Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
4 Expiry: Ten horkovzdušnej ventilátor má pochopitelně termostat,na spínačkách je aby se mi nepřetížilo vedení při startu lampy,už jednou jsem vyhořel,ale tady nebudeme rozebírat mojí skříň anébrž tady pana mastera
4 Master:hele čéče,věř mi že to neni z postřiku na světle,sice ty kapky jsou jako čočka,ale ohnisko je až za listem,může se to stát,ale to neni tvůj případ,věř mi,nelej jim žádný svinstvo i když o něm píšou že je to třeba hopsinková šťáva,všechno co výrobce napíše o svym produktu musíš brát s rezervou.Máš spálený kořeny pHčkem a přehnojením,všechno co ty kytky teď potřebujou je klid,vlhkej vzduch,dobrý pH správná teplota a čas,nezapomeň že živiny jsou i v hlíně a často víc,než by sis myslel,navíc kupovaný substráty jsou většinou předhnojený.Jedu teďka kytky který už byli na smrtelný posteli a vspamatovaly se přímo epochálně,sice jim to trvalo ale to už tak bejvá že se zpomalí růst při stresu a ten je pak poznat ve výsledku.Jinak ten perlit je celkem potřeba,ale na tom dosypání poněkud ztrácí význam,tam ti moc kořenů netoste.Taky je dobrý mezi jednotlivejma zálivkama nechat hlínu uplně proschnout,sucho v rozumnejch dávkách je dobrej doktor
zdravim, musim rict ze box je velmi detailne precizni, libi se mi ty vodice dratu od CT
A s tema hnojkama fakt pozor vlastni zkusenost , maj pak vetsi nachylnost k nemocem ,mene nekdy znamena vice
jo a ty listky,.... ja bych je ustip, stejne potom odpadnou samy, ale kdyz je tam nechas tak si myslim ze se taky nic nestan......to je rada
STG,jasné chápem.Len to tak vyzeralo,že sa zapne po zhasnutí a vypne pred zapnutím lampy.Ale s termostatom vlastne nejde v kuse.Ja som ho nechával zapnutý stále,keď svietila výbojka,aj tak nefúkal ,ale ja som ho mal v skrini celý(lebo termostat je zabudovaný v ňom .Budúcu zimu to ale vychytám lepšie,zaberal moc miesta.
Master,fakt opatrne.Niekedy je prehnaná starostlivosť na škodu .Kytky potrebujú aj chvíľu pokoj,nech sa spamätajú.
Zdrawim,
diky za k-cka, jinak hnojit teda nebudu tolik, budu si to psat a pak podle toho, zatim jen rychla fotka, o vikendu nafotim poradne. A taky je hotova mrizka na ScrOG, z list na kabely
Zdravim, tak sem chtel postnout fotky uz v sobotu ale nejak se na to nedostalo, tak ted posilam cerstvy obrazky. Zatim to vypada vsechno v poradku, rozjizdej se docela rychle, o vikendu asi nandam mrizku.
A taky jedna vec, kdyz sem cistil skrin tak odnekud na ve vylitly dve musky, nevim co to je zac, koukal sem na par skudcu a nevim co by to mohlo bejt.
EDIT : Fotky dou za sebou, ale opacne, prvni je 8-cka a posledni 1
Zdrawim,
tak se mi neco objevilo ve skrini, minule to tam jeste nebylo, ty fleky jakoby od hliny/prachu. Tipuju to na slabej odtah ze skrine a mizernou cirkulaci vzduchu, o tom vim a resim to, ale nevim co je to za chorobu, v zahradnictvi sem videl Kuprikol nebo tak nejak, postrik proti plisnim, tak hned zejtra dostanou.
vyzera to dost ako plsesn, pravdepodobne zo zlej cirkulacie vzduchu...tie vrchnejsie su zdravsie? a co ten keramzit na vrchu? mas tam take teplo, ze ho treba? lebo mne sa to napr. neosvedcilo, a uz tu bola velka debata o tom, ze co je lepsie....no kazdopadne zalezi ako rychlo ten substrat presycha...aby sa tam nedrzala zbytocna vlaha, ze sa korene dusia...skus ceknut-)
inak to vyzeras slubne ked to vychytas..taxe Good Luck!
hlinu bych jeste pridal, spodni listky odrbal a zasypal ..
kytky bych nechal v klidu .. bez zbytecnyho hnojeni, kazdopadne vitalizer spis nez nejaky boostery .. spaleny to od zadnych kapicek neni to je totalni blbost, urcite ne z pod 250w sodiku .. jaks na to prisel haha .. bude se to nejakou chvili vzpamatovavat .. takze ted potrebujou jenom cas. vlhcis v kuse? porad, nebo to zapinas jen na kusy? to neni dobry. trpelivost
2 Rixo : cirkulace se uz resi, bude TD-350 na odtah od CT a ze skrine, EURO2 co je tam ted bude jako pritah.
Plus otocnej vetrak na cirkulaci uvnitr, taky bych pri tyhle prilezitosti chtel upozornit na firmu www.electro.cz, sice maj v nabidce vetrak za libovy 400 ale uz je to pres mesic a vetrak nikde .
A keramzit je tam spis kvuli prevlazovani , mam tam dost vlhko a povrch kvetinace je fakt mokrej, tak spis jako ochrana proti vlhku .
2 Mettatron : hnojky muzu vysadit, vitalizerem myslis co? Cropmax? Zvlhcuju v kuse, kdyz pridu za tmy tak je tam fakt mokro, takze zvlhcovadlo na spinacky jo? neni problem...
A taky sem je dneska pekne zacakal Kuprikolem, vypadaj jak postrikany mr**ou
Takze upgrade ventilace, asi tak o 1000 %
Je to TD 350/125, ma 2 stupne rychlosti takze zatim jedu na pomalu a vpohode staci, a dovnitr sem taky zavesil nejakej noname vetrak, ten ma 4 stupne a taky staci aby bezel pomalu.
Zvlhcovacku sem uz asi 5 dni nepustil a dneska potreti postrikal kuprikolem, moc novych listu to uz nenapada, tak at uz je to pryc .
Jinak dostali taky davku phytaminu a cropmaxu aby taky meli co jist behem ty kury, ikdyz od alga wuchstu maj zatim porad pokoj.
2 Papaja : seminka uz jeodu pekne vsechny, zejtra dou do kelimku
Kyti zatim rostou, plisen(??asi??) se trochu zbrzdila, nevim jestli je to tim kuprikolem, vsechny nakazeny listy okamzite trham a to tak ze se bojim aby jim jeste nejaky zbyly .
Zvlhcovacku sem uz uplne odpojil, pres den tam je cca 40-50% vlhka a pres noc ikdyz bezi odtah na plno(350m3),pritah(euro2) a vetrak na ofuk tak porad neni problem aby tam byla vlhkost az 70% .
No, odvlhcovac se mi kupovat nechce takze uz fakt nevim. Navic se na listku objevila ta pos*ana plisen znova, nechapu z ceho to muze bejt.
Byl bych taky moc rad kdyby mi nekdo poradil nejakej fakt zaucenej pripravek proti plisnim, ten kuprikol mi nepride jako moc efektivni. Videl sem u nas Previcur, ale docela drahej, tak nevim...
Jo a taky sem dneska pridal 1 hodinu tmy, na 12/12 bych se chtel dostat tak behem tydne, mozna 10-ti dni.
Pokud mi nekdo dobre poradi co s tou plisni tak K+ ho zarucene nemine
EDIT : Plus makro ty plisne, radsi bych makroval uplne neco jinyho, ale aspon je to lip videt
Jo a to bily/sedivy na listech neni plisen ale ten kuprikol
Dneska asi pul hodky po zhasnuti sem vsechny(a vsechno ) kytky postrikal Previcurem, cca 1ml na 1l postriku, a mezi 8 kytek sem rozdelil zalivku s 5ml na 1l vody. Snad pomuze