Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Co by se stalo, kdybych sušil palice v boxu, kde se momentálně jede 12/12 a sušil bych nad stínidlem? Jak by se to mohlo negativně projevit na výsledné sušině? Musí být nutně tma na sušení?
Původní příspěvek od petis__ Co by se stalo, kdybych sušil palice v boxu, kde se momentálně jede 12/12 a sušil bych nad stínidlem? Jak by se to mohlo negativně projevit na výsledné sušině? Musí být nutně tma na sušení?
Tak doporučuje se ve tmě a chladu, páč účinné látky na světle a v teple degradují. Světlo snad není takový problém, stejně bys materiál asi umístil do nějaké krabice, papírové tašky nebo něčeho podobného. Větší problém je teplo, které bývá v horní čísti boxu vyšší než u samotných rostlin. Takže jako usušíš to, asi to moc neztratí, ale nějakej rozdíl tam nejspíš bude.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Tak doporučuje se ve tmě a chladu, páč účinné látky na světle a v teple degradují. Světlo snad není takový problém, stejně bys materiál asi umístil do nějaké krabice, papírové tašky nebo něčeho podobného. Větší problém je teplo, které bývá v horní čísti boxu vyšší než u samotných rostlin. Takže jako usušíš to, asi to moc neztratí, ale nějakej rozdíl tam nejspíš bude.
Dík za reakci, jde mi o to že už suším 4. den a potřeboval bych celkem rozjet květ z předpěstu aby mi kytky nepřerostly, takže by se další 3-4 dny sušily nad stínidlem v boxu kde bych od zítřka kvetl.
Zdravím, budu sušit na hůře, teplota kolem 15-25°C a vlhkost kolem 50 pres den a pres noc (21:33hod. bylo 17°C a 70% vlhkost) Po zemi jsou chuchvalce prachu(neni jich moc) a male okýnko, které je zavrene kouskem plexisklem(ale po boku jsou tenke mezery a profukuje pres to, to same i mezi skridlicemi jsou male mezery(neprsi na huru) Je to v pohodě?
A když to budu dávat do sklenice.. mám to nechat uplne uschnout na hure, a pak to dat do sklenice a otvirat nebo to mam dat do sklenice trochu ,,zive,, a tam to nechat d susit kdybych to otviral 3x denne? Dekuji za rady
zdrarec jak řešíte sušení autokvětu,kdyz se sklizi uprostred léta?,a kytky neschnou pozvolna,ja mam moznost sušit jen na hůře ale tam je ted megasauna,tak přemyslim jak to udelat aby to schlo aspon ten týden
Původní příspěvek od Combitch zdrarec jak řešíte sušení autokvětu,kdyz se sklizi uprostred léta?,a kytky neschnou pozvolna,ja mam moznost sušit jen na hůře ale tam je ted megasauna,tak přemyslim jak to udelat aby to schlo aspon ten týden
Dát to uzavíratelné papírové krabice. Pak to schne pomaleji.
Zdravím,mám trochu změněné podmínky na sušení než minulé roky.To jsem sušil na půdním prostoru,kde byla tma a průvan.Letos mohu pouze v prázdné místnosti,ale bez proudění vzduchu-nemohu otevřít okno,aby nebylo nic cítit do ulice.Když nechám v místnosti běžet odvlčovač,který zároveň trochu topí a navíc zapnu ventilátor,doschne to jako na půdě?Místnost není vytápěná,takže tam v říjnu bude cca 10stupňů.Nemám přidat i přímotop?
hoj v brzke dobe budu sklizet a nikde jsem nenasel opatimalni vlhkost jaka by mela byt v mistnosti kde susim.. tak co myslite?
ja to budu muset susit v te stejne mistnosti kde mam box a jede tam odvlhcovacka a jeste budou dojizdet nektery kytky co dozravaj pozdej.. v mistnosti celkem tma a 21 stupnu a 50 procent vlhkost zajistuju odvlhcovackou.... tak co myslite ? je to ok?
Naposledy upravil pjestime_osto6 03-02-2016 v 09:19 AM
Zdravím potřebuju tu od někoho zkušeneho radu. Budu poprve sklizet a sušit. A potřeboval bych poradit ohledně větráku na sušení a ne moc drahej budu sušit pomerně dost velke množství. A ještě se chci ujistit budu určitě ještě potřebovat vlhkoměr s teploměrem a ještě se chci zeptat http://www.adklenoty.cz/kapesni-mik...obnym-zvetsenim
toto mi bude stačit abych poznal v jakou dobu sklidit ?
Větrák potřebovat nebudeš, větranou místnost ano. Nejlepší je kytky sušit spíš pomaleji, 7-10 dní, i víc. Když na ně namíříš větrák, vyschnou nerovnoměrně - tj. paličky budou suché nebo přesušené, stonky ještě ne. Obecně platí, že správná vlhkost materiálu na skladování by měla být 55-60 % (to jde změřit vlhkoměrem ve kontejneru s matrošem), ale stačí je nastříhat do sklenic, když začnou stonky praskat při ohybu. Materiál ve sklenicích se pak ještě následných pár dní sem tam "větrá", dokud nemá požadovanou konzistenci. Teploměr ti k ničemu není
A 30-60x bude na určení zralosti stačit
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Dobře dík za radu. Já mám jeden pokoj kde jsou žaluzie je tam celej den tma skoro vubec tam nepronika světlo, takže kdybych měl otevřenou ventilačku to by stačilo ? Já právě všude četl že každej má větráky na to sušení.. každej piše něco jineho já bych byl rád, kdybych měl nějaky návod kterej funguje a zvládne ho i začátečník.
Dej si pozor, kam vzuch z té ventilačky proudí, aby se aroma nedostalo k nesprávnému nosu. Například Ceresit pohlcuje pachy nebo různé spreje, ale nedokážu si představit jak často bys musel sprejem stříkat.