Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec groweři kámoš doma rosvítil skřín nákres viz obr. v.150 š. 100 a h. 60 cm. svítí 400W v cooltubě na ní má odtah TT 125, k tomu je ve skříni ještě filtr napojenej na TT100 A i na druhou rychlost u obou vetráku je teplota přes třicet a to dost a když jsme to chtěli vyřešit že tam dáme 250W tak se teplota nikterak moc nezměnila Díky za rady
skříňka to je celkem malá.. Já bych radil ofuky a snížit teplotu v místnosti kde je box, pokud je ted venku -10 a v noci -25 tak nevim co budete dělat až bude 0 nebo v létě zase 40ky...
Nemáte tu bednu nějak zateplenou? Když jsem měl bednu obalenou izolací, tak se mi to taky takhle vytopilo... Aby to nebylo zas někde ve sklepě nebo v garáži...
Jinak když teď zapnu ufo v roomu naplno, mám tam o 1*C víc než je teplota okolí, když ho nechám na minimum je tam akorát 26*...
Prosím tě rozměrama je to jako box 80*80*160 a lidem normálně stačí 125TT a mě nestačí dva, v místnosti je okolo 18°C, skřín zateplená není, poblém s teplotou jsem zatím zkoušel jen na prázdno = jen květináče ve skříni, nevím zda-li kytky taky nepohltí nejaký teplo ??. Zkusím přidat přítah pc větrák a přidat ten cirkulační a dám za pár hodin vědět peace
nechci být rejpavej ale ty jsi registrován v roce 2OO2 a nedokážeš vyřešit takhle primitvní věc co si tady dělal těch 10let ???
ale abych nebyl jen rejpal tak ze dvěma vetráky co maš to musíš uchladit jak nic a nejlépe tak že colltubu udělaš aktivní a né pasivní a druhý vetrák použiješ jen na výmenu vzduch v boxu a teploty musí být ok a nepotřebuješ žadný ofuk prostě jeden větrák na chlazení lapy druhý na výměnu vzduchu hlavně více dir do skříně než ze skříně aby ta vyměna měla efekt
a ještě rada vždy je duležíté přivádět do boxu vzduch přímo z venku a né z místnost víc pro tebe udělat nemohu takhle to proste musí fungovat
tjn já 250wuchladil ve skřini 46x46x72 v pokoji kde mám pořád ´23-26°C v boxu sem měl kolem30 ,okud byli kytky malý.jak byl box plnej tak už sem měl i ke 40, ale za celou dobu se mi spalily 2 palice, který se dostali moc blízko .A chladil jsem to 3 ma větrákama 100m3 a 3ma pc fanama jako ofuky , světe div se i v takovejch podmínkách se dá sklidit čoud lepší jak z venku. a to jsem ten vzduch tahal zpatky do mistnosti, kdyžtak mrkni na můj thread :-)
no prolítl jsem to jen v rychlosti...a už to tady někdo psal...proč do cooltuby přisáváš vzduch z venku tedy mimo skříň - když potřebuješ dostat teplej vzduch ze skříně tak tu druhou flexo rouru od cooltuby vyhoď a nasávej vzduch rovnou ze skříně ne
hm..... stejne bych rsk ze to mas nejaky divny beres vzduch 18C a neuchladis to s nim pod 30?? divny a taky si vem ze ventilace bezi 24h denne takze i za tmy taky si skus co to udela stli tam mas 18 budes mit ve skrini v noci sotva 16 neli min zalezi jak moc pobezi ventilace.
Původní příspěvek od vojtaxxx no prolítl jsem to jen v rychlosti...a už to tady někdo psal...proč do cooltuby přisáváš vzduch z venku tedy mimo skříň - když potřebuješ dostat teplej vzduch ze skříně tak tu druhou flexo rouru od cooltuby vyhoď a nasávej vzduch rovnou ze skříně ne
myslym ze nejlepsi to funguje kdyz ma ta colltube samostatnej obvod privid i idvod je mimo skrin. tim to saje chladny vzduch ktery ochladi vybojku ohreje se a trada zase pryc a pak jako druhej okruh je zvlast pachac (vevnitr a vyvod ma samo ven. takhle by to melo byt nejucinejsi cetl jsem o tom myslim zrovna tady na G
reverend ma pravdu, má to ideálne poriešené, samostatný okruh cooltube a samostatne výmena vzduchu v bedni. To je celé nejaké divné, fakt máš dobrý teplomer? alebo máš čidlo 5 cm od výbojky?? aké velké máš tie otvory na príťah, resp aké ventilátory v cm na príťah?
Tak ventilátory jsou jeden 10 cm v pruměru a druhej 17 cm, čidlo mam 30 cm pod lampou, a asi jsem zapoměl dodat že tam mame z5 400W a teplota se tak nějak pohybuje okolo těch 26-28,5 °C. Což už je podstatně lepší možná přivedu ještě jeden aktivní větrák nebo vyměním to TT100 za tu 125 nebo 150 a bude ?? Dík za rady snad už to bude lepší