Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nevcim co to muze byt vyzkousel jsem hnojit moc pak malo potom prolivat vodou a porad se to zloutne od stredu a ty fleky no nevim poradi me nekdo prosim
nevcim co to muze byt vyzkousel jsem hnojit moc pak malo potom prolivat vodou a porad se to zloutne od stredu a ty fleky no nevim poradi me nekdo prosim
Původní příspěvek od zmijak nevcim co to muze byt vyzkousel jsem hnojit moc pak malo potom prolivat vodou a porad se to zloutne od stredu a ty fleky no nevim poradi me nekdo prosim
Prolej to čistou vodou aspoň 3dny se srovnanym pH , vidim to na problem v pH .
citace:
Původní příspěvek od MastrModa Zdravim
listy me zacali usychat a divne se kroutit
světlo- 200w cfl
teplota 28den 22noc
vlhkost 60%-70%
substrát LightMix
Kytky ze semen VanillaKusch 22 den rustu
hnojky BioBizz zatim hnojim Grow 2ml FischMix 2ml Algamic 1ml jednou za 3 dny
postřik Phytaminem 1 tejdne
Jesti osychaj ty spodní , tak je to normal , to jak máš zkroucené listy je dané genetikou , je to ze semínka tak se může objevit takovahle mutace .Pokud ti nebudou žloutnout listy na většine kytky je to v poho .
teplota je v klidu, druhy BB je celkem vklidu take a ostatni osazenstvo taktez...
Neni to plisen z moc velke vlhkosti?
No kdyz je to na jedny tak je to oka , bude to nějakej vykyv v pH , nebo zkontroluj si pH metr , můze to bejt taky jak jsou listy na sobě tak to mohl po postřiku nejak poškodit .
citace:
Původní příspěvek od dexda A ještě jedna "Vánoční" kytka
Jedná se o Buble Gumx AK47, ze semene, původně určenou jako matka. Jenže stavba nebyla přesvědčivá, takže byla přesunuta do "mučírny", pod, či spíše vedle původně pouličního osvětlovacího tělesa z cca 60-70. let s výbojkou (novou) 110W, aby ukázala, co BGxAK47 udělá v květu. Bez dalšího zařízení rostla, rostla, začala kvést a pak se patrně vzhledem k blížícím se Vánocům začala vybarvovat.....
Listy jsou pokryty bílou vrstvou jen shora, ovšem ne spadem ze stropu, ale něčím, co listy produkují na povrch. Není to nejspíš ani houba, ani plíseň, nemá to žádnou vůni ani chuť. Listy se po přepnutí patrně vlivem dočasného přelití poněkud srolovaly dolů, ale pak už se dále nezhoršovaly, kytka vykvetla vybarvila se a dozrála. Teď už visí hlavou dolů...
Napadá někoho, co to může být?
PS: vedle byly umístěny další 3 nepoužité řízky, které jako bonsaje dokvetly ve velikosti 10-15 cm a na jejichž listech se bílý povrch objevil cca o 6 týdnů později.
Jo to je padlí , vydesinfikuj si pěstirnu a padlí je houba .
zdar - tohle vypada na padli - a podle fotek je to fest rozsirene ....
Prolezl jsem co mi strejda Gůgl našel, ale nikde jsem na nic podobného nenarazil. To "moje" totiž nemá žádný vývoj... jen cca během týdne přijde, zintenzivní bělost a tím to končí... dalších 6 týdnů beze změny, zatím, co kytka dokončí kvetení, zhnědnou květy atd.
Navíc se ten povlak vyskytuje jen na vrchní straně listů, spodní strana je normálně zelená a zdravá i pod lupou.
Poněkud podobně vypadá padlí dubové, jenže padlí pravé i nepravé, mají vždy nějaký vývoj, ten bílý vzhled je jen dočasná fáze, zatímco u mne je to trvalé, na dotek spíše krystalické struktury.
Po likvidaci kytek jsem prostor vystříkal peroxidem cca 10%, snad to bude stačit, nebo mám použít ještě něco učinnějšího?
Jinak díky všem, kdo tady pomáhají radou, neboť jak známo víc HLAV i hlav víc ví!
Do nového roku přeji všem co nejvíce důvodů k radosti každý den, nejen s kytkama ....
zdravím, mám problém s listama - začlo to před cca dvěmi týdny.Listy se kroutí, usychají - nejdřív to byly jen ty spodní, ale horší se to.
světlo - výbojka 250w
hnojky - bio grow,bio bloom,top max,bio heaven od biobizz
soubstrát - all mix
teplota - 26 přes den,18 přes noc
ph a ec neměřím
pls poraďte co s tím.Dík
يولد جميع الناس أحرارًا متساوين في الكرامة والحقوق. وقد وهبوا عقلاً وضميرًا وعليهم أن يعامل بعضهم بعضًا بروح الإخاء.
Vypadá to na nedostek dusíku, množství přidávaných hnojiv nestačí pokrýt spotřebu dusíku, která je na počátku květu velká. Trochu bych ubral bio bloom a o to stejný přidal bio grow. Nemam zkušenost s Biobizz... Stejný problém znám i od Plagron Bloom, kdy má málo dusíku a nestačí to na počátek květu. Stříhal bych jenom ty nejvíce poškozené či mrtvé listy, ty nažloutné se zase vzpamatují... http://grower.cz/forum/showthread.p...5199#post365199
Jo a nebo máš hodně dusíku a máš blbé pH. Docela si zaděláváš na problémy s tím neměřením pH.
jako nemáš zač... a na to pH si kup aspoň akvarijní kapky nebo pH papírky s rozmezím 5,3 - 7,0. Dá se to celkem dobře odhadnout, lepší než nekontrolovat vůbec... budeš předcházet problémům a ne já následně řešit až kytky budou umírat...
Naposledy upravil HurricaneGeorge 02-01-2011 v 19:28 PM