Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Nemoci Rostlin a Problémy » Nemocný list - vstupní brána pro virózu
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
kořenářka
Nový Člen

Karma uživatele kořenářka - 16% Pěstitelská

Registrován: Oct 2013
Příspěvků: 8  

Nemocný list - vstupní brána pro virózu Příspěvek č. 1

Zdar zahradníkům. Pokusím se nakousnout téma, které tu, myslím, není příliš zastoupeno. Naopak jsou zde trýdy plné fotografií defektních listů s voláním o radu a pomoc - které však nezřídka zůstává nevyslyšeno. Pravděpodobně i z toho důvodu, že se nenajde nikdo, kdo by problém identifikoval.
Část z prezentovaných chorob nejspíš spadá do kategorie viróz, jejichž obraz je velmi pestrý a často zejména u "tabu" cannabis neurčitelný.
Napadené rostlinky pravděpodobně nějak dorostou - oslabeny viry - s úrodou mnohdy nevalnou.
Problém: Virózy jsou prakticky neléčitelné a jak již bylo řečeno obtížně identifikovalné. Jsou mnohdy mezidruhově přenosné a neznáme jejich obraz u cannabis, ačkoliv u jiných kulturních rostlin je známý.
Jedinou cestou je tedy prevence. Rostlina (na rozdíl od živočicha) nemůže být napadena virem - to je značný bonus v boji proti virózám - pokud nedojde k narušení a poškození jejích tkání, nečastěji buněk listu. Po poranění samozřejmě záleží na době, po jakou je rostlna expozici patogenu vystavena. Každý střet s virem nekončí virózou, neboˇrostlina disponuje obrannými mechanismy.
Důležité: Pečlivě detekovat výskyt škůdců - mnozí z nich jsou přenašeči viróz- a každý SEBEMÉNĚ napadený list či část rostliny odstranit. Odstraňovat i listy, kde důvod poškození není jasný, a to hned v zárodku. Zaschlá a následně odlomená část listu může být místem pro vstup infekce. Myslím, že zaklínadlo "ztracená respirační plocha" musí těmto zásadám ustoupit. Rostlina má stran dýchání značné rezervy a odstraněný list rychle nahrazuje. Přínosem pro ni tedy je ztráta listu a ne ztráta energie investovaná do "hojení" nemocného listu. Nějakých těch pár molekul stavebních látek, které "si kytka z toho listu vezme" je zanedbatelných. Základním mechanismem je kontinuální čerpání všeho potřebného kořeny - list není primárně určen jako zásobárna čehokoli. Naopak má nedravý list narušenou hormonální rovnováhu a ovlivňuje negativně celou rostlinu.

Každá látka - dle míry užití - je lék nebo jed

Old Post 27-10-2013 v 11:55 AM
kořenářka je offline   Profil uživatele kořenářka   Find more posts by kořenářka   Foto galerie člena kořenářka   Click here to Send kořenářka a Private Message   Add kořenářka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr.MEN
Stálý Člen

Karma uživatele Mr.MEN - 88% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 1726  

Příspěvek č. 2

A z toho vyplývá tedy co? Nějak nad tím přemýšlím a nějak se nemůžu dostat k čemu mi to je?

Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé. >4 2 0<

InDoor > #8MAXHYDRO, #7HYDRO, #6, #5, #4, #3, #2, #1

Konopný Medovník . : . Cannabis > Tabák do vodních dýmek

Old Post 27-10-2013 v 22:57 PM
Mr.MEN je offline   Profil uživatele Mr.MEN   Find more posts by Mr.MEN   Foto galerie člena Mr.MEN   Click here to Send Mr.MEN a Private Message   Add Mr.MEN to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
doxenon
Stálý Člen

Karma uživatele doxenon - 99% Pěstitelská

Registrován: Dec 2011
Příspěvků: 779  

Příspěvek č. 3

Mám stejnej pocit jako kolega nade mnou, počtený pěkný ale co jako s tím???
Můj osvědčenej recept je že čím víc člověk do kytek štárá, tím je to horší. Dát jim co potřebují a hlavně se úzkostlivě neupínat na nějakou tečku nebo nažloutlý či ulomený lístek.

Po trávě se nešlape, po trávě se směje !!!
#1 - 8x Super Skunk (400W),
#2 - Jack Herer + Ultimate (400W),
#3 - 9x Super Silver Haze (400W),
#4 - 8x Power Skunk + 8x Super Skunk (600W),

Old Post 28-10-2013 v 06:31 AM
doxenon je offline   Profil uživatele doxenon   Find more posts by doxenon   Foto galerie člena doxenon   Click here to Send doxenon a Private Message   Add doxenon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:58 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6488620 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív