Doufam ze nebudou taky praskly ty cocky u led. Je tma takze nic nevidim ,rano zkontroluju skody a nafotim.

Priste jedine drevenou bytelnou poctivou kvalitni skrin.
Madical-Strains
Rano....no rano ...spal jsem az do tedka protoze me jeste v noci rozbolel zub takze jsem mel dost neprijemnou noc.
Takze rano dukaladna kontrola , miminka OK ,cocky OK, zvlahcovac OK, vse vypada tak jak ma jen ten plast krytu na parnicku je praskly .

Pri te smule to byla vazne velka klika.
Doufam ze smulu uz jsem si vsechnu vycerpal a ted uz to pojede az do finale bez vaznych problemu.

Musim do vymeny tyci nechavat otevrene okenko ve stanu aby nevznikal vetsi podtlak protoze i kdyz pouzil na opravu 3 priborove noze tak stejne se stan zriti (zkousel jsem) , coz bude vazny problem v kvetu z duvodu dokonaleho utesneni kvuli svetlu a hermateni.
Pítr90
Ahoj, dej tam delší " dlahu " 😉 pak to bude bytelnější. Jestli nemáš nic doma, doběhni ven uříznout silnější lísku 😉
Madical-Strains
Ok, mam doma jeste dve drevene podpurne tycky 0,80mm z rajcat 80 cm.
Myslis ze by pomohlo?
Madical-Strains
Barva matkarny
Pítr90
Určitě to bude lepší než nože 😉
Jo a jak se ti povedlo zlomit klíček?? Že tys to zas moc řešil....
Madical-Strains
Presne tak , zase jsem to resil...
Abych postoupil v technice o neco dal tak jsem chtel zmenit system pri sazeni vyklicenych seminek tim ze jsem chtel narozdil od predeslych pestu pouzit pinzetu namisto prstu (tak jak se to ma spravne delat) a to byl prave ten kamen urazu.
Seminko me s pinzety malem vypadlo tak me do ruky vjel takovy tik a aby me nespadlo seminko na zem tak jsem trochu vic sevrel pinzetu .
Ale doufal jsem ze kdyz to neni uplne zlomene ze to snad jeste rozdycha.

Ja ty tycky pridam k tem nozum at je to bytelny.
odo
Náhradné tyče by mali mať v growshope. Inak to musí byť hrozný šmejd, keď to neunesie takúto záťaž. Kým nemáš náhradnú tyč, tak tam daj pevnejšiu npr. bambusovú podpornú tyč z OBI atď. 0,8 moc neudrží.
Madical-Strains
Problem podle me bude v tom ze mam na ten box silnejsi odtah nez bych mel mit (prima-klima)
Protoze pasivni pritah zajistuje jedna roura stejneho prumeru jako ma odtah (sirsi roura se tam nevejde) a ktera nestiha nasavat vzduch a proto je v boxu pri zavrenem okenku vetsi podtlak nez by mel byt ,spolu s vahou Prima-klimy a Led-panelu se jeste vice nacitaji faktory ktere pusobi na ty tyce az jednou nejaka praskne. Pokud bych mel otevrene okenko k nasavani vice vzduchu do boxu tak by na tyce nebyl takovy napor.

Doufam ze jsem nerekl nejaky nejaky nesmysl.
Nemyslim ze by ten stan byl smejd.
alfonzito
Ten podtlak vytvoreny odtahom ma na tie tyce uplne minimalny vplyv cize otvorene okienko by ti ucite nepomohlo. Problem hladaj inde
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od alfonzito
Ten podtlak vytvoreny odtahom ma na tie tyce uplne minimalny vplyv cize otvorene okienko by ti ucite nepomohlo. Problem hladaj inde



No, je to mozny, nejsem fyzik.
Ale ted to opravene docela dobre drzi pokud je otevrena vetracka ale jakmile bych ji zakryl ,zacne se stan okamzite kroutit a je jen otazka casu kdy by box skoncil na zemi. Proto se domnivam ze ten podtlak svou vyznamnou roli take hraje.
LinChi
zní to blbě... ale ten podtlak v boxu opravdu nemá co s tím společnýho... za 1 dobře rozmístit světlo a ventilaci tak abys váhu rovnoměrně rozložil... za druhé máš v dolní části stanu otevřený větračí "díry" s tou sítkou .. ? a je k nim dobrej přístup vzduchu.. ?

přinejhorším budeš kupovat novej stan :)
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od LinChi
zní to blbě... ale ten podtlak v boxu opravdu nemá co s tím společnýho... za 1 dobře rozmístit světlo a ventilaci tak abys váhu rovnoměrně rozložil... za druhé máš v dolní části stanu otevřený větračí "díry" s tou sítkou .. ? a je k nim dobrej přístup vzduchu.. ?

přinejhorším budeš kupovat novej stan :)


Svetlo mam na jine tyci nez odtah tekze to mam rozmistene nejlepe jak tojde.
Ano, ted mam tu vetracku se sitkou otevrenou , Predtim ale byla neustale zavrena a pasivni pritah u zeme byl zajistovan rourou o stejnem prumeru jako roura od odtahu a do ted to fungovalo. Mel jsem tou vetracku stale zavrenou a tak to potrebuji i do budoucna.

Ja tu vetracku potrebuji mit neustale zavrenou a kdybych ji zavrel tak se stan zhrouti, to jsem zkousel. Kazdopadne jakmile to zacne nakvetat tak kdyz kyti spi tak nesmi svetlo vetrackou vnikat do boxu jinak hrozi hermateni !
Proto musi byt box svetlotesny.
Bitir
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains

.

Ja tu vetracku potrebuji mit neustale zavrenou a kdybych ji zavrel tak se stan zhrouti, to jsem zkousel. Kazdopadne jakmile to zacne nakvetat tak kdyz kyti spi tak nesmi svetlo vetrackou vnikat do boxu jinak hrozi hermateni !
Proto musi byt box svetlotesny.


To covece neni zadna novina a kupodivu to jde udelat i tak ,abys to mel otevreny a pritom tam neslo svetlo. :D
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Bitir


To covece neni zadna novina a kupodivu to jde udelat i tak ,abys to mel otevreny a pritom tam neslo svetlo. :D


O tom jsem nepremyslel jak to udelat protoze mi jde spise o to aby to ostry svetlo z boxu nebylo videt kdyz prijde nejaka necekana navsteva takze potrebuji to mit neustale utesnene aby neprosvitalo svetlo z boxu. Mam vic duvodu , treba kdyz se divam vecer na telku tak me to svetlo ted docela vadi, je to neprijemne.
Zatim to zakryvam deskou , zavrena vetracka me vyhovuje vic.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma