Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Alpinestars ohledne toho klicni, cetl jsem ze to nekdo klici v uzavrene napr plastove krabici od zmrzliny, to tam nejde kyslik to nevadi semenum ? nema se tam udelat nahodou diry pro vzduch ?
Trochu nad tím popřemejšlej a snaž se nasimulovat přírodní podmínky....co si o tom myslíš teď?
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Já to většinou dávám do uzavřených misek a s navlhčenými pap. kapesníky. Je potřeba furt udržovat vysokou vlhkost a hlavně teplo a pak je výsledek zaručený... Jak vylezou klíčky už to valí do hlíny takže je potřeba to často kontrolovat.
muzu vyklicene semena dat hned ven ? ze bych je dal do kelimku, ty kelimky dal do zeme nebo nejak pripevnil a prikryl petkou(spodkem s dirama) co vy nato ? nezmrzne to ?za oknem si to nemuzu dovolit
Původní příspěvek od Alpinestars muzu vyklicene semena dat hned ven ? ze bych je dal do kelimku, ty kelimky dal do zeme nebo nejak pripevnil a prikryl petkou(spodkem s dirama) co vy nato ? nezmrzne to ?za oknem si to nemuzu dovolit
Zdravím,
Potreboval by som help ohľadom klíčenia semien.
Dal som semená do jiffu a začali pekne klíčiť. No vôbec nerastú už 6 dní sú stále rovnaké, klíčky asi 0,5 cm dlhé ( po 48 hodinách) a od vtedy nič. Čo sa s tým dá robiť?
Protože jim nedáš pokoj, nemáš je vyhrabávat ven (vycházím z toho kde zmiňuješ délku klíčku). 6 dní ještě není žádná doba co vím, tak to může trvat i přes týden než vylezou, můžeš je přikrýt fólií v tom jiffu, aby se udržovala vlhkost.
Tak tak radši hlína, jiff a semínko je dost zrádný, nedávno jsem takhle vyhodil 3 semínka Euphorie RQS, nevyšlo nic. Teď zbývá je nechat v klidu, zakrýt igelitovým sáčkem aby tam byla vyšší vlhkost, dát někam kde je teplo a modlit se.
já osobně zasazuji hned do hlíny a do finálního květníku... cca 2-3cm do hloubky... jednoduše malíčkem udělám důlek, který párkrát procáknu rozprašovačem, hodím tam semínko, zahrábnu ho(moc neudusat) a zase párkrát pošplíchám rozprašovačem... pak se akorát starám o to, aby hlína v místě semínka byla permanentně vlhká, takže několikrát za den kropím rozprašovačem... po vyklíčení svítím cca 5 - 7 dní zářivkama 4x18w cca 10-15cm od vršků klasickým 18/6 hodin... holky se pěkně vytáhnou( podotýkám pěkně a ne kurevsky hodně :-))
po té dám pryč zářivky, našroubuju 400w růst cca 30cm od vršků a jedu dál a dál...
Vážení,vy všichni "hlínoví",stálo by vám za to,si přečíst FAQ. http://grower.cz/pestovani/navody/s...iceni/13.html#5
citace:
Přímo do země??
..samozřejmě to lze také - deje důraz na sterilitu a vlhkost substrátu - rozhodně opatrně s vodou. Nevýhodou je že nemáte kontrolu nad procesem klíčení.
Takže"jak na správné klíčení" je ve FAQ vysvětleno do podrobna,pročti si to a v příštím kole budeš mít 98% uspěšnost.
chcem sa opytat ako dlho trva klicenie semien,lebo mám Liberty Haze od Barney´s Farm a po tyzdni v mokrych servitkoch,semiacka len pukli a ziadne klicky nemaju :/
no nejsilnější rostliny vyhodí klíček do 24hod a to i přes 1cm dlouhý...podle mě jsi něco udělal špatně, pokud pukly a nehodily klíček...nenechal jsi to vyschnout ty tampóny??
Já dávám semena na 24hod do odstáté vody a pukne to vždy a hned ve vodě vyhodí klíček, a když ne, tak po 24řech hodinách ve vodě je dám mezi vlhké tampóny. Co mi do 5ti dní nevyleze, vyhodím... předevčírem jsem dal 8 mých crosů do vody a včera večer měly všechny klíčky vyhozené 1-4mm a dnes ráno putovaly do hlíny...tak nevím co máš špatně...snad ti někdo ještě poradí...Pěstu zdar!