Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Spoje DTD jedině konfirmátama, záda sponkami, hřebíčky nebo vruty. No sis to mohl udělat doma klidně, pokud mas moznost pujcit si od nekoho vrtacku a kocoura a vyslo by te to tak na 3-4 litry
rastajohn:
opravdu nemohl, zaprvé jsem totálně nezručný a za druhé nemám pilu a ostatní nářadí, za třetí, trvalo by mi to rok a za čtvrté bych to určitě zkurvil... To ale neřešme, není to už podstatné.
Spíš by mě zajímalo, jaký použít lak na vnitřek skříně kvůli vlhkosti. Rockwool by jí sice propouštět moc neměl, ale stejně bude asi lepší to nalakovat. Máte nějaký tip?
Kámo tak takováhle almara za 7k to je unikát.
Cena materiálu nepřevyšuje dva litry.
Když vezmu práci 100% navrch,no za 4000 bych to spichl za den a jeste vysmátej.A to myslím smrtelně vážně.
Tak to zkus jinde protože tady tě chtějí vzít na hůl....
Samozřejmě mám namysli jen tu skříň.......
Podobná skříň v IKEA tě vyjde max 5k
Zkus trochu pohledat
jj taky bych shanel nekde v ikei atd. Protoze na zakazku je vsechno drazsi, to je jasne. Ale uz se asi dela takze je to ted uz jedno. Prodelals par litru no
SIMOR:
jasně, že si vezmou dost za tu práci, ale jak říkám, já bych si jí sám nespíchl a psal jsem do několika firem a tato byla dokonce nejlevnější. A ukaž mi obchod kde mají skříň s hloubkou 71 cm... kdyby mi stačilo třeba 60, tak těch je všude plno a za hubičku, ale nad 65 jedině na zakázku.
Ty rozměry skříně jsou vypočítané přesně aby mi zapadli do pokoje a zároveň byly dostačující po redukci izolací, mám tu v pokoji dost omezený prostor...
Navíc ta cena za práci není jako cena za nic, někdo to musí skutečně vyrobit - strávit na tom čas a kdybych to vyráběl já, tak mě to stojí čas a ten je pro mě asi nejdražší.
Opravdu bych to ale neřešil, jinou možnost jsem neměl a peníze mě nezajímají (to nepíšu že bych se vytahoval, že jich mám jako hodně, ale že jsem skromný co se týče jiných věcí a tak můžu vrážet do věcí pro mě opravdu důležitých).
Tak stavba skříně konečně začala, protože mi konečně dorazila izolace.
Jako první jsem skříň zevnitř natřel lakem proti vyhlkosti, poněvač té dřevotřísce moc nevěřím.
Jako lak mi byl v obchodě doporučen syntetický lak Sylabal. Je bezbarvý a lesklý. Balení 0,75 stačilo jentaktak na jednu vrstvu, musel jsem hodně šetřit. Kdybych měl víc peněz, přikoupil bych asi ještě jeden na druhou vrstvu. Cena za to 0,75l balení je 90 Kč.
První jsem to natíral normálně štetcem, ale bylo to docela pomalé a lak tekl všude, takže jsem to nakonec vždycky přetřel válečkem po celé stěně a pak to přešmrdlal štětcem, abych zahladil blbě rozetřetný lak po tom válečku.
Jako ředidlo na mytí štětců, nebo případné ředění mi prodali ředidlo S 6006. Štetce jsem byl ještě umejt líný, ale sakra se hodilo na umytí rukou! Doporučuji používat rukavice, já je neměl a byl to docela humus. Cena 420ml ředidla je 37 Kč.
Teďka budu muset vymyslet kde přesně udělám díry na odtah, dát do skříně kabel s proudem a celou jí zevnitř zaizolovat rockwoolem.
edit:
aby jste viděli, že poslat samotnou matku favoritem pro rockwool neni žádná sranda, postnul jsem jak vypadají ty balení pohromadě.
„Autority ti říkají, že nesmíš kouřit trávu, protože je to pro tebe špatné. Přesto, když tě při tom chytí, tak tě zavřou do věznice. Myslím, že je pro tebe lepší kouřit trávu a být na svobodě než být ve věznici." Bob Marley
Tak jsem koupil 5 metrů diamantové fólie, teplo/vlhkoměr a Cooltube.
Jsem maximálně vytočenej, protože já idiot jsem si nenechal rozbalit tu krabici s cooltube a ona je samozřejmě prasklá!!! To stínítko bylo uvnitř trubky a já myslel, že to je ta běžná cooltube co je stínítko nad trubkou, vyndal to, zjistil, že je to asi jiný typ, protože nad trubku dát nejde a když jsem tam ten vnitřek nasunul po pár vteřinách další šlic. Težkej krám, bože, to stínítko vevnitř se asi tak rozpíná, že tlačí na sklo a to má tendenci prasknout i za studena. Sice to drží pohromadě, ale bojím se, že dlouho nebude. :/
Je to prasklé naaštěstí aspoň nahoře. Ví někdo prosím jestli se to dá nějak zalepit, aby to sklo nevypadlo, nebo se to nerozpadlo, nebo zpevnit, aby se nerozflákalo ještě víc? Existuje něco jako žáruvzdorná izolepa, nebo něco podobného, čím by to šlo olepit? Prosím poraďte, nebo je s tím snad prasklým sklem půjdu do toho growshopu podříznout.
Izolepapa nebude to prave si myslim, aspon sem jeste nemel zaruvzdornou.Zkus spis pouzit lepidlo na sklo. Jak je to se zaruvzdornosti tot otazka. Dobre lepidla na sklo jsou na akvaria. Jednou sem snim slepil i sklo pod svetlem od akvarka a drzi dodnes. Ale jak je to drzi na tom borokremicitem skle potazmo jak je nad tim wybojka to odzkousene v praxi nemam.
Docela zajímavé ale je, že ty dva druhy cooltube se teoreticky docela dost liší ve výkonu.
První, zřejmě starší typ, co má stínidlo mimo trubici bude asi o dost slabší než ten nový, protože světlo musí první proniknout přes sklo (ztráta), potom se odrazí od stínítka, potom musí proniknout znovu přes sklo (další ztráta) a pak ještě přes jedno (zase ztráta). Podle nalezených obrázů na googlu to ale vypadá, že tento typ má naprosté minimum lidí.
Kdežto u novějšího typu je cesta světla pouze stínítko + sklo.
Jinak dneska jsem si koupil hadici k pračce, kterou se mi snad podaří připevnit ke zvlhčovačce, abych udělal parní rozvod.
Ještě bych měl dotaz, jak jsou na tý cooltubě ty dva háky na přichycení řetězu, tak oni docela dost zasahují do toho napojení. Když tam hudu umisťovat trubku, tak mám vyndat ten jeden hák a trubku jím probodnout, nebo to mám nasadit jenom přes to? Docela se s ní bojím manipulovat po té zkušenosi s praskáním.
Protože ta šířka bude po zaizolování docela malý, budu muset asi přitisknout cooltubu s trubkou blíž ke stěně aby na druhé straně bylo víc prostoru pro vzduch. Chtěl bych se zeptat jestli je možné dát trubku na odtah ke straně s objímkou. Seděla by mi tak zřejmě lépe.
Čuss chlape.
Almaru máš tedy pěknou,tak ať se vyplatí.....
tu hlinikovou hadici trochu prořížni,tak 1,5 cm,navlíkni sk pásku,nastrč tím nařízlím okolo háčku a tu pásku stáhni za tím háčkem je tam na ni dost místa.....
Kutíš si to docela pěkně,no tak už to rozjeď ať můžeme koukat jak se ti povede.
Good Luck
O víkendu jsem začal dělat na tom rockwoolu. Všechno trvá tak 10X větší dobu než jsem čekal, mám terve vršek.
Díry ve vršku skříně
Takže pomocí přímořezky jsem udělal díru do přepážky mezi spodkem a vrškem pro napojení potrubí.
Protože budu tahat elektřinu prodlužovákem a ten nejde rozebrat (humus) a dirkou na kabel se neprocpe, udělal jsem na okraji toho výřezu další výřez o průměru kabelu a prodlužovák jsem teda snadno provlíknul.
Původně jsem tam udělal ještě další ríru a tou chtěl cpát kabel k výbojce (3x2,5 se silnější izolací), ale po chvilce jsem přišel na to, že to neni moc dobrý nápad, protože bhy se ten kabel šoupal o rudukci s potrubím. Takže na kabel k výbojce jsem vyvrtal díru normálně zvlášť.
Protože Cooltube je na trubku 125mm a TD je jenom 100mm, použil jsem redukci 125/100 kterou jsem zasadil do té vyřízlé díry (tu díru jsem udělal podle redukce, stačilo obtáhnout fixou). Na spodek jsem napojil Aluflex 125mm a nahoře je Isoflex 100mm.
Do levého, horního, zadního rohu jsem udělal cca 100mm kulatou díru pro odtah. Bylo to do takové té slabé desky, takže to docela šlo, ale v tom podlaží to byla docela fuška.
Zvuková izolace vršku pomocí rockwoolu
Pomocí nože na pečivo (testoval jsem pár věcí a tenhle nůž jasně vede na plné čáře) jsem nařezal desky rockwoolu a zkusil nacpat do skříně jen tak bezt lepidla. Protože to tam drželo i bez něj úplně parádně, rozhodl jsem se, že vršek lepit nebudu (kvůli rozebíratelnosti), ale musel jsem to stejně vyndat, protože jsem ještě neměl dírky ani ve skříni.
Po vyndání a udělání děr do skříně, jsem pomocí různých technik (třeba vyříznutí díry na odtah do papíru a ten byl poté přenesen na rockwool a díra obkreslena) jsem do rockwoolu vyřízl díry, protáhl kabely a šoupnul to do skříně.
První jsem se obával jak budu těsnit škvíry ve dveřích, ale nakonec jsem zjistil, že to těsní úplně geniálně, protože se tam vlastně překrývá 10cm izolace, takže....
Jinak jak je u takovýchto skříní taková ta plechová zarážka, aby se dveře nezavírali moc, tak tu jsem vyšrouboval, protože překážela rockwoolu a byla tam stejně nanic, protože místo to teďka naráří do toho rockwoolu. V místě kde se zavírá pant do rockwoolu jsem vyřízl kousek rockwoolu aby tam ten pant zapadl.
Na upevnění řetězů na cooltube jsem použil otevřené háky se šroubením, podložkou a matičkou. To šroubení bylo docela dlouhé a já se bál ho uříznout, tak jsem ho nechal a tu desku na něj jednoduše napíchnul.
Pokud si někdo bude kupovat cooltube co mám já tak upozorňuji, že má zavřené ty háky, takže pokud máte i zavřené řetězové očka, musíte to nějak propojit, já jsem si koupil dvě karabinky v železářství po 7 korunách o nosnosti 100Kg.
Prodlužovák jsem táhl pod rockwoolem a vyvedl potom spojením spojením spodní a pravé desky.
Jinak úplně ideální neni zavírání. Jde o to, že při zavírání, nebo otevírání do sebe ty dvaře zákonitě narážejí rockwoolem, ale když se trošku přitlačí, tak rockwool se smrskne a pěkně se to zavře. Je to takhle v pohodě, protože se to rozhodně neotevře a stejně tam moc lést asi nebudu, ale bojím že, aby se ten rockwool v těch rozích časem neodrolil, nebo aby to nebyl moc velký záhul pro lepidlo, které jsem samozřejmě u dveří použít musel. Příště napíšu něco o tom lepidlu víc, teďka jsem už hotovej z toho psaní a lepit ještě budu spodek.
Jinak se moc omlouvám za bídnou kvalitu fotek, ale nemám foťák. :/
PS: ten ohyb na trubce u cooltuby je fakt debilní, musím koupit koleno.