Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dneska jsem premyslel o te freze a napadlo me,jak by se to dalo za par korun udelat.Sice by to nebyla tak hytech hracka jako ta koupena,ale myslim,ze by to stejne dost pomohlo.
1.Moznost
Dlouha trubka k vysavaci,nakonci s vodovodni trubkou.Ve vodovodni trubce by byly umisteny vrtulky(nevim jestli s vzrustajicim poctem vrtuli by se zvysil i vykon,ale asi jo),ktery by roztacely druhou vodovodni trubku,do ktery by byly zataveny pod nejakym uhlem ziletky.Kolem toho konce by byl nejaky kryt,kudy by zaroven vysavac nasaval vzduch,tam by bylo sitko,ktere by zachytilo vsechny kousky listu a jinych urezanych veci.
2.Moznost
Frazka na 12v moturek.Telo by bylo zase z vodovodnich trubek,ale s tim rozdilem,ze konec s ziletkama by neroztacel proud vzduchu,ale maly elektromotor.V modelarstvi se daji koupit pomerne vykonne motory za par korun.Vyhodou tohohle by byla snadnejsi konstrukce,nebylo by to hlucny a dalo by se to udelat i na baterky,takze by se to dalo pouzit i na out.Nevyhodou by bylo to,ze by to nedokazalo usekane casti rostlin posbirat,tudiz by to vsechno padalo nazem,kde bychom si to pak museli posbirat.
Kdyby jste nekdo meli jeste nejaky napd jak to vyklepsit,tak napiste.
Kdyz to neshledate jako uplnou blbost,tak to zkusim sestrojit.
Expiry: ja myslim ze dobry, jen ty cepele na rotoru musi mit taky sklon jako vrtule, jinak by se ti zasekavaly v te sterbine nebo me ted napadlo udelat tu starbinu sikmo, pak by to slo. a jeste neco, myslim ze vodovodni trubky nejsou nejlepsi, alespon ne na vnejsi obal, protoze maj dost silny steny, takze by ti to tam kus listu nechavalo, spis nakou plechovku.
Nepěstuju jen pro to, abych měl hulení a nehulim jen proto, abych byl zhulenej.
Ty jsi to asi nepochopil(a nebo ja).Ja jsem nemyslel,ze to bude fungovat tak,ze tim vysavacem "vysajes"list,ale ze ten vysavac,nebo moturek budou slouzit jako pohon pro ziletky,kter budou zataveny v ty vodovodni trubce.
U ty verze s vysavacem by ten vysavac akorat sbiral ty ziletkama rozsekany listy do nejakyho zasobniku.
A co takhle něco na principu el. holícího strojku? Myslím typ Braun - nemají rotační frézky, ale takovou divnou "planžetu" co lítá do stran. Stačilo by jenom trochu předělat ten kryt (myslím to sítko čím se holíte), třeba udělat jiné z tenkého plechu.
Já jeden takový doma našel, chtěl jsem to vyzkoučet ale bohužel nefunguje...
Expiry: ja vim jak jsi to myslel, uvnitr trubky bude rotor s cepelema co budou orezavat sterbinou nasavane listy jo? pokud to chapu dobre, tak proste nemuzes mit cepele v jedne rovine s tou sterbinou, to by se ti bud zasekly, kdyz je budes mit na tesno nebo by ti listky vubec nesekaly, pokud je budes mit daleko, to "jako vrtule" jsem myslel jen jako prirovnani. A pokud bude ta vnejsi trubka silna, tak ti to bude nechavat zbytky listu tak dlouhe, jak je tlusta.
Nepěstuju jen pro to, abych měl hulení a nehulim jen proto, abych byl zhulenej.
Pravda,s tema nozema vevnitr by to asi bylo lepsi.
K tomu co vymyslel Co?:
Myslite ze bude vysavac schopnej roztocit sneka z mlynku na maso do takovych otacek aby to useknul??
To uz bych radsi pouzil vrtulky z modelarstvi jako pohon a k rezeni treba ty ziletky.
Zdravim všechny,možná to tu je,ale já to nenašel ani za pána Boha.
Sháním takový ten přístrojek do elktříny se kterým se dají trimovat kytky.Děkuji za odkazy.
Původní příspěvek od Raoul_Duke Zdravim všechny,možná to tu je,ale já to nenašel ani za pána Boha.
Sháním takový ten přístrojek do elktříny se kterým se dají trimovat kytky.Děkuji za odkazy.
Tak to jsi špatně hledal , téma sem našel a spojil sem to , už se to tady řešilo jinak tady odkazy na nějaký stroje Hlava