Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 
Pěstování na stromech I. - Klikni zde pro originální téma
zilot
No ja si velmy pochvalujem na pest. na stromoch, onedlho pripojim aj fotozee. Je to skor pestovanie hlavne preto na strome aby bola poda vhodna a na zemi by uroda bola znicina divinou.....
Green General
orx173
vypada ze jej to vyhovuje...počkaj do konca..uvidíme
citace:
Původní příspěvek od orx173
ja som pestoval na strome dva roky, ale toto by ma nenapadlo ani za sto rokov, nedava to logiku co si spravil tomu stromu a este aj rastline hento nebude vyhovovat, proste blbost

souhlasím že to tý kytce nebude dělat dobrotu,třebas nekdy bude velký vítr a zláme ti ji.

a za druhý bych dodal,nepište už ty krytiky o tom vrcholku,furt se akorát opakujete,dve tři kritiky beru,ale zasírat mu tenhle trejd samýma opakujícímase kritikama je už docela blbí.

no nic přeju pěstu zdar
FaLda
:Dprej pokus o fim:D...jako sry, ale jeste chybi cedule: tudy k ganje:faq:...sorry, ale prijde mi, ze jakmile prijde mensi vetrik, tak tu kytku musis mit jako ukazatel vetru:D...pravej uhel, ne-li hur

Pokud toto dojedes, budes ode me mit K+:D...ne za grow, ale za skill to skryt:D
chOdec
Smrk roste rozhodně déle než např. člověk. Nebo ganja.

> Smrk roste rychle, je snadnym zdrojem dreva. Tudiz byl masivne vysazovan.
> Jak dlouho tedy trva prumerny rust takoveho smrku, jinymi slovy, kolik
> desitek
> let do budoucnosti musi ti panove hledet?

Smrk neni nijak extra rychlerostouci drevina. Podstatne rychleji roste treba topol. Stromy mohou rust do doby nez uhnijou, coz muzou byt stovky let. Z hlediska hospodareni v lesich je urcujici takzvane obmyti. To znamena zhruba vek ve kterem se ma stom porazit a vysadit novy. Je to urceno na zaklade prirustu. V principu to je tak, ze do obmyti je rentabilni strom nechat, pak uz z hlediska vynosu ne. Ale neni to dogma, ze by se reklo tenhle ma spravny vek a musi pryc. Zalezi na spouste veci. Obecne je obmyti treba u topolu 30 let, smrk 110-120 let a DB az 160 let. Zalezi na nadmorske vysce a slozeni drevin i na kalite pudy. Ale tohle je vec o ktere je napsano spousta knizek, takze tohle berte jenom jako nejzakladnejsi informace a vysvetleni.

zdroj: http://bbs.inway.cz/bbs2www/CZnature/0171
Svahadji
dobrý je to prej na plamách.
Dr.Grow
Zdravíčko .. zdá se že jste mně přesvědčili k pěstování na stromech. Příští rok určitě pojedu stromy a samozřejmně zasadím i na zemi. Bude to paráda až mně vyroustou první rostlinky :-P.
Green General
takze nev foto...
Krakohor
taky přihodim do sbírečky WW/Papaya :guitarist
Green General
takze najnovsie ..
Green General
no nove photos pr tych co tak strasne tvrdili ze to zdochne..prezil a celkom pekne:)
logic7.m
tak chlape za tohle maš u mě potlesk sem nevěřil že se da na stromech vypěstovat takove libove kiti .jen tak dale:)
Aahz
Khola a Frisian Dew z jednoho smrku - 40l barel (ale nic moc hlina), zavlazovani 2x Tropf Blumat z 10L zasobniku (vydrzi cca 7-10 dni)
Aahz
Khola na druhem smrku (15l kybel, 1x Tropf Blumat z 5L zasobniku) ma jeste cas...
stalin
Čest growerři, chci se zeptat kazdy tu něco řika furt něco jineho s tim kyblikem mužete si někdo dat prosimvas praci a nekreslit mi jak by to mnělo vypadat hlavně ten kyblik, zavlažovani ,hnojivo, pisek nebo hnuj a jeste jaka kytička je neidealnějši na pěstěni na stromě(ale aby to fungovalo a mneli ste to vyskoušeny)..... Děkuji fakt všem za odpovědi
Skáčkař
Staline, nesmíš bejt línej... já tohle témě taky četl asi 4 hodiny, ale těch informací co si z toho odneseš stojí za to... btw. těch obrázků tu je hafo, stačí hledat...
hochůůů
Tohle téma mne hodně zaujalo a nejaky pestování v kukuřici kde mne honí divočáci vo tom nehcii už slyšet už jen stromy je to fakt hodne dobrej nápad už se nemůžu dočkat jara až zasadim.Tak čest all
krast
ale je těžký sehnat nějakej pořádnej strom, když bydlíš v místě, kde je málo lesů. a ještě je malej problém to zalejvání. ale jinak ČEST všem co na to maj a na stromech pěstujou, možná že také něco zkusim.
stalin
Jo je to kurva težke protože my to tu u beskyd mame take vyjebany.....my mamy take stromy že strom ma třeba 25m nahoře je trochu větvi jinač 20 neni ani haluzka tak nevim jak tam mam vlest....to je špatne kurva špatne.......nemate ještě jiny tip (kromě smrku a borovic)
???
jufik
citace:
Původní příspěvek od stalin
Jo je to kurva težke protože my to tu u beskyd mame take vyjebany.....my mamy take stromy že strom ma třeba 25m nahoře je trochu větvi jinač 20 neni ani haluzka tak nevim jak tam mam vlest....to je špatne kurva špatne.......nemate ještě jiny tip (kromě smrku a borovic)
???

Nebylo by pro tebe spise lepsi to pestit nekde klasicky v zemi ? Prece jen , kdyz ses u beskyd ,tak tam prece musi byt nejake dobre misto :) J a ohledne druhu stromu ,je jedno druh , proste ktery je vhodny, tak ten pouzij ...
Skunkor
všude se dá najít místo, kámoška pěstuje ve městě přesně pod lampou a už to 2krát sklidila(ale letos už se na to přišlo:-))...strom jedině když už neni jiná možnost a to na beskydech určitě neni co:D
stalin
JOoo hej tak ja možna uvažuji o jednom kraasnem místě Ale tak nevim ještě jak vypada dost zarostle a v lese:D a nebo ještě jedno ale to je moc na očach:D:D
To Stalin: Tož zdar Beskydčane. ;) Už jsem psal v jiném threadu, že budu poprvé pěstovat a plánoval jsem původně balkón, ale jak tady tak pročítám to pěstování na stromech, zdá se mi to mnohem lepší. Jsem taky z Beskyd a vím o pár místech, kde by se pěstovat dalo, ale chce to úpravy a stavbu nějakých lávek atd. Tož kdybys měl zájem, tak se ozvi a můžeme třebas něco vymyslet a postavit nějakou stromovu pěstírnu tady. ;)
demolisnman
To pěstování na stromech je fakt super nápad! Tento rok to asi taky zkusím :) ... Jo a jake kytky jsou dobré na pěstování na stromech ??
Skáčkař
........Indiky, nebo kytky s převažujícími indikovýmy geny........
demolisnman
A dá se použít i sativa nebo se na to nehodí ??
Skáčkař
No urcite se pouzitt da, ale musis to potom dat dostatecne nizko, aby ti potom kytka necumela nad strom - byla by videt + lamala by se.
Můžeš to řešit jemným přibíjením stonku ke kmeni stromu.
demolisnman
Jj s tím přibíjením stonku to mi nepříjde jako zrovna jako nej řešení ... spíš bych to lehce přidrátoval než přibíjel .. abych nepoškodil kytku ... ale to už pak nějak dořeším ... :)
Skáčkař
Lidi to tu přibíjeli, já osobně s tim nemám zkušenosti.
Samozřejmě to neznamená že do toho natlučeš hrubou silou 10cm hřeby...
Krychle
At vas ani nenapadne rvat do stromu hrebiky!!
stalin
Hey tedka sem na pochybach s Odrudou.Chtěl bych něco silneho ale aby zase toho bylo hodně a aby to nebylo moc drahe.
Skáčkař
Krychle: temi hrebiky na prichyceni kytky jsem myslel max 2cm hřebíky... Vím, že mě budeš moralizovat, jako jak by se mi to líbilo a bla bla bla. K přírodě úctu mám, ale promiň, jak mu může 2cm hřebíček, kterej ani nejde do hloubky, ublížit.

stalin: Tak si tu na jaře (nebo i teď) sežeň nějaký semena od členů z groweru, nebo si kup nějakou indiku z nirvány...
S/T/O/R/M
Nazdar taky obohatím diskuzi při tomhle pěstění bych mněl jednoduchý zavlažovací systém při kterém využijete použité pet Láhve tak tedy co potřebujem :
Pet láhve 1.5-2l pro každý květináč nebo kýbl 1nu
Tak mně napadlo z jednoho temata nade mnou dát tam ten písek ale to je jen na vás.
Příprava/Použití:
Vezmeme Pet láhev naplníme vodou se živinami,do víčka uděláme dírku o průměru cca 0.5-1cm
Potom co tohle máte hotové máte hotové všechno aneb v jednoduchosti je krása :D. láhev zapíchnete do květináče/kbelíku tak aby byla aspoň 5-10-15cm pod zemí prostě aby tam držela díky tlaku bude voda vždy proudit do substrátu když bude suchý ale naopak když bude mokrý voda do nej nepude mám to oskoušené a funguje to jednoduché a levné.;)
gUan0_
STORM : Nemohl bys udělati i nějakou fotodokumentáž ??? toto mě celkem zaujalo......Na takový vychytávky bych udělal spešl new téma.....pže toto mi příjde jako velmi užitečná rada....;)
S/T/O/R/M
No dobře můžu jen jsem myslel že je to zanedbatelná rada ale pokud je zájem pak dobře hned jak bude čas tak na tom zapracuji.;)
gUan0_
děkuji.....mě osobně to teda zajímá !!!! a napíšeš to tu nebo new téma ?
S/T/O/R/M
Asi new jen ještě nevím do které rubriky.
gUan0_
já bych to dal do Pokročilé techniky a experimenty !...... ;)..
S/T/O/R/M
Ok hned jak budu mít čas šoupnu to tam .;)
jufik
citace:
Původní příspěvek od S/T/O/R/M
Nazdar taky obohatím diskuzi při tomhle pěstění bych mněl jednoduchý zavlažovací systém při kterém využijete použité pet Láhve tak tedy co potřebujem :
Pet láhve 1.5-2l pro každý květináč nebo kýbl 1nu
Tak mně napadlo z jednoho temata nade mnou dát tam ten písek ale to je jen na vás.
Příprava/Použití:
Vezmeme Pet láhev naplníme vodou se živinami,do víčka uděláme dírku o průměru cca 0.5-1cm
Potom co tohle máte hotové máte hotové všechno aneb v jednoduchosti je krása :D. láhev zapíchnete do květináče/kbelíku tak aby byla aspoň 5-10-15cm pod zemí prostě aby tam držela díky tlaku bude voda vždy proudit do substrátu když bude suchý ale naopak když bude mokrý voda do nej nepude mám to oskoušené a funguje to jednoduché a levné.;)

v klidu , uz to tady nekde bylo zverejnene ...
nekrad111
jasne nemohli by ste my poslat fotku toho zavlahoveho systemu pred nedavnom som sa na toto pital a nikdo nereagoval pls...
S/T/O/R/M
No fotku toho auto zavlažovacího systému sem teda dávám ale nevím proč vždyť to je jednoduché. ;)
Mandragoramini
Zdar Groweri chtel bych se zeptat jenom jestli nemate nekdo nake foto pls pac minuly (2008) me nekdo vykrad z pole a tyden pote i z nedalekeho lesika mi kyti(nestesti sem mel doma jeste 3 mno ale to pak zbyde jen tak malinko :-(... tak prave chci skusit ten strom treba jenom tak 3-4 kytky a chtel bychvidet jenom jak to vypada.... Diky
Papajamal
http://grower.cz/home/viewer.php?userid=11
lasko666
Ja sa teraz xystam dat nejake rastlinky na stromy ale mam len no name a thaq sa xcem spytat ze kde zozeniem nieco poriadne mam celkom dobry system na strome Vyriesil som to bez orezavania mojho dubu...mohli by ste mi napisat niekto kde zohnat seeds najlepsie by bolo keby boli od vas napr zo slovenska lebo z nirvany nemam skusenosti..
jufik
citace:
Původní příspěvek od lasko666
Ja sa teraz xystam dat nejake rastlinky na stromy ale mam len no name a thaq sa xcem spytat ze kde zozeniem nieco poriadne mam celkom dobry system na strome Vyriesil som to bez orezavania mojho dubu...mohli by ste mi napisat niekto kde zohnat seeds najlepsie by bolo keby boli od vas napr zo slovenska lebo z nirvany nemam skusenosti..

:D ... vek ?
demolisnman
tady najdeš dost ruznych odkazu
Jak kdyby tady nebylo te reklamy dost :D stačí se trochu dívat okolo nebo pohledat ..
kolumbus
Zdravim vsetkych sikovnych ludi :))
Na stromy sa chystam dat prvykrat a chcel by som sa spytat ze kolko rastliniek by som mohod dat tak do 10l vedra..tak aby nieco z toho bolo ???
Lebo doteraz som sadil iba na pevnu" zem...a niejaky dobry jedinci mi ulachcili pracu" tym ze mi pozbierali zahradku..:((
za info.. vopred dakujem :)
J@m@L
10l vedra chceš dávať viac rastliniek a potom tie rastlinky tam chceš nechať aj na kvet a potom tom zožnúť? Ehm, nechcem byť zlý, ale podľa mňa to úplna kravina... Daj radšej viace 10l vedier na ten strom, ale nie viac rastlín do 10 l vedra...

Peace, čau
lasko666
citace:
Původní příspěvek od jufik

:D ... vek ?

akoze ja??, ja mam 18 a uz ma nebavi aby mi niekto trhal moje kvetin ky a nasiel som tento zaujimavy thread a vyzera to nadejne som si uz aj stromek nasiel :D a uz mam aj seminka
bigori
zdravim je to vyborny napad na strome...urcite to skusim ale bojim se ze kdys bude silny vytr tak mi to moji kiticku zlomi:-(
bigori
stačí 8m smrk ja jiny nemuzu najit ktery ma vetve dole vzdycky ktery vidim tak jsou vetve 6m nad zemi.-(
manytu
Servis...už 2krát po sobě my vybrali pole a tak usilovně přemýšlím jak to udělat... už dlouho slýchávám o pěstování na stromě a letos do toho chci jít!!!Četl jsem pár članku od tebe a jsou my k memu pěstovaní nejblíščí tak tě prosím o pomoc na začátek předem ti děkuji!
Bloz
10 litrovy tmavy kybl....v baumaxu maji dobre a poradne privazat radlovacim dratem.A na stromy se nikdo necumi takze se nemusite bat ze vam to nekdo sklidi kdyz to nebude na tom strome svitit jako na vaniocnim stromecku
slanina
Tak konecne se to počasí vzpamatovalo a uz je snih skoro roztaty. Tak sem se dneska vydal na mensi obhlidku a obevil sem par vhodnych stromu. Ale potreboval bych vedet jestli mi ty kytky neumrznou tak v pulce dubna ve vyšce asi 6 metru? Jestli nekdo mate skusenosti tak mi napiste do pm prosim.
LemonJelly
citace:
Původní příspěvek od slanina
Tak konecne se to počasí vzpamatovalo a uz je snih skoro roztaty. Tak sem se dneska vydal na mensi obhlidku a obevil sem par vhodnych stromu. Ale potreboval bych vedet jestli mi ty kytky neumrznou tak v pulce dubna ve vyšce asi 6 metru? Jestli nekdo mate skusenosti tak mi napiste do pm prosim.

Ocakat sa daju uz len prizemne mrazy, takze v 6 metroch No problem ;-)
slanina
Jj ja jen ze jestli to nebyla jen nejaka povera ze ty mrazy budou jen na zemi :D No a kolik tak zhruba ta kytka vydrzi stupnu? Vim ze se to asi bude lisit od odrudy ale aspon orientacne.
Bloz
s tim davanim ven bych jeste pockal jelikoz se pocasi nejak zblaznilo a clovek nikdy nevi co od nej ma cekat...Ale vysazovat ja zacnu az zacatkem kvetna...to je jistota:)
gentleman
chcel by som dat na strom,ale so slnkom to vyzera dost blede,svieti mi tam max 4 hodiny denne myslite ze to ma zmysel tam davat?inac odroda DP fem.5ks v 3kybloch?neocakavam nic mega ale aspon nieco a nie chcipliny s 5g na rastlinku,potesi tak 20na rastlinku
cubain67
Tak sem byl dneska v lese, kde probehl konkurz stromu pestitelu a vybrat nebylo vazne jednoduchy tak nakonec v prvnim kole uspelo pet stromu a dalsich pet kterejch mam jeste v planu dostane sanci v kole druhym, uz aby to rostlo:-)
slanina
citace:
Původní příspěvek od Bloz
s tim davanim ven bych jeste pockal jelikoz se pocasi nejak zblaznilo a clovek nikdy nevi co od nej ma cekat...Ale vysazovat ja zacnu az zacatkem kvetna...to je jistota:)

Tak jo ja sem sice nemel v planu to sadit hned ted ale az tak v pulce dubna ale radsi to udsunu az na ten kveten...
Arzengrow
Zdravim, konecne jsem precetl cele forum, a jdu do toho taky.

Uz mam dva smrky, jeden asi 35 m, vycuhuje nad les, vetve asi od 2m a absolutne zapomenuty misto a navic jsem nasel nejakej starej rezavej 50 l sud, takze si tam vsecko donesu a hnojit budu hned z mista.

A ten druhej je mensi, asi 20m a vetve jsou uz od spodu tak usty, ze jsem problem se vubec prodrat nahoru, ale jinak super misto, j i ž n í strana a maximum slunce celej den.
FatJoe
Co tak keby niekto hodil foto...
Aahz
Video ze vcerejsi navstevy jednoho stromu: http://www.youtube.com/watch?v=QIkoVeS0O40
Aahz
Další video z návštěvy stromu cca po 2 týdnech: http://www.youtube.com/watch?v=KbACWu0ytI0
Aahz
Po třech týdnech další video ze stromu...
Tentokrát nic moc, protože, jsme tam nebyli delší dobu a obě kytky stihly vyschnout - čímž se rozladily zavlažovací kolíky a vyschly znovu i po doplnění vody:(
Hlavně horní kytka, která už začínala pěkně kvést dostala zabrat, tak jsem zvědavý, co s ní nakonec bude.
Snad se z toho konečně poučím (loni se mi to stalo taky) a po každém vyschnutí kolíky znovu "zkalibruju"
Aahz
Video po 9 dnech.
Ze zvadnutí/uschnutí se horní kytka pěkně vzpamatovala, dolní to asi ani nevadilo, protože po dolití vody se při posledních vedrech docela rozjela a pila cca 2l denně...to už by chtělo 20l kanystr, ať to chvíli vydrží, ale komu by se chtělo tam tahat tolik vody.
Příští rok asi změnším objem půdy na 20l, nějaký vysoký květník s průměrem do 20cm, ať ho zvládne zavlažit jeden kolík - horní kytku zavlažuje jen jeden a okraje květináče jsou suché (zato zavlažovaná plocha je pěkně prorostlá kořínky, viz fotka). Možná zkusíme kolík přemístit a prodloužit kapací část hadičky (podle návodu má být 8cm a při zavlažování průměru >25cm použít více kolíků nebo kapkovače, ale třeba jich chtějí jen víc prodat).
Na spodní kytce jsou za kolíkem 2 kapkovače (viz video), lepší by asi byly 3, ale to by určitě chlastala ještě více... :)
FatJoe
vynikajúco konečne niekto....
Aahz
Po 17 dnech...
Zase se i povedlo nechat kolík vyschnout, tak jsem při výměně zkusil použít MAXI kolík (23cm - klasický má 12 cm) pro hluboké nádoby - a mám pocit, že to chlastá ještě víc (to bude i tím, že pořád roste) - už je na 2,5l/den.

Příště proto zkusím posunout první kapkovač blíž ke kolíku (utahovat kolík už víc nechci, to bych mohl přehnat, až by zase přestal dávkovat a vyschnul), chci to stáhnout pod 2l/denně, možná až na 1,5, ale postupně..

Horní už slušně kvete, brzy přijde flushing a pak první sklizeň :)
Obada
to Aahz:tak to teda klobouk dolu, ja mam hrozny strach z vysek na takovy smrk bych nevylezl nikdy, dobre sis to na nem zaridil si musel hodnekrat lezt nahoru a dolu...ja pestim druhym rokem na strome a je to nejlehci zpusob pesteni pro mne, staci si zaridit poradny kyblik s dobrym substratem ktery drzi dobre vlhkost...a s tim kapkovačem, ja bych to treba vubec neresil zalivam kytku co 1-2 tydny a nikdy nebyla ani trochu uschla...ja mam jinak nižší strom a tez sem natacel videa na strome
Aahz
@ Obada: no já mam výšky rád, takže bych klidně uvítal i něco vyššího ;) ale takový smrk (aby byl na dobrém místě) jsem zatím nenašel...
Zpočátku jsem taky automatické zavlažování neřešil, ale výnos byl o dost nižší...a pak jsem tady zahlídl zmínku o těch zavlakolíkách Tropf Blumat, tak jsem je zkusil a druhým rokem používám.

Jinak jsem zjistil další problém způsobující občasné vyschnutí kolíku - kapkovače (které mám připojené na kolík) se časem ucpou a tím pádem přestanou zavlažovat... začlo to dělat až jak jsem začal hnojit na květ (B'Cuzz PK13-14, Bloom stimul. a vlastně ještě enzymy), takže budu muset ještě dokoupit Ata-Clean což snad pomůže.
Obada
tj tak jestli to zvysuje vynos jak povidas tak to urcite zkusim pristi rok, ale zda se mi ze 1,5litru denne je moc nemyslis??ja davam 1,5litru tydne a kybl nebyl nikdy proschly, smichavam vzdy predhnojeny substrat+kompost+pisek a pohoda, nemyslis ze ten lepsi vynos byl treba i tim ze si zacal pouzivat lepsi hnojiva, bloom stimul a enzymy sem nikdy nepouzival, jinak nejlepsi grow na strome jaky jsem kdy videl fakt respekt, hodim tu jenom pro ukazku fotku ale muzu hodit jenom jednu takze nic moc

muj skunk haze ae uz je to stara fotka takze je este malo vyvinuty, hnojeni narust moc neresim a jedu kristalon ktery je dost nechtune chemicky, na kvet uz pojede plagron bio
Obada
este ukazu ze se ji dari pekne i kdyz ma zalivani jednou tydne:leaf:bohuzel stara fotka a je focena tyden po presazeni na strom
Aahz
No na to, že tam s takovým množstvím vody musím pravidelně lozit to moc je ;) ....obzvlášť, když si uvědomím, že původně jsem zavlažování řešil kvůli tomu, abych tam nemusel tak často lozit :)
No ale aspoň uvidím, jak velká kytka se mi letos podaří vypěstovat.
30l je každopádně na strom se zavlažovacím systémem moc, ten kolík stále udržuje stejnou vlkhost a kytka toho využívá a pije jak duha (a roste jak z vody).
Výnos to každopádně ovlivňuje, protože dostatek vody je zásadní faktor a čím větší kytka, tím více vody potřebuje - navíc nemám v zásobníku vodu, ale cca 50% hydo. roztok, takže má stálý přísun dalšího zásadního faktoru - živin.
Obada
mas pravdu, jinak kde budes davat prubezne fota ze stromu at to muzu porad sledovat??

pripojuji foto pure power plant
Aahz
Obada: nejspíš v tom budu pokračovat tady, ale i kdybych to chtěl přesunout do samostatného threadu, tak to sem určitě napíšu...a přidám do podpisu.

Přidávám foto kolegovy (horní) kytky

EDIT: tak budu přeci jen pokračovat jinde, ať tady nezaplácám obecné téme pěstování na stromech svým growreportem...
waldees
zdarvim...na stromech pestuju take da to sice praci ale kdo by je hledal na stromech???nejlepsi je borovice nebo smrk....nejdriv si prozezu pilkou cestu nahoru co nejvise aby tam byli dost silne vetve,uriznu spicku vrsku,pridelam kyble dratem,a nejhorsi cast dostat hlinu do kyblu...pak jen zasadit osazenstvo...nejhorsi je zalevani porad tam sviti je potreba to hodne zalevat...a to nejdulezitejsi nikomu o tom nerikat nejlepe sami...meli sme to ve dvou v lese a zmizelo mi to...
Erko3188
Cav no skusim asi tiez nejaky ten smrek najst lebo zlodeji nedaju pokoj na zemi
Migho
Zdar lidicky.
Tento rok sa opet chystame pestovat hore na strome a to so sebou prinasa problem so zavlazovanim.Tak som pred chvilou dumal dumal, az som vydumal jednoduchy ale ucinny system kt. je tudle na obrazku.Hadam to vsetci pochopite.Este poznamka- vrchnak z demizonu bude upraveny tak ze bude prevrtany a pojde cezen hadica kt. bude nepriedisne zalepena, takze celok hadica+demizon budu tvorit hermeticky izolovanu sustavu. Vrchnak bude nadalej odsrobovatelny aby bolo mozne lahko doplnit vodu.Trik tohto systemu by mal spocivat v tom ze hladina vody sa bude drzat presne na urovni ponoru hadice v kybli a kytka si bude tahat vody kolko sa jej zapaci.Aky je vas nazor, bude to fakcit k spokojnosti?
Migho
no tak, lemry lenive, to mi nikto na to nic nenapise?...hned po sklizni by som sa necudoval, ale teraz? :D
Jasně že to bude nějak fungovat, ale kdyby jsi si projel tohle téma tak tu určitě najdeš několik takovejhlech systémů a budeš moudřejší:teef:
A abych nebyl uplně OT, tak letos asi taky pojedu na stromech, nejspíš model GWS zase:love:
SK3R0
no nvm, nvm. ked budes mat v kybli dieri, tak jednoducho nieje co riesit- h2O pojde von.
newim28
čau groweřaci jakí je nej složení pudy
LemonJelly
citace:
Původní příspěvek od newim28
čau groweřaci jakí je nej složení pudy

FAQ si si pozrel? Pripadne pouzit Hledani? ( na stranke su vpravo hore )
Pripadne trochu omrknut sekcie a hned medzi prvymi v Zakladoch http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1

Kazdy skusenejsi grower pride casom na ten svoj naj mix k tvorbe substratu. Frazu "Kolko ludi, tolko chuti." by som teda obmenil na "Kazdy grower ma svoj mix."

Dost zalezi aj od sposobu pestovania - IN, OUT a pod.
Trochu sa rozpis.

Good luck.
LJ
newim28
hale tak je to na strom takže out
SK3R0
noo, nebudem kopirovat posty inych growerow. kazdy ma vlatnu zmes ktora mu najviac vyhovuje. kukni si FAQ, tamto vsetko mas.
hydrono
no a chcem sa opytat vy dole robite aj diery, ze ked prsi aby mala voda kde otiect a aby vam nezaplavila rastilnku?Najvacsi problem vidim len stim zavlazovanim, neviem nikde najst dobry mechanizmus ktory urcite bude fungovat viete nieco poradit? dik
newim28
a jakej je podle vas nejlepší substrat
hydrono
cital som ze pre kaktusy je to pravda?
newim28
caw jakej bys tem mi doporučili substrat???
Hlava
citace:
Původní příspěvek od newim28
a jakej je podle vas nejlepší substrat

...hele sory jeste par blbejch otazek , ktery se daj precist v FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/...ubstraty/8.html tak te fakt , smazu , čti a pak se ptej , cau Hlava
jahaha
citace:
Původní příspěvek od Migho
Zdar lidicky.
Tento rok sa opet chystame pestovat hore na strome a to so sebou prinasa problem so zavlazovanim.Tak som pred chvilou dumal dumal, az som vydumal jednoduchy ale ucinny system kt. je tudle na obrazku.Hadam to vsetci pochopite.Este poznamka- vrchnak z demizonu bude upraveny tak ze bude prevrtany a pojde cezen hadica kt. bude nepriedisne zalepena, takze celok hadica+demizon budu tvorit hermeticky izolovanu sustavu. Vrchnak bude nadalej odsrobovatelny aby bolo mozne lahko doplnit vodu.Trik tohto systemu by mal spocivat v tom ze hladina vody sa bude drzat presne na urovni ponoru hadice v kybli a kytka si bude tahat vody kolko sa jej zapaci.Aky je vas nazor, bude to fakcit k spokojnosti?

no ja nevim.nejlepsi zpusob se mi zda metoda kybl v kyblu.nekde sem to tu uz cetl je to teda asi 2 roky tak uz nevim kdo to publikoval.je to jednoduche.sam sem to aplikoval na zemi a myslim ze to bylo fajn krom teda tech mrtvejch brouku v dolnim kyblu.taky sem tam mel zaby a jesterky ale ty se dostali ven :-)
Šakal
Zdarec chtěl bych se zeptat, když je tam ta voda několik dní a praží na ní slunce není třeba problém s tím že ta voda je teplá?
Pepas
Zdarec growers,
letos se chystám pěstovat na stromě. Strom už je vybraný směrem na jih s potokem 150m od stromu abych nemusel tahat vodu na kole. Zavlažování už mám taky vymyšlený přez kanistr s vodou. Mám akorát poslední dva problémy:

Jak velký kýble vybrat a kde je sehat co nejlevněji???
Co se dá přimíchat do substrátu pro dlouhodobější zadržení vody???
Šakal
Já osobně používám na zadržení vlhkosti perlit, není vůbec drahý a seženeš ho prakticky v každým zahradnickým centru. ;)
Apartman
Čau
citace:
Původní příspěvek od Šakal
Já osobně používám na zadržení vlhkosti perlit, není vůbec drahý a seženeš ho prakticky v každým zahradnickým centru. ;)

Perlit zadržuje taky vlhkost? -To jsem nevěděl...
citace:
Původní příspěvek od Pepas
Co se dá přimíchat do substrátu pro dlouhodobější zadržení vody???

-buď pořídit substrát, který rovnou obshuje jílovou složku aqua cell,
http://www.greenhome.cz/katalog/522012
bo speciální příměs na zadržení vlhkosti
http://www.symbiom.cz/eshop/?p=prod...Name=PLANTASORB
Nebo zkusit najít někde jílovitou zeminu a dát ji ke dnu květináče, každopádně by to chtělo nějakou misku nebo zásobník pod květináč nebo květináč bez dir-u toho zase může hrozit přelití při dlohotrvajících deštích.
Taky dobrá věc je mulč na povrch-pár centimetrová vrstva posekaný trávy(radši trochu vysušený, kdyby byla čerstvá, tak jenom slabou vrstvu-hrozily by plísně)-snižuje to odpařování, vytváří teplo pro kořínky a postupně uvolňuje dusík.
Dá se použít i igelit, textilie...;)
Time
Apartman-pracoval si někdy s perlitem ? nasává vodu ,kterou pak uvolňuje...

Ten igelit odzkoušený nemám ,ale dle teoret. předpokladů se Ti to pod ním bude zapařovat a hnít a když zaprší voda se pod něho nedostane , není propustný,nedýchá ... mulčovací folie to už je něco jinýho,ale doporučuji bílou ne černou , nepotřebuješ zbytečně poutat teplo...

VŠEM NOVÁČKŮM DOPORUČUJI POŘÁDNĚ PROZKOUMAT CELÝ TENTO THREAD I KDYŽ TO DÁ PRÁCI ... MOŽNÁ UŽ V PŮLCE BUDETE 100% TEORETICKY VYBAVENI PRO GROW !!!
Tayem de Tox
citace:
Původní příspěvek od Apartman
Čau

-buď pořídit substrát, který rovnou obshuje jílovou složku aqua cell,
http://www.greenhome.cz/katalog/522012
bo speciální příměs na zadržení vlhkosti
http://www.symbiom.cz/eshop/?p=prod...Name=PLANTASORB
Nebo zkusit najít někde jílovitou zeminu a dát ji ke dnu květináče, každopádně by to chtělo nějakou misku nebo zásobník pod květináč nebo květináč bez dir-u toho zase může hrozit přelití při dlohotrvajících deštích.
Taky dobrá věc je mulč na povrch-pár centimetrová vrstva posekaný trávy(radši trochu vysušený, kdyby byla čerstvá, tak jenom slabou vrstvu-hrozily by plísně)-snižuje to odpařování, vytváří teplo pro kořínky a postupně uvolňuje dusík.
Dá se použít i igelit, textilie...;)
Co to je za hrůzostrašný rady?? :eek: jíl, kyselej mulč, teplo pro kořínky, igelit!!!_? :eek: :psycho:
Ano, perlit zadržuje vodu- je k tomu přímo vyráběnej. twe to je úlet
Apartman
Neni mulč jako mulč-nemyslíim mulčovací kůru pod rododendrony a keře-ta bývá kyselá.
Jinak igelit byl použit úspěšně u tohodle slavnýho growu:http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=12723
s tim perlitem-alespoň jsem se dozvěděl věc, kterou bych se jinak nedověděl-myslel jsem, že je hlavně na provzdušnění-jako zadržovač vody používam směs obsahující kokos. Jíl vodu zadržuje taky. Teplo pro kořínky je důležitý u klonů i u velký kytky-přeci kytky rostoucí na kompostech, kde díky tlení vzniká teplo bejvají největší.
Tayem de Tox
citace:
Původní příspěvek od Apartman
Neni mulč jako mulč-nemyslíim mulčovací kůru pod rododendrony a keře-ta bývá kyselá.
Jinak igelit byl použit úspěšně u tohodle slavnýho growu:http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=12723
s tim perlitem-myslel jsem, že je hlavně na provzdušnění-jako zadržovač vody je už lepší kokos.

-Jasně- sice je to uplně nelogický, ale používal to Xmalcolm :rolleyes: :lol:

-I rozkládající se tráva je kyselá.

-Perlit je primárně zadržovač vody. \kokos by musel chodit hnojit obden.

-Přijde mi, jako bys nikdy nepěstil venku. (..ale to není pravda).

EDIT: na kompostu rostou největší, protože tam je nejvíc dusíku.
zadržovat teplo -v kýblu na stromě- je víc než blbost.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma