Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Banány Zdravím, mé problémy přetrvávají, tak se znovu obracím na vás. Menší popis situace. Nyní je kalfas v podkroví, vlhkost 35-55%, teplota od 20-30°C (ale nejvyšší naměřená u vrchů 27.5°C), ještě před 4 dni byly ale asi měsíc ve sklepě kde bylo 60-90% vlhkosti, 18-22°C. Květiny jsou ve 100% kokosu, který byl napufrován velice nevhodnou vodou, a to přímo z kohoutku, tudíž ec 0,2 mS a ph 7.5. Od té doby květiny dostali hnojiva z řady Flora od GHE a to v koncentraci 0.7->1.0-> a předevčírem 1.6 mS, mezitím byla také zálivka s čistou vodou + enzymy. Vše upraveno na ph v rozsahu 5.8-6.2.
Měl jsem stejný problém. Bylo to moc vysokým PH. Začal jsem tomu pak dávat PH 5,8 a další nové listy už pak byly v pořádku a ty už zkroucený se zlepšily ale ne uplně. Lej správný PH.
Zdravím,
skoro všechny kytky, v indooru i na balkónku, a to vč zeleniny a bylinek, mam skvrnitý jak od sviluší, ale po parazitech ani stopy, max v boxu pár mušek. fakt nevim. Používám sadu BioBizz. Přikládám fota.
Předem moc děkuju za pomoc.
mým rostlinkám začínají žloutnout listy od prostředka ke krajům a vrchol kytky uvadá , co s tím ? rostou v substrátu Plagron growmix s perlitem hnojím poloviční dávkou podle návodu Advanced hydroponics of holland 1 ; 2 ; 3 + kořenový stimulátor
díky za rady
mým rostlinkám začínají žloutnout listy od prostředka ke krajům a vrchol kytky uvadá , co s tím ? rostou v substrátu Plagron growmix s perlitem hnojím poloviční dávkou podle návodu Advanced hydroponics of holland 1 ; 2 ; 3 + kořenový stimulátor
díky za odpovědi
čus, tohle jsem měl 2x na Chroniku, vždycky se to udělalo IN ještě v růstu a bylo to pouze na 1 listu na 1 - 2 kytkách. Zůstalo to až do sklizně stejný, nezvětšovalo se to ani nešiřilo, tak jsem to neřešil.. Přišlo mi to jako nějaká mutace způsobená 1. hnojenim + možná lehkým připálenim od světla + náchylnosti modelu.. ??
Takže to podle tebe nemám nějak hrotit ? Já tu kytku dal zatím do karantény od ostatních, tak aby se jich aspoň nedotýkala listama.
No možná to bude v genetice, ze začátku to byl fakt takovej mrzák, pas se sekla na 3 týdny v růstu a už jsem myslel že z toho nic nebude. No ale nakonec se rozjela a teď je to nejvyšší kytka co mám.
Já měl hlavně strach aby to nenapadlo nějak úrodu (pokud nějaká vůbec bude ) a z toho co jsem četl na zahraničních fórkách jsem měl docela bobky.
No jestli letošní "out" dopadne dobře, tak hodím svůj 1. fotoreport na fórko, každopádně díkas za radu, že jsi se s tím už setkal.
Takže to podle tebe nemám nějak hrotit ? Já tu kytku dal zatím do karantény od ostatních, tak aby se jich aspoň nedotýkala listama.
No možná to bude v genetice, ze začátku to byl fakt takovej mrzák, pas se sekla na 3 týdny v růstu a už jsem myslel že z toho nic nebude. No ale nakonec se rozjela a teď je to nejvyšší kytka co mám.
Já měl hlavně strach aby to nenapadlo nějak úrodu (pokud nějaká vůbec bude ) a z toho co jsem četl na zahraničních fórkách jsem měl docela bobky.
No jestli letošní "out" dopadne dobře, tak hodím svůj 1. fotoreport na fórko, každopádně díkas za radu, že jsi se s tím už setkal.
Jak pišu, já jsem se toho lekl, ale pak sem to neřešil. Nevim co to je, ale jestli se to rozšiřuje na dalši listy, tak to nebude moc dobré.. Bohužel sem to nikde ve svých fotkách nenašel, takže si nejsem 100% jistej..
Venku bych ten list utrh a neřešil, loni mi to přišlo do styku s tabákem, tak to může bejt klidně ono, ale v malym prostoru se mi to nijak nešiřilo..
zdravim nevim si rady s kytkou a se spodními listy.Nejdřív jsou po celým listu bílé tečky pak zežloutne pak zhnědne a uschne.Jde to odspoda,takhle už třetí patro usychá postupně.Je to No name,mám to v zahradnickým substrátu B.Už asi měsíc to hnojim NPK.Připojim foto.Poradí někdo?
zdravím vespolek-před dvěma dny jsem přesadil rostlinku outdooru a dnes jsem objevil na listech hnědé až černé skvrny-jsou napadeny celé listy-mám podezření buď na hmyz nebo aktivního souseda...nejvíce napadené listy jsem otrhal,ty méně napadené z poloviny odštípnul...zajímavé je že tato "neduha" napadla jen jednu ze tří rostlin...myslím že bude možné dodat popřípadě i foto...rostliny jsou v zahradnickém substrátu B s aktivním humusem,míchlé substrátem pro výsev a množení s obsahem perlitu a základních živin,jinak zatím nehnojené!poraďte prosím...děkuji
maaara666
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli nevíte co může být s touhle kytkou. Omlouvám se za kvalitu fotky, je to hnus . Ale jinak na listech jsou nějaké fleky nebo co. Poradí někdo? Třeba jste měli někdo stejnej nebo podobnej problém. Předem díky .