Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Samec x Samice - only a pouze sem - rozpoznávací thread - Klikni zde pro originální téma
PoLLo4
DudeEdit: sem budu přesouvat všechny dotazy ohledně pohlaví rostlin v outdoorovém pěstování ,-)
prosím u odpovědí specifikovat komu odpovídáte - jináč to bude slušná loterie :D:D

Přečíst!!!!!!

citace:
Původní příspěvek od Sinuhet
Zde pojednani a fotky pro rozeznavani pohlavi v rannych fazich kvetu.

http://grower.cz/forum/showthread.p...7710#post177710

Zdarec, mam kvitko je cca 40dni stare a porad nevim co to je tak pls poradte
Lahvan_FlaskiCZ
4 Pollo - nech to bud jeste rust, nebo zkus kvalitnejsi fotozz, klepe se ti tlapka. :D

foto c.1 vypada jako samice
foto c.2 zase jako samec, zkus MAKROfotku a se stativem. :girl:
Mesias
4 Pollo - odle mě to má oboje blíž k samici, podle mých nic moc zkušeností bych se asi předčasně radoval... Teda pokud to není letošní outdoor... :)
orignalTHC*
4 Pollo - ja tam teda nevidim
nic.. zadne koule,
zadne blizny..

mozna se spatne divam :)
dalas
4 Pollo - Mno na první fotce de vydět preflowers a vypadájí na samičí, ale chtělo by to vyfotit líp je to rozmazaný.
PoLLo4
Tak davam (snad) ostřejší foto
Mesias
4 Pollo - Tak teď fakt nevim. Je možný taky to, že nejde o pohlavní útvary, ale prostě jen zárodky dalších lísků a bočních větví. Ty pěstiteli, kde to pěstíš? Jestli to máš za oknem tak to si na pohlaví budeš muset ještě nějakej ten měsíc počkat. Jestli chceš vidět ukázkového samce tak mrkni do té mojí místnosti: Moje indoory a hned na prvních fotkách uvidíš samce jak vyšitýho! ;)
Harvest...
4 Pollo - čaf sou to zárodky větviček jak píše Mesias.... na první náznaky pohlaví bych si počkal nebo nějak přepl na chvilku zatěmnovat atd...:)
Svahadji
4 Pollo - samička
Dude
sem budu přesouvat všechny dotazy ohledně pohlaví rostlin v outdoorovém pěstování ,-)
případná upozornění na thready, které mi uniknou pls do PM ;)
Marty.SX1
4 Pollo - Tohle je podle me baba :)
100Thermal
Nesmysl. To jsou pouze vyrůstající malé zálístky v paždí listů, jak už bylo řečeno. Po pohlaví ani vidu, čekat, čekat, čekat. Každýmu, kdo v životě nějakou tu petržel vypěstoval to je jasný. Tak ho nemaťte.;)
Marty.SX1
ja to tam mel tez, a vyrostla mi z toho samicka...
100Thermal
Ale to tam mají i samci, trumbero. Malé děti mají taky prsní bradavčičky - chapečci i holčičky. Stejně tak nožičky a ručičky. :)
Sinuhet
Zde pojednani a fotky pro rozeznavani pohlavi v rannych fazich kvetu.

http://grower.cz/forum/showthread.p...7710#post177710
rastajohn
presne, tady ty listecky nebo co to je ma kazda samice i samec.Blizny to urcite nejsou.
Dude
jo jeste tak 5-6 lidi napiste, ze sou to listecky, aby nahodou nevznikla mylka :rolleyes::D
drtikol
jasna samice, dyt je to tam videt...

btw. LOL :rolleyes:
Suri
Muze to bejt samec i samica proste to nechej dalej rúst
Jay-jay
citace:
Původní příspěvek od Dude
jo jeste tak 5-6 lidi napiste, ze sou to listecky, aby nahodou nevznikla mylka :rolleyes::D

to sou lístečky :D
Pytlos
co mi povite na tohle..? kytka A je mensi a ma takovyhle špičatosti,kytka B je vetsi a ma takovy kulaty veci a vedle nich taky takovy spicky...svitim na to 125W Nurturelite PURple kdyby vas zarazelo to filajový pozadí
Jahudka!
Pytlos - Takze to prvni je samec a to druhy si zatim netroufam odhadovat.Navis to vypada,ze uz ma ten samec prdly koule,takze ti tam vsechno oprca.
Lahvan_FlaskiCZ
to sou KOULE, takze SAMEC. vyhodit.

citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
Pytlos - Takze to prvni je samec a to druhy si zatim netroufam odhadovat.

nebo tak. :punk: njn, jsem pomalej. :D
Pytlos
ten samec je ale c*rak! :)
thx vsem
MasterFil
Kazdoročně mám problém určit vo co de,zatím mám jen foto z fónu,ale až budu mít po ruce photák,tak to sem hned hodím...
Nepozná někdo o co se jedná?Můžu koukat na desítky rozpoznávacích fotek,ale stejně si nejsem jistej...
http://img128.imageshack.us/img128/3189/ok17hr.jpg
http://img145.imageshack.us/img145/3219/ok2ux.jpg
http://img82.imageshack.us/img82/7139/ok37be.jpg
drtikol
1. a 3. foto je samice... nechapu jak s tim muzes mit kazdorocne problem...
MasterFil
Wow,fofr...:bounce: Dík,sám nevím,prostě si nejsem 100% jistej...
btw. jak můžu uploadovat do galerky?Nějak sem to nikde nenašel..
//Vyřešeno...Díky Mairo ;)
Celller
Je to jeste porad malo videt, jestli to ma tu stopicku a pak poupatko, to mi pripada, ze jo, tak to asi bude samec:( Jinak nevim:D
Novota
zajímá mě pohlaví týhle kytky.. na fotkách je detail výrostku u nedávno zatřiženého stonku...
jaký myslíte, že to je pohlaví??
drtikol
to jeste nejde poznat... cekej... :bong: :bandit:
Celller
Mozna jsem dosel k novemu objevu, ktery povede k rozeznani pohlavi, jiz pred fazi kvetu, podrobnosti dodam pozdeji, musim nakreslit planek:D Treba to nebude nic noveho, ale premyslel jsem o tom dost dlouho:D
Celller
Jinak si myslim, ze ta zastipla kyticka bude samice, bohuzel jsem zde nemohl pouzit svoji nove metody:D a tak vysledek namuze byt100%
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Novota
zajímá mě pohlaví týhle kytky.. na fotkách je detail výrostku u nedávno zatřiženého stonku...
jaký myslíte, že to je pohlaví??

Ma to dva bile vlasky? Je to samice. Nema to dva bile vlasky? Muze to byt cokoliv.
Jahudka!
Podle me to zatim neni videt.Ten vyrostek maj obe pohlavi.
Novota
oukej, dík všem za reakce.. ještě pár dnů počkám a jestli se na kytce objeví něco víc charakteristckýho, tak pošlu foto..
drtikol
Sar - na tyhle fotce to je zrovna dost blbe poznat, kazdopadne samce je lepsi znicit, jelikoz "presunout nekam stranou" je zavadejici, protoze samec dokaze oprcat kytky v okruhu min. 200m rek bych, spis vic... ja samce nicim rad :rocket::frog::flamer:
BASE
tak včera sem na samicích objevil koule a pyl mam to už měsíc přeplý na květ sem nasranej já tam musel nechat po selekci hermáče svítím šestikilem chci se zeptat má cenu na to svítit? Bude z toho něco?
Mám tam WW a B-52.
PoLLo4
Custe, hele sem davam jedno foto me rostlinky, ale jsem ted z toho vedle protoze mam asi 6rostlin a vsechny jsou baby, ale tohle je nejaky divny, rostou tam asi seminka, takze hermac...myslite ze je to hermac?
golgotha
1) Jses si jistej,ze se z toho klubou seminka?
2)Vypada to normalne,na te fotce nejsou videt zadny koule.
3)Jestli je to outdoor (ale asi sotva co?) a byli to seminka muze se ti to sprasit s nejakyma samcema od nekoho jineho.
NIC HERMACOVSKYHO SEM NA TY FOTCE NENASEL :)

peace
zemi
Tak, tak. Plně souhlasím s golgotha. Žádný poupata, maximálně tam budou nějaký semínka.
PoLLo4
ok dikes ....
zike
vubec to nevypada jako hermac, to bys poznal hned podle kouli :D jinak nektere modely muzou budit, ze to vypada jako by tam byly seminka, ale je to pouze dojem..trebas takhle dost podobne vypada Love potion...
Edy
to zike -> mazec :D tam bych to těžko odhadl jestli je to hermáč nebo mamina :)
JAHmaican
Jo jo, taky na tej paličce nevidím žádný koule. tak zkus urvat pár pestíků a kouknout se dovnitř.
Jinak už jsme taky viděl kytku, co měla mrtě nafouklý pestíky a vypadalo to jako, že jsou tam semínka, ale nene:)
zike
lol
nebojte panove, tam byste nenasli ani jedno seminko :D:D:smoker:
Celller
Je to pekna samice, jinak by tam byly na dotek seminka, ale to uz by si poznal:D:D:D
cocoNut
co je toto ? ? ? ?
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od cocoNut
co je toto ? ? ? ?

No,neni to náhodou tá marihuana? :D
cocoNut
jaaaaaaaaaaaj , dik nevedel som , uz viem
cocoNut
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)))))))))
Dude
foxan - hele asi sem slepej, ale nezahlid sem zadny pohlavni znaky - strilis od boku nebos to poznal - dle ceho???
BigStickyBud
ja bych rekl ze samicka - podle tech spicatych vyrustku - samec by tam uz davno mel koule
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od cocoNut
jaaaaaaaaaaaj , dik nevedel som , uz viem

Dúfam,že Ťa to neurazilo:) ,samozrejme podľa threadu,kde je ten príspevok sa dá predpokladať,na čo sa asi pýtaš:) ,ale tiež tam ešte nič nevidím,aj keď samca som v skutočnosti ešte nevidel,len na obrázku:) (ešte som nešiel zo semien)
Ale Tvoja kytiška je pekná:) ,prajem,aby to bola samička:)
cocoNut
citace:
Původní příspěvek od expiry_date1

Dúfam,že Ťa to neurazilo:) ,samozrejme podľa threadu,kde je ten príspevok sa dá predpokladať,na čo sa asi pýtaš:) ,ale tiež tam ešte nič nevidím,aj keď samca som v skutočnosti ešte nevidel,len na obrázku:) (ešte som nešiel zo semien)
Ale Tvoja kytiška je pekná:) ,prajem,aby to bola samička:)

jasne ze neurazil :) dik all 4 info
Jahudka!
Ne,nepoznas to.zatim ne
Jahudka!
Foxan - V tom pripade jses dobrej,ja bych si to zatim nelajsnul.Tyhle vyrostky maj jak samci tak samice.Posuzuju to podle prvnich blizen ktery tam ovsem zatim nevidim.
FlickerBird
stačí ten "výrůstek" - tuším že je to správně palist - opatrně odklopit a za ním by měl být preflower, u samců to vždycky byla jakoby špendlíková hlavička, samičí preflower by měl být vždycky podlouhlý (ještě se mi nepovedlo chytit kytku-holku v začátku prefloweringu, buď měla rovnou výrazné blizny nebo nic)
tomas77
Samec nebo samice?
tomas77
Samec nebo samice
gambler
tomas: V tech kolinkach nic zatim neni, pokud se nepletu. Tudiz se to da (spis neda) poznat snad jen podle vytahlosti kytek (samec z 90%vytahlejsi). Pokud znas genetiku, da se to poznat i treba podle tvaru a vroubkovani listku. Moje samci kytky maji takovy agresivnejsi vroubkovani, jak motorova pila...

Zkratka samice mensi, hustsi. Spis do sirky a casto se rychleji zacne vetvit, nez samec.
Samec vytahlejsi, prijde mi s casto delsimi rapiky listu. Ten tvar listu je taky malicko jinej. Zkratka geneticky je vybavenej na to, aby pri kveteni byl o par cm vetsi, nez samice.

Vic Ti neporadim. Z tech fotek ja nic nepoznam, ale treba se najde nekdo, kdo Ti neco rekne bliz. Kazdopadne nema smysl vzit ty nejvetsi kytky a hodit je do mlika...Treba zrovna mas naspeedeny samice a udelal bys zivotni chybu. Takze proste pockat. Uz by to nemelo dlouho trvat. Ode dneska se zacina zkracovat den a tudiz velmi brzy zacnou samci ukazovat koule... Tak good luck.
tomas77
Jo Jo děkuji za komentář. Jinak je to Hollands Hope z www.nirvana-shop.com objednal jsem 10 a všech deset vyrostlo!! Takže ještě zjistit kolik je samic a je to OK.
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od gambler

Zkratka samice mensi, hustsi. Spis do sirky a casto se rychleji zacne vetvit, nez samec.
Samec vytahlejsi, prijde mi s casto delsimi rapiky listu. Ten tvar listu je taky malicko jinej. Zkratka geneticky je vybavenej na to, aby pri kveteni byl o par cm vetsi, nez samice.

Podle mě je to co píšeš ireleventní. Zatim jsem podle toho samce ani samici nikdy nepoznal a to už nějáký ten pátek pěstuju. Uznávám, že je možné, že samec občas vyroste trochu víc, ale viděl jsem i případy, kdy tomu bylo naopak. Takže by nebylo dobrý plíst takovýmito radami začátečníkům hlavy:)...
gambler
Pane keri jiste si vsimnete, ze jsem dole napsal aby se tim neridil. Ze by byla hlouppost hazet ty nejvetsi kytky do mlika. To, ze si nikdy nepoznal samce od samice jeste nez ukazou pohlavni znaky jeste neznamena, ze to nekdo kdo svou odrudu zna mraky let nedokaze! Ja pestuju tu samou odrudu tak sedm let. V rozpoznavani kytek jiz mam relativni jistotu. Me odhady se celkem dobre plni.
Zaklad je znat svou genetiku. Pokud kazdej rok pestujes jinej model - nepoznas ani hovno.Pardon.
Pan Ker
No, když to poznáš, tak tím líp pro tebe:). Ale určitě tu nebude moc těch, kteří by pětovali stejnou odrůdu 7. rok po sobě. Osobně pěstuju svůj nounejm už taky pár let a už vůbec nevím, co od můžu čekat! Když trochu zavzpomínám, tak např. před třemi lety jsem měl jen dva samce oba ze semen ze stejného modelu...jeden neměl ani větvičku a byl pomalu o půl metru větší než ostatní kytky a druhý se ze začátku tvářil jako nejsamicovatější samice-malý kulatý keřík a nakonec se z něj taky vyklubal táta. Podle mě vzhled ve většině případů určující není...
gambler
Ale jo. Ono neni jisteho nic dokud nevykouknou pohlavni znaky. Ted se trochu pochlubim. Minuly rok jsem mel omezene misto k pesteni presne na ctyri kytky. Ze sazenicek jsem vybral ctyri, ktery mi nejvic pripominaly holky. Ve finale to opravdu holky byly. :-)
Ale zase letos jsem odzacatku vyselektoval tu nejtutovejsi samici a ejhle, byl to kluk...
Takze obcas se zadari a neco malo se poznat da. Kazdopadne ridit se tim na sto procent a radikalne selektovany skoro samce likvidovat je kravina. Ja nechavam rust vsechny, jen o tech co si myslim, ze jsou holky se trochu lip staram. Maji lepsi misto na slunci, driv je presazuju atd.
valdez
Nevím jestli to má nědo taky jako já, ale poynám pohlavý a nejen pohlavý, ale i sativu od indici, plevel od genetiky, samce samici i hermáče, všechno to poynám hned jakmile si k tomu přičihnu, řek bych že vůně nebo buket co kykta vydává je nejsměrodatnější.. očichávám kytky od mala a co jen trochu voní jako samce de hned ven...nikdy mi ještě žádnej samec nevyrost..aj nějaký nonamy kdzž nemj správnou vůni tak to vyškubnu, a do teď se mi nestalo že bz mni vyrostlo nějaký špatný brko chábr senoseč bolehlav... prostě si čichnu a hned vím vo co běží..
tomas77
Jo.Zrovna dneska jsem nad tím uvažoval,jestli to nejde poznat podle vůně.Když protřu mezi dvěma prsty listí tak to voní nádherně. Ještě rozpoznat jakou vůni má samice!!
A neřikej mi ,že slanou :-)
Celller
to valdez: moc se me tomu nechce verit, ale proc ne, jestli to mas uz zmakly za tu dobu a pracujes na ty metode a zatim si to vzdycky poznal, tak na tom asi neco bude
Lahvan_FlaskiCZ
dá se to poznat dříve, zkoušel jsem zatemňování větviček, pozná se pohlaví daleko rychleji z důvodu selekce, more info o zatemňování +- na: http://grower.cz/forum/showthread....6&pagenumber=10

+ přihazuju fotky blizniček, které už mi rostou, to je směrodatné. :wink:

blizny------>ty bílý čmudlíčci. :D
::mIOk::
zdar zo svojej skusenosti s white widow viem ze aby som mal aku taku istotu tak robim od vtedy min3 klony lebo sa mi stalo ze s jednej matky som mal s tych klonov 1samicu a 1 samec a matka bola nakoniec samica ...takze robim min 3 klony cus
valdez
samci maj takovou kyselejší trpčí vůni, je v nich jen pár nosnejch pachů oproti tomu samice má vůni sladčí, košatější, na vůni se podílý víc složek a hermáčí voněj jakoby po vanilce a včelím lučním medu... tohle je hodně subjektivní, takže se to těžko popisuje:)
bubik
...filcka..?
Ono
To je trs banánov, prosím.:D
indicky-konopi
taky menší "zajimavost", vlastne zadna zajimavost, spis normalni jasna věc...když chcete pěstit outdoor a máte možnost předpěstovat pod nějakym světlem, udělejte to....kyti Vám pak mnohem dřív ukažou pohlavi, než kdybyste je rovnou rozjely venku....a to Vám usnadni jak práci tak i prostor a možna i penizky za hlinu, hnojky...(je to jasny vzhledem ke sniženi světelný periody..., ale kytka přesto nezačne kvést, jen ukáže pohlavi, takovej náznak preflowers:))- jestli už to tady něgdo zminoval, paxe omlouvam a smaznu to....:D češt
Ono
citace:
taky menší "zajimavost", vlastne zadna zajimavost, spis normalni jasna věc...když chcete pěstit outdoor a máte možnost předpěstovat pod nějakym světlem, udělejte to....kyti Vám pak mnohem dřív ukažou pohlavi, než kdybyste je rovnou rozjely venku....a to Vám usnadni jak práci tak i prostor a možna i penizky za hlinu, hnojky...(je to jasny vzhledem ke sniženi světelný periody..., ale kytka přesto nezačne kvést, jen ukáže pohlavi, takovej náznak preflowers)- jestli už to tady něgdo zminoval, paxe omlouvam a smaznu to.... češt

No ono sa to riešilo v tomto threade. Ale aj napriek tomu platí "opakovanie matka múdrosti".:)

Len treba dodať, že nie vždy je to uskutočniteľné (z rôznych dôvodov).:rocket:
Xan.
tak co to je? podle me na 90% samec ale nerad bych vytrhnul samici
Ono
Z tých prvých dvoch fotiek toho veľmi nezistím, ale tá trietia fotka značí, že by to mal byť samec.:(
eNDy
to xan....
gratuluji! mate kluka:D
impozant
samec?
Pan Ker
4 impozant: 100%-ní
4 impozant: na tuty...a potom ještě trochu OT...přjde mi škoda, že tak krásná kytí nebyla krásně štíplá...
Novota
Skunk, brzký květ... nejsem si jistej, co to je za pohlaví, ale něco my říká, že vaše odpověď mě asi nepotěší :( ... každopádně: co myslíte?
Reggaemanista
Žádné bílé vlásky nevidím, ale spíše jenom "koule" takže asi samec...:crazy:
Ono
Ja sa tiež prikláňam k Reggaemanistovi a myslím si, že je to samec.:(
5elhal
copak bude tohle??? http://www.badongo.net/pic/233048
mati0n
jak to mam vedet, neblazni nejsem jasnovedec jinak nemuzes to poznat protoze nemas este preflowers, pohlavi
Reggaemanista
5elhal - Zkus udělat normální fotku, pls...;)
Lahvan_FlaskiCZ
jj, makro fotky vršku kde se větví. dávám sem jeste picture, aby jsi si to mohl porovnat sám. :D
Lahvan_FlaskiCZ
ja pěstuju jedině samičky, ale dík. :D :D :D
5elhal
prave ze ty chloupky tam jeste nejsou takze asi musim cekat, ty fotky jsou jenom prekryte, jakepak graficke upravy :)
EDIT: tak snad lepsi foto... tady http://www.badongo.com/pic/233401
2 5elhal: podle fotečky je zatím jediné jisté...nebude to tulipán...ale musíš ještě chvilinku počkat.. :-)
Marty.SX1
Jo je to samec, to samy vylezlo ted mi....je to hruza :(
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od Foxan
U jedné kytky, co mám pod lampou, jsem se trefil a kytka vyhodila vetviček 8!

Při zaštípnutí metodou FIM může vyrašit maximálně šest větviček... Viz následující citát, hned z prvního příspěvku tvého odkazu.

citace:

FIM
Tato metoda vznikla úplnou náhodou, čtenář-pěstitel co ji objevil poslal popis do High Times, kde jí podle něj nazvali "FIM technique". Cílem zastřihávání je maximizace prostoru a zvýšení výnosů. Při klasickém zastřihávání na místě původního stonku vyrostou dvě nové větvičky. Touto speciální technikou můžete takových vrcholů mít až šest (!).
Homo Cannabis
Kua ludia! Mna asi porazi...uz mi vacsina rastliniek ukazala svoju pravu tvar,samcov nebolo tak vela, vsetci uz su v thc nebi(a v krvi par ludi, zabavajucich sa vcera na chate vratane mna :-)), ale po kokot hermafroditov...oplati sa ich nezrusit, ale prestahovat niekam daleko na dobre uropeny plac? Zo samic uz robi tolko odrezkov, kolko sa len v ramci unosnosti da...dufam ze do konca sezony este kapanek porastu...
Lahvan_FlaskiCZ
vypada to TAKHLE?
tomas77
Chci se zeptat? Je normální že mám rostliny (10ks)zasazeny před 11 týdny a pořád nevim jestli jsou to samice nebo samci? Výška cca 70-80cm. V květináči na zahradě venku.
Ono
citace:
Původní příspěvek od tomas77
Chci se zeptat? Je normální že mám rostliny (10ks)zasazeny před 11 týdny a pořád nevim jestli jsou to samice nebo samci? Výška cca 70-80cm. V květináči na zahradě venku.

Áno. A nie sú medzi nimi nejaké rozdiely, podľa ktorých by si ich aspoň približne mohol rozdeliť na samcov/samice?
tomas77
citace:
Původní příspěvek od Ono

Áno. A nie sú medzi nimi nejaké rozdiely, podľa ktorých by si ich aspoň približne mohol rozdeliť na samcov/samice?

Jsou přibližně stejné,ale zdá se mi ,že koule nemají. Hnojím je ještě kristalonem start.Nemam už přejit na kristalon květ,nebo až tehdy jak se objeví květy?

Jo a všechny jsou zastřižené FIM kou. Vrchní větve před cca 10 dny.
Reggaemanista
Kristalon je shit, ale když už s ním chceš hnojit i na květ tak použij určitě kristalon Jahoda ! Více o kristalonech zde...;)
A na květ ještě nehnoj, až ukážou pálky...:o Jo a už je přesaď do většího, žloutnou jim listy...:)
ChaoticRoman
zdar, co si myslíte, že budou moje kytky?

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma