Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
K dvom typkom na balkone: velakrat som uvazoval, ze z akej krajiny to moze byt. Mozno keby sa nasiel nejaky manik, co sa vyzna v architekture, tak by mohol nieco z obrazku vycitat. Neviem presne preco, ale mne sa to javi ako Taliansko alebo Spanielsko (to Xes: na nic nenarazam). Ale moze to byt aj nejaka juhoamericka krajina (ale zase ludia na obrazku nie su az taki tmavi...). Neviem no...
Jeste to muze byt Francie ale podle typku a prirody nejspis Spanelsko. Taky to muze byt hodne ostrovu, treba tady v severni casti znam podobna mista. Jsou tu smichane palmy s listnacema a vys pak jeste borovice s jehlicim dlouhym az pul metru. Kazdopadne to maji uz vychytane. Myslim, ze tam nezakotvili nahodou a kdyz, tak kazdopadne stastnou :-) neasi :-))
Tak pokracuji s rostlinkami. Seminka vyklicila obe, korinky byly bile, tluste, pevne,asi 1cm a desaty den v pondeli navecer jsem je ulozil do hliny ph6 s trochou perlitu v samorozpustnych kvetinaccich tak, ze zbytek seminka vyplazujic na me jazycek jsem nechal koukat 1/2mm nad hlinou. Jen at vi kudy kam :-) Hned prvnich 24h obe vyjely nejake 4 centimetry z hliny, druhy den jsem je hodil ven na terasu, at se otuzi a zarazi ve vytahovani, no a hnedle ty chudoucke stonecky dostaly barvu, silu a zaroven hezke dva listky. Ted na noc jsou jeste doma. Mam snahu je rozmazlovat, venku by urcite nebylo min jak 18°C.
Kdyz ale rano nevstanu vcas, dostanou moc tmy a zase se potahnou nahoru, no lampu mam jen pokojovou horkou halogenu a staci, ze jsem s ni skoro usmazil posledni sklizen, jeste ze to kvetum nevadilo a listi aspon opadalo samo, tak nebudu muset ostrihavat az budu v sobotu sklizet..myslel jsem si to, nebo jsem to rekl nahlas? Hmmm...napsal jsem to..:-)..to je tim zkousenim, jestli uz je hotova :-)))
Tak a to by tak bylo ca. prvnich 14 dni pana"The Doctor"
to pyroman.cz: ak myslíš fotky od člena bBoOrReE, tak to na Holandsko netipujem, pretože tie hory mi tam jaksi nesedia. Holandsko je nížinatá krajina, pokiaľ sa teda nemýlim. Mne to skôr pripadá ako Amerika. peace
fotky s plantazema: Vypada ta jako nejake vulkanicke pohori, taky o tom svedci barva pudy. Teplo, listnate stromy, malo srazek a cesta s autama blizko plantaze, tak to bude nekde, kde je normalni pestovatm a to ukazuje na mexico a niz. A fotka se smrkama je nekde od nas. Ta s tim zelenym porostem jako louka taky vypada jak z jineho mista.
k fotce s balkonem jsem uz psal, tam jsou i palmy a vsechno ukazuje na spanelsko nebo portugalsko, ale tak jak tak zustavame u dohadu,
fotky jsou v malem rozliseni
TO Xes: Máš v pláne tam žiť dlhšiu dobu alebo sa chceš niekde presťahovať? Ohľadom tých teplôt: koľko °C tam býva cez deň v lete + nevieš náhodou vlhkosť vzduchu?
Otacenim kvetinace imho trosku stresujes kytku, protoze musi porad pretacet listy do nove polohy. Veril bych radeji rostline a nehybal s ni, ona si najde optimalni rozlozeni listu a vetvicek vzhledem ke slunci.
Zatim zadnou lepsi variantu nevidim. Mesta v Evrope preplnena (auta, policie, obyvatele) + v zime zima :-) Jeste me napadala jizni amerika, (napr.Equador) ale tam by mohla byt spousta nemilych prequapeni, insekti nebo drsnejsi zivotni podminky. Tady jsou trochu jen komari, jesterky a rodina kanarskych psu zijici na svazich sopky :-)--
----------------------------------------------------------------------
Jeste neni marijuana legalni, ale jestli se nekde brzo bude legalizovat, tak by se mela tady. Vydava se tu spoustu literatury, osveta na vysoke urovni (stejne jako statistiky, kolik obyvatel huli ci nehuli) a nejsou tady tak zaostali generacne. U nas moji rodice ani nevedeli, ze marijuana vubec existuje, znaji ji jen jako zakazane slovo a tak ze strachu ani nepristoupi na diskuzi o ni, zato tady se kvuli komunistum "prestat hulit" nemuselo.
Dalsi +, je rasova tolerance. Zpusobuje to promichane obyvatelstvo z celeho sveta (Argentina - Maroko - UK - Francie - Holanda - Belgie - Italie - Nemecko - CZ - SR) jsem jen vyjmenoval narodnosti mych znamych a pratel :-)
Tak ze zatim jsem spokojeny, ze jsem nasel nejlepsi misto, odpovidajici mym narokum na pohodu :-)
No legalizace by mi jiste vyresila problem s pripadnou vetickou "mate narok na obhajobu", kdyby se nekomu nelibily moje kytky ?!?
V lete teplota kolem 30ti. Predstav si, ze mas balkon asi 100m od oceanu, blizko rovniku..suppose to be hot, ale vetsinu casu fouka lehky vetrik od vody, tak ze teplota i vlhkost vzduchu je stabilni po cely rok, presne hodnoty neznam, ale jsou urcite vhodne pro celorocni pestovani na balkone, s vyjimkou par vichric, kdy je dobre hodit kytky dnu. Kdyz ale budes bydlet na severu ostrova a treba jeste ve vysce 2000m, budes mit podminky tak na pestovani borovic a klece a budes jen o 70km severne.
Nektere baje, vypravene pri ohniccich domorodcu pokurujicich jointy, pravi ze: v roce 2007 nebo druha varianta, nekde kolem 2016 se ma ulomit etnicka deska a s ni potopit blizky ostrov Gran Canaria a vlna zaplavi udajne velky kus stredni ameriky. Ja mam pro tento pripad na terase surfovaci prkno :-)
Jo a mesic ma tady jiny sklon, ubyva od shora dolu a porad je vodorovne k hladine oceanu, ted ma tvar jako miska polozena na stole. Kazdy uplnek se slavi velka oslava, kdy se sejde spousta lidi s tamborama a ruznyma bubnami :-))
2 Sinuhet: zdravim drsnaka a dik za radu, make a sense . V tomto duchu tedy prefekcionista nesmyvatelnou fixkou obkrouzi kvetinace pred posunutim zaroven s ryskama sever jih a asi si udelam i slunecni hodiny :-)
...myslim to vazne ale s usmevem...
a muzes mi vysvetlit proc jsem novy clen a nekdo s registraci daleko pozdejsi a je clen staly? ..ne ze bych stal o nejake pocty, na vojne jsem byl vojin az do konce a nechtel jsem povysit ani za nic, ale nedava mi to smysl
Dúfam, že sa Sinuhet neurazí, ak odpoviem za neho. "Stálym členom" sa staneš, ak budeš mať 30 príspevkov.
K Ekvádoru: to ma zas až tak velmi neláka, predsa len si myslím, že životná úroveň tam nie je taká ako v Španielsku.
Píšeš, že bývaš 100 m od oceánu, takže tá vlhkosť musí byť asi dosť vysoká (ale aspoň sa lepšie dýcha). Stále viac ti závidím (asi naozaj budem musieť zbaliť kufre a vypadnúť - aj keď to nejde hneď). Uvidíme čo a ako. Growu zdar!
Budou tam urcite nadherna mista k pobytu u pobrezi, nebo Galapagy, kde je spousta turismu, tam stoupa zivotni uroven a to ze je jeste zeme "takzvane chuda" znamenalo vzdy v historii vetsi sanci na uspech, jednoduse receno.
K prispevkum akorat poznamenam, ze si myslim, ze se aktualizuji a zobrazuji hodnoty automaticky a tudiz ted bych mel mit zobrazeno cislo 26.
Uc se spanelsky a anglicky a kdyz budes chtit, najdes urcite hezke misto. Kdyz budu moct, pomuzu, je lepsi byt pripraven i kdyby to melo trvat. Najdi si treba satelitni program ve spanelstine a rok na to zhulenej koukej, nebo tak nejak :-)) GrowerRover