Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » Salvia divinorum unofficial guide by Tarrnaa
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Pomohlo vám to?
Ano
Ne
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
Tarrnaa
Stálý Člen

Karma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2006
Příspěvků: 412  

Palec nahoru Salvia divinorum unofficial guide by Tarrnaa Příspěvek č. 1

Tak po delším pěstování této magické kytičky se s váma podělím o moje zkušenosti a uveřejním můj výtvor Je to v podstatě shrnutí mojeho prvního fóra o šalvěji. Po pořízení šalvějky jsem postupoval metodou pokus-omyl, protože informace na netu nejsou tak přesné a i každý jednotlivě to pěstuje trochu jinak. Proto se můj návod zaměřuje z poloviny na to, co rostlinka potřebuje a z poloviny na to co nejlíp funguje u mně. Třeba to někomu, kdo si zrovna pořídil šalvěj, pomůže.


Historie

Šalvěj divotvorná patří do jedné z podčeledí hluchavkovitých zahrnující asi 500 druhů. Její domovinou je oblast Oaxaca v Mexiku. V místě původu je známa pod lidovými názvy jako „pastýřovy listy“ , „věštecká šalvěj“ nebo u nás jako šalvěj aztécká či mexická. Mazatéčtí šamani ji používali při rituálech v době nedostatku halucinogenních hub a zřejmě se jedná o stejnou rostlinu, kterou Aztékové nazývali pipilzintzintli. Rostlina je údajně opylována kolibříky a jen okolo 1% semen vyklíčí.Hlavním způsobem rozmnožování v přírodě je tedy vegetativní množení. I proto se předpokládá, že tato šalvěj je hybridem dvou neznámých druhů a vlastně kultivarem vypěstovaným Aztéky. (opsáno z Enspyra)


Úvod

Rostlinky šalvěje jsou ideální jako pokojové rostliny nebo do foliovníku. Volně venku v půdě jim to moc nesvědčí. Bez ochrany foliovníku jsou choulostivější na letní vedra a poškozuje je vítr. Netvrdím ale, že by to nešlo někde ve stínu pod stromy, kde je stále vlhko a nefouká tam. Osobně jsem to nezkoušel.

Půda

Rostlina potřebuje dobrou drenáž a tedy lehkou vzdušnou půdu. Velice dobře roste v lesní hrabance, rašelině nebo kompostu s příměsí písku. Písku by měla být 1/4 až 1/3 . Ve foliovníku či skleníku ji vyhovuje jakákoliv dobře zrytá hlína. I tady je dobré přidat kompost a hlavně ze začátku mulčovací kůru kvůli konkurenci plevele. Kůra taky drží vlhkost. Taky je dobré ve foliovníku zakopat koňský hnůj.

Voda

Záleží na množství světla a teplotě. Rostlině by neměly stát kořeny ve vodě, ale měla by mít dost vlhko. Občas nechat půdu proschnout a pak zalít. Šalvěj si sama řekne pokleslými listy, kdy je moc horko nebo kdy potřebuje vodu(jakmile to udělá, tak nepanikařit a zalít nebo přesunout do většího stínu v případě, že má vody dost). Řízky potřebují pro zakořenění přiklopit sklenicí nebo plastikovou krabičkou aby měly 100% vlhkost. Po zakořenění si zvykají i několik dní na sušší vzduch, ale ty schopnější si zvyknou hned. V bytě ji přes léto rosím ráno a večer (když na ni nesvítí slunce). V zimě je málo světla, tak raději nerosím (zvýšený výskyt plísní v zimním období)

Ve foliovníku je dobré zalívat ráno nebo večer, tak aby se zalívalo co dva dny. Taky by měly být ve foliovníku, který má větrací okénka na obou stranách, aby bylo možné v extrémních vedrech snížit teplotu zálivkou a odvětráním.

Světlo

Šalvěj vyžaduje docela hodně světla, aby rostla, ale příliš dlouhá doba vystavení přímým slunečním paprskům(celý den) ji nedělá dobře. V bytě je ideální takové místo, kde svítí celý den přes hustou záclonu nebo parapet kam svítí asi jen 3 – 6 hodin denně. Kořenící řízky vyžadují stín a později asi hodinu přímého svitu nebo „probleskující“ světlo(například přes mírně sklopené žaluzie). Pokud je rostlina vystavena příliš silnému slunci nebo je v bytě teplota nad 28C upozorní na to pokleslými listy. Opět nepanikařte - je to vratný proces a po posunutí květináče do méně prosvětleného místa a porosení se klidně vzpamatuje i do dvou hodin.

Pokud pěstujeme ve foliovníku je dobré mít foliovník napůl zastíněný stromem nebo mít kolem foliovníku vysazené rajčata a okurky, aby dělaly polostín. Taky potrhaná vojenská maskovačka je řešení, když nemáte na velkém pozemku ani jeden strom. Ve foliovníku díky zvýšené vlhkosti rostliny vydrží větší teplo i sluneční svit… ale nic se nemá přehánět.

Pokud má rostlina dlouhodobě světla příliš, poznáte to tím, že listy žloutnou a řídne jim pletivo v listech (viz foto)





Teplota

Optimum růstu mého klonu je asi 20-25°C. Ale i rozmezí 18-27°C rostlinu nestresuje. Do foliovníku sázím na konci dubna. Teplota venku 12 – 15°C přes den není problém. V noci by neměla teplota klesnout moc hluboko pod 10°C(třeba až pod nulu ). Tak jako u vody a světla rostlina upozorní na přílišné horko poklesem listů. Dá se to řešit dočasným přesunutím do stínu a porosením. Ve foliovníku snížíme teplotu zálivkou a větráním.

Hnojení

Zakopáním koňského hnoje do půdy ve foliovníku se rozhodně nedá nic zkazit.V bytě se mi osvědčilo hnojit střídavě Kristalonem start a OBM podle přibaleného návodu. Musí se však u mladých rostlinek dávkovat méně než uvádí návod a aplikovat jednou za 14 dní nebo pokud rostlině světlají listy (nedostatek minerálů,P nebo jiných stopových prvků v půdě díky časté zálivce). Ve foliovníku se mi velice osvědčila zálivka z kuřinců. Připravuje se tak, že se naplní do poloviny kyblík slepičím trusem a zbytek se doplní vodou. Kyblík se nechá týden stát někde v rohu zahrady a občas se zamíchá klackem. Výsledný „produkt“ se po zamíchání naředí vodou v poměru 1:15. Tedy na 1L takto nakvašených kuřinců se dolije 15L vody. Koncem léta taky můžete udělat na svých rostlinkách pokus a dát jim větší dávku hnojiva na květ. Mě osobně se to nepovedlo, ale někomu už vykvetly. Květy jsou však většinou sterilní a jen pro okrasu.

„Škodná“

Nejlépe se dá vyhnout škůdcům prevencí. Půdu můžeme tepelně upravit v troubě (v zavařovacích sklenicích na hlubokém plechu s vodou) hlavně kvůli konkurenčním rostlinám a houbám. Venku všechno zahubíme na podzim neselektivním herbicidem(třeba Dominator) Šalvěj mohou napadnout roztoči, kteří jsou okem nerozpoznatelní… může jít o hálčivce, vlnovníky, červce, svilušky. Poznáme je až podle bílých teček na povrchu listů (cca 0,25-0,5mm) , zastaveného růstu, žlutých kazů na listech a vadnutí rostliny. Je jedno o jaký druh se jedná všechno spolehlivě zahubí přípravek Svilustop, který ztrácí toxicitu asi po 1 měsíci (a je pak možné sklízet). Jedna složka zabijí roztoče a druhá složka způsobuje sterilitu těch několika, kteří přežijou.

Další věc co Vás může trošku potrápit je plíseň v zimě, kdy je málo světla a rostlinky jsou slabší. Klasická bílá plíseň na hlíně v květináči nevadí. Tu stačí rozhrabat prstem vždy, když se objeví. Problém je, když se objevují na listech hnědé kulaté skvrnky. I proto bychom v zimě měli naši šalvěj zalívat méně a nerosit na listy. Pokud se plíseň objeví je třeba odstranit všechny napadené listy(nebojte se kytku dost otrhat) a použít Kuprikol, který částečně pomůže. Další věc, kterou plísně nemají rády je sluníčko, takže v zimě ji najděte místo, kde svítí pokud možno celý den – třeba jižní okno nebo growbox Pomůže taky přesazení do nového, čistého květináče.




Zaštipování a FIM

Dvě metody slouží k většímu „zalistění“ a nutí rostlinu více větvit. Zaštípnutí jednoduše provedeme tak, že ulomíme nebo alkoholem očištěnou, suchou žiletkou uřízneme asi centimetrové vrcholové lístky (viz obrázek). Výsledkem jsou dvě větve. Zaštípnutí stačí provést dvakrát. FIM se provádí u asi 4mm velkého vrcholku, který je ještě částečně schovaný mezi, v té době asi 1,5 cm velkými, vrcholovými lístky. Je třeba je seříznout žiletkou proti čtvrtce papíru asi v polovině nebo jim odstřihnout horní polovinu malými nůžkami na nehty. Výsledkem jsou 3 – 4 větvičky na původním jednom stonku, z nichž jedna nebo dvě jsou silnější a stanou se hlavními vrcholky. Růst nových vrcholků trvá u jednoduchého zaštípnutí asi týden a u FIMu 10- 14 dní. Druhá metoda je praktičtější (1 fim = 2 zaštípnutí), ale vyžaduje větší zručnost a ne vždy se povede.


Množení


Šalvěj má velice dobrou regenerační schopnost. Nejúčinnější a nejbezpečnější je řízek zasadit přímo do hlíny s pískem nebo do písku. Je bezpodmínečně nutné půdu na řízkování péct 1/2 hodiny až hodinu v troubě, aby se minimalizoval výskyt plísně a hnilob. Žiletku, kterou provádíme řez omyjeme lihem a necháme usušit na čistém papírovém kapesníku. Potom uřízneme řízek s minimálním rizikem infekce. Větvička, kterou vybíráme by měla mít 2-5 pater s tím, že ponecháme jen 4 vrcholové lístky. Nedotýkáme se vrcholku a malých lístků, aby později nečernaly. Po zasazení do průhledné uzavíratelné plastikové krabičky nepřemisťujeme pokud to není nutné. Nejlépe je dát zasazený řízek na místo kde je přes den dost světla, ale slunce tam nezasvítí(třeba ke zdi naproti okna nebo na skříňku hned vedle okna a podobně….). Na přímém slunci vadne i v uzavřené nádobce. Taky je třeba co 2 až 3 dny na chvíli odvětrat vlhkost z krabičky, aby to nezačalo hnít. Po několika dnech můžeme rostlinky v krabičce přemístit i na místo, kde trochu svítí slunce – například za záclonu na nějaký stůl přímo před oknem nebo před částečně sklopené žaluzie. Za týden až 14 dní by měly být rostlinky zakořeněné. Jakmile zjistíme, že mají kořínky*, otevřeme večer krabičku a čekáme 2 hodiny. Pokud některé uvadnou přesadíme jinam ty co nezvadly a ještě krabičku na pár dní zavřeme než si opozdilci vytvoří dostačující kořínky. Zbytek, pokud vydrží svěží přes noc, můžeme už pěstovat v normálních podmínkách a dokonce po pár dnech i hnojit.


*
1. Můžeme za řízek jemně zatáhnout. Pokud se drží v půdě pravděpodobně má kořínky.

2. Můžeme ho jemně vytáhnout příborovým nožem i s kouskem hlíny a podívat se.

3. Zakořeněný řízek většinou ve „skleníčku“ mírně povyroste a získá svěží zelenou barvu.

PUBERŤÁCKÝ_MICROGROW
400W_COCOS
OUT2008
OUT2014
LOW_COST_BIO_GROW2015
OUT2016
SELEKCE- probíhá 4 kolo...
ŠALVĚJ

Naposledy upravil Tarrnaa 29-07-2008 v 20:50 PM

Old Post 09-07-2007 v 21:34 PM
Tarrnaa je offline   Profil uživatele Tarrnaa   Find more posts by Tarrnaa   Foto galerie člena Tarrnaa   Click here to Send Tarrnaa a Private Message   Add Tarrnaa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tarrnaa
Stálý Člen

Karma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2006
Příspěvků: 412  

fotky 1 Příspěvek č. 2




1. List, který byl vystaven dlouhodobě moc silnému slunci.

2. Kytka napadená roztočema (asi červci nebo vlnocníci, ale od svilušek to vypadá stejně).

3. Kytka napadená plísní. Hnědnoucí špička u starších listů je normální, ale ty kulaté skvrnky jsou plíseň. Silně to napadá jen oslabené rostliny.

PUBERŤÁCKÝ_MICROGROW
400W_COCOS
OUT2008
OUT2014
LOW_COST_BIO_GROW2015
OUT2016
SELEKCE- probíhá 4 kolo...
ŠALVĚJ

Naposledy upravil Tarrnaa 09-07-2007 v 21:57 PM

Old Post 09-07-2007 v 21:49 PM
Tarrnaa je offline   Profil uživatele Tarrnaa   Find more posts by Tarrnaa   Foto galerie člena Tarrnaa   Click here to Send Tarrnaa a Private Message   Add Tarrnaa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tarrnaa
Stálý Člen

Karma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2006
Příspěvků: 412  

Fotky 2 Příspěvek č. 3




1. Dva vrcholy vyrůstají z náhradních listových pupenů po odstranění terminálního vrcholku

2. FIM provedený po normálním zaštípnutí na dvou vrcholcích. Výsledkem nejsou 4 vrcholky, ale hned 7. Je však pravidlem, že pokud je jich mnoho, roste intenzivně jen několik a zbytek větviček zahušťuje spodní patra.
U FIMu je důležité načasování na dobu, kdy můžeme vrcholové lístky nenásilně rozevřít a tak je poškodit jen minimálně. Na fotografii výše to není moc vidět, ale při FIMu buď začne znovu růst vrcholek i s náhradními pupeny nebo vyraší i náhradní pupeny o patro níže.

3. Vlevo výsledek zaštípnutí a vpravo rostlinka, na které byl proveden FIM.

PUBERŤÁCKÝ_MICROGROW
400W_COCOS
OUT2008
OUT2014
LOW_COST_BIO_GROW2015
OUT2016
SELEKCE- probíhá 4 kolo...
ŠALVĚJ

Old Post 09-07-2007 v 21:52 PM
Tarrnaa je offline   Profil uživatele Tarrnaa   Find more posts by Tarrnaa   Foto galerie člena Tarrnaa   Click here to Send Tarrnaa a Private Message   Add Tarrnaa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tarrnaa
Stálý Člen

Karma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2006
Příspěvků: 412  

Fotky 3 Příspěvek č. 4




1. Řízek před zpracováním.

2. Řízek po ořezání přebytečných listů.

3. Řízky pod akvárkem.

PUBERŤÁCKÝ_MICROGROW
400W_COCOS
OUT2008
OUT2014
LOW_COST_BIO_GROW2015
OUT2016
SELEKCE- probíhá 4 kolo...
ŠALVĚJ

Old Post 09-07-2007 v 21:55 PM
Tarrnaa je offline   Profil uživatele Tarrnaa   Find more posts by Tarrnaa   Foto galerie člena Tarrnaa   Click here to Send Tarrnaa a Private Message   Add Tarrnaa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Laras
Stálý Člen

Karma uživatele Laras - 62% PěstitelskáKarma uživatele Laras - 62% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 87  

Příspěvek č. 5

čao prosimtě včera mi došli řízky zakořeněné v agaru mají fakt pěkné kořínky, ale když jsem je přiklopil sklenicí tak jim jim to nějak moc nesvědčí. Tak jsem je nechal odkryté, no uvidím zítra

Smích je života koření a smíchu koření je hulení.

Protože
čas ,který uběhl nikdy nedohoníme proto nemá smysl spěchat!

Old Post 16-07-2007 v 16:10 PM
Laras je offline   Profil uživatele Laras   Find more posts by Laras   Foto galerie člena Laras   Click here to Send Laras a Private Message   Add Laras to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Laras! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tarrnaa
Stálý Člen

Karma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2006
Příspěvků: 412  

Příspěvek č. 6

2 Laras

Ahoj. No jestli to máš na parapetu, tak když na to zasvítí slunko, tak ti budou vadnout i pod sklínkou. Ono je teď na šalvěje moc horko. Ty moje jsou zvyklé a dávají to i na parapetu, ale čerstvě zasazený řízek by měl jít napřed do stínu v parníčku, pak pobýt ve stínu bez parníčku a pak na světlo až si zvykne na svůj nový květináč a novou vlhkost vzduchu.Mělo by to trvat maximálně 2 dny a pak jak bude vypadat zdravě ho můžeš dávat na větší světlo. A bez parníčku ho ráno a večer ros.... teď jsou fakt šílené vedra a suchý vzduch ....

PUBERŤÁCKÝ_MICROGROW
400W_COCOS
OUT2008
OUT2014
LOW_COST_BIO_GROW2015
OUT2016
SELEKCE- probíhá 4 kolo...
ŠALVĚJ

Old Post 16-07-2007 v 18:52 PM
Tarrnaa je offline   Profil uživatele Tarrnaa   Find more posts by Tarrnaa   Foto galerie člena Tarrnaa   Click here to Send Tarrnaa a Private Message   Add Tarrnaa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Laras
Stálý Člen

Karma uživatele Laras - 62% PěstitelskáKarma uživatele Laras - 62% Pěstitelská

Registrován: Jan 2005
Příspěvků: 87  

Příspěvek č. 7

Jo díky já je schoval pod parapet, v tom parníčku jim bylo moc velké vedro, tak jsem to vyřešil tak že jsem uřezal petku nechal jsem si ten otvor z hrdlem a vrškem, do vršku jsem vyvyrtal asi 6 dír a ohodně se zlepšily. takže myslím že by to mělo být ok, ale myslím že je přes dnešek schovám pod stůl na zem kde se budou chladit od země a slunce na ně tolik svítit nebude. tak doufám že budou ok, včera jsem jim ještě musel podpírat lístečky kouskama špejlí ale zvedly se a samy si je už drží, dnes akorád před chvilkou jsem je orosila schovám je pod ten stolek úplně do stínu a k večeru jak se vrátim tak je dám na trochu zapadajícího slunce protože okno mám na západ a svítí mi sem tak 4-6 hod... tak se uvidí jak na tom budou.
dík za opověď )
měj se fajn jak se otřepou pošlu foto

Smích je života koření a smíchu koření je hulení.

Protože
čas ,který uběhl nikdy nedohoníme proto nemá smysl spěchat!

Old Post 17-07-2007 v 07:07 AM
Laras je offline   Profil uživatele Laras   Find more posts by Laras   Foto galerie člena Laras   Click here to Send Laras a Private Message   Add Laras to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Laras! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tarrnaa
Stálý Člen

Karma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2006
Příspěvků: 412  

Příspěvek č. 8

Špejlema je nepodpírej ať je nepodřeš.Ony se zvednou samy

PUBERŤÁCKÝ_MICROGROW
400W_COCOS
OUT2008
OUT2014
LOW_COST_BIO_GROW2015
OUT2016
SELEKCE- probíhá 4 kolo...
ŠALVĚJ

Naposledy upravil Tarrnaa 02-06-2008 v 22:10 PM

Old Post 17-07-2007 v 14:28 PM
Tarrnaa je offline   Profil uživatele Tarrnaa   Find more posts by Tarrnaa   Foto galerie člena Tarrnaa   Click here to Send Tarrnaa a Private Message   Add Tarrnaa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tarrnaa
Stálý Člen

Karma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% PěstitelskáKarma uživatele Tarrnaa - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2006
Příspěvků: 412  

Příspěvek č. 9

Salvinorin A je na seznamu zakázaných psychotropních látek a podléhá tak příslušné legislativě.

Toto fórum slouží pouze pro studijní účely.Autor nenese odpovědnost za čtenáře, který rostlinu zneužije k jiným než studijním nebo okrasným účelům.

Old Post 19-05-2016 v 07:01 AM
Tarrnaa je offline   Profil uživatele Tarrnaa   Find more posts by Tarrnaa   Foto galerie člena Tarrnaa   Click here to Send Tarrnaa a Private Message   Add Tarrnaa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
charlie012
Nový Člen

Karma uživatele charlie012 - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2015
Příspěvků: 3  

Řízkování Příspěvek č. 10

Zdravím, jen bych rád doplnil že se dá taky řízkovat jednoduše, tím že postranní větvičku ze které chceme mít řízek obalíme hlínou, počkáme 2,3 týdny a pak odtrhneme a zasadíme do květináče a zalijeme.. Tenhle způsob používám a zatím nezkamal.

I Know nothing, like a Jon Snow

Old Post 25-10-2016 v 11:05 AM
charlie012 je offline   Profil uživatele charlie012   Find more posts by charlie012   Foto galerie člena charlie012   Click here to Send charlie012 a Private Message   Add charlie012 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
d2n5k@seznam.cz
Stálý Člen

Karma uživatele d2n5k@seznam.cz - 9% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 36  

Příspěvek č. 11

Počkej jako normálně na kytku naplácáš hlínu něčím to svážeš aby ta hlína držela počkáš pár týdnu a ono se natom udělají kořeny ??? Jestli je to talhle tak to je bomba

Old Post 05-11-2016 v 11:39 AM
d2n5k@seznam.cz je offline   Profil uživatele d2n5k@seznam.cz   Find more posts by d2n5k@seznam.cz   Foto galerie člena d2n5k@seznam.cz   Click here to Send d2n5k@seznam.cz a Private Message   Add d2n5k@seznam.cz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zefram Cochrane
Stálý Člen

Karma uživatele Zefram Cochrane - 60% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 142  

Příspěvek č. 12

Je to v podstatě metoda vegetativního rozmnožování rostliny - hřížením
https://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%...D%C5%BEen%C3%AD
nejjednodušší je vetvičku z jednoho květináče ohnout k zemi do druhého květináče a tam v půli pohroužit (pohřížit) do zeminy a ukotvit ji aby se nedostala z půdy.
Po čase odstřihneš spojku s druhým květináčem a máš dvě rostlinky.

Old Post 05-11-2016 v 20:02 PM
Zefram Cochrane je offline   Profil uživatele Zefram Cochrane   Find more posts by Zefram Cochrane   Foto galerie člena Zefram Cochrane   Click here to Send Zefram Cochrane a Private Message   Add Zefram Cochrane to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
d2n5k@seznam.cz
Stálý Člen

Karma uživatele d2n5k@seznam.cz - 9% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 36  

Příspěvek č. 13

Super tak to je hodně jednoduché Dík moc

Old Post 05-11-2016 v 21:37 PM
d2n5k@seznam.cz je offline   Profil uživatele d2n5k@seznam.cz   Find more posts by d2n5k@seznam.cz   Foto galerie člena d2n5k@seznam.cz   Click here to Send d2n5k@seznam.cz a Private Message   Add d2n5k@seznam.cz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
charlie012
Nový Člen

Karma uživatele charlie012 - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2015
Příspěvků: 3  

Příspěvek č. 14

přesně tak zatím žádný problém nemám

I Know nothing, like a Jon Snow

Old Post 06-11-2016 v 15:25 PM
charlie012 je offline   Profil uživatele charlie012   Find more posts by charlie012   Foto galerie člena charlie012   Click here to Send charlie012 a Private Message   Add charlie012 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Filo-9
Nový Člen

Karma uživatele Filo-9 - 30% Pěstitelská

Registrován: Nov 2016
Příspěvků: 5  

Příspěvek č. 15

Ty jo, neměl by si na prodej sazeničku? Nebo nevíš kde sehnat? Tohle bych chtěl ve svý zahrádce

Řežu to už nějakej ten pátek z matek selektovanej z regulár semen. Momentálně jedu White satin, White Russian, Lsd. Chceš kvalitní řezy? tak mi napiš

Old Post 20-11-2016 v 23:18 PM
Filo-9 je offline   Profil uživatele Filo-9   Find more posts by Filo-9   Foto galerie člena Filo-9   Click here to Send Filo-9 a Private Message   Add Filo-9 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mard
Stálý Člen

Karma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% Pěstitelská

Registrován: May 2015
Příspěvků: 899  

Příspěvek č. 16

citace:
Původní příspěvek od Filo-9
Ty jo, neměl by si na prodej sazeničku? Nebo nevíš kde sehnat? Tohle bych chtěl ve svý zahrádce


Ty si koleduješ o ban :-(

Old Post 21-11-2016 v 08:10 AM
Mard je offline   Profil uživatele Mard   Find more posts by Mard   Foto galerie člena Mard   Click here to Send Mard a Private Message   Add Mard to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:22 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7826070 seconds with 36 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív