Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
A co takle:
1,vzít kýbl
2, 5-10cm o dedna dát plech s dírama
3, a pak stačí jen do vytvořeného prostoru nasypat
písek a jednou za dlouhej čas dolít vodu
Je to na způsob samozavlažovacích květináčů.
To je moje myšlenka. Co myslíte. Bude to fachčit?
Nebo jo děr by se daly knoty.
Myslím že ten samozavlažovací květináč je dost dobrý nápad jen bych ho vylepšil o to že těsně nad hladinu vody bych vyvrtal nějaké otvory kvůli dešťům.
zdravím já sadím na stromy normálně prostě stejně jako venku,většinou přesně 1.května,a zklizeň ta záleží už jen a jen na tobě,jakou kyti zvolíš,jak rychle ti pokvete,já zklízím nejpozději koncem září
Čus lidi, tak do toho tenhle rok taky půjdu. Mám ještě 3 dotázky:
1. šroubování kýblů - jak je tam na ten strom přišroubujete ? Lízt na strom s akumulační vrtačkou se mi moc nezdá, navíc vrtat díru do stromu je vůči tomu stromu dosti krutý. Myslim že pořádně to stáhnout drátem by mělo stačit, zvlášť když ten kýbl posadim na větev.
2. kácení - nevíte někdo jak je to s kácením stromů ? Voni lesníci tam vždycky na ten strom kreslej nějaký značky, myslim že zelená = OK, červená = pokácet.. ale vůbec nevim.
3. Prořezání stromu & vejška - jak tlustej je ten strom v místě kam montujete kýble ? Do jaký vejšky nad kýbl to chce prořezat větve ?
Jinak už mam předpěstěný nějaký skunky a Northern Light, byly to matky takže si nechám jen čerstvý řízky z kterejch nařežu nový matice a ty starý hustě zaštipovaný 3 měsíce starý báby půjdou na stromy - takže by toho snad mohlo bejt dost.
Nakoupil jsem u nás v pekařství 4 10tilitrový umělohmotný kýble (1 á 10,- pohoda), větve naně lepit nebudu, radši je nastříkám sprejem na hnědozeleno a dám na stromky, teď o víkendu už půjdu skouknout nějaký dobrý místa.
Kdy vy budete montovat kýble ? A jak tam nahoru pak dotáhnete substrát ?
zdravím no já pro jistotu kýble přišroubuji dvěma samořeznými šrouby cca 4 cm dlouhými a myslím že to tomu stromu nevadí,roste v pohodě dál.dále vysoko mám kytky tak jak to jen jde,kmen kde jsou uchycený kýble je cca 15 cm hrubý,a větve je nutno proříznout tak,aby ti na kytičky svítilo co nejvíce slunce,a zároveň si nepoškodil další růst oněch větví,to znamená neřezat větve hned u kmene.Jo připevnit kýble a vytáhnout nahoru substrát je docela zabíračka,ale myslím že se to vyplatí,až pak k podzimu budete zklízet pořádný ,,stromový,,paldy.Jo a jak už jsem psal je dobrý volit takovou odrudu která rychle dozrává,jelikož koncem září už začíná dost hustě foukat a zatím co jsem sadil později kvetoucí modely na stromy,pokaždý měly nějaký větve polámaný takže teď už sadím jen modely o kterých vím že zrají koncem srpna max.v polovině září.Mnoo ale vše už se tady tuším psalo takže pánové hledat,hledat.....
Tak sem se byl včera projít kolem našeho městečka a koukal po stromech. Jen mě překvapilo, že všechny smrky co sou uprostřed lesa maj spodní větvičky úplně uschlý a je prakticky nemožný na ně vylíst. Takže jsem si vyhlídl dva smrky na okraji lesa, jeden je takovej lesík zhruba 50 x 20 metrů a kolem je pole, tak snad se tomu vyhnou i houbaři, čórky a další havěť.
Druhej strom je taktéž na okraji lesa a louky, je to celkem mladej porost, stromek má krásný větve skoro až odspoda. oba stromy sou otočený na jih.
Kýble už mám ready, nastříkaný na zeleno a tak příští sobotu to tam půjdu přidělat. To šroubování asi vynechám, myslim že drát to udrží - houpání se na kýblích oželim :-)
Pořád z toho mam ještě trochu strach - nestalo se vám někdy že vás tam na stromě viděl myslivec nebo nějakej lesník ? Fakt nevim co bych mu asi říkal
Ani nevim naco odpovidám a nevim jestli už to někdo nepsal přede mnou, ale já jsem si udělal takovou mini kladku přes kterou tahám můj kýbl s rostlinkama do koruny stromu. Konec provazu mám záháknutej za větev a funguje to úplně v pohodě
Dal som si predpestovať nejaké raslinky. Už mam kyble, stroby , klince , drôty a ja zavlažovanie - zavesena flaša z hadičkou. Takže stromové kytičky - voňavé paličky.
Hele lidi jestli máte problém se stromama, že mají větve moc vysoko tak to by se dalo vyřešit. Ptal jsem se na to bratrance co pracuje jako lesák a on řikal, že se pro ně dělaj speciální boty co maj na vnitřní straně takový špíchály a s těma se tam dá parádně vylézt. Měly by se dát sehnat v obchodě s lesnickejma věcma. Jo a taky povídal, že by mi nedoporučoval takové ty boty co měli dřív telefoňáci - vypadají asi jako klepeta roháče obecného, jednou to zkusil a na stromě se mu do sebe zahákly a on nemohl pěkně dlouho slézt. Akorát nevim, když se tam poleze trochu častějš jestli ten strom nebude oholenej jako májka :-)
Pokud někoho zajímají ty samozavlažovací květináče (co mají zásobu vody na týden), tak se mi podařilo jejich fotky umístit do Galerie. Hlíny je v něm 15-20 litrů a vody 10-15 litrů podle toho. Do jednoho dávám 1-2 kytky.
Pekelně to tam foukááá. Před pár dny tak moc, že jsem to musel zabalit. Když jsem viděl špice ostatních stromů, jak se kejvaj a asi jsem se tak kejval taky!
To hledání je krutý. Koblih řek dál v lese. Ale myslim, že to musí být strom trochu samotář, aby měl prostor na spodní větve.
...samotář?.. ono je možná lepší když je pár stromů pohromadě a ty si vybereš ten zhruba uprostřed... protože na nej neni videt z žádný strany, jen ze shora :-))
zdarec, tak sem to tu konečně přečet celý, tak nejdří chvály: obdivuju kohbliháče a další stromáče, jak to máte vychystaný s jakým nasazením do toho jdete
nejdřív sem byl rozhodnutej, že letos taky zkusim nějakej ten strom, ale po přečtení všech příspěvků sem zjistil, že na to skrátka nemám, prostě sem moc posranej, že z toho stromu spadnu a při nejmenším budu mrzákem, tak že od toho upouštim, a budu pokračovat klasicky + balkón
Lidičky musím se vám pochlubit jak jsem perfektně pověsil v sobotu svůj třetí kýbl. Představte si hlubokej les. Představte si v jeho středu mítinku s 2metrovejma smrčkama a křoviskama. A teď si představte smrk na okraji lesa a tý mítinky, kam vítr nefouká, slunce tam z jihu pere o106, větve jsou tak akorát. A tam, 15 metrů nad zemí roste slečna jménem SKUNK 11. Držte jí palce ať dožije sklizně a mě držte palce ať seženu foťák.
Prostě stromový pěstění je největší hardcore a když se vám to podaří pověsit nějak epesně tak vás to neskutečně hřeje u srdce. TIME, Koblih a další ví o čem mluvim a vy ostatní - ještě není pozdě přemístit pozemní kytky HIGH.
Pro goebel: Fakt bych to s tou závlahou tak nehrotil. Nejlepší zavlažování = perlit do hlíny a jednou za 2 tejdny tam vylíst s PET lahví s vodou a hnojivem. V jednoduchosti je krása.