Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Don_Michael - Zmer si teplotu u vrcholku rostlin.Pripadne v tom parnicku v kterym budes mit ty klony.Lampu dej tak vysoko aby jsi na vrcholcich nemel vic jak 32 stupnu.Pak by to melo bejt OK..Alespon me to tak facha a rizky jsou nadherne zeleny.Samozrejme udrzuj co nejvyssi vlhkost.Ja mam 75 procent a roste to v pohode.Klony v parniku muzou mit klidne 90 procent a nevadi to.
Původní příspěvek od Don_Michael Ježíši chlapi ...
Snad se nebudete hádat :-)
Co mám teda udělat?
No hádat se budu ale pro tebe spíš rada :
No to je jednoduchý, pokud to chceš slyšet :
1) Bohužel musíš sehnat nový, dobrý klony.
2) Nech je pořádně prokořenit, šestikilo musíš mít aspoň metr vysoko nad nima během kořenění a růstu, pomalu snižuj, ale opatrně...+ dobrý chlazení je základ...
3) Neboj se používat vhodnou výživu (respektive MUSÍŠ) :
a) postřik (pro růst třeba BiAlgeen/PhytAmin - ten na květ určitě)
b) hned od začátku v roztoku(samozřejmě hlídej výživu a ph) - postupně zvyšuj opatrně koncentraci - jedna věc je co píšou na balení, druhá je určitá zkušenost s určitou kytkou...
4) To šestikilo ani ke konci květu když jsou zvyklý nesmí být blíž než 40-50cm od kytek - nejde jenom od teplotu, ale hlavně o to, že kytky hlavně na začátku můžou negativně reagovat i na přesvícení podle mejch zkušeností.
5) co nejdřív si (při tvý super výbavě) pořiď dobrou genetiku (matky), protože jak píšu v 3b - vždycky si musíš "zvykat" na určitý kytky (i když v základu je to vo tom samým) ale jsou tam rozdíly mezi jednotlivejma kultivarama...
6) vlhkost taky hlídej, ale třeba pro květ jí naopak srážej co to jde - plíseň je svině..
2don michael: kup si normalni zarivkovy teleso, do toho trubice s vhodnym spektrem na rust (narva oceanic blue) a nech ty novy rezy 7-14dni pod tim, pak to teprve flakni do toho amazonu bo co to e a pod ten plantastar...
to teleso si pak hodis nekde bokem na matkarnu
...invektivy odstraněny, ponecháno jen info - Jedule
vzhledem k tomu, že don m. potřebuje připravit klony na stav, že na ně bude šajnit šestikilo, tak je buď lepší to šestikilo vytáhnout IMHO co nejvejš a pak je "zvykat" snižováním výbojky, nebo si může na růst koupit leda MH výbojku (pokud jsi o něčem takovým slyšel) cca 400W a na květ jim tam fouknout ten sodík 600W.
Jako "připravovat" na tyhle podmínky zářivkama (ani nenapíšeš wattáž) "na růst" je investice vcelku nahovno (když už zářivky, tak fluory, nebo FloraGLO - ale tady NE)
Na matkárnu je pak jednoznačně vhodnější ten metalhalid, nebo možná Nurturelite - to jsem ale ještě nezkoušel..
...nestačím se divit a jsem přímo znechucenej jak tenhle Donovo ze začátku celkem pěknej threadík kterej tady Don rozjel skončil díky těmhle flejmwarum v kanálu totálně zaplivanej
Jediný co stačilo - poradit Donovi aby si pro přístě hlavně sehnal pořádnou genetiku, klony nechal !dostatečně! prokořenit a hlavně udržel vhkost alespoň kolem těch 60-70% (bohatě stačí) o tom že má bejt 600W HPS výbojka vzdálená od vrcholků takto malých rostlinek minimálně 70-80cm se tady nemá cenu snad ani bavit - to je snad jasný ne? Samo že důležitý je aby ten RW ve kterém jsou ty klony byl nejlépe odspoda zvlhčován už s předem připravenou potravou vylazenou ze začátku zlehka na EC 0,6-8mS a pH 5,5 a s nejlépe Root Stimulatorem třebas od B´cuzZu žádnej peroxid bych tam každopádně necpal max. enzymy - třebas výbornej je Atazyme nebo Cannazyme - peroxidem se ti povedou takhle malý prckové tak maximálně spálit
No každopádně - nevěř tomu že při 30% RH se tvé řízky budou nádherně zakořeňovat, vegetovat, produkovat nové a zdravé listy, tlusté stonky a v neposlední řadě se budou cejtit jako po 18ti hodinovém soláriu tím že budou vykazovat přinejmenšim znaky oschlých konců listů - maximálně si tím zaděláš na problémy - kterým se říká permanentí stres od raného začátku
No každopádně, bejt tebou začal bych u schánění kvalitní genetiky se kterou má cenu se zaobírat - jinak se ti může taky stát že ikdyž dodržíš veškeré rady tak můžeš být na konci velice zklamaný
I přes všechny neduhy - přeju hodně zdaru a štěstí - budeš ho potřebovat
Takže děkuji moc fšem, pro svý skalní fandy ;oD jsem postavil novej skleník. Co se týče pH to se od začátku hýbe kolem 5,4 - 6,2 EC 0,96 - 1,23 a v novým parníčku mám max. 80% - min. ještě nevím. Teplota 25,7 den a 17,5 noc. Parníček má na výšku 50cm a dalších 50 vejš je lampa. Zvlhčovače jsou na cestě a jakmile dorazí, přijedou nový řízci.
Ještě přemejšlím nad tím MHčkem a nebo zářivkama. Že bych ty zářivky pak praskl pod stůl a zkusil mamky a na další koupil Metlu? a nebo rači MH hned a zářivky potom?
zdar a sílu
sorethroat nic není třeba dodávat i když něco přece jenom
připojuji ilustrační foto
pokud máš prokořeněné rw kostičky stačí umístit do systému a do tří dnů máš prorostlý kořínky zrovna takhle, při dodržení již vyjmenovaných doporučení. Pokud teda někdo nepřišel s převratným ba přímo revolučním objevem
jinak není nutné používat rw jak ostatně vidíš na druhém fotu. ve stavu jakém to je vazmóžno začít přihnojovat.
Hřímá mnou podezření že pří překročení 26°C (asisimilation-breathin-growth)se začíná měnit poměr úspěchu takže na nějakých 32stupňu ke zlaté to možná u někoho klony zvládnou nicméně nebude to bez následků.
32°C je sice hranice únosnosti nicméně řek bych pro dospělé jedince.
Diskutovat o tom že rostliny zvládnou i vyšší teplotu nemá valný smysl protože chceme alespoň doufám aby rostliny prosperovali, přežití mně osobně nestačí
Abych byl přesný tvrdí to ťi "hloupí" chlápci z holandu a júsá
já jako správný vlezdoprdelka a prostý pobíječ much se k tomu přidám
peace and power
„Každá dokonalá prostopášnost vyžaduje dokonalé volno". (Boudelaire)
Dorazily zvlhčovače !!! Heuréka v poledne jsem je zapl na full ;oD a večer sem tam čvachtal ;oD 808 prázdná vyplá 818 jela dál ale moc jí nechybělo. na stropě a stěnách naroseno. jsem zvědavej jak dlouho mě bude psát klávesnice a co na to řekne kompl... ;oD přes den jsem se tam koukl webkou "mmj. na email se todá poslat taky ;oD" a volal jsem k sousedům jestli u nás někde nehoří... ;oD Jinak kromě tvaru mezi nima není větší rozdíl... ta tmavá je SPS 818A
jinak to samy se stalo loni mne kdys mi kamos privezl rizky z brna transport tak 3 hodky busem a mnel je v pet pulitrovce a byl otam hodne vlhko a teplota mozna kolme 10-15 stupnu.. jinak necet sem to cely nefim jak dopadli ty rezi predtim? ty co ti uvadli? podlemne to nebilo ani tak vlhkosti jak teplotnim sokem.. ale je to jen muj lajicky nazor pak se mi ti rizky pekne vschopili i kdys kitky zakrneli bylo toho malo ale ucinky paradni..
Vítám vás po móóc dlóhé době, za kteró se toho hodně změnilo. Jesli k lepčímu, to uvidíme. Je tady zvlhčovasí šystem, kterej vydrží cca 14-16 dnů, záleží na výšce hladiny ve spodní nádržce. Obsah: aqa čerpadýlko (Baumax 200,-), nějaký ty hadičky a téčko na grip (Baumax 100,-), 2x kladivem upravený zvlhčovače (eGrwshop cca 800,-/ks), nějaká ta vodařina a hajzlovej napouštěcí venti+1m hadice (Baumax 400,-), 50l Sud na vodu (BAUHAUS 500,-) Sem deně lítal a napouštěl vodu jak idiot, a já su líné ;oD nehledě na to že je tady tak tvrdá voda, že fšude ležely nánosy vodního kamene. teď používám vodu ze studny a přidávám 5ml peroxidu na 50l aby nerostly řasy jako na té fotce :-) a mám pokoj. Pak sem vyhodil kompl ven a dodělal ventilasi. Opět návštěva, a teď se tam topí Crazy Dazy ;oD
Naposledy upravil Don_Michael 01-06-2006 v 22:20 PM
Ještě připomínka k zvlhčovačům. Pokud si to někdo chce zrobit, nezapomeňte z toho nejtenšího místa ve výšce hladiny vyvrtat díru jen tak velkou, aby se na hodně těsno dala protáhnout hadice na odtok přebytečné vody zpět do spodní nádrže, já sem zvolil jakousi krabicu s víkem na kolečkách z baumaxu asi za 500,- cca 70l ;oD takže můžu jet bez obav na 14 dnů na dofču ;oD Hadici sem ve zvlhčovači zevnitř i z venku ještě oblepil tavným lepidlem Patex, a jak to trošku zchládlo, tak "NAMOČENÝMA" prstama utlačil kolem hadice
tak sem si to tu vsechno procetl a vidim ze po tech tezkejch zacatcich se ti tam uz neco zelena tak gratuluji ten room je opravdu precizne proveden a urcite spolikal nemalej peniz. myslim ze hodne groweru by dala nevim co za takovou pudu a prostor pro pestovani... tak hodne stesti a at to roste.. za to usili a vytrvalost K+ take zacinam a zemrela mi jedna kyti tak sem ji oplakaval... ale kdyby mi zemreli 2 varky klonu tak bych si na ty pude pres nejakej tram hodil laso jinak ta rasa v ty nadrzce se ti dela urcite proto ze ti dovnitr sviti svetlo