Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cas pripravy: max 5 minut (pokial nie ste uplne lamky)
Ingrediencie: lybanonsky chlieb, anglicka slanina (nakrajana na platky) a trosku oleja.
Postup: Na panvicu cvrkneme par kvapiek oleja a polozime na to 2 platky anglickej slaninky. Na slaninu este capneme jeden kus lybanonskeho chleba (nechame ho tam tak dlho kym nebude teply a slaninka opecena). Pozor aby sa vam slanina nepripiekla o panvicu. Na koniec to staci uz len zrolovat ako palacinku a spapat. Fakt genialna namka.
1.Topinky ala plny břuch
Udelame topinky tak jak je ma kdo rad, potreme klasicky cesnekem, maznem je apetitem.....a tajemstvi celeho receptu je v ........ volskem oku.Takze vezmem vajica na (1 topinku 1) panev, osmazime (z jedne strany nebo ze dvou jak kdo chce).Muzeme este mezi volske oko a apetito dat platek drubezi sunky.Volske oko osolime.Jako prilohu podavame okurky a rajcata sypana vegetou......dobrou chut.....mnam mnam
2.china ala god of curry
Nejlepsi je maso hovezi nb veprove nb kureci nalozit tak dem predem, ale ja to delam dycky stejne na rychlo.
Maso nakrajime na nudlicky nebo tenke platky(dulezite u rychlopripravy aby chute zkombinovaly)
V nejake misce maso smichame s kotel kari, akorat cerneho pepre, kotel sojovky, akorat worchestrovky, sul, treny nebo mackany cesnek.mnam mnam. ochutname, ochutname..... podle chuti dochutname
Na rozpalenou panev dam akorat oleje, a vlozim tak akorat nakrajenou cibuli, zlehka orestuju, a pak pridam takovou tu mrazenou zeleninu na cinu.Nejlepsi sou ty s bambusovyma vyhonkama a kukuricnyma klaskama.Zamicham s cibuli a este chvilu osmazim.Pak pridam predem pripravene maso.Smazim maso tak nejak do hotova.Az se zda ze to je hotove tak priliju pulku hrnku vody a varim tak 10 minut pote pridam na zahusteni skrob nebo granulovanou zasmazku.Pak ochutnam a vetsinou to nakonec dosolim este.K tomu mam nejradsi takovou tu ryzu ktera se vari bez sacku a pjekne lepi pak...............dobrou chut
3.chleba ve vajicu ala Bombai
Vse spociva ve vajicove smesi, ktera se sklada z vajicek, kari, pepr, sul, trosicku sojovky, trosicku worchestrovky, a strouzek cesneku.
Jednoduche ale vyborne.Jo a dost se k tomu hodi ketchup a rajcata
- takže pokud chápu správně dobu přípravy do 30ti minut pro splnění požadavku rychle a dobře se najíst, vyselektuji opravdovou labužnickou záležitost, a to: KUŘECÍ SOTÉ
pro 2 osoby: 2 k. prsa, 2 hrsti očištěných žampionů, 1/2 pórku, 1/2 kelímku smetany ke šlehání, trochu solamylu, ml.bílý pepř a sůl, rýže basmati
Prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a lehce obalíme či jen poprášíme v solamylu. Osmahneme na pánvi na troše tuku a pak přidáme nakrájené žampiony a pór. Opepříme a trochu opět osolíme. Když je maso dost měkké, stáhneme pánev ze sporáku a přidáme ušlehanou šlehačku. Podáváme vždy s rýží!
Pro obměnu je možno maso restovat s kari.
Tendle recept sem si přinesl z 5ti hvězdičkovýho hotelu a je to delikatesa, s kterou se můžete pochlubit před tchýní a přitom to je do půl hoďky hotové a zvládne to i každej!
já třeba fakt baštim česnek. naprosto uznávam topinky s čenekem a máslem. jestli je tady ještě nějakej milovník česneku, tak ať se ozve a já dam výbornej recept na čenekovou pomazánku.(jestli teda bude zájem ) zabere to sic trochu času, ale stojí to za to . pak když přijdete dom spálený, tak je to fakt bašta. vydrží to v lednici... no prostě gut
ja som milovnik cesneku, ja, ja, ja ale aj vselicoho ineho mnamkoviteho
moj recept na pomerne zdravu cesnakovu pomazanku:
zmiesame najemno nastruhany eidam, roztlaceny cesnak (moze byt aj vela) s trochou olivoveho oleja a biely jogurt na hustejsiu natierkovitu hmotu. dolezite: dame aspon na 2 dni do chladnicky odlezat, trosku to zmeni konzistenciu. a potom natierat a papat. mozeme podavat posypane petrzlenovou vnatou alebo pazitkou. mnaaam!
mne tato natierka v chladnicke nevydrzi, lebo ju rychlo zozeriem
infecti: jesli máš zájem, tak budiž...
1.koupíš LEVNEJ(když maj někde akce) lilek/baklažán(nevim jak je to po vašem. tak 2 kusy.
2. hodiš to na hodinku do trouby na 200( v nějakym pekáči). pak to vytáhneš a OLOUPEŠ. de to krásně
3. když to krapet vychladne, tak ten vnitřek vymačkáš od vody.
4. přidáš tak 1 česnek(celou tu palici)
5. smícháš aby z toho byla taková kašička, ale ne pěna.
6. přidáš 1 kysanou smetanu(1 kelímek)
7. osolíš dle chuti.
8. do ledničky
jesli to zmákneš a uděláš takle tak je to fakt ňamka. fakt že jo. přiřítíš se zmaštěn domů, a sežereš toho...hafo. good luck
bohužel to neni rychložrafka co se týče do výroby, ale do rychlosti spotřeby
ja zvyknem ten baklazan udusit s cibulkou, sojovou omackou a cesnakom, a potom to podavam s ryzovymi rezancami a navrchu s lyzicou jogurtu alebo smotany
vsem zhulkam doporucuju nivovy spagety s parmazanem. zaridil sem si lednicku ze je zdyck ymuzu udelat. prace tak na 15min ale stojito za to.. a orgie muzou zacit........to mi pripomina ze sem neobedval ale dnes to splachnu jenom gofry z nutelou YUK
včera sem narazila na recept od babči na smaženku co mi dělala, když sem byla little. asi to děláte stejně, ale kdo nezná pozná. 2vejce-rozmíchat, osolit(trochu) a přihodit lžícu strouhanky. celou tu kejdu hodit na pánev. vzít chleba, namažem ho hořčicí, dáme na to tu osmaženou věc z pánve, potřít kečupem a posypat cibulí(nakrájenou). mooc dobrá bašta
Hmm cosecha: mas stejny chute zenska
Jinak ja miluju salatky treba klasickej: Nakrajim rajce, cibuli, zlutou papriku, ledovy salat natrham, par oliv, nakladane zampiony vsechno osolime osladime cukrem (trochu vic nez spetka, ale ne vic!), zalijeme trochou octa a za studena lisovaneho oleje nejlepe konopneho, ale dobry je jakykoli (olivovy, sezamovy, atd..), navrch nakladanou zlatou kukurici a orestovane kureci maso na zazvoru nakrajene na kosticky.
K tomu rozpecene male bagetky...
Dale je taky dobry kuskus na slano i sladko. Sladkej pripravuju: v teflonovem hrnci zahreju trochu masla, pridam strouhany kokos a pak hned kuskus, malinkou chvilku smazim a hned zaliju pul vodou a pul mlekem, pridame cukr a rozinky, zmirnime teplotu a dusime dokud neni kuskus hotovy. Na taliri muzeme pridat nakrajene banany..
A soul in tension thats learning to fly
Condition grounded but determined to try
Cant keep my eyes from the circling skies
Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, I