Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže jak už název příspěvku napovídá, jedná se o průser s řezivem...
Předem bych chtěl poznamenat, že v oblasti řízkování nejsem žádnej laik a loni jsem nařezal přez 100 klonů a mortalita byla 2/10 MAX !!!O to víc mi hlava nepobírá letošní neúspěch..
Drobný nástin :
Matky - 1 x Shiva shanti, 1 x velkej bílej žralok (GWS)
Světlo - 125 CFL Blue
Médium - kokos
Krmení - Bionova coco nova A+B, BN Zym, Plagron Phitamin, AH Excelator
Odtah - velkej kompovej větrák (tuším 12cm) 150m3/h
Perioda - 18/6
v matkách bych problém neviděl, pač vypadaj celkem zdravě (když pominu pár žlutších listů atd.)
Co se týká samotného aktu řízkování, tak postup byl následující :
1. upravil jsem vodu na ph 6 a přisypal jsem tam trochu stimulaxu I. (práškový)
2. namočil jsem do toho na 2 hodiny RW kostky (z G shopu, né ze stavebnin !!!)
3. Říznul jsem klasicky pod 45 stupni, trochu jsem dole obnažil stonek, oholil spodní listy, namočil do stimulaxu I. a loupnul do předem namočených kostek... jako vždy
4. šup s tím do malého pařníčku a dal jsem to do skříně k matkám na periodu 18/6
5. už jen bída a bída a bída...
Nazdar v tom pridavani stimulaxu do vody by som nevidel tiez problem. Osobne tiez pridavam ale stimulax 3. Ale to namocenie len na 2 hod mi pride malo. Naposledy som upravil vodu v miske na 5.5 a po par hod som zmeral zase a mohol som upravvopvat zas a nechavam ich tam 24 hod. Dalej sa snaziim zo zaciatku drzat co naj vlhkost, otvoru do parnicku su stale zatvorene. Asi tak po osmich az desiatich dnoch ich otvorim aby o nieco klesla vlhkost a aby sa klony viacej snazili robit korene. Pred tym ked som to tak nerobil tak bud ani nevysli alebo z niektorych vyliezli take 0.5-1cm koreniky a tak aj ostali a nechcelii rats dalej. Teplotu tam mas aku?A mohol by si pridat foto aj tych klonov.
foto: takto mi korenia
''Múdry človek sa poučí na chybách iného, hlupák sa nepoučí ani na vlastných.''
no nekde sem tu cet, ze stimulax pridanej takle do roztoku v kterym machas kostky neni dobrej, coz taky oznacim v ankete.
pak me napada treba malo cerstvyho vzduchu, jesli mas parnik bez otvoru a nevetras tam
Zdravím ta, podla mna majú tie klony vela vody odspodu, podlievaš ich v tom parenisku? Ak áno tak to je na 99% tá chyba, kocky majú byt len vlhké nie mokré a už vôbec by nemali byt namočené vo vode. Inak postup sa mi zdá ok. Ja inak používam CLONEX a zakorení vždy aj to čo nechcem. Hodne zdaru.
tady vidíte, že kytizzz už začínaj žloutnou listy a jsou takové "povadlé"
jinak teplota v matkárně 18-26 dle periody a podle toho, jestli jede zvlhčovačka. Tady bych problém neviděl, pač ty matky si chrochtaj...
co se týká doby namočení RW do vody se srovnaným ph "jen" na dvě hoďky, tak tomu bych to taky nepřisuzoval, pač vloni jsem ph vody v které jsou kostky vůbec nerovnal a ani jsem kostky nepředmáčel...
Prostě jsem vzal RW, udělal jsem do něj díru, buchnul tam klon otřenej ve stimulaxu I a namočil to a jak jsem psal výše, tak když se hodně nedařilo, tak umřeli 2 z 10
malou vlhkostí to též nebude, protože pařníček byl orosenej jako prase, z čehož jsem usoudil, že vlhka maj dost, možná až moc a to si myslím, že bude hlavní problém ?!?
cca po tom týdnu mi to nedalo a u jedné holky jsem opatrně rozřízl kostku (abych nepotrhal kořeny, který tam nebyli a objevil jsem toto...
asi jsem to přehnal s vlhkostí v tom pařeníčku, nebo nevím
- nízká teplota NE
- nízká vlhkost NE
- krátká doba namočení kostek ve srovnanej vodě - myslím že ne, ale nevylučuji
- použitím nesprávného postupu, či špatného prostředku na zakořeňování - myslím že taky ne, postup je cajk myslím a stimulax I. používá hrozná kupa lidí a maj výsledky, takže myslím že taky NE
- vysoká vlhkost až přechcanost - k této variantě se přikláním, takže ANO
- málo čerstvého vzduchu - taky je to možné, pač pařníček nemá díry a sundal jsem ho až po týdnu, kdy už byli kytizz dost v kopru...na druhou starnu loni jsem používal podobnej pařník a bylo to v poho, ale taky je to možná příčina
Potom se mi ukázali ještě dva zajímavý úkazy a sice, že některý ty kostky úplně zezelenali viz. foto (napadlo mi jen, že jak byli prochcaný a svítilo na ně, tak se začali vytvářet nějaký "řasy" , nebo nějakej jinej hnůj...v hydru běžné)
jinak se zeptám ještě na něco. Rok co rok se mi dělá na kytkách toto. (viz foto). Vždycky trochu zežloutne konec listu a je tam takový nesouměrný až "odskočený"
Není to v nějaké velké míře, třeba dva listy na kytku (bez rozdílů modelů).Myslím, že kytizzz to nijak neubližuje, ale zajímalo by mě, čeho je to příznak ???
Pokud byste někdo věděl, byl bych vděčnej...
Hlavne to chce mit teplo u kořenu, čim tepleji a čim vice je ta teplota stála tim lepe ... Nejlepe mi kořenily řizky v teplote +- 28°C ..
Praškový stimulax I bych do rostoku na kostky nepřimichaval .. Bud kořenak .. např : Root Juice od Biobizzu , nebo kořenové stimulatory od jiných firem .. Na udržení stále teploty se hodi nejlepe tepelná podložka pod parnik .. Nevim jestli máš ten vrchni kryt na parnik ten nižši nebo ten vyžši .. Máš malo klonu ve velkem parniku , klony si tam svou optimalni vlhkost neudelaji protože se ten parnik stiha vetrat a jsou klony povadle, prvni tyden jsou zelene zdrave ale potom začinaji žloutnout vadnout a spodni časti stonku uhnivat .... Používal sem taky RW kostky ale moc mi to v tom nekořenilo tak sem začal používat kostky Fleximix koupiš skoro v každém GrowShopu a v tom mám 100% uspešnot ... A delám to tak že namicham H20 s Root Juicem s plnou dávkou, upravím hodnotu PH +- 6 a šoupnu tam kostky, kostička tam nechávam den nekdy i dva nekdy sme t otam nechal i tři dny podle toho jak stihnu nařezat a pohoda