Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Asi takhle, je pravda, ze ty kytky jsou jaksi "zdeformovany" tim, ze byly vykultivovany pro pestovani pod umelym svetlem. To ale samozrejme neznamena, ze pod sluncem neporostou. Porad jsou to KYTKY, takze samozrejme budou sami v pravou chvili reagovat na snizujici se dobu, kdy slunce sviti a vykvetou. Smozrejme to za pokus stoji! Zrovna ja mam venku Jacka Herera a Haze a docela si od toho slibuju...
Loni sem pěstoval venku nějakej skunk co sem se zněho báječně vykouřil a našel v něm semínko....kytka vyrostla asi metrpade vysoká ale i když se dokázala přírodnim poměrem svitu slunce a měsíce přelomit do fáze kwětu,nedojela a bylo z ní pouze pár (ale vynikajících) váčků..
...letos co jsem začal pěstovat odrůdové modely,mám venku pár Durban Poisnů a kamarád pěstuje Bahaiu s tím,že kytičky se tváří velice spokojeně a to i přes to že se straním jakýmukoliv chemickému hnojení...myslim že to vyjede do plný pestrosi a že tomu hodně přidá fakt že sme na tyto modely vybrali sušší místa.Držim ti palce stejně jako všem a doufám že bude možno vidět nějaký tvý fotky...
kwet..
zdravím,
na dvouměsíčních řízkách sázených do květináče se mi udělali hnědé tečky(na listech) nehnojil jsem a pravidelně zalejvám. evidentně to zabranuje růstu co s tím.
dik
no chtělo by to asi fotku, protože mě "hnědé tečky" fakt nic neříkaj , jestli jsou to hnědé až zrzavé skvrny, tak by to mohla bejt suchá plíseň, ale ta spíš souvisí s přehnojením, řešil jsem to tady rezavé skvrny na listech (bohužel fotky těch mejch kytek už tam nejsou)
2 LUK: nenapsal jsi, jestli ty kyti jsou venku nebo in. Takže nevím, ale zkusím tohle, pokud jsou ty kyti venku v květináčích, tak to může být klidně ten nejzákladnější vál v tom, že na to sprchlo (nějaká přeháňka) a potom na to zasvítilo slunko, když tam byly ještě kapky z toho deště a tím pádem se to trochu popálilo a zůstali tam skvrnky, ale tohle nijak nevyřešíš-leda zastřešením. A nebo to taky může být v souvislosti s tím, že nehnojíš a tím pádem je ta půda již vyčerpaná a kytka má málo živin, ale to se mi nezdá, za dva měsíce z hlíny nevytáhne dle mýho žádná kytka všechny živiny.... Takže je to třeba tímto, ale spíš tím prvním.
Mějte se good
Zdarec
Chtel bych se zeptat naplanoval jsem na toto leto vysazeni indooru BB do foliovniku, chystam se na to do tydne, uz je prepla na kvet pod sodikem. chtel jsem jen vedet jestli bude treba nejak zakryvat nebo staci mesicek?
to Bioss: jo jo, chcita ma pravdu, světelná perioda je pro květ momentálně dost nevýhodná (i když už mi nějaký outdoory začínaj trochu kvést, ale to je o něčem jiným, než indoorovky!) tak že bez nějakýho zakrejvání se to asi fakt neobejde
jinak s tim měsíčkem jsem taky mimo mísu
oton, chcita,hihi: mam to v květináči venku na balkoně.zpočátku jsem si myslel že to je spalené od sluníčka,ale neni.zkusil jem se podívat na vzhledové změny(slušnej článek),ale nic podobného jsem tam nenašel.
uběhl týden a je to čím dál horší.ještě jeden takový a je po ní.foto bohuzel nemam k dispozici.
ještě jednou podrobný popis:z počátku malé hnědé fleky,které se postupne zvětšují. jsou na krajích i uprostřed, na malých i větších listech.když je flek větší list žloutne a usychá.nehnojil jsem. ted kdyz píšu ty řádky kytku mám před sebou a při prokypření vylétávaj malé mušky to je možná příčina,také na pár listech,které jsou ještě zdravé je zaschlý sliz jako od slimáka(slimáka na balkone na 100%nemám).kyti vypadá stale sklesle jako kdyz spí,ale i pres den.
luk
Původní příspěvek od amalka ja jedu Nl a Ak47 - na balkone - kytky jsem nechal rozkvest zacatkem
dubna pod sodikem.... wooooooooo!
zakryvam je nepravidelne, spis tak jednou za tri dny
hnojim ah asi dve vicka Bloom jedno Micro do dvou litru
zatim jsem megä spokojenej - uz navzdycky takhle
vetve zalamuju tak aby udelaly kolinko - vysledkem jsou kytky
30-35 cm vysoke - a kazda zabira 1/4 metru ctverecniho
kazdy den je pootocim - ze vsech stran stejnomerne podrusta do stran
! na balkon ideaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
No pridam i se svym... (doufam ze uz sezenu digital na foceni)... Mam to 30cm vysoky (max) kazda kytka ma svuj kvetinac (je to na balkone)¨. Kveti¨nac je zaplnenej tak 45*45*20cm hlinou(perlit+kaktus+na dno KERAMZIT+kopost zahr.+Obyc substrat). Kytka pokryva 0,5-0,6m2.... Jsou to 2*WW + 1*Jherrer...
Budu muset zakrejvat, nebot nemuzou bejt vic jak 70-80cm vysoky.
1) kdy mam zacit zakryvat? Chtel sem zacit 14.7.03 (+/-)
2) Kolik cm odhadem ta kytka vybusi pri kvetu?
3) Toho 14. cervence asi budu muset zakryvat ne jednou ze jo..
doufam ze to nafotim at vime na cem sem.... hnojim jednou tejdne zatim KRYSTALON start+++chci prejit na OBM+pythamin pokud budou LOVE
(...), ...sprchlo (nějaká přeháňka) a potom na to zasvítilo slunko, když tam byly ještě kapky z toho deště a tím pádem se to trochu popálilo a zůstali tam skvrnky..., (...)
Sorry, ze se vam pletu do diskuze, ale jak muze propalit slunko tecky do listu pres kapky?
To LUK: takže to už vypadá líp, dle toho co jsi popsal a možná, že už znám příčinu toho proč je ta kytka tak skleslá a de do prčic. A to, že v tom květníku máš svilušky, to jsou takový malý svině mušky, který žijou tím, že Ti stahujou listy malejma pavučinkama (proto taky vypadá tak skleslá) a v těch (asi) pěstujou mladý a ty mladý vysávají z té kytky štávu a ta potom schne, není náhodou ten sliz (pavučinky) aji na těch skvrnkách z druhé strany listu? No možná by to mohlo být tohle, ale každopádně, pokud tam máš mušky, tak to té kytce neprospívá a doporučuju se zastavit v nějakým obchodě a koupit něco co je zničí.
Cicmon: doporučuju, aby sis udělal malej pokus Jak je Ti dobře známo, tak voda lomí světlo, protože má větší hustotu než vzduch, takže pokud tam zůstane kapka na listu a zasvítí na to slunko, tak ta kapka funguje zhruba jako lupa nebo něco na ten způsob. Proto je nejlepší zalívat kytky večer........
...tak voda lomí světlo, protože má větší hustotu než vzduch, takže pokud tam zůstane kapka na listu a zasvítí na to slunko, tak ta kapka funguje zhruba jako lupa nebo něco na ten způsob. Proto je nejlepší zalívat kytky večer...
Tak to je s prominutim pekna hovadina - 1. tohle lomeni svetla je uplne neco jineho (nebo myslis ze vodni koryta jsou vypalena? 2. koukni se nekdy jak vypada lupa a jak kapka vody . Maximalne muze mit vliv vetsi plocha kapky vody, ale "tecka" se tam opravdu nevypali.
To Hugila a Cicmon:
možná, že jsem napsal ptákovinu a hovadinu, ale byl jsem a ještě jsem v přesvědčení, že to takhle nějak nebo něco takovýho funguje (prostě, že malý skvrnky na listech můžou mít i tento původ-od kapek vody)>>nebo mi snad můžete vysvětlit, proč se na kytkách dělají tyto skvrnky, při čemž maj všeho dostatek-vody, živin a netrpí žádnejma škůdcema- a jen proto, že přes den zaprší a pak vysvitne slunko, tak jedině ty kapky můžou být příčinou těch malejch skvrnek, každopádně se nehádám, nečetl jsem o tom nic odbornýho, psal jsem, že zhruba jako lupa nebo něco na ten způsob tzn: zvýšení teploty na jednom místě s následným poškozením toho místa>>ne "jako lupa", každopádně, až budu mít tu možnost, tak si to otestuju a pak uvidíme Teplotní šok apod je mi jasný, ale určitě nezalíváš odstátou ohřátou vodou přes den a ještě k tomu z konve s růžicí, protože prakticky nebýt toho odpařování tak by to bylo jedno, ne? (nebo by ta voda byla moc teplá? )Ale já myslím, že to není jedno...... No vodní koryto asi nebude vypálený, ale to je jedno, vím jak jsi to myslel a místo toho jsi mohl napsat tady kámošovi třeba příčinu jeho problému, ne? Nebyl by to líp investovanej čas? Než jen oponentovat? Hmmm? Copak kluci Hugila a Cicmon, když přece víte, že takhle to není, tak by jste aji mohli vědět, proč to tak je ..Dělám si prdel ...Každopádně malej pokus by neuškodil. A určitě ho provedu a pak napíšu.....Jestli si vzpomenu Taky mě napadlo, že to může být tím, že prostě a jednoduše než se ta kapka odpaří, tak ju to slunko ohřeje tak, že tu kytku trochu popálí a potom je tam ta skvrnka, co Vy na to? Tohle by nebylo možný? Nebo to je zase pěkná ptákovina a hovadina?
2hihi: Na tom uz neco je, kazdopadne jestli to vyzkousis a vypatras pricinu tak ti bude spousta lidi vdecnych (a sorry, ze oponuju, ale me se "tecky" na listech nikdy neobjevily a navic by to muselo byt na vsech rostlinach za dane situace)
A k tématu: Indoor venku jedu letos poprve, jako prvni (v kvetnu) sli ven afghani, white skunk, shiwa skunk a nejaky noname. Afhani rostli (rostou) jako z vody, ale skunky mi ozrali zli plzi
(btw. neco o boji proti nim http://mollusca.host.sk/malakologie/skudci.htm )
Shiwa uz to nerozchodil (zil, ale nerostly zadne dalsi listky) a WS jsem si vzal domu na leceni a v cervnu jsem ho spolu s budhou a great white sharkem ubytoval ve foliaku (tez foliovnik ).
No a ted to vypada tak, ze afghan ma neco kolem metru (zastrihovany FIM, minimalne 7, spis 9 vetvi - uz jsem ho delsi dobu nevidel) a kyti ve foliaku maji cca 40 cm
Vsechno bylo z rizku a poloha "zahradky" je 500-600 m.n.m. v Podsumavi
PS: Pristi tyden jedu na chatu, tak sem v Nedeli snad postnu nejaky photoz
MYSLíM žE VONKU JE TO SUPER..VALíM USH NEJAKý TEN RôčIK VONKU..A NIGDY SOM NEMAL PROBLéMY....IDE LEN O TO žE TI TO NIEGDO NáJDE A VYTRHá..ALEBO EščE DRUHá A HORSHIA MOžNOSť JE žE TI TO NáJDU CHLPY A PPF,KUA..FÓK OF SLOWAKIA....MáVAM SUPER STROMY OKOLO 2 ASH 3 METRE....