Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Nurturelite , Envirolite, CFL zdroje
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 3 4 5 6 7 »
Kauza Nurturelite
Jo,běž do toho,protože by mě to také zajímalo.
Ano,řekl bych že to má cenu.
Radši vsaď na jistotu.
Ne,je to nesmysl
Kašli na to,co kdy by se to ukázalo,jako dobré řešení
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 65

Snark sorry, ale nepsal jsem nikde ze se mas zeptat me, nez neco napises. myslel jsem to tak, ze jsi napsal v podstate dogma, ktery neni pravdivy. A kytky v sobe fluorescentni barviva maji (mozna ne ty nase..), i nekteri zivocichove, o tom snad nepochybujesh.

A vubec, ty se vzdycky strasne cilish, kdyz ti nekdo napise(cetl jsem par "diskusi" s jinejma lidma, do kterejch ses pustil), ze to co tys napsal neni tak uplne pravda, a mas hned tendenci ponizovat lacinejma vtipkama ("svit na to monitorem"...)...Covece hod se trochen do klidu, nechytej hned na prvni naslapnuti..treba si zahul, to by mohlo pomoct :-)

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 22-08-2005 v 10:45 AM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
snark
Stálý Člen

Karma uživatele snark - 56% Pěstitelská

Příspěvek č. 66

mmm super nápad - a taky bysme mohli sehnat nějakou loď a zkusit to vzít z portugalska na západ - třeba objevíme cestu do japonska
grafů popisujících světelný nároky rostlin ohledně spektra - a konkrétně pro konopí sou plný knížky, webový stránky a ostatní informační zdroje -
v holandsku a švýcarsku se tim profi zabejvaj už léta špičkový odborníci (lidi co nedělaj nic jinýho) - ale teď je úplně jasný že maximálně do 14 dnů tu s r-manem přijdeme na převratný objev dokazující že svícení sodíkem je nenávratně v propadlišti dějin a západoevropští pěstitelé žijící po léta v bludech skloní šíji pod jho r-mana a jeho přítelkytě - vědkyně ze zemědělské university - půjde nepochybně o převratnou událost galaktického rozměru
p.s. jasně - sem teď tak rozčílenej že tluču hlavou do zdi až mi z ní stříká krev - bodam se vidličkou do očí a rvu si vlasy sem z toho úplně bez sebe

Snark in the System

Old Post 22-08-2005 v 10:47 AM
snark je offline   Profil uživatele snark   Find more posts by snark   Foto galerie člena snark   Click here to Send snark a Private Message   Add snark to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Příspěvek č. 67

OK, tagze to tu muzeme rovnou cely zabalit, a pockame, az na to prijde nekdo jinej a pak se nechame poucit, a napiseme to do jednoho jedinyho FAQ threadu, jo Snarky? Nekoho tak arogantniho jsem uz dlouho nepotkal, naposled Paroubka...(tagze to zas tak dlouho neni)

Slo mi o to, sesumirovat to vsechno do jednoho threadu, a zjistit, jestli svetla jako je treba Nurturelite nejsou jen tahak na prachy (oproti sodiku), jak je to nakonec se zarivkama a setrivkama, a jak je to nakonec se sodikem ci MH. Podle toho pujde napsat co se hodi do jakeho prostoru, kde se da usetrit na elektrice a kde je to uz na ukor kvality (kde uz je to moc na ukor...), a ktery svetla (ac se vydavaji reklamou za vhodna) jsou uplne naprd. Pokud vis o threadu, kterej to takhle jasne sumarizuje, dej mi vedet, ja ho nenasel a nerad bych delal zbytecnou praci( to, ze je toho po netu rozhazena hromada si umim predstavit taky).

!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 22-08-2005 v 10:57 AM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Příspěvek č. 68

A odkud mas prezdivku, podle te potvory od Lewiss Carol a nebo podle SM-62? :-))) joj, ja mam dneska taky rejpavou :-)))))

Old Post 22-08-2005 v 11:06 AM
snark
Stálý Člen

Příspěvek č. 69

zkus mrknout na avatar - když přídeš na tohle tak potom nějaký spektrální záležitosti už sou jenom čajíček
a když si byl malej taky si řikal mamince že je arogantní když ti řikala abys nešahal na kamna že sou horký???? a musel sis na ně šáhnout sám abys to zjistil????

Snark in the System

Old Post 22-08-2005 v 11:11 AM
snark je offline   Profil uživatele snark   Find more posts by snark   Foto galerie člena snark   Click here to Send snark a Private Message   Add snark to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 70

Hey lidi, přestaňte se rozčilovat a navážet se do sebe, ve finále jde pouze o to posoudit, jestli se vyplatí pořídit nový Nuterlity. Myslím, že 90 % pěstitelů za to ty prachy nedá a těch 10 %, co maj hodně peněz a rádi experimentujou, tak nám o tom, jaký mají výsledky, daj vědět. Je rozdíl pořídit si 250 W za 1500,- nebo 200W za 8500,-. Rozdíl energie není moc markantní a člověk, kterej se v pěstění trochu vyzná, tak bude mít stejný výsledky pod sodou stejně jako s Nuterlitem. Já zůstávám u sodíku, až mi někdo ukáže dobrou úrodu z členů groweru pod Nuterlitama, tak o tom budu přemýšlet. Ale ta cena je pořád crazy.

Old Post 22-08-2005 v 11:13 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
snark
Stálý Člen

Příspěvek č. 71

předpokládám že plocha je dvourozměrná - 80x80 -což opraveno o 10 - 15 % standardní mírné dávky komerční nadsázky odpovídá tomu co sem psal pár stránek zpátky - tedy že je to prostě standardní osvit kompaktních zářivek v daný watáži

Snark in the System

Old Post 22-08-2005 v 11:32 AM
Host
Host

Příspěvek č. 72

No a je to... Tu samou plochu osvítí i 250W sodík. Ještě by byla zajímavá question kolik prosvítěj cm ke kytkám. 250W sodík má okolo 30 cm, Nuterlity toho nebudou mít víc podle mě. Jediná výhoda je, že tolik nehřejou, ale v poměru k ceně je to zanedbatelný...

Old Post 22-08-2005 v 11:34 AM
r-man
Stálý Člen

Příspěvek č. 73

OT: Snark: jo, sahal jsem na ne, a nikdy jsem se nespalil. ..co je to avatar? (tady? kde?)

Old Post 22-08-2005 v 11:57 AM
Host
Host

Příspěvek č. 74

Taky tomu nevěřim, že prosvítí 80 cm do hloubky...

Old Post 22-08-2005 v 11:57 AM
snark
Stálý Člen

Příspěvek č. 75

a vochomůrka perlí - resumé je že to odpovídá cca něco mezi 150 a 250 W sodíku s tim že se to dá přiblížit ke kytkám podstatně blíž než sodík - bláboly o efektivitě mezi 400 a 600 W sou evidentně nelogický (technologickej základ) - výnos bude jasně odpovídat watáži
di do toho vochomůrko - neboj se toho - nebejt lam který si kupujou takovýhle věci - ani nechci domyslet
btw. užitek infa že úsporka (protože nic jinýho to neni) prosvítí 80 cm do hloubky mi přijde přinejmenším dubiózní

Snark in the System

Old Post 22-08-2005 v 12:50 PM
Host
Host

Příspěvek č. 76

to Wochomurka: myslíš, že na prostoru 1m2 s 200W spořivkou dosáhneš třeba dvakrát většího výnosu než s 250 W sodíkem? Já si to nemyslím, každopádně fandím novým technologiím, ale tohle mi přijde jako tahák na prachy. Kup si spořivky, založ novej thread, vypěstuj a přesvědč mě o tom. Uvěřim tomu, co uvidím. Zatím tady není nic, co by mě přesvědčilo, abych do toho investoval takový prachy. Mimochodem, sem zvědavěj, jestli tyhle úsporky vytlačej klasický profesionálně používaný výbojky (třeba OSRAM PLANTASTAR) Jo a o světlech mám nějakej přehled, pěstuju nějakej ten rok a všichni kdo pěstili pod zářivkama, tak jim toho moc nevyšlo. Podle mě sou zářivky dobrý tak na matky, max. na růstovou fázi.

Old Post 22-08-2005 v 13:09 PM
drtikol
Stálý Člen

Karma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 77

prehnany...

sorry za OT ale tenhle thread je uz jenom o OT...

pro lamy: OT=opancerovany transporter

chronic; mazar, g13froc; nirvana-special, g13froc; mazar, peacemaker; peacekeeper 0.07kW

* * * tune da grower radio * * *

Naposledy upravil drtikol 22-08-2005 v 14:12 PM

Old Post 22-08-2005 v 14:07 PM
drtikol je offline   Profil uživatele drtikol   Find more posts by drtikol   Foto galerie člena drtikol   Click here to Send drtikol a Private Message   Add drtikol to your buddy list     Navštiv homepage uživatele drtikol! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Easy
Nový Člen

Karma uživatele Easy - 33% Pěstitelská

Příspěvek č. 78

No pánové pěkně jste se tady rozflejmovali
hele mám pocit že tady pořád někdo nechape jednu zásadní věc... uvědomte si, pánové, že výnos nezávisí jenom na watáži, ale také na tom, CO ty lampy vyzáří. A Nurturelite prostě vyzáří hlavně světlo které kytíz co nejvíc potřebujou. HPS vyzáří plno jinech sraček, které sice lahodí lidskému oku, ale receptory kytíz z nich takovou radost mít nemusejí, ju? snarku?
Co nejjednodušší příklad. Máme dvě žárovky. jedna 1000W, vyzařující záření třeba 2500nm. druhá 200W vyzařující 670nm světlo.
Otázka za deset minilonů: z čeho kytíz porostou více?

r - man: rozhodně to smysl má, aspoň dát ty grafy na jednu stránku a pár užitečnejch info ktomu. Držím palce

snark: co je složenina a co není, na to se vykašli, zelená je opravdu samostatná barva (resp. barva světla ). ano, může být i složeninou modré a žluté, ale to je NAPROSTO vedlejší fakt

Everything is relative. Only I am absolute.

Old Post 22-08-2005 v 14:22 PM
Easy je offline   Profil uživatele Easy   Find more posts by Easy   Foto galerie člena Easy   Click here to Send Easy a Private Message   Add Easy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 79

Pokud si pamatuju, tak existují dost dlouho i zářivky s červenou složkou světla nazývají se warm white tušim... Jedná se pouze o teplotu chromatičnosti. Jsou teple bílé (<3300 K), neutrální bílé (3300 K - 5000 K) a denní bílé (5000 K) Zářivky nejsou jen cool white, ale i warm white - záleží jakou si vybereš. Sortiment je nepřeberný, stačí se podívat třeba do katalogu OSRAM. Ale nic nemění věc na tom, že je to dost drahá věc a většina growerů si vystačí s tím, co má - výbojky, pod kterýma lze vypěstovat dobrej model za solidní peníz. Až ta hračka bude stát to samý co výbojka, tak do toho půjdu taky.

Old Post 22-08-2005 v 14:56 PM
Host
Host

Příspěvek č. 80

tady je odkaz, kde popisují jednotlivé druhy zářivek k pěstování rostlin s různou teplotou chromatičnosti - www.planta.aquariana.cz/zarivky.htm

Old Post 22-08-2005 v 15:02 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:05 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 3 4 5 6 7 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás