Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak zatim jsem to dal tak,ze mam sklizenej prvni model a uz to nemam kde susit ...V tuhle chvili opravdu nevim,jak to vsechno bude,protoze vidim spousty veci,ktery bych potreboval(spis chtel ) udelat lip=$.Jak uz jsem psal,dosud jsem treba vubec neresil susirnu a ted kdyz prislo na vec,tak jsem udelal "malou"(docela velka krabice) a po sklizeni dvou kytek uz musim mit krabici od bot jako dalsi drybox ...Ta lednice by byla fajn,ale newim jak by to bylo s zivotnosti lednicky.
ciste teoreticky:
kdyz otevru lednicku a necham ji chvili otevrenou,tak lednicka ztepla(nezmeni orientaci,ale zvysi se teplota ) a zacne chladit(je slyset hluk beziciho kompresoru).To ale po chvilce ustane=leenicka ma zas spravnou teplotu a uz jenom pomalu a v klidu udrzuje teplotu.Newim ale,co by rekla lednicka na to,kdyby porad chladila jak drak=ventilator na tepelnym vymeniku by jel nonstop na plny prdy a nejaky to obehovy cerpadlo(kompresor)by asi taky dostavalo kour...Chtelo by to se poptat u vyrobcu lednicek,co se stane s lednici,kdyz ji necham zapnutou a neustale otevrenou....
Po dlouhe uvaze jsem ale dospel k zaveru,ze mi asi nezbyde nic jinyho nez tu klimosku stejne koupit->v tuhle chvili mam jednu velkou dvoupatrovou skrin(kterou brzo celou naplnim kytkama) a v budoucnu pribydou jeste minimalne dlasi 2velky skrinky a neco na pokusy,takze bych tech lednicek ve finale potreboval tak kolem 5 a to uz bych se v pokoji nehnul+bydlim pod neodizolovanou strechou,takze v lete mam doma jako v kopce ....Uz mam vyhlidnutou jednu krasku za 6500Kc a odberem pri chlazeni(plnej vykon) nakejch 930w a k tomu jeste to srani s montazi .Vysekat diru do panelu,to bude zabavicka(kdyz uz v tom ale budu,tak rovnou udelam dve a budu smradlavej vzduch ze skrini hnat ven .Aspon ze to bude mit naky plus...Uplne od veci nebude ani to,ze se budu moct povalovat v lenosce a jenom dalkovym ovladanim kytkam nastavim teplotu na den i noc a nejenom to,dokonce ji nastavim i sobe,takze zadny chlazeny trika na leto
mno me se jednou povedlo si jid o lednicky pro kus salamu a nejak (davam to zavinu par pivkum) jsem ji jaksi zapomel zavrit, rano me matka zbudila s kudlou v ruce bo lednicka + mrazak byla komplet cela v p***, no komplet cela ne ale kdyz shori motor tak mas z lednicky max dobrej growbox A s tim sekanim do panelu, nenarusis tim napr statiku domu ? (nwm neviznam se v tom ale delat diru do nosne zdi podle me neni idealni). Ale jinak mas velmi originalni a zajimave napady a K+ si 100% zaslouzis
Původní příspěvek od digy mno me se jednou povedlo si jid o lednicky pro kus salamu a nejak (davam to zavinu par pivkum) jsem ji jaksi zapomel zavrit, rano me matka zbudila s kudlou v ruce bo lednicka + mrazak byla komplet cela v p***, no komplet cela ne ale kdyz shori motor tak mas z lednicky max dobrej growbox A s tim sekanim do panelu, nenarusis tim napr statiku domu ? (nwm neviznam se v tom ale delat diru do nosne zdi podle me neni idealni). Ale jinak mas velmi originalni a zajimave napady a K+ si 100% zaslouzis
Díra do panelu není problém, na klimošku stačí poměrně malá (160mm, max 200mm). Statiku to nijak neohrozí; jiné by to ovšem bylo s nějakou mega dírou. Před samotným montováním klimatizační jednotky bych se ale informoval, jaké svolení je k tomu potřeba (obvykle písemný souhlas domovníka, předsedy bytového družstva, vlastníka budovy nebo obdobné autority), ať pak nejsou zbytečné problémy.
Otevřenou ledničkou bych chlazení určitě neřešil. Klimatizace, nebo v případě hydroponického / aeroponického systému klimatizace v kombinaci s aktivním chladičem živného roztoku (např. PolarBear Chiller nebo obdobný) bude určitě optimální řešení.
Docela by mě zajímalo čím by jste chtěli dělat tu 10 - 15cm díru do panelu. U nás má ta zeď 40cm. Taky bych chtěl vidět reakce sousedů až to budete dělat (tak týden v kuse ).
Na díry do panelů jsou speciální diamantový vrtáky - podobný jako na vrtání studní. Určitě jsou firmy co se tím zabývají, řekl bych, že to má každá lepší stavební firma - ventilační průduchy v panelech se nedělají zas až tak vzácně. Výhodou toho je, že k tomu existujou i normalizovaný mřížky, takže to ani nevypadá rušivě, jako kdybys to sekal třeba pneumatickým kladivem... např.: http://www.diamec.cz/1vrtani.htm (strejda Google)
Statiku domu nenarusim dvema dirama do panelu....Ja ted chladim 2*250w a jak uz jsem psal,bude to prybejvat ....Uz mam skrin na matkarnu a na klony,takze dalsich min 400w pribyde ...
Vzhledemk tomu,ze sme jeden barak jako samostatny byt. druzstvo,tak nejaky povoleni nejni nejmensi problem.
Dira do panelu:
Da se objednat firma,ale to stoji dost prachu,jednodussi je pujcit pneumaticky kladivo a flexu (delal bratr na praxi ,takze ho zamestnam )...Je to sice na dyl,ale precijenom 2diry o prumeru nakejch 160mm nebudu delat tejden,ale den(s hulenim nanejvejs tri )
Původní příspěvek od Expiry Statiku domu nenarusim dvema dirama do panelu....Ja ted chladim 2*250w a jak uz jsem psal,bude to prybejvat ....Uz mam skrin na matkarnu a na klony,takze dalsich min 400w pribyde ...
Vzhledemk tomu,ze sme jeden barak jako samostatny byt. druzstvo,tak nejaky povoleni nejni nejmensi problem.
Dira do panelu:
Da se objednat firma,ale to stoji dost prachu,jednodussi je pujcit pneumaticky kladivo a flexu (delal bratr na praxi ,takze ho zamestnam )...Je to sice na dyl,ale precijenom 2diry o prumeru nakejch 160mm nebudu delat tejden,ale den(s hulenim nanejvejs tri )
Vrtačka s příklepem a diamantový vrták (cca. 500,– Kč v Bauhausu) a máš to maximálně do hoďky hotové (s hulením to je jiná, to může trvat i týden ).
mám dotaz možná tak trochu mimo soudek....
ted mi přijdou věci na kompletaci skříně, tak jsem se chtěl zeptat, větráky maj běžet 24hodin denně, nebo jenom když svítim??? nebo závisí na teplotě???
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Osobně bych v případě jižní strany ušetřil prachy na klimošce, přidal na watáži a jel o jednu sklizeň ročně míň... V létě rači lítat po světě než bejt zalezlej u svýho growroomu.
Původní příspěvek od Erixon Osobně bych v případě jižní strany ušetřil prachy na klimošce, přidal na watáži a jel o jednu sklizeň ročně míň... V létě rači lítat po světě než bejt zalezlej u svýho growroomu.