Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
a jaky adapter? bo mam doma jeden adapter ku sluchadlam,no sluchadla už nepouživam a adapter tiež ne,čiže môžem jednoducho odcvaknut ten nabijaci adapter a použit len tu 12V nabijačku ktora je na to napojena ?
Ahoj,prosím o pomoc se zapojením předřadníku 250w Gib nebo eti..chápu kabely i schémata ale do kterého F mám zapojit zdroj,když mám vedle sebe dvě F. ( FF NN LR LA) když jsem zapojila zdroj (hnědý) na první F jak ve schéma,vyhodila jsem několikrát pojistky..pak jsem hnědý zapojila do druhého F a lampa jela bez problémů.teď jsem si koupila novou lampu,vyměnila a nic...předřadník ani nebzukne,lampa nesvítí.kabely jsem všechny dotáhla,dala i novou objímku a nic..nebo je možné že by předřadník vypověděl službu? Je starý cca 5let.
Původní příspěvek od Amatérka Ahoj,prosím o pomoc se zapojením předřadníku 250w Gib nebo eti..chápu kabely i schémata ale do kterého F mám zapojit zdroj,když mám vedle sebe dvě F. ( FF NN LR LA) když jsem zapojila zdroj (hnědý) na první F jak ve schéma,vyhodila jsem několikrát pojistky..pak jsem hnědý zapojila do druhého F a lampa jela bez problémů.teď jsem si koupila novou lampu,vyměnila a nic...předřadník ani nebzukne,lampa nesvítí.kabely jsem všechny dotáhla,dala i novou objímku a nic..nebo je možné že by předřadník vypověděl službu? Je starý cca 5let.
Místo lampy zapoj za předřadník normální žárovku 25W nebo 40W a když bude svítit, tak chyba bude buď v lampě nebo v zapalovači (častější případ). Pokud svítit nebude, tak je v háji tlumivka :-(
Zdravím, mám menší problém. Zapojovali jsme s kamarádem 250w, ja už jich zapojil tolik že jsem tomu nevěnoval pozornost, ale on mi dal hnědý kabel ze zásuvky na připojení žárovky do starteru , a hnědý ze žárovky do pozice kde má být 220v. No já to nezkontroloval a při zapnutí to luplo. Předpokládám že je odpalena žárovka i starter že.
Dá se to opravit svépomocí nebo bude levnější koupit nový komplet? Díky
Původní příspěvek od Jeraldino Zdravím, mám menší problém. Zapojovali jsme s kamarádem 250w, ja už jich zapojil tolik že jsem tomu nevěnoval pozornost, ale on mi dal hnědý kabel ze zásuvky na připojení žárovky do starteru , a hnědý ze žárovky do pozice kde má být 220v. No já to nezkontroloval a při zapnutí to luplo. Předpokládám že je odpalena žárovka i starter že.
Dá se to opravit svépomocí nebo bude levnější koupit nový komplet? Díky
Ne, domnívám se že maximálně odešel starter, lampa bude OK. Předpokládám že tvůj termín "žárovka" znamená HPS.
Ano ano hps.
Jinak se mi stal další problém, dnes dojedu do bytu a vyhozené pojistky.
Po pohledání jsem zjistil že vyhořel konektor z elektronického predradniku do výbojky.
Jak je to možné? Nemám z toho vůbec dobrý pocit. Pojistka na predradniku nelupla, ani prepetovy rozbočovač. Až jistič vypadnul.
Přikládám foto.
Tak to je jak na potvoru. I odtah má dvě polohy a ta rychlejší taky přestala fungovat.
Mám tedy předřadník reklamovat nebo se do toho podívat? Ale je to vypaleny tak to asi nemá smysl. Snad se vybojce nic nestalo, smůla se mi lepí na paty...
Jsem v el taky uplně začátečník. Dal jsem si nechat propojit předřadník s 250W objímkou na výbojku k známému eletrikáři.
Ale mám dotaz, jak mám kabel zaizolovat a jak by to mělo vypadat ? můžeš dát prosím někdo fotku jak to máte ? Nebo stačí když mám koupenej ten tří drátovej a ty tři dráty jsou obalený už v origo černé tlusté gumě ? Popř. co mám koupit na tu izolaci a jak na to Děkuju... A jinak, stačí jen zásuvka-předřadník-výbojka ? děkuji
Zdravím všechny odborníky.
Prosím o radu ze zapojením PLC. Jedná se o STG 600.
Čidlo na vlhkost a teplotu bych použil DHT 22.
Nejedná se zatím o pěstírnu ale o miniaturní skleník který ( by měl být plně funkční ) a měly by na něm fungovat veškeré čidla prozatím jen teplo, vlhkost , světlo. Ta mašinka bude ovládat zálivku, ventilátory, světlo. Vše pojede na 12 V.
Prosím o nbějakou radu.
Předem dík.
Původní příspěvek od Jeraldino Ano ano hps.
Jinak se mi stal další problém, dnes dojedu do bytu a vyhozené pojistky.
Po pohledání jsem zjistil že vyhořel konektor z elektronického predradniku do výbojky.
Jak je to možné? Nemám z toho vůbec dobrý pocit. Pojistka na predradniku nelupla, ani prepetovy rozbočovač. Až jistič vypadnul.
Přikládám foto.
Teda je to uz delsi dobu, tak uz jsi to mozna vyresil, ale stejne se zeptam - ten oranzovej kabel tou shorelou koncovkou delal kdo? To je takhle koupeny???
Nene je to od stínítka do predradniku. Nedopatřením se kabel při montáži zatahnul směrem ven a pak už nechybělo daleko k tomu ze to zkratovalo... Takže chyba na moji straně.
Původní příspěvek od maxipalice Zdravím všechny odborníky.
Prosím o radu ze zapojením PLC. Jedná se o STG 600.
Čidlo na vlhkost a teplotu bych použil DHT 22.
Nejedná se zatím o pěstírnu ale o miniaturní skleník který ( by měl být plně funkční ) a měly by na něm fungovat veškeré čidla prozatím jen teplo, vlhkost , světlo. Ta mašinka bude ovládat zálivku, ventilátory, světlo. Vše pojede na 12 V.
Prosím o nbějakou radu.
Předem dík.