Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jj je to kolem 1-2khz takze by to melo tlumit dobre asi to objednam pak se podelim o zbytek bude me to knicemu takze budu rad - dam vedet bude to ted behem 14 dnu
Původní příspěvek od HA-de-SH zdar, možností a důvodů hluku je několikero... co já vím, tak
a) prvně vzduch proudící potrubím - kup odhlučněné potrubí (isoflex)
b) vibrace ventilátoru - zavěsit UFO do pružného závěsu, nebo podložit něčím měkkým
c) další problém může způsobovat triakový regulátor otáček, párkrát sem tu slyšel, že někomu začlo UFO při stažení otáček pískat, nebo vrčet - zbav se triakového a pořiď transformatorovy regulator
buď dobrý
Zdravim já mám to ufo asi v pr....
Hvízdá mi jak při nízkých tak vysokých otáčkách bez regulátorů.Nevíte nekdo please nejaký tip jak se toho zbavit.Podařilo se mi nadherně zbavit hluku z proudu vzduchu a vybrací ufa sonoflexy a rockwoolem v ketrem je ufo zabaleno a ještě je zavěšeno na popruhu a to jedu na dvojku 800m3/h.
Jenže ufo začlo hvízdat a vydává takovou podivnou meluzínu
Což dve tři jízdy před tím nevydávalo
Má to takové vysoké frekvence že mam strach z noci, aby to neslyšeli sousedi a bude po srandě Je tedy funkční řešení transformatorový regulátor?Jak již zmínil Tng? Díky moc
Původní příspěvek od AFCA161 pls nemate niekto skusenosti s tvrdenim polystirenom taky ten farebny pocul som ze dost tlmi hlucnost
To je jako sádroš, ne? Zelenej proti vodě - koupelny, kuchyně a červenej - nehořlavej.
Ohledně zjištění zvukotěsnosti materiálů stačí jednoduchej test: přilož si materiál na ucho a a z druhý strany do něj pořádně bouchni, třeba naplocho pravítkem V případě polystyrenu budeš mít asi pocit, že tě někdo vystřelil z děla. Pokud tento test uděláš s jakoukoli zvukovou izolací, neuslyšíš nic
To máš tvrzený .. ten se dává vesměs na podlahy a polyš je na tepelnou izolaci ne zvuk .. doporučuju ti přečíst něco ze stavebnictví, až se to toho dostaneš http://www.rockwool.cz/
Neskusal niekto dat v igelite zabaleny vetrak do krabice (poriesit otvory) a zastriekat stavebnou penou? A tuto kocku potom zavesit. Ak by to fungovalo, je to skoro zadarmo.
Custe, potřeboval bych trochu nakopnout, mám tady docela dost materiálu, ale nevim jak to nejlépe poskládat aby to plnilo účel.
Vím, že polystiren, není na odhlučnění na to tu mám hodně vaty, která špatně chytá, používá se na zateplení a odhlučnení( aspoň je to napsaný na štítku) Mám tady kus polystyrenu + tu vatu, ale nemám žádnou dřevotřísku z který bych udělal box, navíc tenhle box bude uvnitř v boxu a mám strach z plísní z vysoké vlhkosti. No, nevím z čeho mám udělat ten box do kterýho chci dát ufo. přikládám fotky polystirenu, který bych rád nějakým způsobem využil. Díky za každou radu.
Tenhle kusanec má 150 na vejšku a 15cm na šířku. širokej je metr.
Takže docela prasavec.
Grunger: počítaš s odhlučnenou vzduchovou hadicou na obe strany ufa? Bez toho to nemá zmysel.
Moja rada: K hadici čo napojíš na ventilátor kúp ešte i odhlučnenú hadicu do ktorej celý ten ventilátor strčíš. Medzeru medzi hadicou z ufa a vrchnou hadicou vyplň vatou čo máš a na polystyrén sa vykašli. Do 315mm hadice to ufo strčíš určite, možno aj do 250 (zmeraj si vent.), 1 meter na dĺžku bude stačiť až moc. Behom chvílky a nenáročne to máš v cajku.
Dík, udělal jsem to tak a logicky teď řešim, hluk vycházející z trubice.
Dá se udělat nějaký víko které by tříštilo zvuk ? Bez snížení průtoku?
Nevim, asi jsem dosáhl maxima nakolik jde ztlumit 350m3 ¨.
Ja som hluk na výstupe utlmil napojením sonoflexy s väčším priemerom a jej 2-násobným zahnutím. Na ak máš ten výstup rovno na stene boxu, to môže byť už docela tlačenka všetko to tam dostať.
máte někdo zkušenost s PRIMAKLIMA A THERMO REGULACÍ ?
já si ho pořídil aby bylo ticho, jenže oni do toho dávají triakový regulátor a při snížení otáček bzučí víc nahlas než když fučí na plný výkon..
RADY??
mickey:
zdarec řešil jsem nedávno podobný problém mám taky prima klimu 800m3 ale bez regulace, napojil jsem to normálně na triakový reg. stavebnici a fachčí to v pohodě..ze začátku taky divně vrčel ,ale zjistil jsem že to je tim jak k tomu dávají takovou tu lištičku na upevnění a stahuje se to na pevno 2 šroubama a bylo to tim.tak jsem ho zavěsil do prostoru na gumový pavouky a pohoda krásně to tlumí vibrace ,takže je už slyšet jen průtok vzduchu.