Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jeste jsem doma nasel todle : Kupra s.r.o Harmavit Special ( univerzalni kapalne viceslozkove hnojivo. na druhe strane.. Slozeni 10% - dusik 9.5% - fosfor, 10.5 - draslik, stopove prvky ... med zinek bor molybden zelezo titan a rustovy stimulator. pH 7 - 8.5.. Diky za cokoliv k tomuto
perlit,písek,kompost,zemina co byla pod kopřivama,uschlí rozdrolený slepičince a nějakej vzdušnej substrát ze zahradnictví a radši rrochu vápna!!!
hnojiva-biologický-skvašený kopřivy-nálev a skvašený léčivky-nálev a taky nějaký slepičince na prohnojení
to mr. jagoda: to je dost relativni, kdyz sem si driv mixoval substrat tak me to vyslo nastejno jako royality mix /v praglu za 460,-/
Daval sem normalni hlinu, par l guana, vermikompost, trosku kokosu, kostni moucku a perlit, takze spustu zivin, ale taky to stoji kacky. Ted kupuju royality mix a sem spokojenej
Az sezenu krevni moucku, pripadne dalsi bio dobroty tak zkusim zase neco namixovat.
peace
Můj mix jsem udělal z pokojáku s guanem, kaktusáku/sukulenťáku, lignocelu (kokos. vlákno), vermikompostu, perlitu a keramzitu v příhodných poměrech. Víc v tomhle threadu: http://grower.cz/forum/showthread.p...hlight=katch%2A
I když to stálo na tři kýble zhruba 3 kila, jsem s ním dost spokojen, ale teď řeším, jestli je vůbec nutné půdu až takhle "vyšperkovávat".. Určitě by stačila jednodušší a levnější varianta.
Původní příspěvek od kytiti Chtěla jsem se zeptat jestli hlinu koupenou v obchodě nějak dezinfikujete. A pokud ano tak jak.
Osobni zkusenosti nemam, ale je pravda ze treba ze substratu Agro Ceska Skalice litaji smutnice temer vzdy. Nebo co je to za musky. Sterilizace se provadi treba v troube, kde pudu peces treba nekolik hodin pri teplote asi 200 stupnu. A pry to hrozne smrdi.
smrdí to děsně, ovšem pak je půda 100% sterilní, ale stává se i méně obranyschopnou, jelikož sterilizace zahubí i organismy, kteří půdu chrání proti škůdcům. Dájí se ale do ní znovu nasypat, prodávají je v takovejch pytlíčkách a jsou např. proti sviluškám a jsou samozřejmě 100% BIO.
Ja sem si udelal substrat:
60% substratu na katusy od Agro
40% kokosovych vlaken
Myslite ze to je v pohode? Asi sem tam mel jeste pridat perlit, ale ten sem nejak nemoh sehnat.
Seminka uz sem naklicil a dneska zasadil, tak sem zvedavej jak to poroste.
caudy,jak ste se bavili o tej kaktusovej pude,tak ta obsahuje vsechny prisady co davate do substratu?Myslim treba ten pisek,perlit,kokosove vlakno atd?Jo a jeste neco,minulej rok sem udelal jednoduchej substrat:Smichal sem obyc hlinu s normalnim hnojem,nic vic.Kytky byli super i dobre zhulovali.Co vy nato?Zdary
jo mam roiality mix od plagronu. ja to sehnal v gs v borivojovce za necelych 500. dal jsem do toho vyklicit seeds a cekam ,zatim nevylezlo ani jedno, jsou tam kratcfe tak tri dny. uvidime
jo dobra puda ,ale na co tak brzo vapenec, zahradnicky substrat ma ph 5-7 a perlit taky, ale nic by se stat nemelo, ja mam v kyblu 3L-ZAHRADNICKY SUBSTRAT ,3L-VERMIKOMPOST, 3L-PERLIT, 2L-ZERAGANIK - vysoce organicky hnuj , jsou tam ruzne hovna atd.,strasne to smrdi...
To se těžko řekne.Je to podle toho jaký tam rostou stromy.Rozhodně nejhorší jsou Jehličnany - tam je ta půda fakt špatná, je to tam samá jehlice(podle mě), ale v listnatym lese je to rozhodně lepší - tam by to za ten pokus stálo.