Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
v americe je podobnej princip patentovanej, ale nevim o tom, ze by se neco podobneho nekde pouzivalo, akorat snad v NASA kdyz delali nejaky pokusy o porušení gravitropizmu kytek...ale ani nahodou nedelam v oboru...takže
Aktualizace fotek:
Pokus č.1. od začátku blizny jsou větší než na negativní kontrole...ale prostě se s nimi nic nedělo do té doby než jsem omylen na dva dny vyškubl drát...začali hnědnou ...ale moc ne....
Pokus č.2: "gétřinácka"
Pro porovnání velikosti jsem zařadil pár nekvalitních (bůhvíproč) fotek, ale s metrem....
Na obrázkách je viděl, jak jsou na tom velikostně....obě zadní jsou přpojeny k elektrice, ty levé jsou stejně veliké, u těch vpravo je vidět, že ta elektrokytiz (pokus č.3) předhání tu nepřipojenou
foto1: celý box s metrem....
foto2: elektrošiška
foto3: nepřipojená
edit1:
jestě doplním:
43. den květu
poslední hnojící fáze končí v úterý a chtěl bych ještě na 6 dnů nasadit Ripen....
Taky uz jsem o tom neco cetl, ve Vekle Knize o Konopi o tom byl maly odstavec pod nazvem "Elektrokultura", ale nic podrobnejsiho jsem o tom nikde nesehnal, snad jen na nejakych madarskych serverech, kdyz zadate do googlu elektrokultura, tak by vam to melo vylezt. Problem je ale hlavne v tom, ze neumim madarsky (a kdo jo...) takze je taky mozny, ze to jsou stranky o necem uplne jinem.
Nepěstuju jen pro to, abych měl hulení a nehulim jen proto, abych byl zhulenej.
foto1: kořeny vlevo jsou elektro, vpravo nonelektro - ty menší kytiz
foto2: kořeny vlevo elektro, vpravo nonelektro - ty větší
foto3: kořeny celek (řada nahoře elektro, dole neelektro)
komentar:
kořeny bez elektřiny jsou sice mohutnější a fakt divně propletený, ale v (tedy) elektrokultuře nejsou tak tlustý spíše delší a více vlásečnitý...což si osobně myslím, že je lepší než mrkve
velikost korenoveho systému odpovídá velikosti kytek 1:1, všechny v době smrti byly bílé, nepotrhané....prostě zdravé...
ale zajímavé na klony...co?
jó ještě k pokusu č.1:
foto1: pokus č.1, vlevo elektrokultura, vpravo bez elektra, hnedka po odpojení začali hnědnout blizny...asssii po 2 měsících květu
A.Pozitiva:
-jednoznačně nechutná to hmyzu (ozkoušeno: svilušky, smutnice), sice je to nezabije avsak jim to nechutná a postupně vymizejí
-zmenšuje je to kořenový systém, ale zvyšuje jeho funkčnost a to rozvojem vlásečnicových kořínků
B. Pseudo:
-střídavý proud kytiz by mel zabit
-pouštět elektrinu v noci asi taky není dobré poněvadž v rostlině probíhá zpracování zásob elergie ke stavbě rostlin a ne k přesunu živin od kořenů nahoru
-ted mě napadlo: kdy se žíví hmyz? přes den nebo v noci?
C. PseudoNegativa:
-pouštět elektřinu do kytek furt by mohlo způsobit přehnojení?
-střídavý proud zabije kytku
D. Otázky:
(když jsme tak přemýšleli s voidem...tak nás napadlo tolik možných kombinací, co je potřeba vyzkoušet, že to není v mých silách, proto tu nejaké na které si vzpomenu a klidně to sem můžete prsknout ok? )
1. co pouštět střídavý proud přes den/noc/stále
2. co pouštět stejnosměrný proud přes den/noc/stále
3. co pouštět stejnosměrný proud přes den/noc/stále, obrátit polaritu
4. co mi není jasné:i min./max. proud/napětí (pro mě je nejdostupnější počítačový zdroj s 12/5/0/-5/-12V s docela velkým proudem (A))
5. co ž zajímavé taky může být třeba pouze v růstu / květu / zakořeňování / flushingu / reveelvingu (?)
6. co pouze při startování květu
7. co ještě zkusit na jiných škůdcích (molice,mišice) a nemocech...plíseň...virózy
8. co takhle napájet vscrog?
atd...hi Co?
======
ještě si dovolim formulovat nějaká pravidla, která dodržuji:
1. max.24V, uz kvuli bezpečnosti (rád se cachtám s kořenama)
2. ve fázi flushingu jsem kytiz odpojil, potřebuji aby spotřebovali zásoby z listů a ne čerpali další
3. při elektrolýze se používá docela velký proud
no já to na ten flushing vypnul...tak bude alespon dalsi otazka zodpovězena nebo alespon nakousnuta....uz jsem na to zvědav...
imho.ponevadz si myslim,že voda tam doteče už sama... a žadny živiny už tam nejsou=>nevodí voda
možná by to mohlo být zajimavější jestě třeba s tím ripenem nebo nejakym dalším ukončovačem.... to zas něco bude ve vodě=zvedne ec=zvedne se průchod proudu
Trochu OT.
Vyděl jsem dokument o komunikaci rostlin. Travyni se dorozumívali právě elektrickej impulzama
Magicroom vrací úder
Born against-Rebel bez BongaKouření zabíjí... Phytoinhalace lečí Pěstuj dál, pěstuj víc , hul s plnej plic
PEACE, LOVE & EMPATHY,Fire Walk with Me
2 yavar: nebylo to zrovna včera, tak to nevim zrovna přesně. Ale ukazovali na tom že když si sekaš na zahradě trávu, ta dává signáli ohrožení impulzama do země. Tak si to asi nějak měřilo, ale asi žádný takovýhle napjetí
Magicroom vrací úder
Born against-Rebel bez BongaKouření zabíjí... Phytoinhalace lečí Pěstuj dál, pěstuj víc , hul s plnej plic
PEACE, LOVE & EMPATHY,Fire Walk with Me
yavar: ani ta otazka plus/minus neni tak jednoducha....co třeba blesk? ten je asi + když letí k zemi, že?
rastajohn: hele nevim taky kde už to bylo....ale hledej......najdeš 10 řádkový abstrakt patentu...myslim, že tu někde bylo i číslo...
mozna je to trochu mimo, lae napadla me jeste jedna vec. Teoreticky jde ziskavat proud jen rozdilem el. potencialu v ruznych vyskach. Mozna by teda slo jen uzemnit zem/substrat/hyrto a do kytky napojit drat vedouci odnekud z vysky (u domu z vyssiho patra apod.) melo by to zajistit dost maly proud (merili jsme to na rozdilu 1 patra a neco tam bylo...). Je to jen takovy napoad a netusim, jestli to bude fungovat, ale asi by si to samo vyresilo polaritu a potrebu to nespalit... ale jak rikam, jen dalsi takovy muj zhuleny napad