Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Ratatabum HurricaneGeorge -
Tak jsem koupil měřák Ph - http://www.melichar.cz/produkty/zah...-4-v-1-flo.html
Původní půda měla asi 5,5 (pokud se tomu měřáku dá věřit).
Nová směs substrátu pro sázení s prolitým perlitem má asi 6,5, takže by to mělo být v pohodě... Uvídíme. Snad kytky přežijou přesazení... budu čekat a doufat ve sluníčko a úspěch. už mi klíčej další semena, tak snad vše bude ok ....
No každopádně zvláštní měřák pH. Velice by mě zajímalo jakým způsobem to měří koncentraci H3O+ iontů, nikde nevidím žádnou skleněnou membránu...
S tím perlitem si dávej pozor jak to pořádně zaleješ vodou tak může o hodně zvýšit pH na výtoku.
Obecně je problém změřit pH půdy, prakticky lze změřit pouze pH půdního roztoku. pH nemůžeš změřit pokud je půda suchá či málo vlhká, proto se sleduje reakce na výtoku z květináčů...
Zkus pořádně zalít až vyteče voda, tímto měřákem sleduj pH v půdě a pomocí papírků či kapek také raději pH vytékající vody.
Jak bude v pohodě pH tak bude následovat mírné hnojení a kytky porostou jako z "vody"! (skoro veškeré množství sušiny je vytvořeno z vody a CO2, takže opravdu jak z vody ).
Zdravím , předpěstovávám si teť semínka na letošní outdoor a asi na 3 kytičkách se objevilo tohle . Jednu jsem měl o pár dní vyspělejší a ta si tím prošla taky , ale v menší míře + byla trošku větší. Mám je v cocosu co mi zbyl a zatím nehnojeno , zaléváno jen vodou s upraveným PH + peroxid 10kapek/1l
Původní příspěvek od Power Zdravím , předpěstovávám si teť semínka na letošní outdoor a asi na 3 kytičkách se objevilo tohle . Jednu jsem měl o pár dní vyspělejší a ta si tím prošla taky , ale v menší míře + byla trošku větší. Mám je v cocosu co mi zbyl a zatím nehnojeno , zaléváno jen vodou s upraveným PH + peroxid 10kapek/1l
Původní příspěvek od Huloprt ahojte vsichni muze mi nekdo poradit co mi chybi nebo nadbiva dik. viz foto
Kdyby jsi sem napsal, nějaký detaily tak se lépe přemejšlí. Jak se slečna jmenuje, v čem roste, čím ji zaléváš, jak často, čím ji hnojíš, jakým pH a třeba i EC pokud je to hydroponie. Takhle je to dotaz na pikaču. A fotka taky pěkně mizerná, dodej ještě foto celé rostliny.
Jedná se o Northern Lights v ATAMI light mix , pH 6,2 , do zálivky dostává jen AlgAMic 2ml/l .. Dělá to na všech NL .. na WR vubec .. Pokud víte poraďte prosím..Díky
Původní příspěvek od Se7eN Jedná se o Northern Lights v ATAMI light mix , pH 6,2 , do zálivky dostává jen AlgAMic 2ml/l .. Dělá to na všech NL .. na WR vubec .. Pokud víte poraďte prosím..Díky
Jsem zvědavý na názor ostatních, ale dle mého uvážení se jedná o genetický problém.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
help me!!
semena indoor mix dutch pasion
hlína: palgron light-mix
vlhkost +-80%
teplota 26-29°C
hnojeno jednou před 4 dny Hesi: TNT komplex 2ml/l
rootkomlex 2ml/
Ph upraveno kyselinou dusičnou podle PH kapek na cca 6.2 ale nejspíš sem to přechnal a proto to asi udělalo toto FOTO1- zkroucený špičky listů dolů
tak sem to ted zalíval odstátou vodou z vodovodu PH cca 7.4 a udělalo to FOTO2 kraje nahoru a nejaký žlutý flíčky(spíš tečky)
težko říct je to měřený kapkama a na Ph metr čekám je objednanej.
poradte nevim čim to je. rostou ale čím dál víc se kroutí
CAU MÁM PRBLEM S KYTKAMA SEM UPLNÝ ŽAČATECNI NAK LISTECH SE MI VYTVORILY SUCHE MISTA POSLU FOTO A NWM JESTLI JE TO SVĚTLEM NEBO VYHKOSTI teplota je otimalni dik za rady
První známkou toho, že máte lehčí problém s pH, je rostlina s částečně pokroucenými listy, se žloutnoucími, hnědnoucími, nebo červenajícími flíčky. Někdy se nemusí objevit všechny barvy najednou, skvrnky můžou být žlutohnědé, nebo jen červenohnědé a můžou se projevit kdekoli na rostlině. Nejčastěji však na velkých vějířovitých listech, pak flekatost přejde i na malé lístky.
Původní příspěvek od lopata Zdravím,mám větší problém s listy za každou radu budu vděčný kiti jsou 30 12/12,model chronic,teplota den 26-30,noc 20-22,hlína light mix a ve spod keramzit který jsem zapomněl vyprat,ph snad 6 měřeno akva kapkami,hnojím hesi bloom dle návodu,už jsem zkoušel prolívat vodou,nehnojit,přesadit,zalívat jinou vodou,nechat vyschnout,zase zalívat naopak víc a zatím bez úspěchu.Některé jsou na tom hůře některé jsou naopak skoro zdravé.
Bohužel můj problém přetrvává a na jiných jsem objevil nový problém listy mi od špiček žloutnou ale hlavně fialověj.Prosím zkuste poradit.