Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj! Mám dotaz. Koupil jsem už zapojený předřadník se stínidlem a objímkou a k tomu výbojku. Jenom se chci zeptat, jestli tam není nějaký spínač nebo jestli je normální to prostě jenom zastrčit do zásuvky?
A ještě druhý dotaz. Koupil jsem ventilátory a není u nich žádný kabel, který bych dal do zásuvky. Uvnitř toho větráku je taková malá krabička a v ní dva šroubky. Chápu to správně tak, že teď koupím přívodní kabel na konci s vidlicí a druhou stranu zašroubuju do toho větráku pod ty šroubky? Ale připadá mi, že v tom přívodním kabelu jsou uvnitř tři kabely. Kam potom s tím třetím?
Omlouvám se za hloupé dotazy, ale elektrice opravdu vůbec nerozumím .
Jestli chceš ještě vidět svou první sklizeň , tak si to nech od někoho kdo tomu rozumí zapojit, pokud nevíš kdy 2 nebo 3 dráty, tak to nedělej, taky záleží jestli je ventilátor z kovu , nebo z plastu.
metalsodik:
kámo ale on se právě ptá aby to věděl. Pokud nechce aby o jeho skříni věděl každej druhej, tak mu třeba nezbyde nic než si to zapojit sám, stejně jako nezbylo nic jiného mě...
Také jsem řešil tuto otázku a protože na mém ventilátoru neni nic kového za co by se to dalo ukostřit, tak jsem ten žlutozelený kostřící kabel nechal neoholený a oblepil elektrikářskou izolepou. Jde to jistě ukončit lépe pomocí nějaké součástky, ale zatím tam mám toto.
Calzone: V pohodě. Celý dopoledne jsem hledal na internetu a už je mi to docela jasný. Ten třetí zemnící kabel tam být nemusí, když ten větrák není kovovej. Dal jsem tam jenom dvoulinku a v pohodě to funguje.
A jak by se mi při zapojování mohlo něco stát, když to nebudu zapojovat pod proudem .
A nevíte teda, jak je to s tou výbojkou. Nevadí jí, když se to prostě jenom vytáhne ze zásuvky a tak se to vypne? Díky za odpověď .
Musíš to spínat hadinama, buď mechanické do 100 K4 , nebo digi 250-350 K4 , je otázka jak dlouho vydrží, ale u originálního předřadníku asi dél než , kdyby jsi mel udelaný samostatný komplet.
Laborec425:
při testování to nevadí (doufám, sám to teďka tak v podstatě dělám, jenom přes jistič), ale když už tam budeš pěstit, tak to chce jak říká kolega nějaké spínací hodiny. Mechanická spínací zásuvka stojí cca 150 Kč a elektronická o něco víc. Lepší bude ale asi ta elektronická, protože na ní čas běží i bez proudu myslím, takže ti nerozhodí přesné časování výpadek proudu.
custe , potrebuju celkem nutny help chci jet indoor 150w, zapojil sem to podle tohoto : http://grower.cz/home/potw.php?acti...&photoid=119295 ( mam presne to same ), ale jaksik se mi to nechce rozjet ... kondenzator a pojistku nemam ( neni nutna ) ... diky za odpoved
Původní příspěvek od jufik custe , potrebuju celkem nutny help chci jet indoor , zapojil sem to podle tohoto : http://grower.cz/home/potw.php?acti...&photoid=119295 ( mam presne to same ), ale jaksik se mi to nechce rozjet ... kondenzator a pojistku nemam ( neni nutna ) ... diky za odpoved
Netuším, co je to za tlumivku. Já to ale mám zapojené stejně právě až na tu tlumivku. Nemám ji propojenou s VN výstupem zapalovače. Je zapojená jenom na dva vývody.
Myslím si, že teoreticky by ta výbojka mohla vydávat nečeho míň. Jinak v ničem jiném by problém být neměl zkus se zeptat v Gshopu ale buď v poho ja to mám úplně stejně jako ty už půl roku a neřešil jsem to.
Calzone: fungovat ti to určitě bude. Otázka je proč se třeba lano u vejtahu šestinásobně předimenzovává...
Když už to chceš dělat jedničkou tak to aspoň dej na samostatnou prodlužku (jednu, né víc kratších do sebe). Další věc je dýlka prodlužky - čim delší tim to chce silnější.
Celej systém(obvod) je tak silnej jako jeho nejslabší článek!
Erixon:
díky za odpověď (smazaného příspěku, omlouvám se), rozhodl jsem se, e se mi bude líp spát, když si tam koupím nějakou 1,5ku a ještě s nehořlavou izolací. Expiry si teďka prý nějaké kupoval a metr kolem 35 Kč, což jde.
Tuší někdo jaké typy nehořlavých kabelů se dělají? Je dobrý třeba tento?