Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
hele melo by se to susit minimalne tri nedele, aby z kytek odeslo veskery prirodni barvivo. Protoze cim vic barviva je v kytce tim vic to kazi chut. nejlepsi je povesit je do tmy zhruba na 4 - 5 dni a pak je dat do pytlu, ale nechat je pootevreny aby se neutvorila plisen. Nechte to tam tak na jeden den a pak je na den vyndat a stale dokola. Je taky dobry mit v mistnosti nejaky feny, ale tam moc nestal vzduch. Bacha na presuseni, to je hned. Jo a taky je dobry je neostrihovat ze stonku, poleji potom odchazi vlhkost a kytka ma delsi cas se zbavovat barviva.
Výpar vody podpoříte i snížením tlaku. Takže jsetli máte takovó tu pumpičku na vakuování např. potravin, tak to zkuste.
Řekl bych, že uvolněná vlhkost by se mohla vázat tím silikagelem nebo skalicí modrou (ale vyžíhanou do běla) přidanýma k sušícímu se matrošu v nějaký porézní pixle - silikagel ani skalicu nehulit!
Nejlepší by byla laboratorní vakuová sušička s rozumně nastavenou teplotou a co největším podtlakem...
Osobně však spěchám-li, monitor (IBM r.v.1993) to jistí. Bo lab. sušičku netengo
Já suším koštovací záštipky nebo paldy bezprostředně po sklizni fénem (viz obr.) a nijak se mi nepotvrdilo, že by hulčo nějak ztrácelo účinnost. Mám ho zaplej na hodně foukání, středně topení a za deset minut, čtvrť hoďky se může balit chechtací cigáro.
Brothers everywhere - raise your hands into the air
We're warriors, warriors of the world
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
We're warriors, warriors of the world
BY MANOWAR
Snark ma absolutni recht,co se tyce celkovyho suseni toto je nejosvedcenejsi cesta!
Bobe to nejni spatnej napad na rychlosuseni pro nedockavy jedince,
proc ne,na nejmensi rychlost to muze bejt v poho na rychlo speka
Ja osobne si ty testovaci zastipky susim u malyho vetraku a trva to tak
dva dny-a stejne ta chut neni idealní-rozhodne never tomu ze to neztraci
na qualite,no a na chuti rozhodne taktez. aspon to je ma zkusenost
stejne nejlepsi mi ty speky pripadaj tak 3tydny po sklizni,vyborna chut i
high
ps. ta silonaka je tam podle me aby ta palda nevylitla az zapnes ten fen
bombere
heee ja to lupnu do krabicky od energitu, a hodim to na monitor... ...za 24 hodin je to uz pouzitelny treba do bongu a za dalsich 12 uz se muze spekovat....... umeni uz je pak jenom to, doplnovat neustale tu energitku tak, aby bylo porad neco suchy....
Toz bych mel na vas dotaz:
Je sice jeste spousta casu, me kyticky jsou jeste stale ve fazi vegetativni - rezim chci zmenit az za 10 dni, ale uz ted si delam starosti se susenim a skladovanim.
Tak mne ale napadlo, jestli by nebylo mozne, ty kytky susit prubezne, tj. ze bych ty kytky prvne po sklizni naporcoval, vakuoval a hned zmrazil. Susil bych vlastne az to, a taky az tehdy, co bych vytahl a chtel spotrebovat. Me jde hlavne o ten smrad. Spis budu v klidu susit 20 cm kyticku procesem nejsetrnejsim a za 14 dni si vytahnu novou, nez nekde susit 2-3 stromky. Hlavne bych nemel kde a ke vsemu takova vec proste smrdi a neda se schovat.
Je to realizovatelne??
Nerad bych prisel o prvni urodu, kterou vlastne ani jeste nemam.
Vsem drzim palce, casem poslu i nejake ty fotky
Zdravim z Nemecka
Romandl
P.S. Dival jsem se i na stranky nemecke - a ten „cesky grower“ je kvalitativne o tridu vyse!!
nechci tě strašit, ale když jsem si dal do vzduchotěsné dózy nedosušenou marihuanu, tak mi v mrazáku zplesnivěla. možná když ji budeš vakuovat, tak to nezplesniví, ale já bych to neriskoval. navíc to stejně jednou budeš muset sušit a pak to stejně bude "smrdět".
Já si na sušení vyrábím takovej porychtuňkt co se nasadí na odtah skříně ohřívaný výbojkou. Matroš tak při sušení nevyčichne ba naopak sušením se jeho aroma ještě obohatí, je ve tmě a suší se pomalu což zaručuje prvotřídní kvalitu. Doufám jen že to tak dopadne.