Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
1. Všetci huliči sú si rovní
2. Žiadny hulič nezabije iného huliča.
3. Podelíš sa s huličom blýžnym o poslený kúsok
4. Nepokradneš úrodu hulíčovu
- inak teraz ma napadá taká otázka. Je podľa vás morálne vykradnúť políčko dealerovi. Ja si myslýim že hej.
to Mios : A jak prosímtě poznáš že je to dealera???
Aha u Vás maj dealeři políčko obehnaný páskou s nápisem : Zde se pěstuje marihuana určená k dalšímu prodeji !!!
Krádež je krádež ať to pěstuje normální týpek nebo dealer!!Kdo lže ten krade a kdo krade do pekla se hrabe!!!
to mas teda recht...myslim ze je to naprosto normalni, ze gdyz najdes policko ze si vezmes na ochutnani...myslim, ze i ten co to policko ma, je rad ze sis vzal trochu a ze mu to tam zustalo aniz by to vyplenil negdo komu to rekl ten co to nasel prvni...ale neco jinyho je to ukrast fsechno...to je normalni zlodejina...to se totiz cloveku chce brecet, kort gdyz vidi ze to negdo sklidil vandalsky...stalo se mi to...a uprimne me to naprosto odradilo pestovat outdoor...tagze ted uz raci jen doma..nadherne kytky a voni to nejdrif posekali a pak vorvali fsechny palice a to jeste dost brzo pred sklizni...tagze ja tam prisla a moje deti se tam valeli mrtvi a jeste k tomu bez udu...nikomu to nepreju...
myslim ze je taky dost dulezity nemit tu hubu moc votevrenou...nemluvit o lidech od kterych kupujes...to je zaklad....
Nevim jestli se mi to zda, nebo toto tema tu je znovu?
Uz mam ten dojem ze jsme tu moralni kodex meli a bylo toho asi na 20?bodu. Ovsem jsem to nenasel ve starych prispevcich, tak to nekdo mozna i smazal? No nevim.
Myslim, ze hlavni body moralniho kodexu kazdyho hulice jsou predevsim dva 1.Neprodas a 2.Nepokrades, jinac ses obycejnej skurvenej hamiznej bastard. Kazdyho kdo ma rad tuhle kyticininku by tyhle dve veci snad ani nemohli napadnout.
A nestačilo by, chovat se k lidem tak, jak se k sobě chováme tady na groweru. Činit tak, aby si naše jednání i v reálu zasloužilo karmu a stejně tak ji rozdávat ostatním lidem?
Tudíž mu letí karmický jointík, stejně jako Timovi a autorovi tématu. Na dobré téma se dá nějaký ten double přehlédnout a kodex toho, jak kouří pravověrní, je zcela jistě dobré a důležité téma. Je v něm začátek cesty k tomu dalšímu, mnohem důležitějšímu než je včerejší zhulenost a krátký výlet do lunaparku pocitů. Kdo trávu kouří dobře a se správnými lidmi, ten si obvykle později může z životních cest vybrat i ty, které nás vedou mnohem dále. Až za obzor toho, čemu my lidé říkáme svět.
Neprodáš, nepokradeš, nekoupíš!
Obzvlášť to poslední je někdy těžké, ale možná, že si nás právě v takových hubených dobách Šiva zkouší, zda již jsme dost dobří, zda si umíme kvůli kousku krásného odepřít hromadu obyčejného, zda si umíme dělat přátele a zůstávat věrní atd.
Žijte krásně a s radostí.
Karma Kyngovi.
Ale jinak si myslim ze predevsim jsme lide a ne hulici.A to ze budem vytvaret nejaky svuj moralni kodex se zbytecne vzdalujeme od ostatnich.Vzdyt kazda bytost tohoto sveta je soucasti toho nekonecnyho toho vseho.Tak proc bysme my se meli odelovat?Vzdyt moralni kodex existuje uz davno nebo ne?A ten plati pro vsechny lidi jsme si prece rovni a lide prece jsme.
to Wind
mas pravdu K+4U
ale neni na skodu ked si moralny kodex trochu viac specifikujeme, i ked sme ludia ako socialna skupina sme aj hulici, presnejsie hulici- pestovatelia.
Vsetko vyssie napisane berte s rezervou, nikdy neviete pod vplyvom akych omamnych latok bol autor.
no myslim, že ale v takový fázi byl každej z nás, já když sem se dostal v 16ti, nebo kdy to bylo, ke svýmu prvnímu hulení, tak sem si taky myslel, jakej sem tvrdej a velkej machr když sem si zahulil trávu
dnes se tomu jenom směju :-)) aprotože už dávno vim, že je to vo něčem jiným, a chce to trochu let a zkušeností... (teď si připadám jak starej fotr :-))
Ono sa to da spoznať iba tak ak poznaš toho človeka.
Kamoš raz našiel obrovske pole na pozemku jedneho človeka. Zobral odtial iba par zastrihov, a vravel mi že toho ćloveka pozna, že je to dealer. Inak sa to rozpoznať neda.
kdyz se vsichni lidi budou k druhym chovat tak, jak ocekavaji, ze se k nim ti druzi budou chovat, nebude potreba zadneho moralniho kodexu hulice ci nehulice. Ano, je to teorie, cloveka nezmenis a hajzla uz vubec ne (nehlede na to, ze k tomuto ma pramalo lidi chut a vubec, asi k tomu ani nikdo nema pravo), ale nebylo by tu hezky?
Dnes kazdy mame svuj kodex (opravte me, jestli se mylim), ktery jak doufam (aspon u hulicu) vychazi z neotresitelne pozice osobni svobody kazde bytosti
...jen s tima dealerama...
Je to jako kdybychom odsuzovali prodavace v zelenine. Jak si vlastne predstavujete (teoreticky) svet, kde konopi je legalni a kde neni dealeru? Ne, nechci se jich zastavat (jsou to hrabivci nejhorsiho kalibru), chci jen rict, ze spousta lidi zkratka nema jinou moznost, nez navstivit dealera.
hmmm.... trosku jsem zabred....
Teprve až pokácíte poslední strom, zabijete posledni rybu a otrávíte poslední řeku přijdete na to, že se peníze nedají jíst.
Nezabřed, daníku, hezký je to . Stejně jako si svobodně zvolím, že si tu mrkev koupím než abych si jí vypěstoval, tak zrovna takovou možnost mám u ganjy. Pro lidi, kteří z nějakého důvodu tu možnost nemají je legalizace asi to pravý řešení. Až ta legalizace nastane, tak se nebude nadávat na dealery, ale na marihuanový koncerny, který nám na každym kroku budou meldovat do hlavy jak si s tou ganjou užijeme legraci. Jak psal Homolka v jiným threadu, bude to stejný jako s alkoholem a tabákem. Sice do sebe peru oboje, ale ty reklamy prostě nesnáším. Nepotřebuju, aby mi někdo vnucoval co je pro mě dobrý a co ne. Zkusim a uvidim .
Dneska jsem chtěl přestat kouřit a neklaplo to a místo toho, abych uznal, že nemám vůli, jsem všechno hodil na tu tabákovou pakáž, že za to může ona. Kdyby se tady cigára neprodávaly, tak jsem s tím nemusel vůbec začínat .
P.S. Tak tady vidíš, jak má vypadat zabřednutí. Jak já si dovedu krásně protiřečit, to se jen tak nevidí
mám to odeslat...nemám to odeslat...čert to vem, nějak si to přeberte .