Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Poměř g/W slouží dle mě především k přibližnému zhodocení efektivnosti (rychlosti-rovnoměrnosti) pěstění - prostě jaxe tomu kterému člověku dařilo rostliny efektivně živit (CO2, voda, hnojivo) a efektivně prosvětlovat a tvarovat.
Započítávání spotřeby větráků a dalších věcí už je zbytečně do hloubky, neboť hlavní faktor růstu je využití osvitu a správné zásobování rostliny vodou a CO2.
a Apoffis: myslim, že s tou snadností dosáhnout lepší g/W je to právě naopak! Např. normální 250W lampa (např. SON-T, vialox nav-t standard) má poměr 108 lummen/watt. 400W lampa (stejné kategorie) má už 120 l/W. Šestikilo je na tom ještě lépe.
Pravda, např. u NAV-T super 4Y 250ky je to už jen rozdíl oproti 400ce jen 133 l/W oproti 139 l/W.
Já měl posledně na ploše 0,46m2 suchejch palic 170g s 250kou (philips son-t) za 50-62 dní květu (různé modely) .. na vegetační růst ale byly zpočátku venku. Poměr g/W tedy zhruba O,68 (pro uspokojení zakladatele threadu ;-)
Jo, ještě myslim, že je dost dobré si porovnat, jaxe vám povedlo naplnit popis seedbanky - např. když je model co může dát cca 350g/m2 (max. dávaj cca 600g/m2). Toto se dle mě zas líp naplňuje větším watážím. V mém případě tj. 0,46*cca400g=184g , (ale byly to různé modely) takže myslim, že jsem celkem dobře využil možnosti světla a genetiky, ale možnosti pro progress tu samozřejmě jsou! :-)
Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)
Naposledy upravil Galen Aldaron 30-07-2006 v 16:48 PM
Hele, Vofce, nevis, jak to pocitaj tim tvym online pocitadlem?
Dle toho Homegrow pocitadla mam totiz se svou 250kou efektivnost 1,03 !
Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)
akolik gramaku si měl a jak dlouho si to pěstil a nesplet sisi stopu s metrem a hodiny za den a dny svícení nějak si to divně pocvakal joa založ si téma od člověka s takovými skills bych se rád něco přiučil...
2 Vofce: no, jak jsem napsal v prispevku c. 35. Tedy 170g suchejch palicek. A pocital jsem 55 dni na kvet, protoze jsem naprostou vetsinu sklidil takto starych, ale tech par dni/ desetin indexu :-) Plocha cca 4-5 sq.feet, ale to uz nema na hodnotu Overgrow indexu vliv, stejne jako vsechny ostatni hodnoty, co dotoho lze zapsat..
No, vlastni thread .. myslim, ze jsem je nechal optimalne rozrust venku a pak dobre zasoboval stavebnim CO2 z hasicaku (1*denne), v zavrene mistnosti, prevazne bez lidi, s vetrakem jen ve skrini (bez vyvodu a privodu) a fajnova genetika :-) . .. ale dalsi experimenty se tak pro ruzne duvody nepovedly.. (cca 120-130g). .. a koneckoncu tu je spousta jinejch s podobnejma indexama :-)
Naposledy upravil Galen Aldaron 01-08-2006 v 23:55 PM
Poprvý sem pěstoval indoor pod Grolux White Cool na růst a nějakou zářivku se spektrem světla na květ,a měl jsem 18W/5g,na 1 kytku 1 zářivka,takže nic moc,palice byly řídký,ale to byly začátky,ale záleží na pěstiteli,modelu,hnojivu,a na ostatních věcech....
Kolik odrůd marihuany vyhulíš,tolikrát si člověkem (Vladbur)
Přírodu nemůžeme ovládnout jinak,než že ji budeme poslouchat (Francis Bacon)
Život shodný s přírodou a s rozumem je cesta ke svobodě (Zenon)
Já měl 75w + 75w = 150w A vypěstilo se pod tím 105gramů ze tří kytek a pak tam byly ještě malý, který by těch 5 gramů daly, takže já mám 150 - 110 což dělá 0,73... Což je fakt pěkný. Teď jedu druhé kolo, takže uvidíme.... Mělo by to být lepší, protože jedu Scrog a předtím to byla jenom jungle...
citron: Tak hrdě do toho... Možná všichni groweři si dělaj poctivý záznamy, kolko přesně hnojek kdy a kde, ale já teda ne. Objektivní by to bylo jako míra jak lacině lze tráva vypěstovat, ale co ti co hnojí Bio? Ti by to měli nejlacinější a přitom by zisk nebyl třeba ani tak velký... Nevím nevím ten tvůj poměr se mi nějak nezdá.