Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vsak s 250W uz pestuji nekolik sklizni a uchladit se to dari. Tezko jsem si do skrine pridal dalsich 200W navic proto abych tam mel chladneji. :-)
Ja nic neresim. Snazim se do skrine narvat co nejvetsi svetelny vykon aniz bych musel na navstevy v obyvaku kricet. Vubec nemam problem. Nejsem ve slepe ulicce, ze bych nevedel jak to dale resit. Porad jeste vim o mnoha dalsich moznostech. Muzu si koupit poradny vetrak, uz mam jeden i vybrany. Ale mezitim zkousim ruzne dalsi veci. Poznavam a ucim se. A sve zkusenosti se delim. Hned behem toho, co je ziskavam.
S pasivnim odtahem se mi ve skrini teplotu s 250W sodikem udrzet nepodarilo.
Ano chci zkusit jet to cele pod 200W cervenou nurtur misto pod 250W sodikem, protoze jsem slysel ze je to srovnatelne a s tou nurtur by to mohlo byt jeste tissi a muzu ji dat jeste blize kytkam.
Diru ve strope o ktere jsem doufal ze vytvori tah a pomuze odvetrat uz mam zase zalepenou, protoze to nemelo vliv vubec.
U pasivni ventilace bude asi hodne zalezet na stesti zda se ti podari udelat diru tam, kde to diky rozmisteni vseho ve skrini vyvola ten spravny pohyb vzduchu. Nepochybuji ze se to pasivne uchladit da, ale me se nepodarilo najit ta spravna mista na diry.
V matkarne mam dve philipsky PL-L cosi. Byloje tezke sehnat protoze maji myslim 48cm a pritom kazda myslim 28W. Jsou ultra studene 6500K.
Jsou na elektronickem predradniku, take od philipse.
Jedna kytka byla výrazně utopená mezi ostatními. Pořád věřím, že je dožene, když ji dám šanci. Tak jsem přemýšlel, že bych ji z drátků naohýbal nějaký držák a ruzné jiné šílenosti, když najednou mi došlo, že odpověď už přece dávno znají afričané! Ano přátelé PET lahev! I evropan může projevit recyklačního ducha a když už se do toho jednou dá, tak sakra dá vědět do novin, do televize, udělá tomu stránku na netu, koupí všechna práva, zaregistruje možné domény,... tak potom..! ...potom přátelé... přichází COCA-COLA! Tramtadadááá, světový gigant od něj skupuje práva na jeho vynález známý především v komunitě pěstitelů konopí. Zatímco evropan ovšem prodává pestitelský výrobek, oni kupují novou reklamní plochu. Jako jediný světový výrobce mají pod kontrolou trh s podkladacimi kroužky. Vyrábějí je v číně v masových množstvích a ručí za to, že jsou vyráběny z recyklovaných PET láhví. Za směsné ceny je dodávají v každé base lahví naházené na hrdlech lahví. Matky je nosí domů dětem na hraní a netuší, že všechny mizí do synovy svítící skříně. A tak mladí pěstitelé již od samých svých prvních pokusů jsou vystavováni reklamním vzkazům na podkladacích kroužcích. Kroužcích od coca-coly... A na chudáka Sinuheta? Na toho si nikdo už nevzpomene. :-))))))))))
ty petky tam mas na co? ja jsem to nejak nepostreh...jinak tohle je nurterlite? To asi ne!e, ale purple to asi jo!o, a neni lepsi bily svetlo na kolony a vseobecne i na rust...? jinak se mi libi ten pařniček, kde se da sehnat v takovymto rozměru?
PETky drzi zarivku ve spravne vysce nad parnikem. Teda spravna teprve bude, ted hledam.
Za domaci ukol vyfotim stitek, myslim ze tam bude napsano nurturelite. Na klony a rust je pry dulezita ta modra slozka. Takze mozna modra verze by byla lepsi, ale pokud vim tyhle tenke zarivky se delaji jen jako purple. Ale nurturelite ma na webu fotky kdy pouzivaji dve takove zarivky na aeroponickou rizkovnici. Tak treba vedi co delaji. Az mi odejdou stavajici zarivky v matkarne, tak mozna zkusim nekolik techto.
Parnicek s nizkou boudou se da sehnat tam, kde maji i ty s vysokou. Po netu myslim treba klecka.cz a osobne ve vselijakych kvetinarstvich a bau*...
Uvedl bych pár věcí na pravou míru.
Ta zářivka je opravdu Nurturelite. Ovšem není 18 W, ale 24 W.
A ještě jedna oprava: Není jen v PURple barvě, ale vyrábí se i v Blue.
BTW: Myslím, že máš tu zářivku vysoko.
Pařníčky máme poslední tři kusy.
Vysku odladim. Budu merit teplotu v parniku a najdu spravnou vysku. Kdyz jsem mel zarivku polozenou primo na parniku tak tam podle me bylo prilis horko. A tak jsem vzal v uvahu vysku v jake to maji oni na obrazcich. Viz muj link. Ale jak rikam, presne to nastavim az s teplomerem.
Jo tak to jo, sorry jestli neco, ja jsem jen nigde nevidel, že se dělaji i v tak malych wattažich, každopadně si myslim, že tyhle trubice budou asi určo lepší než ty klasicke, už jen proto, že je to od nurterlitu, ale na kolik vyjde tahle trubice+ jeste balast, pač je to atipicka wattaž a určo i delka ty trubice.. Do řizkarny bych si prave chtel proridit 200w nurterlite, ale bilou nebo fialovou co myslis, ktera je teda lepsi? U tech nurterlitu se mi zda, ze pod tou prvni to roste špičkově narozdil od te druhe...jinak s tema parnikama, vim kde se prodavaj a i sem na ne narazil v baumaxu, ale ja myslel presne ten co mas ty, ma supr rozmer...ty petky, hihi to je sranda
jo modra vim, ale sviti bile, tak sem vzdycky zmatenej, jinak imho modra a filova je rust a červena je ciste na posledni dny kvetu...! a ten parnik jsem takhle velkej este nigdy nevidel, proto na to cumim jak bacil do lekarny..., s vyssim deklem samosebou jo...