Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Růstový lampy maj teplotu chromatičnosti nějakých 5500 - 6500 K pokud se nepletu, takže ledku bych vybíral podle tohohle parametru, víc důležitý není. Pak teda ještě nějakej ten světelnej tok, aby to tu kytku dostatečně osvítilo... Podle mě by ale bylo lepší řešení růstový CFLko 85 nebo 125W s nějakým jednoduchým stínidlem.
Např.:http://www.growway-garden.cz/elektr...e-spektrum-4070
Musím říct že nejlepší řešení na snížení teploty je pořídit ledky. Ty top panely co dneska fici, jednak žerou půlku co HPS a jednak hovno topí. Třeba 90*90 potřebuješ 400w sodu a 360m3_odtah. V led to pokryjes 200w a odtah je 180w. V Long runu se ti to dost v pohode vrátí, nebudu už řešit ten komfort že tam přes léto nemáš 38 stupňů (v pokoji kde setup)
Jeden na pritah a druhy na odtah. Mistnost 75cmx140cmx240 (výška). K tomu slusnej ofuk a mam tam skoro 30 stupnu :/ Na pritahu se taha vzduch dole a odtah je nahore (pres pachac). Zkusil jsem i vyhodit pachac...a zadna zmena. V okolnich mistnostech teplota 22 stupnu a topim 250w HPS. Kdyz prihodim zvlhcovacku, tak jdu na 28,5. Ale i tak mi to prijde moc. Chtel bych tak 25 stupnu. Jedu NFT, takze cim je teplejsi vzduch, tim vice a rychleji se mi taky zahriva roztok a musim ho chladit casteji.
Ale chodi to tam i na 30, kdyz dojde voda ve zvlhcovacce...ten vzduch je tezkej, hutnej, neni to dobry, pritom ofuk je silnej, ale mam to asi spatne poreseny Jinak v lete nemam sanci, chci to poladit tim, ze pujdu do LED...
Zdar hlavouni.Potreboval bych poradit jak snizit teplotu jedu 2 grow(600w prvni v lete).Horko tezko se mi dari sundat teplotu za svetla(18/6MH) pod 30 stupnu pritom odtah by mi mel bohate stacit TT160 na max pres 500m/3h.Ventilatory mam dva jeden 40w a druhy 5.Diky za noob radu
Klimatizace. Jinak to nejde.
Můžu ti dát radu kdyby si měl hydro, zmrzlou petlahev z vodou aby si udržel teplotu roztoku, ale to je tak všechno.
Kup si klimu např. tak do 7tis. Ta by ti to měla ochladit na příjemnou teplotu.
Taky bych řekl že se to tu už mnohokrát probíralo.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Zdar lidi. Po 17letech huleni s outdor pestovani sem se rozhod že zkusim indoor pěst. koupil sem si za 10 litru komplet set home box 90x90x180 400w sunmaster svetlo a ted sem to rozjel a mam problem s teplotou. nemužu to zaboha uchladit. mam 2 klipsnaky ofuk a odtah trubkač 120mm teplatu tam mam furt přes 30 i když ten box necham otevřenej. Poradte neakou fintu tak tu teplotu srazim dolu. Hledal sem ale moc sem se nedozvěděl