Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
šerpa: reagoval sem na na "zmutuje na úroveň, že stejně chcípne" tím, že chcípne než něco takového stihne Asi sem moc puntičkář. U takového množení záleží i na distribuci mutací v tom jedinci. Může být na houby a poškozený, ale když tam něco svěžího obrazí a vyroste z nepoškozených, a z nějakého důvodu zdravých buněk, tak vlastně proběhla selekce na úrovni jedince. Jinak to ale fakt nemá cenu řešit Ty změny jsou tak zanedbatelné, že by jsme museli nekontrolovaně řízkovat miliony let Něco jiného je možná cílená selekce nějakých růstových anomálií pokud se někdy objeví
Jinak sem to asi moc rozvedl ... jsem hold puntičkář, takže už nic nenamítám
Ja bych rekl ze plevel jako trava chcipne akorat diky neopatrnemu zachazeni...Urcite original matka OG kush je davno kour ale ten plevel zije dal jako klon ve stovky rukach. To je evolucni scopnost konopi rust dal kdyz ostatni kytky ozvykany mastodontem chcipnou smrtelnou ranou. Priroda nedela chyby jako degradace pri takovem genialnim propagacnim resenim. nicmene lidi taky uz nemaji ocasy.. prekazi pri chuzi... ahem, muj ne.
K+
P.
No nechci se Vám tady do toho srát když se tady vede taková bouřlivá diskuze ale čistě logicky kytká muže sic nastřádat hafo mutagenů způsobenejch stresem a kdoví čim eště ale podle mě tyhle změny předá až další generaci v semenech ?
Prostě potřebuje SAMCE jako všechny a mohla předat svou genetickou informaci do další generace ... ?
Jako treba u lidi... po leta ruznych civilizacnych chorob a volnych radikalu... viry bakterie nejsme tak chytry jako kdyz se narodime, nebo nam nefunguje palec?
Degradace proste neni, nebojte se, je to dlouho diskutovany mytus ktere je fyzicky nemozne.
Klony nedegraguji, bylo by to proti prirode a cannabis je prilis perfektni kytka (prezivac) aby se neco takovyho delo.
P.
jj, presne tak, tady se nekdo snazi tvrdit, ze v ramci jedne rostliny, muze existovat jakychsi X DNA, ktere se predavaji ryzku podle toho, z ktere casti puvodni matky je klon? ... hehe nesmysl ...
imho. lamy
nejde o žádnou sebedestrukci (i když dna umí i to), ale jde o chybu při kopírování genů (čím víc se kopíruje, tím víc chyb vznikne), samozřejmě existují i opravné geny....ale to je jak záplata na kalhotech...kalhoty fungujou, ale maj záplatu
To mi, ale neříkej, že si kytka do každý větvičky nahazí jiný DNA? Co to je za hovadinu...alespoň to vyplynulo z tvojeho příspěvku. Přeci ustříhenš na řez kus rostlinky a ta je ze stejnýho matroše jako ten zbytek. Když rež zakoření a roste - uděláš z něj matku - tak prostě dorůstá část kytyk a to je stejný jaky když třeba doroste list.
Můj názor na to je, že prostě někomu vadilo, že on se ser.e se selekcí a někdo si pak z řezu udělá rovnou matku. Nebo prostě nějakej omyl.
trafo: hele zaciná to od semínka, tam je puvodní genetika, kterou pak ovlivníš výživou, péči a třeba věkem, páč se furt jenom kopirujou geny v bunce, pak bunka....a občas se to prostě sekne, to se stává i v lidským organizmu....já jen říkám, že čím toho prostě řežeš víc=>tim dele se kopiruji bunky.....neni to proste o nejaka drasticka zmena DNA, ale je to proste jiny no....a samozrejmě, že řízek, který ufikneš třeba po měsici růstu matky, tak má uplně jinou kvalitu než ten kterej ufikneš za půl roku
Jo s tim casem souhlasim. Ale kdyz mas matku ze semen tak z ni taky rezes a myslim ze tam dochazi ke stejnemu genetickemu opotrebeni jako u matky z klonu. A dopada to stejne. Jak z klonu tak ze semene se matka snazi nejakym zpusobem bojovat proti tomu aby zanikla. Zkratka je to asi jen o tom case a poctu narezanejch kousku
Souhlasim, ke konci uz nebylo tolika odbornejch nazvu.
Z praxe muzu rict, ze klon ze spatne rostliny, ktera byla udelana z rizku a ten rizek pochazel z rizku, ktereho je mi puvod neznamy a muzu rict, ze jak kvalita, tak vynos se oproti ostatnim kytkam nezmenil, vzdy dosahnu s jakymakoliv klonama stejnych hodnot (samozrejme +,-), vzdy zalezelo na okolnostech, ktery jsme jim ja poskytnul... pozn. substrat, velikost kwetniku, hnojivo, pocet klonu atd. atd.
Nic tim nemyslim, urcite nejaka degenerace tam bude peace
podle me bude v pohode....jesi byla ta matka ze semene dobra,tak rizek je identicka kopie ne?tudis by se na matce z rezu samice ze seminka nemela projevit zadna degenerace...
Já myslim že na tohle téma tady už určitě tread je ale klidně ti řeknu že i když sem tu procedudu zopakoval asi 4x (řízek->matka) výraznej rozdíl sem nepoznal a to jak ve výnosu kvalitě nebo chuti
jj presne tak kdys tu matku nebo ten rez nebudes rezat treba 10* tak by to melo byt uplne v poho taky sem to tak to zkousel a vse uplne v poho
Máma mi říkala že bych mel vysadit, máma je máma, nechal sem si poradit nestačil se divyt co všechno se dá sklidit ....
nemam rad kdys zmich rizku znikaji matky!neres mou cestinu ja neresim tebe
ja rezal GWS tak 20* po dobu 2,5 let a porad dokazal delat stejne sisky jak zezacatku, jenom ten rizek proste musi byt zdravy a rozrostly... vune chut vsechno stejne