Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hoj. Ptal ses na zkusenosti s wingama a tim stitem. Tak ja mam zkusenost takovou, ze je to fakt luxusni stinidlo, ktery ti rozprostre svetlo z vybojky na opravdu velkou plochu. Diky tomu tepelnymu stitu jsou tam urcity rozdily teplot. Proto jsem pro ilustraci pripojil obrazek. Po instalaci tepelnyho stitu to vypada tak, ze mas:
1 - zima / tma
2 - teplo / svetlo
3 - teplo / svetlo - jeste vyssi
4 - teplo / svetlo
5 - zima / tma
>>> Je na miste abych upresnil ty terminy! Nejedna se vylozene o zimu a tmu. Nemeril jsem ani luxmetrem, ani teplomerem. Jen jsem projel rukou pod lampou a koukal. V mistech kde je "tma/zima" je o par stupinku mensi teplota a zdaji se mi kytis trosku tmavsi, nejsou tolik osvicene. Nicmene jsem i se stitem uspesne odkroutil jeden pest a rozdily v kytkach z ruznych zon [1,2,3,4,5] nebyly vubec patrne. Sice jsem si toho vsiml ja, a myslim ze by si toho jiste vsimla merici technika, ale na kytkach se to neprojevilo. Spise pro klid sve duse a proto, ze se mam zas v cem hrabat [konicek no...] tak jsem par direk z prostredka toho tepelneho stitu provrtal vetsim vrtakem a zda se, ze je ve prostred vice svetla, ale jak rikam, na vysledek to nemelo vliv, kdyz to bylo jak to bylo koupeny.
Jeste jeden poznatek bych k wingum mel. Cetl jsem ze jsou z oceloveho plechu, tak jsem si rikal, ze ta cena zrejme odpovida teda... ale pote co jsem tu kartonovou krabici doma rozbalil, jsem se trochu nasral. Delaji to z hliniku! Zrejme to driv ocel byla a ted presli na setreni na materialu, nicmene v popisce v G-shopu to zmenene nebylo. V souvislosti s tim musim zminit, ze po jedne sezone je stinitko dost zasle a je treba poradne ocistit a prelejskat ;-)
Tato Soma je Bůh, jeho cestami se ubírá ta nejprudší bolest, kterou člověk trpí, On přináší uzdravení i radost do očí ztrápených, Nesmělého obléká válečným žárem, Vznešenými myšlenkami přátelí se s bardy, A duši, duši pozvedá ze země k nebesům. Tak báječné, tak velké jsou jeho dary. Člověk cítí, jak jeho žilami proudí Bůh A pláče v hlubokém vytržení, Zhluboka pili jsme z božské Somy Až nesmrtelnost v nás vzklíčila.
Vstoupili jsme do světla A poznali všechny bohy. Co hynoucího nám může ublížit, A zda-li může nás smrtelník soužit? Skrze Tebe, překlenutá úzkost, jsme unášeni věčným božstvím.
Takže k CT ja např neměl jinou možnost než použít CT, nicméně její odraz je úplně k ničemu. Takže sem dostal tip v Gshopu že se dá zbastlit s wingem, takže jsem vykuchal ten plech co je na ní (mluvím o ORIGINAL COOLTUBE, v CT od PRIMAKLIMA jde plech vyndat bez poškození, hodí se to třeba k V-scrogu), a pověsil ji natěsno pod a-wing, nicméně pořád jsem měl vyrázný HOT-SPOT přímo pod výbojkou, takže s použítím dvousložkového lepidla Patexx jsem do CT precizně nalepil tzv. Superspreader, který je součásti balení origo A-wing, a ted jsem maximálně spokojený. Lampa 5cm od kytek není problém, žádné fleky od přílíšného světla a žádné popálení teplem. Každopádně A-Win jedině se Superspreaderem, bez něj je to jen dobré stínidlo s ním mužete mnohem blíž ke kytkám.
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
mě přijde CT v klidu, zas taková tragédie to není pokud se bavíme o využití světla, tak u výbojek jedině vertikal a tam se CT hodí, čistil jsem jí dycky po growu a stačilo. prach se dá řešit prachovým filtrem. Ale bez debaty je, že základem je kvalitní ventilace. Teplotu taky dost srazí ofuk.
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
Já mám Waweflectory a zdaj se mi hodně v pohodě, taky se mi nechtělo platit tolik za original A-Wing.. Jsou z hliníkovýho plechu a hliník je jeden z nejlepších materiálů na odraz světla. Ten australskej se snad liší jenom tim, že je k němu přibalenej HS, jinak to bude asi stejný, za tu cenu bych ho bral, já jsem si dokupoval shieldy zvlášť.
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
A-Wing !!!! to smeti kolem 1000-1500 je na nic pro 600W+ nepouzitelne ....
ale pokud je box ci moznost mit vertical tak nakakat na stinitka[uz ten nazev varuje ze bude mene svetla] !
taky si myslim, ze je CT dost zbytečná, protože nevidím důvod cpát výbojku níže než 30cm nad vrcholky. Když se to dá níž, nikdy se pořádně neprosvítí kraje a střed budeš mít moc přepálenej.
Ja osobne take volil mezi CT a A Wingem a to hlavne proto, ze na prostoru 118x62x175 (s/h/v) mam 600W coz je silnejsi vybojka nez by mela pro tenhle prostor byt...takze byli jasne obavy z teploty...nakonec jsem zvolil A Winga a nelituju,teplotu jsem vyresil silnejsim UFEM ktere saje jak dive, mnohem vice nez je vzduchova kapacita skrine takze behem hodiny tam otoci vzduch minimalne 2x- 3x a horko v klidu odsaje...vse slape jak ma a neverim ze bych takovych vysledku dosahl na tomhle prostoru s CT
Wing sam pouzivam, a nemuzu na nej dat dopustit. oproti stucco stinidlu na 1x600 rozdil: bez winga - 400, s wingem - 550. na stejnym systemu, pri stejnejch podminkach, takze myslim ze se vyplati. se svetlem bych to videl tak jak popisuje naraya vyse. myslis teda ze ten headshield je dobrej? mam ho a nevim jestli ho tam nasadit ? :-)