Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Anó často používaný alobal je shit, parametry zahrádkářských reflexních foilií neznám, ale všeobecně nejbělejší (= nevětší) odrazivost má TiO2 (titaničitá běloba) a ta je zřejmě i v Primalexu polar. Přesmě nevím ale odrazivost Prim. cca 88% . Zrcadla na tom nejsou moc dobře zhruba 70-80%.
Co se týče změny spektra. Odrazem nastává minimální modulace vlnové délky. Spíš de vo to jako barvu má reflexní plocha, resp. jakou barvu odráží a kterou pohlcuje. Pohlcuje doplňkovou k té, kterou vidíme
( př: zelená-červená, listy abs. červenou, tím z bílého světla vznikne zelená, kterou vidíme) Proto natíráme bílou a zahr. folie sou taky bílé ... , aby sme nenarušily zastoupení barev ve spektru.
tak v growhopu ji zlevnily na 250,- a to je za 100cm x 140cm. Na OG mi poradili at si koupim takovou tu Záchranou izolační deku(stříbrnou) a tu jsem viděl v katalogu COnrad za 78,- (160 x 210 cm) takze to vyzkousim a reknu.
Taky zrovna řešim problém odrazu světla od stěn ve skříni. Byl sem ve specializovanym obchodě s tapetama. Maj tam docela zajímavý věci. Nejvíc mě zaujalo "samolepící zrcadlo". Silnější 3-vrstvá fólie, 1m šířka, délka dle přání. 1. vrstva je plast, 2. vrstva je metalická vrstva a 3. je průhledná ochranná vrstva, která se po umístění strhne. Cena je bohužel 300,- Kč/m2. Další zajímavou věcí byla stříbrná a zlatá samolepící fólie, šířka 45 nebo 47 cm (teď si přesně nevzpomínám) a cena za metr délky je 89 Kč. Bílá, o něco širší byla ještě o pár kaček levnější. Na dotaz, která má lepší světelnou odrazivost mi bylo řečeno, že nejlíp je na tom ta stříbrná. Nějak mi pořád ale přijde, že bílej povrch tak nějak líp rozptyluje světlo, který odráží, co vy na to? Co kdo doporučí?
Ja jsem si objednal na http://www.hydroponieplus.cz takovou folii, z jedny strany bila a z druhy cerna. Je v poho ze s ni muzes pretahnout skviry na dverich (musis nechat vuli kvuli zavirani) a nepropousti to svetlo. Jo a cena okolo 75 za m2 (2 metry sire, delka dle objednavky)
Helou everybody nechci bejt nákej chytrej ale growshopy sou drahý jako kráva mapříklad takovou žárovku 400w osram son t plus tam pořídíte tak vo osm kil dráž než nekde jinde. třeba zkuste http://www.hydroponieplus.cz a možná budete koukat a ceníky z growshopů rovnou zahodíte no a abych se vrátil k tématu ta bílá folie ta tam stojí 60 kč za 2 metry čtverečný
Ahoj lidi!
Chtěl bych znát vaše názory ohledně barvy skříně. Jedná se mi o to, jestli je vhodnější mít ve skříni bílou barvu nebo stříbrnou (alobal). Která lépe odráží světlo? Děkuji za Vaše příspěvky. Pedro :-)
Čaute lidi---sorry že zase otravuju ale potřeboval bych vědět kolik mam dát kytek do skříně o rozměrech 110x150x60 (šxvxh)...a jestli to mám vylepit alobalem nebo něčím jiným....protože jsem někde četl že alobal je na nic...jo a ještě jestli tam bude stačit sodíkovka s výkonem 250W..Dík a Čau
Čaute lidi---sorry že zase otravuju ale potřeboval bych vědět kolik mam dát kytek do skříně o rozměrech 110x150x60 (šxvxh)...a jestli to mám vylepit alobalem nebo něčím jiným....protože jsem někde četl že alobal je na nic...jo a ještě jestli tam bude stačit sodíkovka s výkonem 250W..Dík a Čau