Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
....takze doufam, ze jsem precetl vsechny texty na tema transport....njn
tak jeste jeden zpusob....
Tak jak je to na fotkach, rozrezete PET flasku na tri dily, ten prostredni vyhodite...
do toho zpodniho nasypete perlit a podle delky cesty tam nalejete trosku vody, aby perlit pekne nasakl a zasadite do nej rizek
dale si z ubrousku vytrhate nebo vystrihate kolecko, ktere roztrhnete do pulky (viz.foto) tak aby rizek byl ve prostred, nyni cele ubrouskove kolecko...
nyní odsroubujte vicko z vrchniho dilu a nasadte jej tak, aby bylo videt, jak se zapichl kraj do perlitu, ale tak, aby jste neprotrhli ten ubrousek
potom staci akorat zašroubovat uzavěr a je to...
nyni kdyz zkusite vrsek sundat...ejhle....nejde to....podtlak....
nechtíc jsem s tim i házel a vydrželo vše bez porušení
takto balene rizky bezproblemu vydrzi i 14 dnu (sem to testoval tak, ze jsem na to zapomel)
jakýkoliv transport je pro řízky šoková záležitost - posílat řízky poštou - balit je a nechávat v nejrůznějších flaškách atd atd - všechny tyto procesy se v kytce načítají a i když to přežije tak se to projeví později ve zvýšený choulostivosti vůči škůdcům a nemocem nižší kvalitě a výnosu
transport řízku by měl probíhat tak aby byl pokud možno v souladu s fotoperiodou - v řízkovacích kostičkách zakořeněné řízky ve vlhku a teplotách kolem 15 -20 st. C a co nejkratší dobu (rozumné tak do 5 hodin)
to mas sice pravdu, ale kdo z nas posila rizky synchronizovaně s fotoperiodou?
Ze by ceska posta?
- je-li to jinak rad se poucim, ale myslim, ze poste to trva alespon 2 dny, ne?
- osobne to pouzivam nejenom při cestě poštou (viz.muj indoor2), ale i třeba když jsem šel sázet....do batohu jsem nahazel par kontejnerků....a bez problemu (viz. muj outdoor)
- zustal-li mi jeden kontejnerek 14 dnů uzavřen tak to prostě přežije...což na výrobu dalších řízků, které tedy nebudou podle tebe stresované.....
????? vůbec posílat řízky poštou je zvrácenost - kdo ty řízky nechce natolik že si pro ně neni schopnej zaject autem tak je ve skutečnosti nechce a nezaslouží si je.
ad poslední věta - nechápu co tim myslíš - to že kytka něco přežije neznamená že je v poho - a pokud z ní chceš udělat matku tak je jasný že se v ní ty šoky naakumulujou a projeví se to i na výsledných řízcích
xaron - řidičák by měl mít každej - kdo nemá auto může si ho pučit - a proč si jezdit ze slovenska do prahy když na slovensku je spousta lidí co dělá dobrý řízky
stejně jako se šoky načítají v matkách - kumulujou se i ve standardních kytkách - na regeneraci škod kytka spotřebovává živiny který mohla zužitkovat pro růst a zesílení
good luck
S.
Pekne podle prirody...resp. a ani tam kde je kytka doma tedy v prirode nema idealni podminky...nehlede na to, ze to co nas nejvice zajima je asi ucinna latka ne? A neni to obrana te rostliny? A nemyslite si, ze cim vice "testujete" obranu, resp. imunitu....tim se ta kytka asi snazi bránit, resp. zdononalovat...ach zaplat pambů za evoluci....:-)))
=========
Ale jeste taky musim dodat, ze ma kytka je muj poklad...osobne bych na ni skoro nesahal, a kdyz pak prijde znamy...tak na to saha jako na kukurici a me hruzou vstavaji vlasy...
Myslim ze cilem je vypestovat co nejzdravejsi rostlinu (zeleny bioshit).
Vytvorit podminky lepsi nez ma venku (az na slunko-skoda).
Zabyvat se stresovanim kvuli thc je (pro me) az druhorada zalezitost
(kdyz mam zmakle vypestovat max. vitalni kytku)
kterou bych i tak urcite zapojil az v obdobi QETU. (a ne u rizku)
invalida - takovejch pokusů už se udělalo - x krát - skoro každej kdo pravidelně získává z cizích zdrojů deset dvacet kytek tak ví jak je sesvačuje jakýkoliv poškození nebo šok
to ze se par rizku z houfu opozdi chapu
ale ze by poskozeny byl treba na matku mene vhodny nez kterykoliv z dobrych uz mi proste neleze do hlavy........