Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Ganyal_Yabani Zajímalo by mě jaká vrba se na to musí použít?? Na zahradě mi roste kroucená (Salix matsudana 'Tortuosa'), myslíte že se na to bude hodit??
citace:
Původní příspěvek od bigV K výrobě potřebujete větvičky z vrby - hrst (všechny vrby obsahují růstový hormon),.....
Podla tohto tvrdenia, mozes pouzit aku kolkvek vrbu
Sak skus v najhorsom pripade s toho budes mat nedobry salek vrboveho caju
to Ganyal_Yabani: všechny vrby obsahují růstový hormon, takže můžeš klidně použít tu, co máš na zahradě...já beru větvičky na jaře u potoka, když se dělají pomlázky :-)
Osobně si myslím že je lepší použít některou z klasických odrůd vrb . Bot. názvy by vám asi nic neřekly ,ale myslím to spíše takže ty u potoka ... Kroucené,převyslé vrby a podobné ozdobné kultyvary jsou šlechtěné a kdo ví jestli v nich není toho hormonu méně . Je to pouze má selská úvaha,ale u spousty podobných případů to tak je .Prostě slechtěním potlačujete určitý vlastnosti a další upřednostňujete ...
a učitě je lepší používat vrbu která už není ve vegetačním klidu-to jest přes zimu . Většina látek je ukrytá v kořenech...
tak včera jsem zkusil pár řezů na 24h dát do toho roztoku a dnes jsem zasadil v kombinacích:
vývar
vývar + práškový stimulátor
práškový stimulátor
tak počítám že za 14 dnů dodám fotky kořenů ( jestli se nic závažnýho nestane )
EDIT : táááákže děti
na 1. místě se umístil řízek s kořenovým stimulátoram + 24 hodin ve vývaru z vrby
na 2. řízek v stimulátoru
a na posledním řízek 24 h ve vývaru + zalévám lehkou koncentrací vývaru společně s vodou s upraveným ph
schrnutí: vývar z vrby vám nenahradí stimulátory, ale určitě neni na škodu ho použít společně s nimi
jelikož stál stimulátor kolem 50Kč, tak si myslim že neni problém si ho koupit, ale kdyby byl použit například Clonex, tak by zvítězil asi na plné čáře (ten je ale podstatně dražší)
Jeste mne napadlo, kdyz teda vrba obsahuje pritodni hormon pro tvorbu korenu, tak by se to dalo pouzit jako treba stimulator korenu na zacatku rustu. Proste tim 1-2x tydne zalejvat rostlinu...myslim ze by to mohlo mit podobny efekt...
Tak jsem si z procházky donesl něco větviček a už to louhuju
Tak nějak si vzpomínám,že řezanejm květinám se do vody přidává acylpyrin
aby jim nezahnívaly stonky.
A vrba jestli se nepletu obsahuje kyselinu acetylsalyciovou takže za pokus to určitě stojí
kouří táta kouří máma kouří dcera kouří syn proč by nemohl prach a broky hulit taky Temelín ?
to je urcite dobra alternativa, libi se mi hlavne to, ze kdyz je clovek trpelivej tak to funguje i bez syn. stimulatoru, coz je pro me zasadni, snazim se o 100% organiku bez trosky chemie. S rizkovanim je tudiz trochu problem. Zjistil sem ze je dobry pridat rizkum na zakoreneni kapku stavy z listu aloe, ptoze ma komplexni blahodarne ucinky (na cloveka i rostliny)...
Zdravim : Me se nejvice osvedčil klasicky praškovy stimulator za 40kč !! Nejlepši " Ani ten drahy Clonex, mala lahvička za 250,- se mi tak neosvedčil jak ten praškový Stimulax I ! Ale jde to i bez stimulaxu a taky pohoda !