Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
oton: bohuzel mash prave ten blbej "typ mobilu" :o(
ale policie CR opravdu nema nic co by to zvladalo ...
ovsem jestli ses terorista, mozna by ses mel bat MOSSADu, CIA ... (BIS taky ne, ty maj co delat aby zvladli praci v MS Word)
Tak, chlapi, sem si to přečet a zaujal jsem takovéto stanovisko:
Že vypnutí mobilu je jen nastavení určitého režimu stále zapnutého přístroje, to je fakt, čehož důkazem jsou i ve vypnutém mobilu jdoucí hodiny. Budík nefunguje u všech (u mého Erika 2618, je-li off, budík nezvoní) ale hodiny jdou, dokud nevytáhnu baterky, pak se vynulujou. Možná by tam mohla být vnitřní malokapacitní baterečka, jako v kompu, ale není (snad )
O spotřebě vypnutého mobilu (právě na hodiny) se můžete snadno přesvědčit kvalitním citlivým ampérmetrem.
Je-li to v zájmu výrobce mobilu, může být ve firmwaru díra, která mimo hodiny napájí i příjmovou část - za účelem úspory energie jen pulsně (třeba 1s / 10 min) – to byste při troše trpělivosti mohli vyzkoušet taky tím ampérmetrem – občas by proud krátce vyskočil. (Já jsem nemehlo, konektor mé baterie je titěrný a já nemám čas, ale kdo se bojí, ať to zkusí.)
Zachytí-li mobil ve stavu vypnutí, ale napájeným příjmem žádost o ping „haló brouku, kde jsi?“, řekne si: „Su vypnutý, seru na vás!“ a neodpoví. Ale je li tato žádost doplněna například nějakou tajnou instrukcí typu „haló brouku, kde jsi? Heslo ANAKONDA“, přepne se do konspiračního módu a odpoví: „Tady su, poslouchám, mám aktivovat vysílání zvuku?“ a nebo se ani neptá a prostě začne vysílat vše, co na mikrofon dopadne. Případně i staré sms (zdánlivě smazané). Pak je toto vše pochopitelně vámi detekovatelné nějakou rušenou elektronikou, nebo hlídačem spotřeby, jenž vyrobit by nebyl problém. Vysílání nemusí být aktivní po celou dobu odposlechu, mobil by mohl obsahovat nějaký komprimátor dat a vysílat v komprimovaných blocích (třeba bez tichých úseků).
Tedy teoreticky to možné je. Jinak nemyslím, že na odposlechu by se podílel přímo operátor mobilu, jedině snad na přímou žádost policie. Něco jiného jsou kvalitní zpravodajské služby (jak soukromé, tak typu CIA). Ty by mohly mít vlastní vysílací/přijímací jednotky s dekodérem a chudák mobilní operátor o tom nemusí mít ani páru. A taky by měly svoje lidi ve vývojových centrech výrobců mobilů.
Obecně NEVĚŘÍM, že se něco takového děje, dokonce i pochybuji o těch dírách ve firmwaru, neudělal-li je z legrace vyhulený programátor
Ale věřím, že by to šlo. Nicméně určitě to nebude nikdo provádět na odchyt huličů, ani growerů Aspoň naše policie ne
Kdo se bojí, ať tu baterku vyndá, nebo ať si zhotoví alarm, který zapne do zdířky na externí anténu a který bude pískat při vysílání. Nebo rušičku (pískající sluchátko plácnout k mikrofonu mobilu).
prece quli dyleroj nebude nikdo nasazovat techniku za nekolik melounu, jenom provoz takovyho odposlechu by musel stat nekolik stovek tisic denne!
vono i obycejny sledovani je hodne nakladna vec (nekolik desitek tisic na 1 den) ...
takze znovu opakuju, lidi neblbnete :o))
Tak koukam ze je tu plno odborniku pres mobilni telefony. No nic. Odposlech vypnuteho mobilu v GSM siti je panove pouhym strasakem.Neni to mozne, uz jsem to tu urcite psal. Telefon komunikuje se siti GSM prostrednictvim signalu na 893 Mhz nebo 1862 Mhz s BTS, z BTS to leti do BSC z BSC do MSC z MSC do VLR a VLR plus dalsich x zarizeni,podle toho co prave s telefonem delate. Nicmene. Pokud telefon vypnete. tzn. "stisknutim tlacitka zhasne display" Tak da telefon zpravu prostrednictvim retezce BTS,BSC,MSC, zpravu do HLR "Home Location Register" kde pouze sdeli ze konci a nadale je v HLR veden jako prave neregistrovany v siti. To jestli je v telefonu baterka ci neni, je naprosto irelevantni, protoze telefon je jednoduse odhlasen.V HLR je zaznamenana jeho posledni poloha v siti a nadale o nem proste nevi a to az do doby kdy telefon zapnete.
from era --- "Ale je li tato žádost doplněna například nějakou tajnou instrukcí typu „haló brouku, kde jsi? Heslo ANAKONDA“, přepne se do konspiračního módu a odpoví: „Tady su, poslouchám, mám aktivovat vysílání zvuku?“ a nebo se ani neptá a prostě začne vysílat vše, co na mikrofon dopadne. Případně i staré sms (zdánlivě smazané)."
to era - proboha, sms smazane z mobilu???Proc a hlavne jak by nekdo tahal sms z tveho mobilu, kdyz jsou v pohode nejaky cas ulozne na smscentru posleze na optickem disku tveho mobilniho operatora???????
No jelikoz to vypada ze je zde stale hodne paranoiku a muj nazor zcela jiste kazdeho nepresvedci tak zde je jeden link kde je to vysvetleno docela podrobne......
Na možnost vytáhnout sms z hadru jsem, jak jsem byl rozjetej úplně zapomněl
Ale ještě jednou opakuji, nemyslím, že se odposlech děje, jen jsem napsal, že nic není nemožné.
Tooo yoooo. Tak.
Dobrá dobrá. Pravda je, že odposlech vypnutého mobilu bude přinejmenším "náročný" na technologii....Nicméně, zajímalo by mě, jak je to s možností odposlechu klasického mobilně-telefoního rozhovoru a špionáží SMS zpráv?
Četl jsem knihu od Forsytha "Boží pěst" a tam je vlastně celá záležitost založená na odposlechu mobilního telefonu. Každý telefonát byl sledován a analyzován v nějaký sklepní centrále v Londýně atd. Myslím, že to bylo přes družici...Do jaký míry to tak mohlo bejt a jak to může bejt dneska?
něco takovýho se snad jmenuje ECHELON, obrovská centrála globálních odposlechů, trochu z krajiny konspiračních teroií, i když už teď věřim věcem ,kterejm sem nikdy nevěřil.
Jako v Nepřítel státu mobil, E-mail, pevná linka...
Čím víc toho máš tím snadnější si kořist. Myslím že největší jistota je domlouvat všechno přímo z očí do očí.
Kámoš je ve vězení a četli mu sms a odříkávali telefony .
TAK BACHA
Nechápu, pokud mám dejme tomu Twista nebo Go, tak jako uživatel mobilního telefomu jsem naprosto anonymní! Nesepisuju žádnou smlouvu, nikomu se nevážu, tak jak mě u všech všudy můžou najít? Leda že by na mě narazily a teprvá potom by sledovačkou vypátrali moji totožnost. Inu, to je asi možné. Nevím
Krasne to vysvetlil SIDO. Hmm. ale kde berete jistotu, ze neni polda a nesnazi se nas tu uchlacholit aby jsme se prestali trast a dal rikali (v pritomnosti "hlucheho" mobilu) veci o ktere se s nikym delit nechceme? O technicke strance mobilu lecos vim a i presto, ze SIDO mluvi pravdu, ja nesouhlasim. Pripojuji se k tem jez veri, ze odposlouchavat vypnuty mobil (s baterkou) LZE!!! s ppozdravem Vas "MagNET"
http://ukazuseti.wz.cz/ATT00002.gif
Drak byl odjakživa poslem strachu, obdivu, úcty. Lidé se mu klanili, uctívali jej a obětovali se mu.
Nic z toho nepotřebuji, pouze re5pekt.
_--==#{Alver}#==--_