Osvětlení - Klikni zde pro originální téma |
Thorax |
jo a kvetinace maj objem 6l |
|
|
Pyroh |
Zdar. Poraďte pls někdo. Musí bejt výbojka upevněná vodorovně nebo může bejt trochu šikmo? |
|
|
Hanyz |
citace: |
Původní příspěvek od Pyroh
Zdar. Poraďte pls někdo. Musí bejt výbojka upevněná vodorovně nebo může bejt trochu šikmo? |
Sodík musí být vodorovně (alespoň od Philipse), MH výbojky mívají toleranci 15-20% (ovšem jsou 2 typy - pro umístění vodorovné a svislé)... a pak tady máš growery, kteří při VScOG klasický sodík zavěsí svisle a jede, takže bych si s tím hlavu nedělal :D |
|
|
Pyroh |
ok. Tak to nechám trochu křivě. Zatim to roste pěkně. Dík |
|
|
Gaviria |
Potřeboval bych menší radu, jaké osvětlení použít. Mám skříň s rozměry 100 x 60 x 150 cm. Zamlouvá se mi vybojka 400 W Philips SON-T Agro, ale zdá se mi jestli to neni zbytečně silné. Poraďte mi jakou 250w tam mám prsknout podobného typu, jako je výše uvedená (jedná se mi o to, aby byla, jak na růst tak na květ). Předem díky. |
|
|
Gaviria |
Dík za radu a za ochotu. Čtu jak můžu, ale abych to tady všechno pročetl křížem krážem zase čas nemám. Nevim, proč jses vůbec otravovala tak skvělou odpovědí, když představovala možná stejné vypětí tvých sil, na počet úhozů do klávesnice, jako např. odpověď výbojka taková a maková. Vřele děkuji. |
|
|
Gaviria |
Thanks. - Ale nedá mi to nereagovat. Myslel jsem totiž, že se tady lidi podělí o své informace, jaksi zadarmo. - |
|
|
Becko |
Mam 8 dní zasazenou kiticku chtel bych se zeptat jak svítit je to 74w uw zarovka teplota v boxu kolem 30* dekuji za rady.. |
|
|
|
no mne sa mari ze uw neni vhodne na male rastlinky to skor na kvet a aj to iba ako pridavok |
|
|
Becko |
Takze radsi 100watt. normal zarovku:????? |
|
|
Becko |
Díky za odpovedi sem zacatecnik a todle se musim poradit svama.. |
|
|
Calzone |
Becko:
ne, o tomhle se musíš první poradit s FAQ. ;)
Já jsem z té neplacený registrace fakt úplně nešťastnej. :-(::. |
|
|
Becko |
hele ve faq sem nenasel proste presne to co potrebuju no.. myslel sem ze tady sou vetsi borecci ale asi sem jen myslel ani tu posranou radu nikdo neda zadara.. :-P |
|
|
Calzone |
Becko:
A co je tohle? ;) |
|
|
Becko |
tak uz mi roste 16 kiticek:-D |
|
|
|
Cao
Rad bych se dozvedel,jestli je pro rust na 4m2 mozny pouzit jen jednu lampu 600w Planastar. |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od Noold
Cao
Rad bych se dozvedel,jestli je pro rust na 4m2 mozny pouzit jen jednu lampu 600w Planastar. |
Takovou plochu tím šestikilem dostatečně neprosvítíš, nemá to cenu, pořiď radši dvě;) nebo pěstuj na menší ploše. 4m2 jsou stejně dost, klidně i větší wattáž. |
|
|
|
O.k,dik...dam dve hned na rozjezd |
|
|
|
Mate zkusenost s cooltube?Jestli ano doporucite nebo srat? |
|
|
Hanyz |
Původní příspěvek od Noold
Mate zkusenost s cooltube?Jestli ano doporucite nebo srat? |
Ačkoliv se objeví řada, co nebude se mnou souhlasit - srát na kůltjůb.
Pořizovací náklady na tubu, na potrubí, sraní se spotrubím při zvyšování lampy, lupa efekt, nutnost čistit od prachu, neprosvícený prostor z důvodu nesmyslného snižování lampy.... to všechno si ušetříš, když nepodceníš ventilaci. Pak ti stačí i klasické stínítko Hobby |
|
|
|
Dik,popřemyšlím o tom..o ventilaci taky.. |
|
|
cannaba |
zdar growers chtel bych se zeptat jestli nekdo mate skusenost s touto vybojkou Domácí slunce 300W E27 od OSRAMU vypada vcelku zajimave a mozna by sni mohla byt uspesnost ale nikdy sem ji nevidel.. Hodi se tato vybojka na grow? na růst? na květ? Prosim poradte..
http://elkas.cz/eshop/razeni_dle_vy...1&produkt=OSRAM |
|
|
Gaz Pacho |
Zdravím vás, jsem tady nový. Vrhám se do pěstování mám vyhlídlou výbojku halogenid na růst HQI-TS 70/D EXCELLENCE. má 70w 6200lm chromatičnost 5600K s paticí RX7s.
Jenže nevím kde mám tu patici sehnat a jestli bude v pohodě ta chromatičnost. Můžete mi někdo poradit prosím? |
|
|
Jirka P. |
Původní příspěvek od cannaba
zdar growers chtel bych se zeptat jestli nekdo mate skusenost s touto vybojkou Domácí slunce 300W E27 od OSRAMU vypada vcelku zajimave a mozna by sni mohla byt uspesnost ale nikdy sem ji nevidel.. Hodi se tato vybojka na grow? na růst? na květ? Prosim poradte..
http://elkas.cz/eshop/razeni_dle_vy...1&produkt=OSRAM |
tato zarovka se pouziva na vytvrzovani plastu, na pesteni ma spatne spektrum, datasheet je tu(strana 8) ;) |
|
|
Gaz Pacho |
a nechcete mi někdo poradit nějakou jinou výbojku na růst....max. 70w. jakoukoli která se na růst hodí. dikes |
|
|
21g |
zdarec lidi......... hele chystám se pestovat uplne poprví v zivote indoor tkze nemám zádný vzkusenosti muzete mi nekdo poradit jakou lampu nebo zířivku si mám pořídit........ mám jen pár podmínek a to aby me to vyslo max na 600,- Kč aby to nemelo moc velkou spotrebu elektriny a aby ta lampa aspon trochu hřála , no a aby se pod tím dala vypestovat nejaká pekná kytka, dá se neco takovího sehnat ? jesi výbojka tk aby me to vyslo se vsím vsudy ( startér, tlumivka atd ) proste aby to svítilo max do 1000,- Kč........ dik za jakoukoliv odpoved |
|
|
|
zdar. nejsu tam ziadne udaje pisane o tej ziiarovke,jedine ze ma modre spektrum tak na rast by sa mozno dala. |
|
|
tomassss |
Čus měl bych takový dotaz....mám webku kterou fotim pestirnu a pak si to posilam na ftp.......A ta webka na infra diody pro noční vidění vypadáto zajímavě a fakt to funguje tak se chci zeptat zda to infra osvícení nebude kytkám vadit....? |
|
|
tuffgong1 |
zdarvim hele spíš bych ti doporučil tohle http://e-shop.hydroponic.cz/p/plug-grow-125-w-blue/ sám to mám a je to na pohodu jinak k tý co jsi sem házel odkaz kámoš to měl v předpěst boxu , ale po chvíli to vyměnil za tu 125w co jsem hodil odkaz kyti se pod tim (ta 40w) táhly ..........
Ale pokud jsi omezen finančně místem či něčim jinym tak ano kytki pod tim rostou :D |
|
|
chuck53 |
raco:
Jestli nemáš prachy, tak kup spíš 125W CFL RED , pod modrou to krásně roste a netáhne se to, ale na květovou periodu by to nešlo.
Když koupíš červenou, tak to pod ní taky vyroste a pak ji budeš mít na květovou fázi. |
|
|
raco |
Sem omezenej hlavně místem, o prachy v tomhle tak nejde... mam to pro zábavu a na zkoušku.. časem když vymyslim kam to dát, tak bych dokoupil větší watáž. Taky řešim jak to vůbec zapojit, nemam zkušenosti s indor... nějakou objímku rovno i s kabelem se dá sehnat? Folii a chlazení už koupený mam. A stínidlo asi nějak vyrobit.. jakej dobrej materiál? dá se potáhnout tou fólií? |
|
|
raco |
Jinak díky za rady... přemejšlel sem o tý CFL 125W ale to se na ten prostor nehodí :( Budu rád za další rady... |
|
|
chuck53 |
No pokud tam nedáš ani tu 125CFL, tak ti nezbyde než využít měnší CFL vatáže. Nebo lineární trubice, ale to není levná sranda na pořízení a kytky pod tím musíš bohatě vyplnit, aby se ti tam něco urodilo.
Zkus vertical scrog. Světlo je svisle a kolem něj je válec z pletiva. Kytky vyplétáš pletivem a když ho máš zaplněné přepneš na květ. Výhoda je, že využíváš takřka 100% světla. (Stínítko vždycky něco pohltí) |
|
|
raco |
Nějak nemůžu najít menší vatáž CFL než 125.. Ještě jednu otázku bych měl. Můžu koupit rovnou na květ? nebo musim mít i na růst... a pak jí vyměnit? Nebo nějakou dual? |
|
|
tuffgong1 |
jsou jak dualky tak rovnou na květ :-) roste to i kvete pod oběma :D
jinak jsou i 85w (nebo nějak tak) , ale podle toho co řikal kámik tak je stejně dlouhá jako 125w ...
a jo a ted mě napadá pokud máš dostatečnej odtah tak bys mohl mít klidně MH (rust) HPS (květ) (nebo jen HPS to MH neni nutný :-))
ale je pravda že je s tim krapek víc sraní s teplotou a vlhkostí zvlášt v malim boxu :D |
|
|
chuck53 |
Dělají se ty 85W verze, a podle všeho budou lepší než nějaký balast z menších vatáží. S výkonem lampy roste světelný tok a na ten kytky slyší. Ta 125W Red má srovnatelný světelný tok se 70W sodíkem (kolem 8000lm).
Tady ta +-95W verze má jen 5225lm
http://www.svetzarovek.prodejce.cz/k-860/95w-=-475w/
(v odkazu je 6500K modrá verze.červenou nemůžu najít..)
Přitom rozměry budou fakt dost blízké (je to velké monstrum), takže se vyplatí jít do té 125W RED. Rozdíl ve světelném toku je tak o 1/3 přitom spotřeba té 125W bude max tak 115W a té "95W" verze tak 70W.
Někde tady na groweru je celý tred "Reálná spotřeba" a ty úsporky berou různě podle pracovní teploty. Svítí efektněji při teplotách kolem 35°C,pod 30°C už to je slabší. (Ale to nehraje takovou roli)
Za sebe ti doporučím teda tu 125W CFL, protože to skoro nehřeje a můžeš si na tom ošahat základní postupy při pěstování. Rozhodně s tím jen tak nevyhoříš a i tu elektriku si s pomocí zapojíš.
A kup si tu RED verzi. Je sice i nějaká mezi (myslím že PURPLE) nebo ta kombinovaná, ale mám dojem, že ze zkušeností vyšla výnosem lépe ta čistě červená. |
|
|
Akolitor |
Jj.. taky je rozdíl mezi PURPLE a klasickou kombinovanou RED/BLUE.. PURPLE ti svíti v obou spektrech a ta RED/BLUE je dělaná 1/2 tyčí jsou red a 1/2 jsou blue.. Třeba na vertikální řešení je RED/BLUE vyloženě nevhodná.. |
|
|
FrYnK |
100 watovej sodík strčí do kapsy všecdhny tyhle bludičky...nic jinyho nema smysl... |
|
|
tomiik |
Zdar borci, chtel jsem se zeptat jestli by tu byl nekdo tak hodnej a poradil co vsechno koupit do skrine o rozmerech 80x140x170? Mam sam trosku predstavu ale radsi bych koupil vybavicku podle toho co mi poradi clovek kterej uz neco vypestoval! Hlavne tapu v osvetleni! Diky moc |
|
|
tomiik |
Zdarec borci, chtel jsem se vas zkusenych optat cim bude nejlepsi svitit ve skriny 140x80x180 s-h-v a po pripade kde to sehnat za dobrou cenu! diky moc |
|
|
|
Zdravim vsechny growery, nechci zakladat dalsi thread, takze to pisu sem a doufam ze to nekdo uvidi :)
Chtel bych se zeptat, jestli svitite kytkam pres den nebo pres noc? vzhledem k cenam energie?
Ted jsem nasel ze vysoky tarif je az 5kc, za to nocni jen 1,20 kc (samozrejme zalezi od koho proud bereme), coz mi pripada jako podstatny rozdil a hodne to u me ovlivnuje vyber svetla, resp. wataz, protoze platit za stejnou lampu napr 500,- nebo 2000,- je podstatny rozdil.
Doufam ze mi nekdo poradi, predem diky! |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od novyclovek23
Zdravim vsechny growery, nechci zakladat dalsi thread, takze to pisu sem a doufam ze to nekdo uvidi :)
Chtel bych se zeptat, jestli svitite kytkam pres den nebo pres noc? vzhledem k cenam energie?
Ted jsem nasel ze vysoky tarif je az 5kc, za to nocni jen 1,20 kc (samozrejme zalezi od koho proud bereme), coz mi pripada jako podstatny rozdil a hodne to u me ovlivnuje vyber svetla, resp. wataz, protoze platit za stejnou lampu napr 500,- nebo 2000,- je podstatny rozdil.
Doufam ze mi nekdo poradi, predem diky! |
Pro ideální rozložení odběru nastuduj časy kdy u Vás přepínají vysoký a nízký tarif. http://www.cezdistribuce.cz/cs/tech...ke-stazeni.html |
|
|
|
tak v tom se absolutne nevyznam, vubec netusim co to je.. me by teda spise zajimalo jestli to tu maji vsici groweri nastudovany a jedou podle toho, nebo jedou podle sebe, ale to se pak nedoplati ?!
Spotřeba a cena el. energie je u me rozhodujici pri vyberu svetla, nejde mi ani tak o penize, ale spise o to, abych vedel na kolik me ta spotreba vyjde a aby to nebylo moc "okate". |
|
|
|
byt tebou tak tam dam 1x 400W + cooltube, nejaky dobry odtah... urcite ji vystli diamantovou folii jestli to mas nejak po domacky vyrobeny. |
|
|
kultivátor |
čau co myslíte je lepší dát na květ 600w planstar nebo 600 gib extreme flower?dík za názory,já se ted rozhoduju právě kterou dát?mám obě dík :) |
|
|
el.locos |
ja jedu už delši dobu 600 gib extreme a max spokojenost:D at to roste! |
|
|
kultivátor |
jj,taky myslím,jsem s ní též spokojený,tak díky :)nápodobně |
|
|
Stanley94 |
Zdravím všechny jako nováček bych se chtěl zeptat jaké je vhodné osvětlení do prostoru 2x2x2m Je to stará nevyužitá sauna tak jsem si chtěl zkusit outdoor, jelikož jsem nováček tak jsem ze chtěl zeptat jestli my postačí pár http://www.klecka.cz/growshop/Osvet...5W_14000K.html# ? a ještě jeden dotaz k teto zářivce, přesně nevím co to znamená 14 000k nevím čehosi :) díky stanley. |
|
|
Stanley94 |
Omlouvám se indoor :) |
|
|
MDe_ |
To je málo na ten prostor ..
Parametry vysokotlakých výbojek (HID)
70W - pokrytí: 35 x 35cm, efektivní dosah: 25cm
150W - pokrytí: 45 x 45cm, efektivní dosah: 35cm
250W - pokrytí: 60 x 60cm, efektivní dosah: 50cm
400W - pokrytí: 1 metr čtvereční, efektivní dosah: 80cm
600W - pokrytí: 120 x 120cm, efektivní dosah: 100cm
1000W - pokrytí: 150 x 150cm
To označení "K" je kelvin - teplota barev http://grower.cz/photos/004342/1018.gif |
|
|
|
jak píše mde_ Hodili by se ti tam minimálně 2x400W,ale pokud nechceš projet tolik elektřiny do začátku,dá se to rozjet i s tím co jsi psal ty,budeš muset zmenšit prostor buď nějakou přepážkou(třeba sádrokarton) nebo si tam nastěhuj obyč. menší skříň popř. si pořiď box http://www.klecka.cz/growshop/Growb...kRoom_120w.html |
|
|
tuffgong1 |
nic proti , ale o tom že ta ma dat 2x 400w jsem psal příspěvek nad tebou já Vlachu......... (jen mam rad pořadek) |
|
|
|
Ou tak promiň,pořádkumilovný pane,začal jsem psát jak tu byl pouze příspěvek pana MDe_ byl si rychlejší než já.Ještě jednou se tedy omlouvám :D |
|
|
NORM |
srát na čtyřkila, těma se svítí tak akorát v komoře:D
pořádné šestistovky mají nejlepší využití lm/W... jednoduše nejlepší poměr spotřeba/výkon.. |
|
|
tuffgong1 |
aha tak to promin Vlach |
|
|
Stanley94 |
děkuji za užitečné rady :) ale měl bych eště jednu otázku, postači do tohoto prostoru ventilator TT-100- 145/187m krychlovejch ? :) |
|
|
NORM |
v žádném případě... jen samotný prostor se musí vyměnit min. 30x/h, a ještě když tam dáš ze dvě silné lampy, tak pro klid ulitku o výkonu 1000m3/h aby byla i menší rezerva.. |
|
|
blykatko |
zdravím tetkom svítím na kytky 125w usporku a mám tam docela zimu co kdybych tam dal 250w sodík ale red a svítil pořád 18hodin tak tyden jestě pak to přepnul na 12/12 .co vy na to ?
jo a ještě neco ten efektivní dosah se chci zeptat ta 250W - pokrytí: 60 x 60cm, efektivní dosah: 50cm
ale mužu to dát i 20cm od kytek ne těch 50cm je max co dát nejdál ne ?? |
|
|
kentus_ |
No v tomhle topicu jsou pouze zářivky a výbojky, takže mám chápat, že mnou vybrané LED svítilny nejsou pro osvětlení vhodně? A ještě k mému předchozímu dotazu: "a proto se ptám, pokud by stačilo, kdyby byly rostlinky hned u okna a svítilo na ně dostatečně světlo, nebo musí mít nutně osvětlení?"
Ještě jednou díky za rady |
|
|
tuffgong1 |
Ted určitě umělé osvětlení přez léto se dá pěstovat i an okně , ale stejně to enní ono , třeba balkon je už ok :-) |
|
|
kentus_ |
Nad tímto jsem taky dlouho uvažoval, ale zdá se mi to až příliš a proto jsem našel levnější variantu světla - viz odkaz. Mi to prostě nedá a rád bych věděl jaký je rozdíl mezi těmito světly? Myslím tím, o kolik více procent je sodíkovka účinější než ta LED? Kdyby jsem měl rostlinky pod okned a přisvětloval bych jim mnou vybranými světly, tak by to nestačilo ? |
|
|
Antitalent |
stačili by i LEDky ale 10W je fakt moc málo a v tomto období slnko býva často za mrakom. Nejak by to síce šlo, ale rástlo by to hodne pomaly a úroda na záver by mohla byť len symbolická. V prípade že ti na sklizni nezáleží a chceš to mať hlavne pre zábavu, tak to stačí, ale to už by som za svetlá nedával vyše litra
inak sodík je z toho bežne dostupného jednoznačne najefektívenejší pri pestovaní pod svetlom. Neviem to síce vyjadriť v %, ale myslím že rozdiel je značný. Myslím že sa dá kúpiť už od 70w
edit: tak asi som sa unáhlil s tým názorom na efektivitu, aspoň čo sa týka svietivosti. Teraz som našiel že 100w sodík (philips) dá 9200 lumenov čo je zhruba na úrovni LED z toho tvojho odkazu (10W, 900 lm). Akurát že 10w je málo, no a daj 10 tisíc za 100w LED. Na druhú stranu, LED má asi podstatne lepšiu životnosť (ale to je len môj nepodložený úsudok) |
|
|
Stanley94 |
Dark Night-UV žárovka 100W jaký máte názor na tyto žárovky ? díky za odpověd |
|
|
fiktr |
Chci se zeptat ohledně ovětlení které používam na růst.Mám tam tri usporky 1x 125W 6500K
2x 27W 2700K
Do rukou se mi dostal sodik 250W. Proto by mě zajimal vaš názor pod čím to líp poroste?
(na květ použivam 400W sodik) |
|
|
asfalt |
26.6. bude nejdelší den v roce, takže to teď klidně můžeš dát na růst za okno :D
jinak samozřejmě 250... |
|
|
JabaDuba |
fiktr: ja bych nechal ty usporky, viz. http://grower.cz/home/article.php?articleid=3, zbytecny proud a teplo z té 250ky... jinak za to okno by to bylo teď asi stejnak lepší :D co se světla týče
PS: taky vas sere to horko? :flamer: |
|
|
Ent |
ahoj prave se rozmýšlím jestli dam usporky nebo sodik 600w usporky mam od jinbei a kailin 105 115 w nevite nekdo jak se to bude lišit ve fazi rustu.pojedou stejne nebo 600kilo uděla mohutnější kytku |
|
|
|
Andreas: ty žárovky jsou uplně na nic,musel by jsi svítit aspon ze dvou metru a ten panel no nevim,spíš bych koumal nějaký ufo,třeba na bazaru,ale řekl bych že cfl nebo 70w soda bude určitě výhodnější.
rezistor: nevidím důvod proč by nemělo. |
|
|
|
Nevíte náhodou, kde se dá sehnat VN vodič od startéru k výbojce? Zkoušel jsem GES, GME, Hadex ... nikde nic. Musí to mít přece silnější izolaci a taky vodič je silnější, než klasický 220V, nemám pravdu? Na startéru je napsáno 5kV.
Díky |
|
|
Chilligrow |
Ahoj,
do mého miniboxu kde chci mít prcky(60x50x50) jsem koupil úsporku 125 W . Ve FAQ jsem se dočetl a vykalkuloval, že na růst mi stačí menší výkon : 20W na 30x30 cm. Takže teoreticky mi stačí 50W. Takže úsporka půjde jinam a a chci se zeptat jestli by jste do boxu dali 80W úsporku nebo třeba 60W LEDku .
Po případě jiné řešení ?
Díky moc za rady . |
|
|
Chilligrow |
Díky, takže kdyžtam dám 40 W LED tak ti to stačí? Nebo tam máš schválně dvě menší pro lepší pokrytí plochy? A šlape ti to?
Díky. |
|
|
techem |
mám tam 2 trubice po 13W a je to kvůli pokrytí větší plochy světlem, jinak by to svítilo jen doprostřed a teď to mám osvětlené více do široka a stínítko taky cosi pomůže ;-) 40W LED trochu to rozveď...jak velký ten panel je atp...a nastuduj si z nějakého threadu od LEDkařů jakou plochu co efektivně pokryje...s LEDkama ti moc neporadím, nemam s tím žádnou zkušenost...sry |
|
|
Chilligrow |
Ok, jdu číst. Ale nemyslím si, že tam bude takový rozdíl. Asi tam švihnu 80W úsporku a bude. Hlavně bude lehčí uchycení. Stínítko se mi tam nevejde. Leda, že bych si vyrobil svoje. Řeším to tak, že jsem i nahoru dal diamantovku a vzhledem k tomu , že ta plocha je malá. Vyplatí se. |
|
|
frek |
Ahoj.
Nenapdá mě lepší vlákno, kde bych se mohl zeptat...
Dneska jsem si zapojil 125w CLF Blue (Elektrox), nainstaloval na (pod) stínítko a zapl jsem ji. No asi po 10 minutách jsem to šel zkontrolovat. Ty trubice měli na povrchu asi tak 80 stupňů a na stínítku byla teplota akorát tak na míchaný vajíčka. 4cm pod lampou byla asi 30C. Je to takhle v pořádku? Nebo by to mělo topit méně?
Díky, frek. |
|
|
Tomsio |
Já mam stejnou značku pokud myslíš Elektrox.. Elektrolux jsem ještě neslyšel.. :D mam 200W red.. na trubici klidně udržim chvilku ruku takže u mě 80°C určitě neni.. ale pokud máš horší ventilaci a v boxu teplo tak by tě to takle vyletět mohlo.. dej tam jeden pc větrák uchycenej na stínidle (popřípadě dodam foto jak to mam já :) ) a měl bys to mít v pohodě.. popřípadě můžeš reklamovat u prodejce.. :)
Měj se |
|
|
Chilligrow |
Já mám Elrktrox 125W Grow v malém boxu. Kde mám tak okolo 30°C . A na úsporce teda nevím. 80°C tam teda asi nemám. Ale ruku tam taky neudržím. Funguje už skoro měsíc a v pořádku. Asi bych to neviděl jako problém , ale ...
Dělám to poprvé :D |
|
|
frek |
Tak můj odhad teploty byl špatný. Ruku tam taky klidně chvilku udržím.
Ano, máš Pravdu, je to Elektrox. Nevim, kde jsem přišel na název Elekotrlux.
Nejspíš jenom zbytenčně zmatkuju. Díky pánové :) |
|
|
Trught |
Poradí mi porosím někdo z výběrem světel.
Dostala se mi do ruky stará plechová tlumivka 400W s obřím TESLA startérem ten vyměním za obyč startér 100-400W a stará noname SON 400W výbojka která boužel nevím kolik má nasvíceno tu bych chtěl vyměnit a podle nejlepšího vědomí a svědomí, vědomostí a peněz sem vybral dva adepty jeden rust druhej květ.
http://catalog.gelighting.com/lamp/...ar/p=30704/d=0/ (Růst)
http://catalog.gelighting.com/lamp/...-clear/p=93269/ (Květ)
Pak mám doma ještě
70W PH MHN-TD 70w/730 (Tuhle bych použil na matku nebo řízky,semínka)
70W PH MHN-TD 70w/842 (Přisvětlování v květové fázi)
Je to OK? |
|
|
Chilligrow |
Ahoj, mám dotaz. Chci skříň 70x70 pro mamky a chci se zeptat jestli jim tam bude stačit 125W upsorka nebo je mám dát pod metalhalogenid nebo tak . Jedná se mi o to, že úsporku mám. Jinak bych musel kupovat ;)
Díky moc |
|
|
techem |
stačí ti ta úsporka ;) |
|
|
Chilligrow |
Ahoj další problém , chci se zeptat jestli to může být silným světlem. Což si ale nemyslím, protože se jedná o úsporku. |
|
|
|
|