Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ja jsem to takle okudlal..odstrihl jsem ty listy(v jakym miste se zastriavaj??).a vystrihal jsem ty zarodky dalsich pater...a na ten vrsek mam takle nak fiknout...ja jsem z neho jen vystrihl ty zarodky nahore....
Kytka:
Zacina korenama,ty se spojujou ve stonek(tlustej klacek).Ze stonku na nekterych mistech vyrustaji listy(strapatej zelenej hajzl ve tveru dlane ,kterej je na stonek napojenej dlouhym rapikem),stonek se muze rozdelovat na vic casti.Kdyz budes od spoda kytky postupovat az nahoru po stonku,popripade dalsich vetvich co z neho vyrustaji,tak se dostanes na vrchol kytky.Na vrchlku v dobe kvetu rostou palice,pri rustove fazi je na vrchlku jiz zminovana "ruzicka"(viz minuly obrazek).
http://grower.cz/forum/showthread.p...0&highlight=FIM
Koukni na prvni obrazek,znazornenyho rezu si nevsimej,je nakreslenej blbe.To by ti mohlo pomoct pochopit,kde se vlastne nachazi vrcholek rostliny ze ktereho mas vystrihnout zarodky dalsiho patra.
tZkus vyfotit znova ...Pekny foto misky,ale priste by to chtelo zaostrit na tu kytku ....Oskubal jsi to o neco vic,nez by bylo zdravo,ale nic hroznyho se nedeje.
podle me si to ustrih moc ... kdys ty zarodky ustrihnes uplne tak ti rostou jen vjetve a neroste dal nahoru ale kdys ustrihnes ty zárodky tak v 1/3 výšky tak roste i nahoru a na hlavnim stonku je palyce nejvedsi
Pokud ja vim,tek zadnou metodou zastrihavani neni mozne zachovat hlavni stonek(ten co rote porad rovne nahoru).V pripade klasickeho zastrihavani na 2vetve(vystrizeni celeho zarodku dalsich pater),ziskas dva stejne silne vrchlky,ktere spolu s puvodnim stonkem tvori pismeno "Y",kdyz odstruhnes jednu z vetvi,rostlina se ponejake dobe narovna a budes mit zase rovnej stonek.U FIMU,ziskas vetsinou 4 a vice vetvi(vystrizeni 2/3 zarodku),ktere jsou ale dost odlisne,vetsinou je par hezkejch a silnejch,ale zbytek je slabej a za moc nestoji.Obvykle se ale ani u FIM nestava to,ze by se zachoval primarni stonek.V pripade odrezani vsech vetvi,krome jedne,lze dosahnout znovu jednoho rovneho stonku.Abych pravdu rekl,jeste jsem nevidel kytku,ktera by po zastrihu vytvorila to,o cem mluvis.
Jedina moznost(o ktere vim),jak dosahnout toho,ze budes mit "hlavni" stonek a z nej budou vyrustat dalsi vetve je:
Pockat az kytka trochu povyroste a kdyz se v miste kde rapik(to co drzi list u kytky) naseda na stonek zacnou vytvaret male vetvicky,tak list odlomis,to vetsinou odstartuje rust nove vetve,nekdy vetev vyroste sama,nekdy je lepsi list odstranit.To je asi jediny zpusob zastrihavani jakym dosahnes stavby kytky ala vanocni stromecek.Zalezi taky dost na genetice,kdyz jsou dobry seminka/matka,tak ani nemusis zastrihavat a kytka se krasbe vetvi sama a zustane ti hlavni vrcholek(napriklad od GreenHouseSeeds White Shark,to je peknej smrk a kdyz ho nezastrihnes,tak ta hlavni palice stoji opravdu za to).
Jestli vis o nejaky metode jak zastrihavat a zachovat hlavni stonek,plz hod link a nebo nejkou fotku,docela by me to zajimalo,ale rekl bych,ze to neni mozne.
ja zaštipuju 2/3 listu a u všech mám hlavní stonek i větve ted fotak u sebe nemam ale vyfotim a dodám sem .....ale melo by to bejt nejak takhle na konci toho ohybu kterej je tesne nad koncem vršku kytky se to střihne ale nesmý se přerušit pod tim hlavní stonek jinak nepujde kytky dal nahoru ... tekhle tejden udelam fota kytek který jsem tak zastřih hlavní stonek maj všechny a větve taky . akorad maj v jednom patře zaštiplý lysty ale kytka je skoro nahradí
Pekne,uz se ti to kosati...Na par fotkach je uz videt,jak ti nahore vyrustaji dlasi vrcholky,bylo tam i par vetvicek postranach....Podle srovnani se zapalovacem budeou ty kytky asi dost maly,takze kdyz mas pestirnu 180c,tak bych je nechal vyrust tak na 130,ale chce to je hodne roztahovat,aby mely spodni vetve dost svetla.
P.S.:Sry za i/y,ted vipadam jako kokot .....Jsem spalenej na prach
...no takle ta skrin kde to roste ma va výsku tak 150cm a pak je nad tim ten foch kterej ma tak tech 30cm a tam je preradnik a bude jeste pachac takze je mam nechat vyrust tak na 100cm???....v poho ja stejne Y/I nevnimam proto pisu vsude W a pak je fuk co za to das
jo ci se optat mam to nakejch 20cm na kytkama ten cooltube...mam to tak nechat??nebo to dat vejs at se trochu vytahnou...jinak ty kytky ted merej nakejch 28cm cca od stonku...
Cim bliz,tim lip,ale neml bys to spali=teplota u vrcholku by nemela jit prez 30°C...Kdyz to prepnes na 100cm,tak to bude f pohode.
Nepamatuju si,jestli mas zvlhcovacku??Na tech fotkach to nejni moc videt,ale ty kytky by mohli nedostatekm vlhka,v dusledku vysoky teploty od lampy,osychyat(je to videt na spickach listu,jsou takovy oschly a lehce povadly).