Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nebo spíse knížecky "Varíme s konpím" mi (mimo jiné) utkvela
v pameti jedna passage o krížení konopy indické & chmelu v asijské oblasti, a to kvůli pašování, a fáchlo jim to. Zkoušeli roubovat konopu na chmel, ale nic, tak to otocili a - tradááá....a juchůůů - thc etc. (už je to dýl co jsem to cetl, takže to asi nebude 100% presne,,,...ale jó, asi tak ńák to tam bylo)
Nevím co haluzíte s chmelem, o tom nic nevím, ale pár známých úspěšně už několik let normálně roubuje brcko, ale ne na chmel!!! normálně roubujou samce!!! postup následovný: 1.vyroste samec (hajzl jeden )
2.tak ho vesele fiknem a necháme kus stonku
3.na ten normálním postupem (jak zahrádkáři stromky) štěpařským voskem naroubujem řízek ze samice (řízek rozuměj větévku či malou kytičku)
4.no a teď se čeká jestli se řízek chytí
5a.nechytí se...je to v prdeli
5b.cytí se a je to v poho
takováto kytka nebude samozřejmě žádný macek, ale lepší než samec!!! CO VY NA TO????
Moc by me zajimalo, jak to je z roubovanim kyti na kyti, docet sem se tu o roubovani z chmelem, ale to me nak moc nezaujalo. Estli nekdo mate zkusenost z roubovanim only travky. Tak se plz ozvete. Roubovani by mohlo ulehcit mnohym pestitelum, stacilo by mi jednu "staletou" kyti s velkym stonkem a do nek roubit ruzny druhy paleni. Usetri to hnojivo a misto. Tak by me zajimalo, estli to je teoreticky mozny a nak prakticky ozkouseny. Jo a v pripade proveditelnosti, estli se daj takhle roubit ruzny druhy a co z toho potom vznikne. DIK M0C
Dont drink too much if you cannot take it, it might be better to smoke Marihuana.
to Sinuhet: no roubovanim stromu, keru se da ziskat uplne neco jinyho nes to bylo, tak by me to zajimalo,........ale ze by to bylo neaky EXTRA to si nemyslim
No ale proc si mam pestovat rostlinku a pak ji nekam roubovat? Proc ji nenechat rust celou? Myslis si ze roubovanim dostanes neco jineho, nez bez nej? Ze se nejak sectou vlastnosti te spodni odrudy s tou horni?
asi niceho nedosahnes,ale myslenka je to preci pekna,kdyz budeds sklizet palice jako paze z jablone....a nebo by to mohlo byt dobre kvuli utajnosti,nemyslis?!
zdarec groweři, zkoušel to někdo někdy, dalo by se tím docílit pěstění na jiné úrovni , místo toho, aby pěstitel řízky šoupnul do kostky rockwoolu, tak by je naočkoval do matky (či jiné větší kytky), takto by mohl mít z jedné kytky třeba 5 různých odrůd, myslim si že by to jít mohlo, každej ví kolik toho cannabis vydrží , jednou to určitě zkusim
tak 2 roky zpět sem četl článek o tom, že se jim podařilo naroubovat chmel na konopí, ale naopak ne... pokud na něj narazím, hodím link
Můžeš ale zkusit použít jako podnož např. techniku, ta má dobrý růstový potenciál. Bylo by to sice pěkný, ale pochybuju, že by se to nějak uplatnilo a používalo...
Napadl mě ale příklad, kdy by mohl mít matkář naroubovanou pomalu rostoucí indiku na bujné podložce a nebo naopak tahající se sativku na slabší indice
EDIT: tak teda duplicita, něco o tom už tady je http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1318
marihuana není droga, je to posvátná bylina, která poodhaluje filozofii života...
napadlo mě to hned potom co jsem viděl foto jabloně, která měla 5 druhů jablek, zelený, červený, žlutý atd, prostě každá větev obsypaná jiným druhem jablek, tak mě napadlo proč to nezkusit u konopí, mít hlavní kmen, z něj nechat pár silnějších větví, např. 3 a na ty naroubovat třeba Shamana, WW, PP docela by mě zajímalo co by z toho vzniklo za paskvila
No me to pripada jako dobry napad ciste z estetickeho hlediska ona takova bonsaj s vrskama BLueberry musi vypadat naprosto famozne jestli najdu druh na ktery by se to chytlo.. Zkusim neco z podobne celedi.. funkcnosti to asi moc nepomuze..nezkousel jsem netusim..
Stop bitching around and do something useless..:-D