Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
no ja mam taky klasicky ampermeter a meral som prud na vstupe zapojil som horovno na privodnu fazu zo svorkovnice a do tlmivky
nameral som 1.85 to sa mi nezdalo prisiel kamarat s kliestovim ampermetrom a na vstupe do tlmivky to skakalo 1.8-1.9 a na vstupe uz rovno do obimky zhruba tak isto 1.8-1.9 ale to sa mi zda dost vela
sak hovorim na privode do tlmivky je 1.8-1.9 to je vlastne vstup celeho obvodu a na vstupe do obimky namerame to iste....
a najhorsie je ze sa to vobec neprehrieva uz som to testoval tlmivka ma takych 80-100 stupnov ale to je normalne ani v bedni nieje nejake nenormalne teplo asi 37 stupnou 8cm od vybojky a to nema mnejako extra silny odtah a zatial ani ofuk rastlin nemam nmontovany potom by to malo este padnut trochu
Ten ampérmetr měří jalový příkon, ne skutečný. Skutečný příkon je ta hodnota, udaná výrobcem + ztráty (u "klasického" balastu asi 10%).
Jalový výkon vzniká fázovým posuvem na tlumivce. Úžasné je na něm to, že za něj platí jenom velkoodběratelé (fabriky apod.). My, jako obyčejní občané, jej máme zdarma:-)
este taká otázočka: máš tam kondenzátor? Ak máš, tak bude asi odpálený! Kondenzátor slúži na vyváženie jaloveho vykonu tlmivky,čiže ked je odpálený, alebo ho vobec nemáš tak meráš aj jalovy vykon!
stevensonX: Ani s kondenzátorem nenaměříš skutečnou hodnotu. Jednak ta kompenzace není nikdy na 100% a i tak to může ovlivňovat ta tlumivka (záleží na provedení měřícího přístroje).
dark156: není třeba ani vypínat všechny přístroje. Docela přesné hodnoty dosáhneš tak, že budeš měřit delší interval (např. od té doby co jdeš spát (vypnutá TV), po ráno). Jeden den si zapíšeš hodnotu na elektroměru večer a ráno. druhý den uděláš to samý, za stejnou dobu, akorát navíc pustíš výbojku. Takový věci jako lednička se ti za delší dobu (10h) vykompenzují...
Původní příspěvek od medulda dark156: není třeba ani vypínat všechny přístroje. Docela přesné hodnoty dosáhneš tak, že budeš měřit delší interval (např. od té doby co jdeš spát (vypnutá TV), po ráno). Jeden den si zapíšeš hodnotu na elektroměru večer a ráno. druhý den uděláš to samý, za stejnou dobu, akorát navíc pustíš výbojku. Takový věci jako lednička se ti za delší dobu (10h) vykompenzují...
To je dobré řešení, i když nepřesné, jelikož jakýkoliv spotřebič zapnutý v zásuvce i ve vypnutém stavu odebírá nějaký ten Watt. Ale pro obecnou představu dobrý
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "
guerilla:
a to je pravda? Nějak se mi to nezdá, protože pokud je spotřebič vyplý, tak má přerušený obvod a tudíž tam IMHO nemá co proud žrát. Ale nevyznám se v tom nějak, jenom mi to přijde takhle logický.
Původní příspěvek od Calzone guerilla:
a to je pravda? Nějak se mi to nezdá, protože pokud je spotřebič vyplý, tak má přerušený obvod a tudíž tam IMHO nemá co proud žrát. Ale nevyznám se v tom nějak, jenom mi to přijde takhle logický.
Jo, logické to je, ale kdysi jsem četl v letáku od ČEZu, že jakýkoliv spotřebič má i ve vyplém stavu odběr.
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "