Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jedu indoor pod 400W LED, a jen na pár vdovkách bojuju proti čemusi.
Můj pocit je Třásněnka nebo Sviluška (bojím se že obojí), ale identickou fotku mýho problému tu nenajdu a rady jsou různý....
Je to v hlíně, hnojky bio ,jen zřídka, pod led dýl prosychá substrát.Jsou to přeplý na květ pěkně zakořeněný řezy (20 dní)
Některé jsou úplně v pořádku a na pár z nich je "toto". Brzdilo je to děsně v tom krátkém růstu,mají nyní cca 30cm ostatní se mi rychle vytáhly a jsou zdravé a mají cca 65cm
Listy postupně usychají a ztrácí chlorofyl, takže se lehce rozdrtí když se ohnou prsty.
Cus, nevite prosim co s tim? Ph 6, 25stupnu, 50% vlhkost, na rustu. Dekuji.
Nikdo nic? Uz me fakt nic nenapada, tak pisu sem. Pouzivam hnojivo Canna a hlinu Canna.. Prosel jsem cele tohle tema, i jine s vyzivou a tak.. nic podobneho jsem nenasel.
Zdravím a prosím o pomoc.
Jedu poprvé mam 9xGWS,kokos použivam zatim jenom hnojivo na rust teplota a vzduch v normě ph měřím taky dobre 15.den od vyklíčení
Původní příspěvek od SkillsS Zdravím a prosím o pomoc.
Jedu poprvé mam 9xGWS,kokos použivam zatim jenom hnojivo na rust teplota a vzduch v normě ph měřím taky dobre 15.den od vyklíčení
To vypadá na popalení od lampy. Nic vážného.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Pánové moc moc prosím o radu..
toto se mi vyskytlo na listech, kytky jsou jinak zdravé a pěkné. Byly na nich stopy od třásněnek a ty jsem zlikvidoval. Žádnou jsem nenašel jen vajíčka, ale už jsou pryč. Nicméně si myslím, že mi kvůli jejich okusování a napíchávání listů způsobily nějakou plíseň.
Už jsem toto jednou na listech měl, ale myslel jsem,že je to přehnojené, ale je to opět tu (opět po třásněnkách) a já nevím co to je.
kytkám je cca 20dní; pH dávám 6,4; jedu v hlíně - Plagron light mix, hnojky jen BioBizz a to Root a Alg-A-Mic, jednou jsem dával Grow..Vše vypadá zdravě a toto mají asi dvě kytky ze všech.
PROSÍM VÁS, JE TO PLÍSEŇ? Přelité to není, naopak jsem nechával hlínu vyschnout. Opravdu si nevím rady ;(
Na nedostatek nějakého makro prvku se mi to nezdá (kytky jsou mladé, hlína čerstvá-nyní nově přesazeno).
Prvně list lehce zesvětlá, pak na konečcích listů hodně tmavě zezelená a následně zhnědne).
Původní příspěvek od Ray.Wost Ještě 2 fotky.. (jo lampa 250 růst - Philips, ale to asi nic nemění)
Takhle (fotky v druhém příspěvku) vypadaly moje kytky při nedostatku fosforu. Celkově tmavě zelená barva, kroucení okrajů a ty červený řapíky v prvním příspěvku by tomu taky odpovídaly. Přitom jsem měl taky čerstvě přesazeno - akorát substrát pro růže od agra nebyl bohužel to pravé ořechové. Nicméně u mě se to zlepšilo po přihnojení květovkou - ty píšeš, že jsi hnojil growem a tam nějakej fosfor určitě taky bude...
Omlouvám se za bombení diskuze, ale věřím, že jsem to zde nenašel a rád bych na to přišel a hlavně by to zde ostatní členové kdykoliv našli. Nejdou mi bohužel upravit (Editovat) předchozí příspěvky a musím samozřejmě dodat pár věcí, které mají zásadní vliv na diagnózu.
Vlhkost držím pod 25% - rosím to ručně asi 4x-6x denně (za 10minut je vlhkost zase pod 25%). Stále jede odtah UFO 275m/h (noc i den), ve dne navíc ofuk Honeywell a přítah Sunon 175m/h (jen den). Kolem boxu jsou přítomny jiné pokojové rostliny. (Zkusím přihnojit Grow, nechat to vyschnout a asi zkusím postřik proti plísni)....
DÍKY CHEMICAL ZA RADU A DRAM ZA PM..JEŠTĚ PROSÍM NĚJAKÉ RADY, VÍC LIDÍ VÍC VIDÍ...NEPOTKALI JSTE TOTO NĚKDE?
Původní příspěvek od scars22 Zdravím a prosím o radu.
Jedu indoor pod 400W LED, a jen na pár vdovkách bojuju proti čemusi.
Můj pocit je Třásněnka nebo Sviluška (bojím se že obojí), ale identickou fotku mýho problému tu nenajdu a rady jsou různý....
Je to v hlíně, hnojky bio ,jen zřídka, pod led dýl prosychá substrát.Jsou to přeplý na květ pěkně zakořeněný řezy (20 dní)
Některé jsou úplně v pořádku a na pár z nich je "toto". Brzdilo je to děsně v tom krátkém růstu,mají nyní cca 30cm ostatní se mi rychle vytáhly a jsou zdravé a mají cca 65cm
Listy postupně usychají a ztrácí chlorofyl, takže se lehce rozdrtí když se ohnou prsty.
Dám jsem foto listu z obou stran
Máš tam třásněnky, takže něco proti breberkám. V růstu je fajn Biool , ale přidej ten jar, dle návodu, fakt nevadí.
to:Bart..
Děkuji moc za radu! Dnes jsem přihnojil Grow a uvidíme. Mezitím jsem byl v growshopu a tam mi řekli, že je to plíseň a dali mi na to: "Talent"
Tak jsem to s ním pokropil asi před 3-mi dny, ale dnes jsem tam našel zase ty fleky na jiných listech ;( .. Je mi divné, že ten list prvně trošku zežloutne a pak se to tam objeví..
Už nevím co s tím..každopádně dnes zahnojeno, tak doufám ve zlepšení..
Původní příspěvek od Ray.Wost to:Bart..
Děkuji moc za radu! Dnes jsem přihnojil Grow a uvidíme. Mezitím jsem byl v growshopu a tam mi řekli, že je to plíseň a dali mi na to: "Talent"
Tak jsem to s ním pokropil asi před 3-mi dny, ale dnes jsem tam našel zase ty fleky na jiných listech ;( .. Je mi divné, že ten list prvně trošku zežloutne a pak se to tam objeví..
Už nevím co s tím..každopádně dnes zahnojeno, tak doufám ve zlepšení..
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499
Mrkni sem, na fosfor a draslík a níže na hořčík. Plísně se potom přidávají , když je oslabená a jsou tam odumřelé části listů, ale velmi často to vypadá obdobně,jako plíseň, ale plísně začínají spíše od spodu , kde je méně světla a větší vlhkost a nemoci z výživy začínají spíše na vršcích.
Vidím to..jde mi to odspodu, ale vypadá to fakt na ten fosfor,přidám tedy Bloom od BioBizz, tím nic nezkazím a stejně už budu přepínat...děkuji moc a doufám, že to pomůže.. díky
Zdar chlapáci.všude sem to tu prohledal a přesně tohle jsem nenašel..tak jestli někdo poradí? 20 den květu,Power Plant od DP ze semen.v kokosu.zalivka jednou denně.hnojky plagron coco ab a PK 13 14. zalivka EC 1,9 PH 5.9. už to tam mam tak 14 dní a zdá se mi že se to zhoršuje..je to převážně na vršku kytky.