Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
opět problém s kýtím a nevím vůbec co použít na zbavení se příšerek
Problém: Bílé skvrnky, malé tečky na listech a po nahlédnutí jde vidět, že po nich lezou malé mršky, které nevím co jsou zač Jsou fakt mikro malé takové skoro prúsvitné - někdo mi asi řekne, že to jsou svilušky, ale copak já vím Šli by vyfotit, kdyby mi foťák fotil dobře na makro
Víte co s tím? Co použít za postřik, abych se jich zbavil??
Tak to budou asi svilušky a chtěl bych na to použít predátory proti nim, ale chci se zeptat zda potom místo svilušek nebudou ti predátoři ničit kytky místo nich Nebo zatím doporučit chemku, kterou seženu v klasickém zahradnictví - kytky mám zatím v růstu takže myslím, že by jim to neuškodilo více jak svilušky.
Nejlepší zkušenosti mám se zde ji uváděným BioOLem je to 100% zdravotně nezávadné a hlavně téměř okamžitě vybiješ celou kolonii škůdců a kytkám to v žádném případě neublíží. Predátoři se přeci jen musí nejdřív namnožit a to chvíli trvá. Další výhoda je že tento přípravek můžeš skladovat hodně dlouhou dobu aniž by to mělo nějaký vliv na účinnost přípravku. Použil jsem ho s asi 3 roky propadlou zárukou na jednu kytku a nový (pro jistotu) na druhou kytku, v obou případech totální masakr šmejdů.
Ještě jsem si vzpomněl že tento přípravek má tu výhodu, že ho můžeš použít jak na indoor tak na outdoor, což u predátorů (pokud nemáš kyti ve skleníku) nejde.
Tak to jsi špatně hledal :-) http://www.greenhome.cz/katalog/462009
Zkus jakékoliv zahradkářské potřeby (Jiřina apod.) v zahradnictví nebo v květinářství takovýhle přípravky většinou nemají.
Lidi, co proti malým, tenkým,bílým, asi1-2cm dlouhým červíkům v zemi?Netušim, jak se tam ty mrchy dostali, substrát byl kupovanej.Nikde o tom nemužu nic najit a kiti mi vadnou!Mam je zkusit presadit?
to Weny: šupl jsem to do vyhledávače v greenhome a nic Hledal jsem to pod BiOlem Dík moc
to dredik: taky jsem měl zahradnickej substrat s perlitem a myslel jsem si, že škůdcové mé kýtí nenapadne, ale spletl jsem se. Použij na to Biool odkaz v příspěvku č.22 a snad to s němi zatočí Proto je asi lepší hydro a žádní škůdcové Možná se pletu.
Přidává něco pro znalce , možná je to jednoduché : co to je obyčejná vinná muška, která poletuje běžně v domácnosti , nebo je to nějaký horší škůdce , který hrozí rostlinkám ??????????????????
Naposledy upravil metalsodik 18-11-2005 v 13:27 PM
Octomilka to určitě není. Co to je za helikoptéru sice nevím, ale mohla by to být Smutnice. Pokud by to Smutnice byla tak máš problém, protože jejich larvy žerou mladý kořínky rostlinkám.
Já osobně nemohu na hlínu nic špatného říct , přímo v hlíně jsem nic neměl , vždy jen na listech ,buď mšice na jedné rostlině a někdy lítají ty mouchy , ale myslí že to jsou obyčejné mušky, rozhodně to nejsou žádné potvory co jsou popsané mezi škůdci . A co nikdo je nepozná na těch fotkách ???????????????, č29
metalsodik:
(č.29) Tydle mrchy jeste nemam zkus mrknout na http://garden-e.hyperlink.cz/Bio/ Trochu to vypada jak "biolaagens".
(č.31)V kvetinarstvi mi doporučili jakousi chemii, ale to se neodvažuju použit. Litaj mi tam ty maly musky, tak prej sou to jejich larvy, ale to se mi nezda, proč bych ty larvy mela jenom ja?
Neexistuje nejaka profi poradna pro zahradkare typu Premek Podlaha?
De to i pres net?Nic jsem zatim nenasla.