Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Už delší dobu se zabývám odhadem, kolik se toho asi u nás ročně vyprodukuje.
Z čistě ekonomického hlediska zajímavý údaj.
Tak odhadněte
Můj odhad : Bydlím ve městě s 10 tis. obyvateli a řekl bych že se u nás sklidí tak 10 kilo suchýho. Z toho by mi vyšlo, že je to kilo na tisíc obyvatel a tedy 10tun v republice za rok
Původní příspěvek od Espado Už delší dobu se zabývám odhadem, kolik se toho asi u nás ročně vyprodukuje.
Z čistě ekonomického hlediska zajímavý údaj.
Tak odhadněte
Můj odhad : Bydlím ve městě s 10 tis. obyvateli a řekl bych že se u nás sklidí tak 10 kilo suchýho. Z toho by mi vyšlo, že je to kilo na tisíc obyvatel a tedy 10tun v republice za rok
Co myslíte Vy?
Heh, bydlim taky ve zhruba desetitisícovym městě a 10 kilo vypěstujou jen mý nejbližší známý. Takže tvůj odhad je hódně pohodnocenej...
...ty voe, chtěl bych mýt tvé starosti..ale 10kg na 10 tisícové město?? a co by ti lidi dělali od ledna jako??
někde jsem četl v poslední době, že se v naší zemi (odhadem policejních složek,takže ti jsou taky beztak vedle) skonzumuje ročně 10 a půl tuny marihuany...
no a řekl bych, že už jsme co se týče brka soběstační dávno, takže toto vše se u nás i vypěstuje, ne?...a 100% několikanásobně víc, bo vietnamčíci toho hodně valí na západ a díky situaci na slovensku a v polsku se vsadím, že nějací vykukové vozí brčko i tam, takže si udělej obrázek :-)
co jsem na posledy je to cca rok četl pruzkum tak to dělalo 2Otun skonzumovaného konopí na naší republiku a podlemě vypěstovaného to bude někde kolem 60tun
Klidně bych odhadl i blízko ke 100 tunám sušiny.. Přeci jen vyveze se toho výžně dost, vietnamci to určitě tahají všude možně.. A ostatní velkopěstitelé taky.. Polsko, Slovensko, apod.. Slyšel jsem dokonce že i Holandsko, ale tomu bych moc nevěřil A spotřeba u nás bude mnohem vyšší, než odhadují průzkumy.. si vemte kolik vyhulí každý z nás ročně...
100 tun .. mmm ... klidne by to tak nejak bejt mohlo ...a nebo je to uplne mimo coz bejt taky muze .. me vcera napadlo po brku neco podobnyho ale s jointama ... ze kdyby vyrobci papirku zverejnovali kolik se zhruba u nas proda stovkovych papirku rocne - to by bylo zajimavy cislo))
Původní příspěvek od irdzi 100 tun .. mmm ... klidne by to tak nejak bejt mohlo ...a nebo je to uplne mimo coz bejt taky muze .. me vcera napadlo po brku neco podobnyho ale s jointama ... ze kdyby vyrobci papirku zverejnovali kolik se zhruba u nas proda stovkovych papirku rocne - to by bylo zajimavy cislo))
Taky zajímavý nápad, můžeš zkusit napsat výrobcům, třeba nějaky info podají..
Tak voni budou vyrobci vedet kolik toho maji vyrobit a kolik cca prodavaji paac jde o jejich sisky a tak verim ze to tusej docela presne...jenze zaprvy je jich dost takze by s tim bylo dost prace a za druhy oni budou tusit akorat kolik toho dodaji pro obchody ale uz nevedej jestli se to zhuli nebo to jeste lezi v shopech ... kazdopadne si myslim by to bylo blizsi realite nez nejaky uplny odhady zalozeny na tom, ze par lidi z okoli vypestuje treba par kilo ...
dneska už údajně víc než v holandu...tak si najdi tamní statistiky a hned budeš mít představu,na čem jsme...dokonce to budeš mít podložený oficiálnima údajema :P