Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak jsem byl venku, nafotil mobilem pár fotek.
Doma je upravuji a co nezjistím. Před časem jsem nastavil na mobilu aby mi ke každé fotce zaznamenal i pozici GPS.
A to je právě ten kámen úrazu.
Při ukládání kamkoli na web u takovéto fotografie zůstávají metadata - včetně adresy GPS.
Takže pokud fotime svá venkovní políčka a máme tuto funkci zaplou, zaděláváme si na problém.
Nevím jak velkého počtu lidí se to týká, proto anketa:
GPS je žrout baterky, tudíž zapínám jen když potřebuji navigaci. Zapínat si GPS foťáku by mě ani ve snu nenapadlo. Když si prohlížím fotky, tak si je jen prohlížím a vím odkud jsou. Až budu mít sklerózu, tak by mi ani ty souřadnice nepomohly, člověk je pak rád, že ví jak se sám jmenuje.
Když se vypravuji k políčku, vypínám i signál v telefonu. Za prvé člověk není rušen, a za druhé operátor musí uchovávat všechna data o pohybu telefonu samotného. Kdyby pak náhodou ......, je o důkaz míň, jeden nikdy neví
Ale jenom za predpokladu, ze soucati fotky jsou i exif informace jejichz soucasti muze byt GPS souradnice. Pokud server pri uploadu fotky EXIF odstrani, zmizi i udaj o poloze.
Kazdej chytrej telefon to děla i kdyz je to vypnuty , exif data se dostanou z fotky přislusnym programem pokud si fotku stahnu , takze se muzu podivat kde mate pole, super
Původní příspěvek od AppleMan Tak jsem byl venku, nafotil mobilem pár fotek.
Jo ale cekal sem aplle a ty mas Samsung GT S5360 Co chceš GPS svých kytek ?? jo foťtě si to na mobily oni je udelali chytry aby jste nemuseli moc myslet
Hlava napsal odpoved na otazku: Odstranuje grower.cz exif z fotografii?
Pro vsechny: Neodstranuje.
Je treba na to myslet a odstranit je rucne pred publikaci fotek kamkoliv.
Původní příspěvek od Hlava A co to fotit fotákem ?? TO je asi blbost co ?
Kazdej chytrej telefon to děla i kdyz je to vypnuty , exif data se dostanou z fotky přislusnym programem pokud si fotku stahnu , takze se muzu podivat kde mate pole, super
nikon už to má i v zrcadlovkách takže nemusí to být jern chytrý telefon :-)))
Původní příspěvek od indician Hlava napsal odpoved na otazku: Odstranuje grower.cz exif z fotografii?
Pro vsechny: Neodstranuje.
Je treba na to myslet a odstranit je rucne pred publikaci fotek kamkoliv.
Tak nevím, zkoušel jsem tady docela dost fotek přes exif reader a nic.
Takže nejlepší by bylo, aby sem nědo nahrál fotku s exifem a uvidíme.
edit:No tak můžete posoudit sami před nahráním této fotky exif je,
po vložení tady exif není.