Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nevim... myslim že údaje seedbankách atd. popisují obsah thc v čistých (ostříhaných) palicích. Naproti tomu policie by měla měřit obsah v celých kytkách. - tím spíš nechápu údaj o 36%. Nejspíš to proběhlo asi takhle:
" Franto kolik dáme tomuhle? Lepí to jak svině a ten puberťák včera řikal že je to zaručeně nejsilnější věc kterou teď v čechách seženeš.."
" No nevim tady koukám na nějaký semena a píšou 22% tak co třeba 36?
C.R.E.A.M. tak teď sem se pobavil, přesně takhle bych to viděl... takových fám koluje vždycky plno :P ... já osobně bych to vyděl na max 15-20% jestli vůbec
Tý jo, tak já bych chtěl vyzkoušet i těch 36% i těch 9-d-THC, fakt by mě zajímalo co by to se mnou udělalo...
Podle mě to budou takový masakroidní stavy jako po konzumaci THC navázaného na tuk - ale to sem ještě taky nikdy nevyzkoušel.
Loni nám naměřila policie 19,8% průměrně - takže věřím že Mr.Nice mohl mít 25%, další modely o něco míň, byly to všechno venky. Nevěřím 35% to není možný, nejsilnější ice-haše mají 50-60%
Původní příspěvek od Aryan A co udela s 12-13 letejma flaska vodky kterou si muzou koupit kdekoliv ...... chjo ten Robert Šlachta je hovado
Plně souhlasím! Alkohol je rozhodně tvrdší a nebezpečnější droga, než hulení. Když vidím ožraly co jsou "sfetovaný", že sotva choděj, pořvávaj po ulici, rvou se, jezděj v autě, tak mi je na blití. Problém je, že lidi se vůbec nezamýšlí, společnost jim předhodila legální alkohol a nelegální hulení, rozdělení na drogy a nedrogy a oni protože jsou tupé stádo se nad tím ani nedokážou zamyslet.
Představte si situaci, kdyby to bylo odjakživa naopak, alkohol nelegální a hulení legální. Bylo by to úplně to samé, akorát že v tom případě by byla legální opravdu méně nebezpečná věc.
Ale dost mě hřeje na srdci, že už si to uvědomuje více lidí než dříve a pomalu, ale jistě se blíží vítězství. Otázka je, jestli s etoho nedožije až další generace, ale snad ne.
obsah thc uvadenej bankama je zrejme procento z obsahu ostatnich cannabinoidu. tzn ukazuje pomer thc k ostatnim canabinoidum. tyhle cisla byvaj kolem 20%. jinak se taky udava pomer thc vuci ostatnim latkam v palicich .. tyhle cisla bejvaj kolem 5%. rozdil je zrejmej. a obe cisla sou dulezity. celkem to sedi s realitou kde model ktery ma od banky uvedeny nizsi cislo treba 16% muze bejt porad ve vysledku silnej stejne jako neco co ma treba 22% .. za predpokladu ze prvne jmenovany bude mit vyssi celkovej obsah thc v materialu .. napriklad misto 5% bude mit 7% .. snad sem to napsal trochu srozumitelne .. to mimo jine znamena ze pokud kberry pise ze jim nekdo nameril 19% .. tak by me zajimalo jak to merily .. protoze to neni mozny .. realny obsah thc v palicich mereno pomerem k vsem rostlinejm latkam .. se podle podle dostupnyho infa pohybuje kolem 5% u kvalitnich modelu.
Procenta u modelu, stejně tak jako to co policie naměří je prostě procento obsahu THC v sušině. Žádné poměry k ostatním látkám či canabinoidum.
edit: abych byl přesnej, to co jsem napsal plati pro ty seedbanky a policii. Jeden gram skanku pak po odečtení vlhkosti má cca 0,88, což je 880mg. Model s 10%THC má pak 88mg THC. Při kouření se ničí 20-60% THC. Zbyde tedy cca 24-70mg. Pro zkouření potřebuje člověk dostat do krve minimálně 6mg THC, ale spíš víc. Z jednoho gramu se tedy může zkouřit třeba i 6 lidí i víc, v závislosti na pár dalších faktorech a síle modelu.
Samozřejmě, poměry jednotlivých canabinoidů vůči sobě navzájem se liší. Některé africké sativy mají např. až 50% (z obsahu všech canabinoidů) psychoaktivního THCV. Díky tomu, pokud má model třeba 10% THC, ale má i hromadu psychoaktivního THCV, tak může být "silnější" než model, kterej má THC 12% a žádné THCV. Btw, samozřejmě, % je veličina udávající poměr látky k ostatním.
Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)
Naposledy upravil Galen Aldaron 25-07-2007 v 13:34 PM
to by si zasloužilo thread, nebo aspoň do síňe slávy
chlape vyšlechti nebo mi aspoň ukaž nebo pojmenuj odrůdu obsahující takové %
tady nezáleží je-li to tráva nebo hash, ono se to počítá jako celkový obsah složek společně s THC, seedbanky to mají zase jako čisté THC.
asi nevíš co to je ice hash, letos jsem potkal i 75% (podle údajů). Hash je v podstatě extrakt, proč by to nemohlo mít tolik %. Butan hash má určitě víc.
citace:
Původní příspěvek od šerpa
mannhunte?????????????????????????????????????????
to nemyslíš vážně že ne
§ 24: Zakazuje se dle odst. A) pěstovat druhy a odrůdy rostlin konopí (rod Cannabis), které mohou obsahovat více než 0,3% látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů
vyhni se tý ironii, když to ani nevíš jistě, nebudeš pak vypadat tak blbě
a u toho posledního bych se přiklonil ke Galenovi
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
ad 1) ty o koze.......
nejde o odrůdu, ale o hašiš, nejde o trichomy, ty v haši nenajdeš Hašiš je vlastně extrakt, tzn. že navíšíš procento aktivní látky, ve vztahu k ostatním...... a protože icelator se zdá být jedním z nejefektivnějších metod.... tak může mít i takové procento. a nedělej že to nechápeš
co myslíš, pokud vemu hodně silné ghí, proleju to éterem, hodím na talířek a nechám éter vyprchat, jaké % THC bude ten zbytek mít. podle mně hodně nad 50% - ale to už si vyzkoušej sám
ad2) konopí technické je konopí seté. Odrůda "konopí technické" neexistuje. Pokud by jsi spočítal ks kytek v republice, dojdeš k závratnému číslu a myslím že tak 90% kytek bude technika, tudíž méně než 0,3 % THC. to jestli to někdo hulí nebo ne je vedlejší. Proto si dovolím tvrdit, že většina sativ má % THC pod 1.
stále nechápu tvojí vševědoucí ironii, s tou moc daleko nedojdeš
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
Berte kytičku prostě jako roztok THC, pro jednoduchost..;-)
Z celkový masy jedné rostliny, označme si ji C (můžeme brát zelenou kyti, usušenou kyti, hashový olej), tvoří THC X %, kde X je závislé na genetické výbavě a podmínkách růstu. Ostatní látky v rostlině (voda, cukry jednoduché i složité, celulosa, minerální látky atd.) tvoří zbytek, tedy Z = C - X.
Samosebou JE možné snížit koncentraci látek Z. (Sušení,ice-o-lace,extrakce parou atd.)
A protože C = X + Z, je jasné, že když v celkový mase snížíme obsah zbytkových látek Z, sníží se nám i C. Představte si teoretickou možnost, že látky Z zcela odstraníme. Bude se nám C rovnat X, tedy X bude tvořit 100% z C. Ale to NEznamená,že v kytce je 100% THC....;-)
V labu by to asi šlo, ale to asi pánové na mysli neměli, žejo...
THC level se udává ve vztahu k daný kytce, ne k rafinovanýmu produktu....;-)
Co ja vim, tak to, co policie nameri, je pomer kanabinoidu k celkove vaze vzorku. Takze kdyz mate gram huleni s 10% kanabinoidu, je v tom 100mg kanabinoidu.
Tohle vim nabeton, mel jsem v ruce papir s vysledkem policejni expertizy. Policie neresi kolik z toho je THC a kolik jinych kanabinoidnych sloucenin. Pro ne je sila kytky dana mnozstvim kanabinoidu a podle toho pak taky delaji odhad na kolik to je davek.
jestedmane - trichomy v hasisi najdes. prave trichomy (i rozdrobene) se totiz z rostliny ziskavaji vytrepem nebo ice-o-latorem. kdyz mas bily pollen hash, jsou to skoro ciste trichomy a jejich ulomky + nejake ty primesi.
Serpa: jak se extrakci navysi procento ucinne latky? no prave extrakci! znizenim podilu balastu vuci podilu ucinne latky. to same co s alkoholem, treba. Kdyz si vemes pivo, ktere ma 5% alkoholu a destilujes ho, muzes ziskat napriklad 96% alkohol - proste eliminujes tu vodu a nejake ty primesi.
Pardon pánové, že vám lezu mezi provazy, ale... mluvíme zde ještě stále o otázce kolik THC obsahuje marihuana? Pokud ano, nohy můžou zůstat v bačkorách.
Jestliže se to změnilo na téma co můžu z kytky vydostat extrakcí, rafinací, ice-o-lací, meditací, ve vztahu k následné akcelerací... tak by možná bylo minimálně zdvořilé uvádět z d r o j e informací. Tady přece nemůžou existovat byť by dva protichůdné názory.
Co se týče samotného měření obsahu THC v rostlinách konopí Policií ČR (ale spíše se bude jednat o pověřenou instituci - nevím..) tak jistě existují jejich směrnice a postupy. A myslím že by šly vyhledat i na G.
Mě osobně příjde srozumitelné :
citace:
Původní příspěvek od inf3cti Co ja vim, tak to, co policie nameri, je pomer kanabinoidu k celkove vaze vzorku. Takze kdyz mate gram huleni s 10% kanabinoidu, je v tom 100mg kanabinoidu.
Policie neresi kolik z toho je THC a kolik jinych kanabinoidnych sloucenin. Pro ne je sila kytky dana mnozstvim kanabinoidu a podle toho pak taky delaji odhad na kolik to je davek.
ale není mi jasné, jestli "vzorek" tvoří komplet rostlina, nebo jen květenství. Každopádně si dokážu představit, jak mooc může bejt todle měření manipulativní v "zaujatých" rukou. Ale to už je opravdu jiné téma...
Sorry za OT
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.